Ministry of Information & Broadcasting
Govt supports diverse musical heritage and offers new economic opportunities for creators
04 FEB 2026 4:23PM by PIB Delhi
To empower independent and regional creators, Government launched ‘Create in India’ (CIC) Challenges during the World Audio Visual & Entertainment Summit (WAVES) 2025. These include Resonate: The EDM Challenge, Wah Ustad, Battle of the Bands, and Symphony of India, etc. These events saw participation of 86 creators from 13 states. These initiatives, complemented by the launch of the 'Waves of India' album and showcases featuring regional artists like the Tetseo Sisters (Nagaland), are aimed at promoting India's diverse musical heritage and create new economic opportunities for creators. Government has also established the Live Events Development Cell (LEDC) to facilitate the structured growth of creative economy.
Reply given in the Lok Sabha by the Minister of State for Information and Broadcasting and Parliamentary Affairs Dr. L. Murugan to the question raised by Shri Pradyut Bordoloi.

তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়
চৰকাৰে বৈচিত্ৰময় সংগীত ঐতিহ্যক সমৰ্থন কৰে আৰু সৃষ্টিকৰ্তাসকলৰ বাবে নতুন অৰ্থনৈতিক সুযোগ প্ৰদান কৰে
04 FEB 2026 4:23PM by PIB Guwahati
স্বতন্ত্ৰ আৰু আঞ্চলিক সৃষ্টিকৰ্তাসকলক সৱলীকৰণৰ বাবে চৰকাৰে বিশ্ব অডিঅ’ ভিজুৱেল আৰু মনোৰঞ্জন শীৰ্ষ সন্মিলন (ৱেভছ) ২০২৫ৰ সময়ত ‘ক্ৰিয়েট ইন ইণ্ডিয়া চেলেঞ্জ’ (চিআইচি) আৰম্ভ কৰে। ইয়াৰ ভিতৰত ৰেজোনেট: দ্য ইডিএম চেলেঞ্জ, ৱাহ উস্তাদ, বেটল অৱ দ্য বেণ্ডছ, আৰু ভাৰতৰ চিম্ফনী, ইত্যাদি এই অনুষ্ঠানসমূহত ১৩খন ৰাজ্যৰ পৰা ৮৬ জন সৃষ্টিকৰ্তাই অংশগ্ৰহণ কৰে। ‘ৱেভছ অৱ ইণ্ডিয়া’ এলবামৰ উন্মোচন আৰু টেটচেও চিষ্টাৰছ (নাগালেণ্ড)ৰ দৰে আঞ্চলিক শিল্পীক লৈ শ্ব’কেছৰ দ্বাৰা পৰিপূৰক এই পদক্ষেপসমূহৰ লক্ষ্য হৈছে ভাৰতৰ বৈচিত্ৰময় সংগীত ঐতিহ্যৰ প্ৰচাৰ আৰু সৃষ্টিকৰ্তাসকলৰ বাবে নতুন অৰ্থনৈতিক সুযোগ সৃষ্টি। সৃষ্টিশীল অৰ্থনীতিৰ গাঁথনিগত বৃদ্ধিৰ সুবিধাৰ বাবে চৰকাৰে লাইভ ইভেণ্টছ ডেভেলপমেণ্ট চেলো (এলইডিচি) স্থাপন কৰিছে।
শ্ৰীযুত প্ৰদ্যুত বৰদলৈয়ে উত্থাপন কৰা প্ৰশ্নৰ উত্তৰত এই তথ্য লোকসভাত তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ আৰু সংসদীয় পৰিক্ৰমা ৰাজ্যিক মন্ত্ৰী ড° এল মুৰুগানে দিয়ে।