Prime Minister's Office
Prime Minister welcomes new Ramsar sites at Patna Bird Sanctuary and Chhari-Dhand
31 JAN 2026 10:52AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has welcomed addition of the Patna Bird Sanctuary in Etah (Uttar Pradesh) and Chhari-Dhand in Kutch (Gujarat) as Ramsar sites. Congratulating the local population and all those passionate about wetland conservation, Shri Modi stated that these recognitions reaffirm our commitment to preserving biodiversity and protecting vital ecosystems.
Responding to a post by Union Minister, Shri Bhupender Yadav, Prime Minister posted on X:
"Delighted that the Patna Bird Sanctuary in Etah (Uttar Pradesh) and Chhari-Dhand in Kutch (Gujarat) are Ramsar sites. Congratulations to the local population there as well as all those passionate about wetland conservation. These recognitions reaffirm our commitment to preserving biodiversity and protecting vital ecosystems. May these wetlands continue to thrive as safe habitats for countless migratory and native species."

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পাতনা বার্দ সেঙ্কচুরি অমসুং ছারি-ধন্দ অনৌবা রামসার সাইতশিং ওইরকপদা প্রধান মন্ত্রীনা তরাম্না ওকখ্রে
31 JAN 2026 10:52AM by PIB Imphal
উত্তর প্রদেসকী ইতাহদা পাতনা বার্দ সেঙ্কচুরি অমসুং গুজরাতকী কুচ্ছতা ছারি-ধান্দ অনৌবা রামসার সাইতশিং ওইনা হাপচিল্লকপদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা তরাম্না ওকখ্রে। মফম অদুগী মীয়াম অমসুং পাৎ ঙাক-শেনবগী থবক্ত থৱায় য়াওবা মীওই খুদিংমক থাগৎলদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি লম্লক্কী থৱায় পানবশিং কন্নবা অমসুং মরুওইবা ইকোসিষ্টেমশিং ঙাক-শেন্নবা ঐখোয়গী থবকশিং হায়রিবা ইকায়খুম্নবশিং অসিনা অমুক্কা হেন্না চেৎশিনহল্লে।
য়ুনিয়ন মিনিষ্টর শ্রী ভুপেন্দ্র যদবকী পোষ্ট অমগী পাউখুম পীরদুনা, এক্সতা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“উত্তর প্রদেসকী ইতাহদা পাতনা বার্দ সেঙ্কচুরি অমসুং গুজরাতকী কুচ্ছতা ছারি-ধান্দ অনৌবা রামসার সাইতশিং ওইরকপদা হরাওই। মফম অদুগী মীয়াম অমসুং পাৎ ঙাক-শেনবগী থবক্ত থৱায় য়াওবা মীওই খুদিংমক থাগৎচরি। লম্লক্কী থৱায় পানবশিং কন্নবা অমসুং মরুওইবা ইকোসিষ্টেমশিং ঙাক-শেন্নবা ঐখোয়গী থবকশিং হায়রিবা ইকায়খুম্নবশিং অসিনা অমুক্কা হেন্না চেৎশিনহল্লে। পাৎশিং অসিনা মখা তানা মশিং থিঙমদ্রবা লৈবাক লান্না পাইরকপা উচেকসিং অমসুং লমদম অসিগী উচেকশিংগী অফবা চাক্তফম পীবা ওইরসনু”।