Ministry of Electronics & IT
India AI Impact Summit 2026: 35,000+ Registrations so far; 100+ Countries, 500+ Startups to engage across 500 Sessions
Media Registration Open for the Summit; Last Date to Apply: 8th February 2026
02 FEB 2026 3:03PM by PIB Delhi
The India AI Impact Summit, scheduled to be held in New Delhi from February 16-20, 2026, is anticipated to be the largest of the four global AI summits hosted to date, reflecting the growing international momentum around responsible, inclusive and impact-driven Artificial Intelligence.
The Summit, that has attracted unprecedented interest from the global community with over 35,000 registrations, received ahead of the event, will prioritise the translation of vision into execution, with a clear focus on outcomes that matter on the ground.
Governments, industry leaders, researchers, civil society organisations and international institutions are set to attend the event to actively participate in shaping the Summit’s agenda. It is expected to witness participation from over 100 countries, including 15 to 20 Heads of Government, 50+ Ministers from various countries, and 40+ CEOs of leading global and Indian companies. Around 500 prominent figures from the global AI ecosystem, including innovators, researchers and Chief Technology Officers, are also expected to attend.
Highlighting the depth and diversity of engagement, the Summit will feature a startup showcase of 500+ AI startups and host around 500 sessions alongside the main programme, making it one of the most comprehensive AI-focused global convenings.
The scale of engagement leading up to the Summit has been equally significant. Over 1,300 proposals have been received for pre-Summit events, with more than 500 pre-Summit events conducted so far across sectors and regions in India as well as globally. The Summit framework also includes seven flagship events, collectively engaging 3,00,000+ participants, reflecting the wide national and international interest in the AI Impact Summit process.
The global AI summit process has evolved over time, beginning with an initial focus on AI risks at Bletchley Park, progressing to discussions on ethics and inclusion in Seoul, and subsequently moving towards the operationalisation of shared principles at Paris. The Summit reflects India’s growing role in global AI discussions.
Further details regarding the AI Impact Summit 2026, including the programme, thematic focus areas and participation modalities, are available on the official Summit website - https://impact.indiaai.gov.in/. Interested stakeholders are encouraged to visit the website and register to be part of this global dialogue aimed at advancing the responsible and impactful use of Artificial Intelligence.
Media Accreditation for the Summit is LIVE. Only Accredited Media Representatives will be permitted to cover the Summit proceedings. Applications must be submitted online through the official portal at https://impact.indiaai.gov.in/media-accreditation. The media accreditation window closes on 8 February 2026.

ଇଲେକ୍ଟ୍ରୋନିକ୍ସ ଓ ସୂଚନା ପ୍ରଯୁକ୍ତି ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଇଣ୍ଡିଆ ଏଆଇ ଇମ୍ପାକ୍ଚ ସମିଟ୍ ୨୦୨୬: ପଞ୍ଜୀକରଣ ସଂଖ୍ୟା ୩୫,୦୦୦ ଟପିଲା
ଯୋଗ ଦେବେ ୧୦୦ରୁ ଅଧିକ ଦେଶ, ୫୦୦ରୁ ଅଧିକ ଷ୍ଟାର୍ଟଅପ୍
ଶିଖର ସମ୍ମିଳନୀ ପାଇଁ ଗଣମାଧ୍ୟମ ପଞ୍ଜୀକରଣ ଖୋଲା ଅଛି, ୮ ଫେବ୍ରୁଆରୀ ଆବେଦନର ଶେଷ ତାରିଖ
02 FEB 2026 3:03PM by PIB Bhubaneswar
ନୂଆଦିଲ୍ଲୀରେ ୧୬ରୁ ୨୦ ଫେବ୍ରୁଆରୀ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଅନୁଷ୍ଠିତ ହେବାକୁ ଥିବା ଇଣ୍ଡିଆ ଏଆଇ ଇମ୍ପାକ୍ଟ ସମିଟ୍ ଏପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ହୋଇଥିବା ଚାରିଟି ବିଶ୍ବ ଏଆଇ ସମିଟ୍ ମଧ୍ୟରେ ବୃହତ୍ତମ। ଏହା ଦାୟିତ୍ୱବାନ, ସମାବେଶୀ ଏବଂ ପ୍ରଭାବ ଭିତ୍ତିକ କୃତ୍ରିମ ବୁଦ୍ଧିମତ୍ତାକୁ ନେଇ ବୃଦ୍ଧି ପାଉଥିବା ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ସହମତିକୁ ପ୍ରତିଫଳିତ କରେ।
ଏହି ସମ୍ମିଳନୀକୁ ନେଇ ବିଶ୍ବ ସମୁଦାୟ ପକ୍ଷରୁ ଅଭୁତପୂର୍ବ ଉତ୍ସାହ ଦେଖିବାକୁ ମିଳିଛି। ଏଥିପାଇଁ ଏପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ୩୫ ହଜାର ପଞ୍ଜୀକରଣ ହୋଇଛି। ଏହା ଦୃଷ୍ଟିକୋଣକୁ କାର୍ଯ୍ୟକାରୀ କରିବା ଉପରେ ପ୍ରାଥମିକତା ଦେବା ସହ ଉପଯୋଗୀ ଫଳାଫଳ ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ବ ଦେବ।
ଏହି ଶିଖର ସମ୍ମିଳନୀରେ ସରକାର, ବ୍ୟବସାୟ ନେତା, ଗବେଷକ, ନାଗରିକ ସମାଜ ସଂଗଠନ ଏବଂ ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ପ୍ରତିଷ୍ଠାନଗୁଡ଼ିକ ଯୋଗଦେବେ ଏବଂ ସମ୍ମିଳନୀର ଏଜେଣ୍ଡା ଗଢିବାରେ ସକ୍ରିୟ ଭାବରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିବେ। ଏଥିରେ ୧୫ ରୁ ୨୦ ରାଷ୍ଟ୍ରମୁଖ୍ୟ, ବିଭିନ୍ନ ଦେଶର ୫୦ରୁ ଅଧିକ ମନ୍ତ୍ରୀ ଏବଂ ବିଶ୍ୱ ତଥା ଭାରତୀୟ କମ୍ପାନୀର ୪୦ରୁ ଅଧିକ ସିଇଓ ସମେତ ୧୦୦ରୁ ଅଧିକ ଦେଶ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିବେ ବୋଲି ଆଶା କରାଯାଉଛି। ଆହୁରି ମଧ୍ୟ ଏଥିରେ ଉଦ୍ଭାବକ, ଗବେଷକ ଏବଂ ମୁଖ୍ୟ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ଅଧିକାରୀ ସମେତ ବିଶ୍ୱ ଏଆଇ ଇକୋସିଷ୍ଟମର ପ୍ରାୟ ୫୦୦ ପ୍ରମୁଖ ବ୍ୟକ୍ତିବିଶେଷ ମଧ୍ୟ ଯୋଗଦେବେ ବୋଲି ଆଶା କରାଯାଉଛି।
ଶିଖର ସମ୍ମିଳନୀର କାର୍ଯ୍ୟସୂଚୀ ଗଠନରେ ସକ୍ରିୟ ଭାବରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିବା ପାଇଁ ସରକାର, ବ୍ୟବସାୟ ନେତା, ଗବେଷକ, ନାଗରିକ ସମାଜ ସଂଗଠନ ଏବଂ ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ପ୍ରତିଷ୍ଠାନ ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ଯୋଗଦେବେ। ୧୫ ରୁ ୨୦ ରାଷ୍ଟ୍ରମୁଖ୍ୟ, ବିଭିନ୍ନ ଦେଶର ୫୦ ରୁ ଅଧିକ ମନ୍ତ୍ରୀ ଏବଂ ବିଶ୍ୱ ଏବଂ ଭାରତୀୟ କମ୍ପାନୀର ୪୦ ରୁ ଅଧିକ ସିଇଓ ସମେତ ୧୦୦ ରୁ ଅଧିକ ଦେଶ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିବେ ବୋଲି ଆଶା କରାଯାଉଛି। ଉଦ୍ଭାବକ, ଗବେଷକ ଏବଂ ମୁଖ୍ୟ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ଅଧିକାରୀ ସମେତ ବିଶ୍ୱ ଏଆଇ ଇକୋସିଷ୍ଟମର ପ୍ରାୟ ୫୦୦ ପ୍ରମୁଖ ବ୍ୟକ୍ତିବିଶେଷ ମଧ୍ୟ ଯୋଗଦେବାର ଆଶା ରହିଛି।
ଏହି ଶିଖର ସମ୍ମିଳନୀରେ ୫୦୦ରୁ ଅଧିକ ଏଆଇ ଷ୍ଟାର୍ଟଅପ ଯୋଗଦେବେ ଏବଂ ମୁଖ୍ୟ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ସହିତ ପ୍ରାୟ ୫୦୦ ଅଧିବେଶନ ଅନୁଷ୍ଠିତ ହେବ। ଫଳରେ ଏହା ଏଆଇ ଉପରେ ପର୍ଯ୍ୟବେଶିତ ସବୁଠାରୁ ବ୍ୟାପକ ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ମଧ୍ୟରୁ ଗୋଟିଏ ହେବ।
ଶିଖର ସମ୍ମିଳନୀ ପୂର୍ବରୁ ହେଉଥିବା କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମଗୁଡ଼ିକରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣର ସ୍ତର ସମାନ ଭାବରେ ଉତ୍ସାହଜନକ ରହିଛି। ଶିଖର ସମ୍ମିଳନୀ ପୂର୍ବରୁ ଆୟୋଜିତ ବିଭିନ୍ନ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ପାଇଁ ୧୩୦୦ ରୁ ଅଧିକ ପ୍ରସ୍ତାବ ଗ୍ରହଣ କରାଯାଇଛି ଏବଂ ଏପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଭାରତ ଓ ବିଶ୍ବବ୍ୟାପୀ ୫୦୦ରୁ ଅଧିକ ପ୍ରାକ୍-ସମ୍ମିଳନୀ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଆୟୋଜନ ହୋଇଛି।
ଶିଖର ସମ୍ମିଳନୀ ଢାଞ୍ଚାରେ ସାତୋଟି ପ୍ରମୁଖ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ ରହିଛି, ଯାହା ସାମୂହିକ ଭାବରେ ୩ ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ ଅଂଶଗ୍ରହଣକାରୀଙ୍କୁ ଆକର୍ଷିତ କରିଛି, ଯାହା ଗ୍ଲୋବାଲ ଏଆଇ ଇମ୍ପାକ୍ଟ ସମିଟ୍ ପ୍ରକ୍ରିୟା ପ୍ରତି ବ୍ୟାପକ ଜାତୀୟ ଏବଂ ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଆଗ୍ରହକୁ ଦର୍ଶାଉଛି।
ସମୟ ସହିତ ଗ୍ଲୋବାଲ ଏଆଇ ଇମ୍ପାକ୍ଟ ସମିଟ ପ୍ରକ୍ରିୟାରେ ପରିବର୍ତ୍ତନ ଆସିଛି। ବ୍ଲେଚଲି ପାର୍କରେ ଏଆଇର ବିପଦ ଉପରେ ପ୍ରାଥମିକତା ଦିଆଯାଇଥିଲା, ତା’ପରେ ସିଓଲରେ ନୈତିକତା ଏବଂ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତି ଉପରେ ଆଲୋଚନା ହେଲା ଏବଂ ପରେ ପ୍ୟାରିସରେ ସହଭାଗୀ ନୀତିଗୁଡ଼ିକର କାର୍ଯ୍ୟାନ୍ୱୟନ ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ବ ଦିଆଯାଇଥିଲା। ଏହି ସମ୍ମିଳନୀ ବିଶ୍ୱ ଏଆଇ ଆଲୋଚନାରେ ଭାରତର ବର୍ଦ୍ଧିତ ଭୂମିକାକୁ ପ୍ରତିଫଳିତ କରେ।
ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ, ଫୋକସ୍ କ୍ଷେତ୍ର ଏବଂ ଅଂଶଗ୍ରହଣର ପଦ୍ଧତି ସମେତ ଗ୍ଲୋବାଲ ଏଆଇ ଇମ୍ପାକ୍ଟ ସମିଟ୍ ୨୦୨୬ ବିଷୟରେ ଅଧିକ ସୂଚନା ଏହାର ଅଫିସିଆଲ୍ ୱେବସାଇଟ୍ - https://impact.indiaai.gov.in/ ରେ ଉପଲବ୍ଧ। ଆଗ୍ରହୀ ଅଂଶୀଦାରମାନଙ୍କୁ ୱେବସାଇଟ୍ ପରିଦର୍ଶନ କରିବାକୁ ଏବଂ ଏହି ବିଶ୍ବ ସମ୍ମିଳନୀରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିବାକୁ ଅନୁରୋଧ କରାଯାଉଛି, ଯାହାର ଲକ୍ଷ୍ୟ ହେଉଛି ଏଆଇର ଦାୟିତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଏବଂ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ ବ୍ୟବହାରକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବା।
ସମ୍ମିଳନୀ ପାଇଁ ଗଣମାଧ୍ୟମ ମାନ୍ୟତା ପ୍ରକ୍ରିୟା ଆରମ୍ଭ ହୋଇଛି। କେବଳ ସ୍ୱୀକୃତିପ୍ରାପ୍ତ ଗଣମାଧ୍ୟମ ପ୍ରତିନିଧିମାନଙ୍କୁ ସମ୍ମିଳନୀ ସମ୍ପର୍କରେ ରିପୋର୍ଟିଂ କରିବାକୁ ଅନୁମତି ଦିଆଯିବ। ଗଣମାଧ୍ୟମ ପ୍ରତିନିଧିମାନେ ସମ୍ମିଳନୀର ଅଫିସିଆଲ ପୋର୍ଟାଲ https://impact.indiaai.gov.in/media-accreditation ମାଧ୍ୟମରେ ଅନଲାଇନ ଆବେଦନ ଦାଖଲ କରିପାରିବେ। ଗଣମାଧ୍ୟମ ମାନ୍ୟତା ୱିଣ୍ଡୋ ଫେବୃଆରୀ ୮, ୨୦୨୬ରେ ବନ୍ଦ ହେବ।