Prime Minister's Office
PM to visit Assam on 14th February
PM to land at the Emergency Landing Facility (ELF) on Moran Bypass in Dibrugarh
ELF - first of its kind in Northeast India - will serve as a critical asset for strategic requirements and emergency response during natural disasters
PM to inaugurate and flag off various projects worth over Rs. 5,450 crore in Guwahati
PM to inaugurate Kumar Bhaskar Varma Setu across River Brahmaputra
PM to inaugurate IIM Guwahati and also the National Data Centre for North-Eastern Region
13 FEB 2026 11:38AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Assam on 14th February 2026. At around 10:30 AM, Prime Minister will land at the Emergency Landing Facility (ELF) on Moran Bypass in Dibrugarh, where he will witness the Aerial Display of Fighters, Transports and Helicopters. At around 1 PM, Prime Minister will visit Kumar Bhaskar Varma Setu across River Brahmaputra. Thereafter, at around 1:30 PM, Prime Minister will inaugurate and flag off various projects worth more than Rs 5,450 crore at Lachit Ghat, Guwahati.
The Emergency Landing Facility (ELF) is the first of its kind in Northeast India. It has been specially designed and constructed in coordination with the Indian Air Force to support landing and take-off of military and civil aircraft during emergencies. It will serve as a critical asset for emergency response, enabling quick deployment of rescue and relief operations during natural disasters or strategic requirements in the Northeast. Envisioned as dual-use infrastructure, the ELF is capable of handling fighter aircraft up to 40 tonnes and transport aircraft up to 74 tonnes maximum take-off weight.
Prime Minister will inaugurate several key projects aimed at accelerating connectivity, strengthening digital infrastructure, promoting higher education, and enhancing public transport, thereby giving a significant boost to development in the North-Eastern Region.
Prime Minister will inaugurate Kumar Bhaskar Varma Setu across River Brahmaputra, built at a cost of around Rs 3,030 crore. The 6-lane extradosed Prestressed Concrete (PSC) bridge connects Guwahati with North Guwahati and is the first extradosed bridge in Northeast India. It will cut travel time between Guwahati-North Guwahati to 7 minutes. Considering the high seismicity of the region, the bridge incorporates base isolation technology using friction pendulum bearings. High-performance stay cables have been used to ensure durability and long-term structural performance. A Bridge Health Monitoring System (BHMS) has also been incorporated for real-time condition monitoring, early damage detection and improved safety and service life of the extradosed bridge.
Prime Minister will inaugurate the National Data Centre for North Eastern Region at Amingaon in Kamrup district of Assam. The state-of-the-art Data Centre, with a total sanctioned load of 8.5 MW and an average rack capacity of 10 kW per rack, will host mission-critical applications of various government departments and also function as a Disaster Recovery centre for other National Data Centres. This will enable governments in the Northeast to digitally facilitate delivery of essential citizen-centric services. Aligned with the vision of Digital India, National Data Centre for North Eastern Region has been envisaged as a strategic intervention to strengthen the region’s ICT backbone and ensure robust, secure and always-available digital infrastructure. Prime Minister will also inaugurate IIM Guwahati, which will give a major fillip to higher education and management education in the North-Eastern Region.
Prime Minister will also flag off 225 electric buses under the PM-eBus Sewa Scheme in Guwahati (100), Nagpur (50), Bhavnagar (50) and Chandigarh (25). With the launch of e-bus operations under the PM-eBus Sewa Scheme in these four cities, more than 50 lakh citizens are expected to benefit through access to clean, affordable and reliable public transport services, contributing to improved urban mobility and enhanced quality of life.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
১৪ ফেব্ৰুৱাৰীত অসম ভ্ৰমণ কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
ডিব্ৰুগড়ৰ মৰাণ বাইপাছৰ জৰুৰীকালীন অৱতৰণ সুবিধা (ই এল এফ)ত অৱতৰণ কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰী
উত্তৰ-পূব ভাৰতৰ প্ৰথমটো ই এল এফে প্ৰাকৃতিক দুৰ্যোগৰ সময়ত কৌশলগত প্ৰয়োজনীয়তা আৰু জৰুৰীকালীন সঁহাৰিৰ বাবে এক গুৰুত্বপূৰ্ণ সম্পদ হিচাপে কাম কৰিব
গুৱাহাটীত ৫,৪৫০ কোটি টকাৰো অধিক মূল্যৰ বিভিন্ন প্ৰকল্প উদ্বোধন আৰু ফ্লেগ অফ কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
ব্ৰহ্মপুত্ৰ নদীৰ ওপৰত নিৰ্মিত কুমাৰ ভাস্কৰ বৰ্মা দলং উদ্বোধন কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
আই আই এম গুৱাহাটী আৰু উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ বাবে ৰাষ্ট্ৰীয় তথ্য কেন্দ্ৰও উদ্বোধন কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
13 FEB 2026 11:38AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ১৪ ফেব্ৰুৱাৰী, ২০২৬ত অসম ভ্ৰমণ কৰিব।প্ৰায় ১০:৩০ বজাত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ডিব্ৰুগড়ৰ মৰাণ বাইপাছৰ জৰুৰীকালীন অৱতৰণ সুবিধা (ই এল এফ)ত অৱতৰণ কৰিব, য’ত তেওঁ যুঁজাৰু বিমান, পৰিবহণ, হেলিকপ্টাৰ আদিৰ আকাশী প্ৰদৰ্শন প্ৰত্যক্ষ কৰিব। প্ৰায় ১ বজাত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ব্ৰহ্মপুত্ৰ নদীৰ ওপৰেৰে কুমাৰ ভাস্কৰ বৰ্মা সেতু পৰিদৰ্শন কৰিব। ইয়াৰ পিছত প্ৰায় ১:৩০ বজাত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে গুৱাহাটীৰ লাচিত ঘাটত ৫,৪৫০ কোটি টকাৰো অধিক মূল্যৰ বিভিন্ন প্ৰকল্প উদ্বোধন আৰু ফ্লেগ অফ কৰিব।
মৰাণৰ ইএলএফ হৈছে উত্তৰ-পূব ভাৰতৰ প্ৰথমটো জৰুৰীকালীন অৱতৰণ সুবিধা (ইএলএফ)। জৰুৰীকালীন অৱস্থাত সামৰিক আৰু অসামৰিক বিমানৰ অৱতৰণ আৰু উৰণত সহায় কৰিবলৈ ভাৰতীয় বায়ুসেনাৰ সহযোগত ইয়াক বিশেষভাৱে ডিজাইন আৰু নিৰ্মাণ কৰা হৈছে। ই জৰুৰীকালীন সঁহাৰিৰ বাবে এক অপৰিহাৰ্য সম্পদ হিচাপে কাম কৰিব, যাৰ ফলত উত্তৰ-পূবত প্ৰাকৃতিক দুৰ্যোগ বা কৌশলগত প্ৰয়োজনীয়তাৰ সময়ত উদ্ধাৰ আৰু সাহায্য অভিযান দ্ৰুতভাৱে সম্পন্ন কৰিব পৰা যাব। দ্বৈত ব্যৱহাৰৰ আন্তঃগাঁথনি হিচাপে প্ৰস্তুত কৰা ই এল এফে ৪০ টন পৰ্যন্ত ওজনৰ যুঁজাৰু বিমান আৰু ৭৪ টন পৰ্যন্ত সৰ্বোচ্চ টেক অফ ওজনৰ বিমান চম্ভালিব পাৰিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে সংযোগ ত্বৰান্বিত কৰা, ডিজিটেল আন্তঃগাঁথনি শক্তিশালী কৰা, উচ্চ শিক্ষাৰ প্ৰসাৰ আৰু ৰাজহুৱা পৰিবহণ বৃদ্ধিৰ লক্ষ্যৰে কেইবাটাও গুৰুত্বপূৰ্ণ প্ৰকল্প উদ্বোধন কৰিব, যাৰ ফলত উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ উন্নয়নত এক উল্লেখযোগ্য উত্থান ঘটিব।
প্ৰায় ৩,০৩০ কোটি টকা ব্যয় সাপেক্ষে নিৰ্মাণ কৰা ব্ৰহ্মপুত্ৰ নদীৰ ওপৰৰ কুমাৰ ভাস্কৰ বৰ্মা সেতু উদ্বোধন কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে। ৬ লেনযুক্ত এক্সট্ৰাড’জড প্ৰিষ্ট্ৰেছড কংক্ৰিট (পিএছচি) দলংখনে গুৱাহাটীক উত্তৰ গুৱাহাটীৰ সৈতে সংযোগ কৰাৰ লগতে উত্তৰ-পূব ভাৰতৰ প্ৰথমখন এক্সট্ৰাড’জড দলং হিচাপে পৰিগণিত হ’ব। ইয়াৰ জৰিয়তে গুৱাহাটী-উত্তৰ গুৱাহাটীৰ মাজত যাত্ৰাৰ সময় ৭ মিনিটলৈ হ্ৰাস পাব। অঞ্চলটোৰ উচ্চ ভূমিকম্প প্ৰৱনতাক বিবেচনা কৰি দলংখনত ঘৰ্ষণ পেণ্ডুলাম বেয়াৰিঙৰ লগতে ভিত্তি পৃথকীকৰণ প্ৰযুক্তি ব্যৱহাৰ কৰা হৈছে। স্থায়িত্ব আৰু দীৰ্ঘম্যাদী গাঁথনিগত কাৰ্যক্ষমতা নিশ্চিত কৰিবলৈ উচ্চ-কাৰ্যক্ষম ষ্টে কেবল ব্যৱহাৰ কৰা হৈছে। সঠিক সময়ৰ অৱস্থা নিৰীক্ষণ, আগতীয়াকৈ ক্ষতি ধৰা পেলোৱা আৰু এক্সট্ৰাড’জসম্পন্ন দলংখনৰ উন্নত সুৰক্ষা আৰু সেৱাৰ বাবে এটা দলং স্বাস্থ্য নিৰীক্ষণ ব্যৱস্থা (বিএইচএমএছ)ও অন্তৰ্ভুক্ত কৰা হৈছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে অসমৰ কামৰূপ জিলাৰ আমিনগাঁৱত উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ বাবে ৰাষ্ট্ৰীয় তথ্য কেন্দ্ৰ উদ্বোধন কৰিব। মুঠ অনুমোদিত ভাৰ ৮.৫ মেগাৱাট আৰু প্ৰতি ৰেকত গড় ৰেক ১০ কিলোৱাট ক্ষমতাসম্পন্ন এই অত্যাধুনিক ডাটা চেণ্টাৰটোৱে বিভিন্ন চৰকাৰী বিভাগৰ মিছন-ক্ৰিটিকেল এপ্লিকেচনৰ ব্যৱস্থা কৰাৰ লগতে অন্যান্য ৰাষ্ট্ৰীয় ডাটা চেণ্টাৰৰ বাবেও দুৰ্যোগ পুনৰুদ্ধাৰ কেন্দ্ৰ হিচাপে কাম কৰিব। ইয়াৰ দ্বাৰা উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ চৰকাৰসমূহে অত্যাৱশ্যকীয় নাগৰিককেন্দ্ৰিক সেৱাসমূহ ডিজিটেলী সুবিধা প্ৰদান কৰিব পাৰিব। ডিজিটেল ইণ্ডিয়াৰ দৃষ্টিভংগীৰ সৈতে সংগতি ৰাখি উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ বাবে ৰাষ্ট্ৰীয় তথ্য কেন্দ্ৰক অঞ্চলটোৰ আইচিটিৰ মেৰুদণ্ড শক্তিশালী কৰাৰ লগতে সুদৃঢ়, সুৰক্ষিত আৰু সহজলভ্য ডিজিটেল আন্তঃগাঁথনি নিশ্চিত কৰাৰ বাবে এক কৌশলগত পদক্ষেপ হিচাপে বিবেচনা কৰা হৈছে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে লগতে আই আই এম গুৱাহাটীও উদ্বোধন কৰিব, যিয়ে উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ উচ্চ শিক্ষা আৰু ব্যৱস্থাপনা শিক্ষাক এক বৃহৎ উদগনি প্ৰদান কৰিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে পিএম-ইবাছ সেৱা আঁচনিৰ অধীনত গুৱাহাটী (১০০), নাগপুৰ (৫০), ভাৱনগৰ (৫০) আৰু চণ্ডীগড় (২৫)ত ২২৫খন বৈদ্যুতিক বাছৰো ফ্লেগ অফ কৰিব। এই চাৰিখন চহৰত পিএম-ইবাছ সেৱা আঁচনিৰ অধীনত ই-বাছ চলাচল আৰম্ভ হোৱাৰ লগে লগে ৫০ লাখৰো অধিক নাগৰিকে স্বচ্চ, সুলভ আৰু নিৰ্ভৰযোগ্য ৰাজহুৱা পৰিবহণ সেৱাৰ সুবিধা লাভৰ জৰিয়তে লাভৱান হোৱাৰ আশা কৰা হৈছে, যাৰ ফলত নগৰীয়া গতিশীলতা উন্নত আৰু জীৱনৰ মান বৃদ্ধিত অৰিহণা যোগাব।