Prime Minister's Office
PM to visit Assam on 14th February
PM to land at the Emergency Landing Facility (ELF) on Moran Bypass in Dibrugarh
ELF - first of its kind in Northeast India - will serve as a critical asset for strategic requirements and emergency response during natural disasters
PM to inaugurate and flag off various projects worth over Rs. 5,450 crore in Guwahati
PM to inaugurate Kumar Bhaskar Varma Setu across River Brahmaputra
PM to inaugurate IIM Guwahati and also the National Data Centre for North-Eastern Region
13 FEB 2026 11:38AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Assam on 14th February 2026. At around 10:30 AM, Prime Minister will land at the Emergency Landing Facility (ELF) on Moran Bypass in Dibrugarh, where he will witness the Aerial Display of Fighters, Transports and Helicopters. At around 1 PM, Prime Minister will visit Kumar Bhaskar Varma Setu across River Brahmaputra. Thereafter, at around 1:30 PM, Prime Minister will inaugurate and flag off various projects worth more than Rs 5,450 crore at Lachit Ghat, Guwahati.
The Emergency Landing Facility (ELF) is the first of its kind in Northeast India. It has been specially designed and constructed in coordination with the Indian Air Force to support landing and take-off of military and civil aircraft during emergencies. It will serve as a critical asset for emergency response, enabling quick deployment of rescue and relief operations during natural disasters or strategic requirements in the Northeast. Envisioned as dual-use infrastructure, the ELF is capable of handling fighter aircraft up to 40 tonnes and transport aircraft up to 74 tonnes maximum take-off weight.
Prime Minister will inaugurate several key projects aimed at accelerating connectivity, strengthening digital infrastructure, promoting higher education, and enhancing public transport, thereby giving a significant boost to development in the North-Eastern Region.
Prime Minister will inaugurate Kumar Bhaskar Varma Setu across River Brahmaputra, built at a cost of around Rs 3,030 crore. The 6-lane extradosed Prestressed Concrete (PSC) bridge connects Guwahati with North Guwahati and is the first extradosed bridge in Northeast India. It will cut travel time between Guwahati-North Guwahati to 7 minutes. Considering the high seismicity of the region, the bridge incorporates base isolation technology using friction pendulum bearings. High-performance stay cables have been used to ensure durability and long-term structural performance. A Bridge Health Monitoring System (BHMS) has also been incorporated for real-time condition monitoring, early damage detection and improved safety and service life of the extradosed bridge.
Prime Minister will inaugurate the National Data Centre for North Eastern Region at Amingaon in Kamrup district of Assam. The state-of-the-art Data Centre, with a total sanctioned load of 8.5 MW and an average rack capacity of 10 kW per rack, will host mission-critical applications of various government departments and also function as a Disaster Recovery centre for other National Data Centres. This will enable governments in the Northeast to digitally facilitate delivery of essential citizen-centric services. Aligned with the vision of Digital India, National Data Centre for North Eastern Region has been envisaged as a strategic intervention to strengthen the region’s ICT backbone and ensure robust, secure and always-available digital infrastructure. Prime Minister will also inaugurate IIM Guwahati, which will give a major fillip to higher education and management education in the North-Eastern Region.
Prime Minister will also flag off 225 electric buses under the PM-eBus Sewa Scheme in Guwahati (100), Nagpur (50), Bhavnagar (50) and Chandigarh (25). With the launch of e-bus operations under the PM-eBus Sewa Scheme in these four cities, more than 50 lakh citizens are expected to benefit through access to clean, affordable and reliable public transport services, contributing to improved urban mobility and enhanced quality of life.

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଫେବୃଆରୀ ୧୪ ତାରିଖରେ ଆସାମ ଗସ୍ତ କରିବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
13 FEB 2026 11:38AM by PIB Bhubaneswar
• ଦିବ୍ରୁଗଡ଼ର ମୋରାନ ବାଇପାସରେ ଜରୁରୀକାଳୀନ ଅବତରଣ ସୁବିଧା (ଇଏଲଏଫ୍)ରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ବିମାନ ଅବତରଣ କରିବ
• ଉତ୍ତର-ପୂର୍ବ ଭାରତରେ ଇଏଲଏଫ୍ ହେଉଛି ଏହି ପ୍ରକାରର ପ୍ରଥମ ସୁବିଧା, ଯାହା ପ୍ରାକୃତିକ ବିପର୍ଯ୍ୟୟ ସମୟରେ ରଣନୈତିକ ଆବଶ୍ୟକତା ଏବଂ ଜରୁରୀକାଳୀନ ପ୍ରତିକ୍ରିୟା ପାଇଁ ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ସମ୍ପତ୍ତି ଭାବରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରିବ
• ଗୌହାଟୀରେ ୫,୪୫୦ କୋଟି ଟଙ୍କାରୁ ଅଧିକ ମୂଲ୍ୟର ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରକଳ୍ପର ଉଦଘାଟନ ଏବଂ ଶୁଭାରମ୍ଭ କରିବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
• ବ୍ରହ୍ମପୁତ୍ର ନଦୀ ଉପରେ ନିର୍ମିତ କୁମାର ଭାସ୍କର ବର୍ମା ସେତୁର ଉଦଘାଟନ କରିବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
• ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଆଇଆଇଏମ୍ ଗୌହାଟୀ ଏବଂ ଉତ୍ତର - ପୂର୍ବ କ୍ଷେତ୍ର ପାଇଁ ଜାତୀୟ ଡାଟା ସେଣ୍ଟରର ଉଦଘାଟନ କରିବେ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଫେବୃଆରୀ ୧୪ରେ ଆସାମ ଗସ୍ତ କରିବେ। ପ୍ରାୟ ପୂର୍ବାହ୍ନ ୧୦:୩୦ ସମୟରେ, ଦିବ୍ରୁଗଡ଼ର ମୋରାନ ବାଇପାସରେ ଥିବା ଜରୁରୀକାଳୀନ ଅବତରଣ ସୁବିଧା (ଇଏଲଏଫ୍)ରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ବିମାନ ଅବତରଣ କରିବ। ସେଠାରେ ସେ ଯୁଦ୍ଧ ବିମାନ, ପରିବହନ ବିମାନ ଏବଂ ହେଲିକପ୍ଟର ଗୁଡିକର ଆକାଶ ମାର୍ଗରେ ପ୍ରଦର୍ଶନ କୌଶଳ ଦେଖିବେ। ପ୍ରାୟ ଗୋଟାଏ ସମୟରେ, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ବ୍ରହ୍ମପୁତ୍ର ନଦୀ ଉପରେ ନିର୍ମିତ କୁମାର ଭାସ୍କର ବର୍ମା ସେତୁ ପରିଦର୍ଶନ କରିବେ। ଏହା ପରେ, ପ୍ରାୟ ୧:୩୦ ସମୟରେ, ସେ ଗୌହାଟୀର ଲଚିତ ଘାଟରେ ୫,୪୫୦ କୋଟି ଟଙ୍କାରୁ ଅଧିକ ମୂଲ୍ୟର ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରକଳ୍ପର ଉଦଘାଟନ ଏବଂ ଶୁଭାରମ୍ଭ କରିବେ।
ଜରୁରୀକାଳୀନ ଅବତରଣ ସୁବିଧା (ଇଏଲଏଫ୍) ଉତ୍ତର-ପୂର୍ବ ଭାରତରେ ପ୍ରଥମ। ଜରୁରୀକାଳୀନ ପରିସ୍ଥିତିରେ ସାମରିକ ଏବଂ ବେସାମରିକ ବିମାନର ଅବତରଣ ଏବଂ ଉଡ଼ାଣକୁ ସମର୍ଥନ କରିବା ପାଇଁ ଏହାକୁ ଭାରତୀୟ ବାୟୁସେନା ସହିତ ସମନ୍ୱୟରେ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଭାବରେ ଡିଜାଇନ୍ ଏବଂ ନିର୍ମାଣ କରାଯାଇଛି। ଏହା ଜରୁରୀକାଳୀନ ପ୍ରତିକ୍ରିୟା ପାଇଁ ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ସମ୍ପତ୍ତି ଭାବରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରିବ, ଯାହା ଉତ୍ତର -ପୂର୍ବରେ ପ୍ରାକୃତିକ ବିପର୍ଯ୍ୟୟ କିମ୍ବା ରଣନୈତିକ ଆବଶ୍ୟକତା ସମୟରେ ଉଦ୍ଧାର ଏବଂ ରିଲିଫ କାର୍ଯ୍ୟର ଶୀଘ୍ର ନିୟୋଜିତ ହେବାକୁ ସକ୍ଷମ କରିବ। ଦ୍ୱୈତ-ବ୍ୟବହାର ଭିତ୍ତିଭୂମି ଭାବରେ ପରିକଳ୍ପିତ, ଇଏଲଏଫ୍ ୪୦ ଟନ୍ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଲଢ଼ୁଆ ବିମାନ ଏବଂ ୭୪ ଟନ୍ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସର୍ବାଧିକ ଉଡ଼ାଣ ଓଜନ ସହିତ ପରିବହନ ବିମାନ ପରିଚାଳନା କରିପାରିବ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ସଂଯୋଗୀକରଣକୁ ତ୍ୱରାନ୍ୱିତ କରିବା, ଡିଜିଟାଲ ଭିତ୍ତିଭୂମିକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିବା, ଉଚ୍ଚଶିକ୍ଷାକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହନ ଦେବା ଏବଂ ସାର୍ବଜନୀନ ପରିବହନରେ ଉନ୍ନତି ଆଣିବା ପାଇଁ ଅନେକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ପ୍ରକଳ୍ପର ଉଦଘାଟନ କରିବେ, ଯାହା ଦ୍ୱାରା ଉତ୍ତର - ପୂର୍ବ କ୍ଷେତ୍ରରେ ବିକାଶକୁ ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ପ୍ରୋତ୍ସାହନ ମିଳିବ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ବ୍ରହ୍ମପୁତ୍ର ନଦୀ ଉପରେ ୩,୦୩୦ କୋଟି ଟଙ୍କା ବ୍ୟୟରେ ନିର୍ମିତ କୁମାର ଭାସ୍କର ବର୍ମା ସେତୁର ଉଦଘାଟନ କରିବେ। ୬ ଲେନ୍ ବିଶିଷ୍ଟ ଏହି ଏକ୍ସଟ୍ରାଡୋଜ୍ଡ ପ୍ରିଷ୍ଟ୍ରେସ୍ଡ କଂକ୍ରିଟ୍ (ପିଏସସି) ସେତୁ ଗୌହାଟୀକୁ ଉତ୍ତର ଗୌହାଟୀକୁ ସଂଯୋଗ କରେ ଏବଂ ଏହା ଉତ୍ତର - ପୂର୍ବ ଭାରତର ପ୍ରଥମ ଏକ୍ସଟ୍ରାଡୋଜ୍ଡ ସେତୁ। ଏହା ଗୌହାଟୀ - ଉତ୍ତର ଗୌହାଟୀ ମଧ୍ୟରେ ଯାତ୍ରା ସମୟକୁ ୭ ମିନିଟକୁ ହ୍ରାସ କରିବ। ଏହି ଅଞ୍ଚଳର ଉଚ୍ଚ ଭୂକମ୍ପକୁ ବିଚାରକୁ ନେଇ, ସେତୁରେ ଘର୍ଷଣ ପେଣ୍ଡୁଲମ୍ ବିୟରିଂ ବ୍ୟବହାର କରି ବେସ୍ ଆଇସୋଲେସନ୍ ପ୍ରଯୁକ୍ତି ବିଦ୍ୟା ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ କରାଯାଇଛି। ସ୍ଥାୟୀତ୍ୱ ଏବଂ ଦୀର୍ଘକାଳୀନ ସରଞ୍ଚନାଗତ କାର୍ଯ୍ୟଦକ୍ଷତା ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବା ପାଇଁ ଉଚ୍ଚ-କ୍ଷମତା ସମ୍ପନ୍ନ ଷ୍ଟେ କେବୁଲ ବ୍ୟବହାର କରାଯାଇଛି। ଏକ ସେତୁ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ମନିଟରିଂ ସିଷ୍ଟମ (ବିଏଚଏମଏସ) ମଧ୍ୟ ସ୍ଥାପିତ ହୋଇଛି ଯାହା ଦ୍ୱାରା ପ୍ରକୃତ ସମୟ ସ୍ଥିତି ତଦାରଖ, କ୍ଷତିର ଶୀଘ୍ର ଚିହ୍ନଟ ଏବଂ ଏକ୍ସଟ୍ରାଡୋଜ୍ ହୋଇଥିବା ସେତୁର ସୁରକ୍ଷା ଏବଂ ସେବାର ଅବଧିକୁ ଉନ୍ନତ କରାଯାଇପାରିବ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଆସାମର କାମରୂପ ଜିଲ୍ଲାର ଅମିନଗାଓଁରେ ଉତ୍ତର-ପୂର୍ବାଞ୍ଚଳ ପାଇଁ ଜାତୀୟ ଡାଟା ସେଣ୍ଟର ଉଦଘାଟନ କରିବେ । ମୋଟ ୮.୫ ମେଗାୱାଟ ମଞ୍ଜୁର ହୋଇଥିବା ଲୋଡ୍ ଏବଂ ପ୍ରତି ରାକ୍ ର ହାରାହାରି ୧୦ କିଲୋୱାଟ ରାକ୍ କ୍ଷମତା ସହିତ ଏହି ଅତ୍ୟାଧୁନିକ ଡାଟା ସେଣ୍ଟର ବିଭିନ୍ନ ସରକାରୀ ବିଭାଗର ମିଶନ-କ୍ରିଟିକାଲ୍ ପ୍ରୟୋଗଗୁଡ଼ିକୁ କାର୍ଯ୍ୟକାରୀ କରିବ ଏବଂ ଅନ୍ୟ ଜାତୀୟ ଡାଟା ସେଣ୍ଟର ପାଇଁ ଏକ ବିପର୍ଯ୍ୟୟ ପୁନରୁଦ୍ଧାର କେନ୍ଦ୍ର ଭାବରେ ମଧ୍ୟ କାର୍ଯ୍ୟ କରିବ। ଏହା ଉତ୍ତର - ପୂର୍ବାଞ୍ଚଳର ସରକାରଙ୍କୁ ଅତ୍ୟାବଶ୍ୟକ ନାଗରିକ-କୈନ୍ଦ୍ରିକ ସେବା ପ୍ରଦାନକୁ ଡିଜିଟାଲ ଭାବରେ ସହଜ କରିବାରେ ସକ୍ଷମ କରିବ। ଡିଜିଟାଲ ଇଣ୍ଡିଆର ଦୃଷ୍ଟିକୋଣ ସହିତ ସଂଲଗ୍ନ ହୋଇ, ଉତ୍ତର-ପୂର୍ବାଞ୍ଚଳ ପାଇଁ ଜାତୀୟ ଡାଟା ସେଣ୍ଟରକୁ ଏହି କ୍ଷେତ୍ରର ଆଇସିଟି ମେରୁଦଣ୍ଡକୁ ମଜବୁତ କରିବା ପାଇଁ ପରିକଳ୍ପନା କରାଯାଇଛି। ଏହା ଦୃଢ଼, ସୁରକ୍ଷିତ ଏବଂ ସର୍ବଦା ଉପଲବ୍ଧ ଡିଜିଟାଲ୍ ଭିତ୍ତିଭୂମି ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବା ପାଇଁ ଏକ ରଣନୈତିକ ହସ୍ତକ୍ଷେପ ହେବ। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଆଇଆଇଏମ୍ ଗୌହାଟୀକୁ ମଧ୍ୟ ଉଦଘାଟନ କରିବେ, ଯାହା ଉତ୍ତର - ପୂର୍ବାଞ୍ଚଳରେ ଉଚ୍ଚଶିକ୍ଷା ଏବଂ ମ୍ୟାନେଜମେଣ୍ଟ ଶିକ୍ଷାକୁ ଏକ ପ୍ରମୁଖ ପ୍ରୋତ୍ସାହନ ଦେବ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଗୌହାଟୀ (୧୦୦), ନାଗପୁର (୫୦), ଭାବନଗର (୫୦) ଏବଂ ଚଣ୍ଡିଗଡ଼ (୨୫) ରେ ପିଏମ - ଇବସ୍ ସେବା ଯୋଜନା ଅଧୀନରେ ୨୨୫ ଟି ଇଲେକ୍ଟ୍ରିକ୍ ବସ୍‌କୁ ପତାକା ଦେଖାଇ ଶୁଭାରମ୍ଭ କରିବେ। ଏହି ଚାରୋଟି ସହରରେ ପିଏମ -ଇବସ୍ ସେବା ଯୋଜନା ଅଧୀନରେ ଇ-ବସ୍ ପରିଚାଳନା ଆରମ୍ଭ ହେବ। ଏଥିରେ ୫୦ ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ ନାଗରିକଙ୍କୁ ସ୍ୱଚ୍ଛ, ସୁଲଭ ଏବଂ ନିର୍ଭରଯୋଗ୍ୟ ସାର୍ବଜନୀନ ପରିବହନ ସେବା ଉପଲବ୍ଧ କରାଯିବ ବୋଲି ଆଶା କରାଯାଉଛି। ଏହା ସହରୀ ଗତିଶୀଳତା ଏବଂ ଜୀବନର ଗୁଣବତ୍ତା ବୃଦ୍ଧିରେ ଯୋଗଦାନ ଦେବ।