Prime Minister's Office
Prime Minister congratulates Sanae Takaichi on her landmark victory in Japan’s House of Representatives elections
08 FEB 2026 9:34PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has congratulated H.E. Sanae Takaichi on her landmark victory in the elections to the House of Representatives of Japan.
The Prime Minister said that the Special Strategic and Global Partnership between India and Japan plays a vital role in enhancing global peace, stability and prosperity.
The Prime Minister expressed confidence that under H.E. Takaichi’s able leadership, the India-Japan friendship will continue to reach greater heights.
The Prime Minister wrote on X;
“Congratulations Sanae Takaichi on your landmark victory in the elections to the House of Representatives!
Our Special Strategic and Global Partnership plays a vital role in enhancing global peace, stability and prosperity.
I am confident that under your able leadership, we will continue to take the India-Japan friendship to greater heights.
@takaichi_sanae”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা জাপানগী হাউস ওফ রিপ্রজেন্তেতিবসকী মীখলদা সনাএ তাকাইচিনা চাউনা মাইপাকপা ঙমখিবদা নুংঙাইবা ফোংদোকখ্রে
08 FEB 2026 9:34PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা জাপানগী হাউস ওফ রিপ্রেজেন্তেতিবসকী মীখলদা চাউনা মাইপাকখিবদা ঐচ.ই. সনাএ তাকাইচিদা নুংঙাইবা ফোংদোকখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ভারত অমসুং জাপানগী মরক্তা স্পেসিএল স্ত্রেতেজিক অমসুং গ্লোবেল পার্তনরশিপ অসিনা মালেমগী শান্তি, তংদু লৈতাবা অমসুং চাউখৎপা হেনগৎহনবদা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌরি।
প্রধান মন্ত্রীনা থাজবা থমখি মদুদি ঐচ.ই. তাকাইচিগী হৈথোই-শিংথোইরবা লুচিং মখাদা ভারত-জাপানগী মরুপ-মপাং ওইবগী মরী অসি মখা তানা অৱাংবা থাক্তা পুখৎলগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা Xতা ইখি;
“হাউস ওফ রিপ্রেজেন্তেতিবসকী মীখলদা মাই পাকপগীদমক সনাএ তাকাইচিদা নুংঙাইবা ফোংদোকচরি!
ঐখোয়গী স্পেসিএল স্ত্রেতেজিক অমসুং গ্লোবেল পার্তনরশিপ অসিনা মালেমগী শান্তি, তংদু লৈতাবা অমসুং চাউখৎপা হেনগৎহনবদা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌরি।
ঐহাক্না থাজবা থম্লি মদুদি অদোমগী হৈথোই-শিংথোইরবা লুচিং মখাদা ঐখোয়না ভারত-জাপানগী মরুপ ওইবগী মরী অসি মখা তানা হেন্না চাউখৎহনগনি।
@takaichi_sanae”