Prime Minister's Office
Prime Minister welcomes framework for Interim Trade Agreement between India and the United States, calls it a boost to ‘Make in India’ and Employment
07 FEB 2026 8:59AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Narendra Modi, today welcomed the agreement on a framework for an Interim Trade Agreement between India and the United States, terming it great news for both nations.
The Prime Minister thanked Donald Trump for his personal commitment to strengthening ties between the two countries and said the framework reflects the growing depth, trust and dynamism of the India-US partnership.
The Prime Minister noted that the agreement will strengthen ‘Make in India’ by opening new opportunities for farmers, entrepreneurs, MSMEs, start-up innovators and fishermen, while generating large-scale employment for women and youth.
He further said that the framework will deepen investment and technology partnerships, strengthen resilient and trusted supply chains, and contribute to global growth.
Reaffirming India’s vision of building a Viksit Bharat, the Prime Minister stated that India remains committed to future-oriented global partnerships that empower people and promote shared prosperity.
Responding to the X post of Union Minister of Commerce and Industry, Shri Piyush Goyal about aforesaid interim agreement between India and the United States, Shri Modi wrote on X;
“Great news for India and USA!
We have agreed on a framework for an Interim Trade Agreement between our two great nations. I thank President Trump for his personal commitment to robust ties between our countries.
This framework reflects the growing depth, trust and dynamism of our partnership. It strengthens ‘Make in India’ by opening new opportunities for India’s hardworking farmers, entrepreneurs, MSMEs, StartUp innovators, fishermen and more. It will generate large-scale employment for women and youngsters.
India and the United States share a commitment to promoting innovation and this framework will further deepen investment and technology partnerships between us.
This framework will also strengthen resilient and trusted supply chains and contribute to global growth. As India moves forward towards building a Viksit Bharat, we remain committed to building global partnerships that are future-oriented, empower our people and contribute to shared prosperity.
@POTUS
@realDonaldTrump”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ভারত অমসুং য়ু.এস.এগী মরক্ত ইন্তরিম ত্রেৎ এগ্রিমেন্তগী ফ্রেমৱার্ক প্রধান মন্ত্রীনা তরাম্না ওকখ্রে, মসি ‘মেক ইন ইন্দিয়া’ অমসুং থবক পীনবা ইনোৎ অমনি হায়খ্রে
07 FEB 2026 8:59AM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভারত অমসুং য়ু.এস.এগী মরক্ত ইন্তরিম ত্রেৎ এগ্রিমেন্তগী ফ্রেমৱার্ক অমগী য়ানবা পুরকপদা তরাম্না ওকখ্রে, মসি লৈবাক অনিমক্কী নুংঙাইবা পাউনি হায়খ্রে।
লৈবাক অনিগী মরক্ত লৈনরিবা মরীশিং ফগৎনবা মহাক্না থৱায় য়াওনা হোৎনবগীদমক প্রধান মন্ত্রীনা দোনাল্দ ত্রম্প থাগৎপা ফোঙদোকখি অমসুং মহাক্না হায়খি মদুদি ভারত-য়ু.এস মরী চাউখৎলকপা, থাজবা লৈনবা অমসুং অফবশিং ফ্রেমৱার্ক অসিদা মমি তারে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি নুপীশিং অমসুং নহারোলশিংদা মশিং য়াম্লবা থবকশিং পীবগা লোয়ননা, এগ্রিমেন্ত অসিনা লৌমীশিং, ওন্ত্রেপ্রেন্যুরশিং, এম.এস.এম.ইশিং, ষ্টার্দ-অপ ইন্নোবেতরশিং অমসুং ঙামীশিংগী অনৌবা খুদোংচাবশিং পীদুনা ‘মেক ইন ইন্দিয়া’ মপাঙ্গল কনখৎহনগনি।
মহাক্না মখা তানা হায়খি মদুদি ফ্রেমৱার্ক অসিনা শেন থাদবা অমসুং তেক্নোলোজিগী পুন্না থবক তৌমিন্নবা হেনগৎহনগনি, অৱা-অনা মায়োক্নবা ঙম্বা অমসুং থাজবা য়ারবা সপ্লাই চেনশিং মপাঙ্গল কনখৎহনগনি অমসুং মালেমগী চাউখৎপদা মতেং পাংগনি।
বিকসিত ভারত অমা শেমগৎনবা ভারতকী মঙলান অমুক হন্না পল্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মীয়ামগী থবক ফগৎনবা অমসুং নুংঙাই-য়াইফবা শরুক য়ামিন্নবা পুক্নিং থৌগৎনবা তুংগী মীৎয়েং থম্বা মালেমগী ওইনা পুন্না থবক তৌমিন্নবদা ভারতকী থাজবা লেংদনা লৈরি।
মথক্ত পনখিবা ভারত অমসুং য়ুনাইতেদ ষ্টেৎস অনিগী মরক্ত লৈনখিবা ইন্তরিম এগ্রিমেন্ত অদুগী মতাংদা কম্মর্স অমসুং ইন্দষ্ট্রিগী য়ুনিয়ন মিনিষ্টর শ্রী পিয়ুস গোয়ালগী পোষ্টকী পাউখুম এক্সতা পীবদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“ভারত অমসুং য়ু.এস.এগী নুংঙাইবা পাউনি! লৈবাক অনিগী মরক্ত লৈনরিবা মরীশিং ফগৎনবা মহাক্না থৱায় য়াওনা হোৎনবগীদমক ঐনা রাষ্ট্রপতি দোনাল্দ ত্রম্প থাগৎপা ফোঙদোকচরি।
ঐখোয়গী অচৌবা লৈবাক অনিগী মরক্ত ইন্তরিম ত্রেৎ এগ্রিমেন্ত অমগী ফ্রেমৱার্ক অমদা ঐখোয় য়ানরে।
ভারত-য়ু.এস মরী চাউখৎলকপা, থাজবা লৈনবা অমসুং অফবশিং ফ্রেমৱার্ক অসিদা মমি তারে। নুপীশিং অমসুং নহারোলশিংদা মশিং য়াম্লবা থবকশিং পীবগা লোয়ননা, এগ্রিমেন্ত অসিনা লৌমীশিং, ওন্ত্রেপ্রেন্যুরশিং, এম.এস.এম.ইশিং, ষ্টার্দ-অপ ইন্নোবেতরশিং অমসুং ঙামীশিংগী অনৌবা খুদোংচাবশিং পীদুনা ‘মেক ইন ইন্দিয়া’ মপাঙ্গল কনখৎহনগনি।
ইন্নোবেসন চাউখৎনবা ভারত অমসুং য়ু.এস.এনা পুন্না থাজবা পীনরে অমসুং ফ্রেমৱার্ক অসিনা শেন থাদবা অমসুং তেক্নোলোজিগী পুন্না থবক তৌমিন্নবা হেনগৎহনগনি।
ফ্রেমৱার্ক অসিনা অৱা-অনা মায়োক্নবা ঙম্বা অমসুং থাজবা য়ারবা সপ্লাই চেনশিং মপাঙ্গল কনখৎহনগনি অমসুং মালেমগী চাউখৎপদা মতেং পাংগনি। বিকসিত ভারত অমা শেমগৎনবা ভারতকী মঙলান অমুক হন্না পল্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মীয়ামগী থবক ফগৎনবা অমসুং নুংঙাই-য়াইফবা শরুক য়ামিন্নবা পুক্নিং থৌগৎনবা তুংগী মীৎয়েং থম্বা মালেমগী ওইনা পুন্না থবক তৌমিন্নবদা ভারতকী থাজবা লেংদনা লৈরি।
@POTUS
@realDonaldTrump”