Election Commission
ECI organises EVM/VVPAT Awareness Campaign in Poll-bound States
Extensive outreach through EVM Demonstration Centres and Mobile Demonstration Vans
11 FEB 2026 4:31PM by PIB Delhi
1. Election Commission of India (ECI) is organising extensive EVM/VVPAT Awareness Campaigns across the poll-bound States/UT of Assam, Kerala, Puducherry, Tamil Nadu and West Bengal to familiarise voters with the functioning of Electronic Voting Machines (EVMs) and Voter Verifiable Paper Audit Trail (VVPAT) units.
2. The campaign is being conducted through EVM Demonstration Centres (EDCs) and Mobile Demonstration Vans (MDVs) in a structured and time-bound manner.
3. EVM Demonstration Centres have been established and operationalised at District Election Officer (DEO) Headquarters as well as at Returning Officer/Revenue Sub- Division Headquarters across the five States/UTs.
4. As on 10.02.2026, over 1.20 lakh electors took part in the EVM Demonstration camps at the EDCs across the 5 States/UTs and over 1.16 lakh electors cast mock votes in these demonstrations. Over 29 thousand Polling Station Locations (PSL) have been covered by MDVs already.
5. The status of EVM-VVPAT demonstration campaigns as on 10.02.2026 are as follows:
State/UT
Campaign Start Date
Total EDC
EDC
at DEO HQ
EDC at RO/Revenue Sub-Div HQ
No. of People
Visited EDC
No. of People cast Mock Votes at
EDC
Polling locations
covered by MDV
Assam
05.02.2026
161
35
126
6570
5794
2717
Kerala
03.02.2026
62
14
48
5859
5859
-*
Puducherry
27.01.2026
19
2
17
6474
6474
92
Tamil Nadu
25.01.2026
157
38
119
75816
75586
8025
West Bengal
23.01.2026
318
24
294
25322
22450
18657
TOTAL
717
113
604
1,20,041
1,16,163
29,491
*MDV will start on 12.02.2026
1. The EVM/VVPAT Awareness Campaign is aimed at enhancing voter confidence by providing hands-on experience with the machines, clarifying doubts regarding their functioning, and ensuring complete transparency in the electoral process. Through physical demonstration centres and mobile outreach, the Commission seeks to reach voters across urban and rural areas alike.
2. The Commission remains committed to conducting transparent elections and will continue to intensify voter awareness initiatives in the coming days.

ভাৰতীয় নিৰ্বাচন আয়োগ
নিৰ্বাচন আয়োগৰ দ্বাৰা নিৰ্বাচন অনুষ্ঠিত হোৱা ৰাজ্যসমূহত ই ভি এম/ভি ভি পেট সজাগতা অভিযানৰ আয়োজন
ই ভি এম প্ৰদৰ্শন কেন্দ্ৰ আৰু ভ্ৰাম্যমাণ প্ৰদৰ্শন বাহনৰ জৰিয়তে ব্যাপক প্ৰচাৰ
11 FEB 2026 4:31PM by PIB Guwahati
১. ভাৰতীয় নিৰ্বাচন আয়োগে (ই চি আই) ইলেক্ট্ৰনিক ভোটিং মেচিন (ই ভি এম) আৰু ভোটাৰ ভেৰিফায়েবল পেপাৰ অডিট্ৰেল (ভি ভি পেট) ইউনিটৰ কাম-কাজৰ সৈতে ভোটাৰসকলক পৰিচিত কৰিবলৈ অসম, কেৰালা, পুডুচেৰী, তামিলনাডু আৰু পশ্চিমবংগৰ নিৰ্বাচন অনুষ্ঠিত হ’বলগীয়া ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয়শাসিত অঞ্চলত ই ভি এম/ভি ভি পেটৰ ব্যাপক সজাগতা অভিযানৰ আয়োজন কৰিছে।
২. ই ভি এম প্ৰদৰ্শন কেন্দ্ৰ (ই ডি চি) আৰু ভ্ৰাম্যমাণ প্ৰদৰ্শন বাহন (এম ডি ভি)ৰ জৰিয়তে এক গঠনমূলক আৰু সময়সীমাৰ ভিতৰত এই অভিযান পৰিচালনা কৰা হৈছে।
. জিলা নিৰ্বাচনী বিষয়া (ডি ই অ’)ৰ মুখ্য কাৰ্যালয়ৰ লগতে পাঁচখন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয়শাসিত অঞ্চলৰ ৰিটাৰ্ণিং বিষয়া/ৰাজহ মহকুমা মুখ্য কাৰ্যালয়ত ই ভি এম প্ৰদৰ্শন কেন্দ্ৰ স্থাপন আৰু কাৰ্য্যকৰী কৰা হৈছে।
. ১০.০২.২০২৬ পৰ্যন্ত অনুসৰি ৫ খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয়শাসিত অঞ্চলৰ ই ডি চিত অনুষ্ঠিত ই ভি এম প্ৰদৰ্শন শিবিৰত ১.২০ লাখৰো অধিক ভোটদাতাই অংশগ্ৰহণ কৰে আৰু এই প্ৰদৰ্শনসমূহত ১.১৬ লাখৰো অধিক ভোটদাতাই অনুশীলনমূলক ভোট দিছিল। ইতিমধ্যে ২৯ হাজাৰৰো অধিক ভোটদান কেন্দ্ৰ (পি এছ এল)ক এম ডি ভিৰ দ্বাৰা সামৰি লোৱা হৈছে।
. ১০.০২.২০২৬ পৰ্যন্ত ই ভি এম-ভি ভি পেট প্ৰদৰ্শন অভিযানৰ স্থিতি তলত দিয়া ধৰণৰঃ
­­­
ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চল
অভিযান আৰম্ভ হোৱাৰ তাৰিখ
মুঠ ই ডি চি
ডি ই অ’ মুখ্য কাৰ্যালয়ত ই ডি চি
আৰ অ’/ৰাজহ মহকুমা মুখ্য কাৰ্যালয়ত ই ডি চি
ই ডি চি ভ্ৰমণ কৰা লোকৰ সংখ্যা
ই ডি চিত অনুশীলন ভোট দিয়া লোকৰ সংখ্যা
এম ডি ভিয়ে সামৰি লোৱা ভোটদানৰ কেন্দ্ৰসমূহ
অসম
০৫.০২.২০২৬
১৬১
৩৫
১২৬
৬৫৭০
৫৭৯৪
২৭১৭
কেৰালা
০৩.০২.২০২৬
৬২
১৪
৪৮
৫৮৫৯
৫৮৫৯
-*
পুডুচেৰী
২৭.০১.২০২৬
১৯
১৭
৬৪৭৪
৬৪৭৪
৯২
তামিলনাডু
২৫.০১.২০২৬
১৫৭
৩৮
১১৯
৭৫৮১৬
৭৫৫৮৬
৮০২৫
পশ্চিমবংগ
২৩.০১.২০২৬
৩১৮
২৪
২৯৪
২৫৩২২
২২৪৫০
১৮৬৫৭
মুঠ
৭১৭
১১৩
৬০৪
১,২০,০৪১
১,১৬,১৬৩
২৯,৪৯১
*এম ডি ভি ১২.০২.২০২৬ত আৰম্ভ হ’ব
৬. ই ভি এম/ভি ভি পেট সজাগতা অভিযানৰ লক্ষ্য হৈছে যন্ত্ৰবোৰৰ সৈতে ব্যৱহাৰিক অভিজ্ঞতা প্ৰদান কৰি সেইবোৰৰ কাৰ্য্যকলাপ সম্পৰ্কে থকা আশংকা দূৰ কৰি আৰু নিৰ্বাচনী প্ৰক্ৰিয়াত সম্পূৰ্ণ স্বচ্ছতা নিশ্চিত কৰি ভোটাৰৰ আস্থা বৃদ্ধি কৰা। ব্যৱহাৰিক প্ৰদৰ্শন কেন্দ্ৰ আৰু ভ্ৰাম্যমাণ প্ৰসাৰৰ জৰিয়তে আয়োগে চহৰ আৰু গ্ৰাম্য অঞ্চলৰ ভোটাৰসকলৰ কাষ চাপিবলৈ চেষ্টা কৰে।
৭. স্বচ্ছ নিৰ্বাচন অনুষ্ঠিত কৰাৰ বাবে আয়োগ প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ আৰু অনাগত দিনবোৰত ভোটাৰ সজাগতাৰ পদক্ষেপবোৰ অধিক শক্তিশালী কৰি তুলিব।