Prime Minister's Office
List of Outcomes: Visit of President of the European Council and President of the European Commission to India
27 JAN 2026 2:53PM by PIB Delhi
S.No Documents Areas
1.
Towards 2030: A Joint India-European Union Comprehensive Strategic Agenda
Overarching document covering all aspects of India-EU Strategic Partnership
2.
Joint Announcement on the conclusion of the negotiations of the India-EU Free Trade Agreement
Trade and Economy; and Finance
3.
MoU between RBI and European Securities and Market Authority (ESMA)
4.
Administrative Arrangement on Advanced Electronic Signatures and Seals
5.
Security and Defence Partnership
Defence and Security
6.
Launch of negotiations for an India-EU Security of Information Agreement
7.
MoU on Comprehensive Framework on Co-operation on Mobility
Skilling and Mobility
8.
Announcement on setting up of European Union pilot Legal Gateway Office in India aimed to enhance skill mobility
9.
Administrative Arrangement between NDMA and the Directorate-General for European Civil Protection and Humanitarian Aid Operations (DG-ECHO) concerning Co-operation in Disaster Risk Management and Emergency Response
Disaster Management
10.
Constitution of a Green Hydrogen Task Force
Clean Energy
11.
Renewal of India-EU Agreement on Scientific & Technological Cooperation for the period 2025- 2030
Science & Technology, and Research & Innovation
12.
Launch of exploratory talks for India entering into an association agreement with Horizon Europe Programme
13.
Agreement to jointly implement four (4) projects under the India-EU Trilateral Co-operation on Digital Innovation and Skills Hub for Women and Youth; Solar-Based Solutions for Empowering Women Farmers in Agriculture and Food Systems; Early Warning Systems; and Solar Based Sustainable Energy Transition in Africa, and Small Island Developing States in the Indo-Pacific and Caribbean
Connectivity

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
আওতকমশিংগী লিস্তঃ য়ুরোপিয়ন কাউন্সিলগী রাস্ত্রপতি অমসুং য়ুরোপিয়ন কমিসনগীরাস্ত্রপতিনা ভারত্তা লাকপা
27 JAN 2026 2:53PM by PIB Imphal
সে.নম্ব.
দোকুমেন্তশিং
লমশিং
1.
লিশিং অনিগা কুন্থ্রারোমদা: ভারত-য়ুরোপিয়নগী অপুনবা কম্প্রিহেন্সিব ওইবা স্ত্রেতিজিক এজেন্দা
ইন্দিয়া-ইয়ু স্ত্রেতিজিক পার্ত্নরশিপকী মশক খুদিংমক কোনশিল্লিবা অপুনবা দোকুমেন্ত
2.
ভারত-ইয়ু ফ্রি ত্রেদ এগ্রিমেন্তকি ৱারি শান্নবা লোইশিনবগী মতাংদা অপুনবা লাওথোকপা।
ত্রেদ অমসুং ইকোনোমী, অমদি ফাইনান্স
3.
আর.বি.আই. অমসুং য়ুরোপিয়ন সেক্যুরিতী অমসুং মার্কেত ওথোরিতী (ই.এস.এম.এ.)গী মরক্তা এম.ও.য়ু.
4.
এদভান্স ইলেক্ত্রোনিক্কী খুৎয়েক পীবশিং অমসুং শীলশিংগী এদ্মিনিস্ত্রেতিব এরেঞ্জমেন্ত
5.
সেক্যুরিতী অমসুং দিফেন্স পার্ত্নরশিপ
দিফেন্স অমসুং সেক্যুরিতী
6.
ই-পাওগী য়ানবগী মতাংদা ভারত-ই.য়ু. সক্যুরিতী অমগীদমক্তা নেগোসিএসনশিং লোঞ্চ তৌবা
7.
মোবিলিতীদা তেংবাং পীনবদা কম্প্রিহেন্সিব ফ্রেমৱর্কতা এম.ও.য়ু.
স্কীলিং অমসুং মোবিলিতী
8.
স্কীল মোবিলিতী হেনগৎন্নবগীদমক্কী পান্দমদা ভারত্তা য়ুরোপিয়ন য়ুনিয়ন পাইলোত লীগেল গেতৱে ওফিস থম্নবা লাওথোকপা
9.
দিজাছ্ঢ় রিছ্ক্ মেণেজমেন্ত অমসুং ইমরজেন্ছি রেছ্পোন্সতা কো-ওপরেসনগা মরি লৈনবা এন্.দি.এম.এ. অমসুং দাইরেক্তাোরেৎ-জেণেরেল্ ফোর য়ুরোপিয়ন্ ছিভিল্ প্রোতেক্ছন্ অমসুং হ্যুমেণিঢ়িয়ান্ এদা ওপরেসনশিং (দি.জি.-ই.ছি.ঐচ.ও.)গী মরক্তা এদমিণিছ্ৎরেতীব এরেন্জমেন্ত।
দিজাস্ত্র মেনেজমেন্ত
10.
গ্রীন হাইদ্রোজেন তাস্ক ফোর্স অমগী কন্সতিত্যুসন
ক্লীন ইনর্জী
11.
লিশিং অনিগা কুনমঙা-লিশিং অনিগা কুন্থ্রাগী মতমগী ওইনা সাইন্তিফিক & তেক্নোলোজিকেল কোওপরেসনগী মতাংদা ভারত-ইয়ু. এগ্রিমেন্ত রিন্যু তৌবা।
সাইন্স & তেক্নোলোজী, অমসুং রিসর্চ & ইনোভেসন
12.
হোরাইজন্ য়ুরোপ্ প্রোগ্রামগা লোয়নণা এসোছিএসন্ এগ্রিমেন্ত অমা সেম্ণবা ভারতকিদমক এক্ছপ্লোরেতেরি ৱারি সানবা হৌদোকপা।
13.
নুপী অমসুং নহাশিংগী দিজিতেল্ ইনোবেসন অমসুং স্কীল হবকি ইন্দিয়া-ইয়ু ত্রাইলেতরেল কো-ওপরেসনগী মখাদা প্রোজেক্ত মরি (মরি) পুন্না পায়খৎনবা য়ানচে; লৌউ-শিংউ অমসুং ফুদ সিস্তেমদা নুপী লৌমিশিংবু শক্তি পিনবা সোলরদা য়ুম্ফম্ ওইবা সোলুসনশিং; অঙনবা ৱার্নিং সিস্তেমশিং; অমসুং অফ্রিকাদা সোলর বেজ সস্তেনেবল ইনর্জী ত্রাঞ্জিসন, অমসুং ইন্দো-পেসিফিক অমসুং কেরিবিয়ান্দা স্মোল আইলেন্দ দিবেলপ তৌরিবা রাজ্যশিং।
কনেক্তিবতী