Ministry of Home Affairs
eAWAS SYSTEM IN CENTRAL ARMED POLICE FORCES
11 FEB 2026 4:38PM by PIB Delhi
CAPF eAwas web-portal has been launched on 01.09.2022 for online allotment of family accommodation to personnel of CAPFs & AR.
From 01.09.2022 to 05.02.2026, total 1,46,566 family accommodation have been allotted to the personnel of CAPFs & AR through CAPF eAwas. Force-wise detail is enclosed at Annexure-I.
Yes. Total 1,324 accommodation have been allotted through Inter-force Allotment of Quarters to personnel of CAPFs & AR.
Force-wise allotment of family accommodation to personnel of CAPFs & AR
CAPFs
No. of CAPFs & AR personnel who have been allotted family accommodation
Assam Rifles
7,611
Border Security Force
48,854
Central Industrial Security Force
7,066
Central Reserve Police Force
50,812
Indo Tibetan Border Police
18,324
Sashastra Seema Bal
13,899
Total
1,46,566
This was stated by the Minister of State in the Ministry of Home Affairs Shri Nityanand Rai in a written reply to a question in the Rajya Sabha.

গৃহ মন্ত্ৰালয়
কেন্দ্ৰীয় সশস্ত্ৰ আৰক্ষী বাহিনীত ইআবাস ব্যৱস্থা
11 FEB 2026 4:38PM by PIB Guwahati
চিএপিএফ আৰু এআৰ-ৰ জোৱানসকললৈ তেওঁলোকৰ পৰিয়ালৰ বাসস্থানৰ অনলাইন আবন্টনৰ বাবে ০১-০৯-২০২২ ত চিএপিএফ ইআবাস ৱেব-পৰ্টেল মুকলি কৰা হৈছিল।
০১-০৯-২০২২ ৰ পৰা ০৫-০২-২০২৬ লৈ চিএপিএফ ইআবাসৰ জৰিয়তে চিএপিএফ আৰু এআৰ-ৰ জোৱানসকললৈ মুঠ ১,৪৬,৫৬৬ টা তেওঁলোকৰ পৰিয়ালৰ বাসস্থানৰ আবন্টন জনোৱা হৈছে। বাহিনী-অনুসৰি ইয়াৰ বিৱৰণ পৰিশিষ্ট-I ত সংলগ্ন কৰা হৈছে।
চিএপিএফ আৰু এআৰ-ৰ জোৱানসকললৈ আন্তঃ-বাহিনী কোৱাৰ্টাৰ আবন্টনৰ জৰিয়তে মুঠ ১,৩২৪ টা বাসস্থানৰ আবন্টন জনোৱা হৈছে।
চিএপিএফ আৰু এআৰ-ৰ জোৱানসকললৈ বাহিনী-অনুসৰি তেওঁলোকৰ পৰিয়ালৰ বাসস্থানৰ আবন্টন
চিএপিএফ
পৰিয়ালৰ বাসস্থানৰ আবন্টন জনোৱা চিএপিএফ আৰু এআৰ-ৰ জোৱানৰ সংখ্যা
আছাম ৰাইফলছ
৭,৬১১
সীমান্ত সুৰক্ষা বাহিনী
৪৮,৮৫৪
কেন্দ্ৰীয় ঔদ্যোগিক সুৰক্ষা বাহিনী
৭,০৬৬
কেন্দ্ৰীয় সংৰক্ষিত আৰক্ষী বাহিনী
৫০,৮১২
ভাৰত তিব্বতী সীমান্ত আৰক্ষী
১৮,৩২৪
সশস্ত্ৰ সীমা বল
১৩,৮৯৯
মুঠ
১,৪৬,৫৬৬
গৃহ পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয়ৰ ৰাজ্যিক মন্ত্ৰী শ্ৰী নিত্যানন্দ ৰায়ে ৰাজ্যসভাত এটা প্ৰশ্নৰ লিখিত উত্তৰত এই কথা সদৰী কৰে।