Prime Minister's Office
Prime Minister interacts with distinguished members of the Indian diaspora
08 FEB 2026 2:48PM by PIB Delhi
Prime Minister interacted today with select Indian diaspora leaders, including Ministers, Senators, Members of Parliament and veterans of the Azad Hind Fauj (Indian National Army-INA). These included: Tuan Gobind Singh Deo, Minister of Digital; Dato’ Sri Ramanan Ramakrishnan, Minister of Human Resources; Tuan M. Kulasegaran, Deputy Minister in Prime Minister’s Department; and Tuan R. Yuneswaran, Deputy Minister of National Unity, among others.
Prime Minister highlighted the significant contribution of the Indian diaspora to the progress and development of Malaysia and to strengthening India-Malaysia ties. The PIO leaders expressed their appreciation for Prime Minister’s leadership in building the Comprehensive Strategic partnership between the two countries and initiatives aimed at advancing India- Malaysia relationship. They also appreciated Prime Minister’s vision and initiatives aimed at transforming India.
The PIO leaders also thanked Prime Minister for the measures taken for the welfare of the Indian community in Malaysia, including (i) India’s decision to open its first Consulate in Malaysia; (ii) announcement of a Thiruvalluvar Center at Universiti Malaya; (iii) institution of Thiruvalluvar scholarships; (iv) extension of OCI Card up to sixth (6th) generation Indian-orgin people living in Malaysia; and (v) replenishment of the Indian Scholarships Trust Fund (ISTF) with 3 million Ringgit Malaysia (RM) for the benefit of Malaysian Indian students.
Prime Minister also met Dato’ Jeyaraj Raja Rao, veteran of the Balak Sena of the Azad Hind Fauj [Indian National Army - INA] and Mr Rathakrishnan, President, Netaji Welfare Foundation. He expressed deep appreciation for the unforgettable courage and sacrifices of the INA and its veterans. He also reiterated the commitment of the Government of India to Netaji’s vision of building a strong and modern India.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ইন্দিয়ন দাইস্পোরাগী মশক নাইবা মীহুৎশিংগা ৱারী শাখ্রে
08 FEB 2026 2:48PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রীনা ঙসি মপান লৈবাক্তা লৈরিবা ভারতকী খনগৎলবা লুচিংবশিং, মন্ত্রীশিং, সেনেতরশিং, পার্লিয়ামেন্তকী মেম্বরশিং অমসুং আজাদ হিন্দ ফৌজ (ইন্দিয়ন নেস্নেল আর্মী-আই.এন.এ.) গী ভেতেরনশিংগা ৱারী শানখ্রে। মখোয়শিং অদুদি: দিজিতেলগী মন্ত্রী তুৱান গোবিন্দ সিংহ দেও; হ্যুমেন রিসোর্সকী মন্ত্রী দাতো শ্রী রামনন রামকৃষ্ণন; প্রধান মন্ত্রীগী দিপার্তমেন্ততা লৈবা দিপুতি মিনিস্তর তুৱান এম. কুলাসেরান; অমসুং নেস্নেল য়ুনিতীগী দিপুতি মিনিস্তর, তুৱান আর. য়ুনেশ্বরন অমসুং অতোপ্পশিং য়াওখি।।
প্রধান মন্ত্রীনা মালেসিয়াগী খুমাং চাউশিনবা অমসুং চাউখৎপদা অমসুং ভারত-মালেসিয়াগী মরী মপাঙ্গল কনখৎহনবদা ইন্দিয়ন দাইস্পোরাগী মরুওইবা থৌদাং অদু পনখি। পি.আই.ও.গী লুচিংবশিংনা লৈবাক অনিগী মরক্তা কমপ্রেহেন্সিব স্ত্রেতেজিক পার্তনরশিপ শেমগৎপদা অমসুং ভারত-মালেসিয়া মরী হেনগৎহন্নবা পান্দম থম্লিবা ইনিসিয়েতিবশিংদা প্রধান মন্ত্রীনা লুচিংবগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখি। মখোয়না প্রধান মন্ত্রীগী মীৎয়েং অমসুং ভারতকী অহোংবা পুরক্নবা পান্দমদা পায়খৎলিবা থবকশিংবুসু থাগৎপা ফোংদোকখি।
পি.আই.ও.গী লুচিংবশিংনা মালেসিয়াদা লৈরিবা ভারতকী মীয়ামগী য়াইফনবা লৌখৎলিবা খোঙথাংশিংগীদমক প্রধান মন্ত্রীদা থাগৎপা ফোংদোকখি। মসিগী মনুংদা (i) মালেসিয়াদা ভারতকী অহানবা কন্সুলেৎ হাংদোক্নবা ৱারেপ লৌখিবা; (ii) য়ুনিভর্সিতি মালায়াদা তিরুভল্লুভর সেন্তর অমা লিংখৎনবা লাউথোকখিবা; (iii) তিরুভল্লুভর স্কোলারশিপশিং লিংখৎপা; (iv) মালেসিয়াদা লৈবা ভারতকী (৬শুবা) জেনরেসনগী মীওইশিংদা ও.সি.আই. কার্দশিং শাংদোকপা; অমসুং (v) মালেসিয়াগী ভারতকী মহৈরোইশিংগী কান্ননবগীদমক রিংগিত মালেসিয়া (আর.এম.) মিলিয়ন ৩গা লোয়ননা ইন্দিয়ন স্কোলারশিপ ত্রস্ত ফন্দ (আই.এস.তি.এফ.) হেনগৎহনবা।
প্রধান মন্ত্রীনা আজাদ হিন্দ ফৌজ [ইন্দিয়ন নেস্নেল আর্মী - আই.এন.এ.]গী বালক সেনাগী ভেতেরন দাতো জেয়ারাজ রাজা রাও অমসুং নেতাজী ৱেলফেয়র ফাউন্দেসনগী প্রসিদেন্ত শ্রী রাথাকৃষ্ণনগা উনখি। মহাক্না আই.এন.এ. অমসুং মসিগী ভেতেরনশিংগী কাউঙমদ্রবা থৌনা অমসুং কত্থোকপীবগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখি। মপাঙ্গল কনবা অমসুং মোদর্ন ভারত অমা শেমগৎনবা নেতাজীগী মীৎয়েং অদুগীদমক ভারত সরকারনা কত্থোকপা অদুসু মহাক্না অমুক হন্না ফোংদোকখি।