Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves the Widening of National Highway-167 from Gudebellur to Mahabubnagar on the Hyderabad-Panaji Economic Corridor to 4-Lane Standard in Telangana with a Total Project Length of 80.01 km and Total Capital Cost of Rs.3175.08 crore
14 FEB 2026 1:00PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs, chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi, yesterday has approved the Widening of National Highway-167 from Gudebellur to Mahabubnagar on the Hyderabad-Panaji Economic Corridor to 4-Lane Standard in Telangana with a Total Project Length of 80.01 km and Total Capital Cost of Rs.3175.08 crore on Hybrid Annuity Mode (HAM) under NH (O) scheme.
Currently, connectivity between Gudebellur to Mahabubnaagr on existing National Highway NH-167 experience significant travel time delay due to very poor geometry and traffic congestion at town area, passing through highly urbanized towns/villages i.e Gudebellur, Magnoor, Makthal, Marikal, Devarkadra, Jaklair, Yeligandla, and Banderpally. To address these challenges, the project is proposed to be developed as 4 lane standard. The project will provide significant benefit to Narayanpet & Mahabubnagar districts in the state of Telangana. This will enhance the efficiency of freight movement, reducing logistics cost and driving socio-economic growth in the region.
The project alignment integrates with 2 major National Highways (NH-150 & NH-167N) providing seamless connectivity to key economic, social, and logistics nodes across Telangana. Additionally, the upgraded corridor will enhance multi-modal integration and seamless connectivity by provide connectivity to three PM GatiShakti Economic Nodes, nine Social Nodes and seven Logistic Nodes thereby facilitating faster movement of goods and passengers across the region.
Upon completion, the NH-167 upgradation work will play a pivotal role in regional economic growth, strengthening connectivity between major religious and economic centers and opening new avenues for trade and industrial development. The proposed access-controlled 4-lane project with the length of 80.01 km will thus generate close to 14.4 lakh person-days of direct employment and 17.9 lakh person-days of indirect employment. The project will also induce additional employment opportunities due to increase in economic activity in the vicinity of the proposed corridors.
Appendix - I: Project Details
Feature
Details
Project Name
Widening of National Highway-167 from Gudebellur to Mahabubnagar on the Hyderabad-Panaji Economic Corridor to 4-Lane Standard in the State of Telangana with a Total Project Length of 80.01 km and Total Capital Cost of Rs.3175.08 crore on Hybrid Annuity Mode (HAM) under NH (O) scheme
Corridor
Gudebellur – Mahabubnagar section of Hyderabad – Panaji Economic Corridor
Length (km)
80.01 (including bypass & realignments over 36.8 km)
Total Civil Cost including Utility Shifting (Rs Cr.)
1868.90
Cost of Pre-construction Activities (LA Cost + Other Cost)
459.11
Total Capital Cost (Rs Cr.)
3175.08
Mode
Hybrid Annuity Mode (HAM)
Major Roads Connected
National Highways – NH-150 & NH-167N
Economic / Social / Transport Nodes Connected
Economic Nodes:
NICDC : Hyderabad – Bangalore NICDC
Pharma & Medical cluster- Hyderabad
SEZs in Hyderabad
Social Nodes:
Aspiration district – Raichur, Many tourist & Religious places
Logistic Nodes:
Airport -1 No. (Hyderabad)
Railway stations:4 Nos.
MMLPs : 2 Nos.
Major Cities / Towns Connected
Mahabubnagar, Narayanpet, Raichur, Devarkadra, Makthal & Hyderabad etc.,
Employment Generation Potential
14.4 lakh person-days of direct employment and 17.9 lakh person-days of indirect employment
Annual Average Daily Traffic (AADT) in FY-24-25
Estimated at 17,991 Passenger Car Units (PCU)

শেনমিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম (সি.সি.ই.এ.)
তেলঙ্গনাদা হায়দরাবাদ-পানাজি ইকোনোমীক কোরিদোরদা গুদেবেল্লুরদগী মহেবুবনগর ফাওবা নেশ্নেল হায়ৱে-চামগা হুম্ফু তরেৎ পাকাথোক-চাওথোকহন্দুনা তেলঙ্গনাদা লেন-মরিস্তয়ান্দারদতা অপুনবা প্রোজেক্ত লেংদবা কিলোমিতর মরিফুগা দসমিক সিনোগা অমা অমসুং অপুনবা কেপিতেল কোস্ত লুপা করোর চামগা হুম্ফুতরা মঙাগা দসমিক সিনোগা নিপালগী অয়াবা পিখ্রে
14 FEB 2026 1:00PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদিনা চেয়রমেন ওইবা কেবিনেৎ কম্মিতি ওন ইকোনোমীক এফেয়রসনা ঙরাং হায়দরাবাদ-পানাজি ইকোনোমীক কোরিদোরদা লৈবা গুদেবেল্লুরদগী মহেবুবনগর ফাওবগী নেশ্নেল হায়ৱে-চামগা হুম্ফু তরেৎ অসি তেলঙ্গনাদা লৈবা লেন-মরিগী স্তেন্দর্দতা পাকথোক-চাওথোকহনবগী অয়াবা পিখ্রে অমসুং মসিগী অপুনবা প্রোজেক্ত লেংদবা অসি কিলোমিতর মরিফুগা দসমিক সিনোগা অমানি অমসুং অপুনবা কেপিতেল কোস্ত অসি... এন.ঐচ.(ও) স্কীমগী মখাদা হায়বৃদ এনুইতি মোদ (ঐচ.এ.এম.)দা লুপা করোর লিশিং অহুমগা হুম্ফুতরা মঙাগা দসমিক সিনোগা নিপাল পিখি।
হৌজিক্কী ওইনা, হৌজিক লৈরিবা নেশ্নেল হায়ৱে এন.ঐচ.-চামগা হুম্ফু তরেত্তা গুদেবেল্লুরগা মহেবুবনাগরগী মরকতা কনেক্তিবিতি অসি য়াম্না ফৎতবা জিওমেত্রি অমসুং তাওন এরিয়াদা ত্রাফিক কন্জেসন লৈবনা মরম ওইদুনা চৎথোক-চৎসিনগী মতম য়াম্না থেংথবা থেংনরি, মসিনা য়াম্না অরবানাইজ তৌরবা সহরশিং/খুঙ্গংশিং হায়বদি গুদেবেল্লুর, মগ্নুর, মকথাল, মরিকল, দেবরকদ্রা, জক্লাইর, য়েলিগান্দলা, অমসুং বেন্দরপল্লিদগী চৎলি। হায়রিবা শিংনবশিং অসি কোকহন্নবা প্রোজেক্ত অসি ৪ লেন স্তেন্দর্দ ওইনা শেমগৎনবা ৱাফম থমলি। প্রোজেক্ত অসিনা তেলঙ্গনা রাজ্যগী নারায়নপেৎ & মহেবুবনগর জিলাশিংদা মসক থোকপা কান্নবা ফংহল্লগনি। মসিনা ফ্রেৎ মুভমেন্তকি ইফিসিএন্সি হেঙ্গৎহল্লগনি, লোজিস্তিক্সকি মমল হন্থহল্লগনি অমসুং লমদম অসিদা সোসিও-ইকোনোমীক গ্রোথ থৌগৎলগনি।
প্রোজেক্ত এলাইন্মেন্ত অসি অচৌবাা নেশ্নেল হায়ৱে ২ (এন.ঐচ.-১৫০ & এন.ঐচ.-চামগা হুম্ফু তরেৎ এন)গা ইন্তিগ্রেৎ তৌদুনা তেলঙ্গনা শিনবা থুংনা লৈরিবা মরুওইবা ইকোনোমীক, সোসিএল, অমসুং লোজিস্তিক্সকি নোদশিংদা অশোই-অঙাম য়াওদবা কনেক্তিবিতি পিরি। মসিগী মথকতা, অপগ্রেদা তৌরবা কোরিদোর অসিনা পি.এম.গতি সক্তি ইকোনোমীক নোদা অহুম, সোসিএল নোদ অনি অমসুং লোজিস্তিক নোদ তরেত্তা কনেক্তিবিতি পিদুনা মল্তি-মোদল ​​ইন্তিগ্রেসন অমসুং সিমলেস কনেক্তিবিতি হেঙ্গৎহল্লগনি মদুনা লমদম সিনবা থুংনা পোৎ-চৈ অমসুং পেসেঞ্জরশিং য়াম্না থুনা চৎথোক-চৎসিন তৌবদা লাইথোকহল্লগনি।
লোইরবা মতুংদা এন.ঐচ.-চামগা হুম্ফু তরেৎ অপগ্রেদ তৌবগী থবক অসিনা রিজনেল ইকোনোমীক গ্রোথতা মরুওইবা থৌদাং লৌগনি, অচৌবাা ধরমগী অমসুং ইকোনোমীক সেন্ঢ়শিংগী মরকতা কনেক্তিবিতি মপাঙ্গল কনখৎহনগনি অমসুং ললোন-ইতিক অমসুং ইন্দস্তরিগী চাওখৎ-থৌরাংগী অনৌবা লম্বিশিং হাংদোক্কনি। কিলোমিতর মরিফুগা দসমিক সিনোগা অমা শাংবা প্রপোজ তৌরিবা এক্সেস-কন্ৎরোল তৌরবা লেন ৪গী প্রোজেক্ত অসিনা অসুম্না হকথেংননা থবক পিবা মীওই লাখ তরামরিগা জসমিক মরি অমসুং মীওই-নুমীৎ লাখ তরাতরেৎৎকা দসমিক মাপলদা নাকোয়ননা থবক পিগনি। প্রোজেক্ত অসিনা প্রপোজ তৌরিবা কোরিদোরশিংগী মনাক্তা শেন্মীৎলোনগী থবক থৌরমশিং হেনগৎলকপনা মরম ওইদুনা অহেনবা থবক ফংহনবগী খুদোংচাবশিংসু পিরগনি।
এপেন্দিক্স - I: প্রোজেক্তকি অকুপ্পা মরোলশিং:
মওং মতৌ
অকুপ্প মরোল
প্রোজেক্তকি মমিং
এন.ঐচ.(ও.) স্কীমগী মখাদা হায়ব্রিদ এনুইতি মোদ (ঐচ.এ.এম.)দা অপুনবা প্রোজেক্ত লেংদবা কিলোমিতর মরিফুগা দসমিক অমা অমসুং অপুনবা কেপিতেল কোস্ত লুপা করোর লিশিং অহুমগা চামগা হুম্ফুতরা মঙাগা দসমিক নিপালগা লোয়ননা হায়দরাবাদ-পানাজি ইকোনোমীক কোরিদোরদা হাইদরাবাদ-পানাজি ইকোনোমীক কোরিদোরদা মহেবুবনগর ফাওবা নেস্নেল হাইৱে-চামগা হুম্ফু তরেৎ পাকথোক-চাওথোকহনবা
কোরিদোরদা লৈবা
গুদেবেল্লুর – হায়দরাবাদকি মহেবুবনগর সেক্সন – পনাজি ইকোনোমীক কোরিদোর
অশাংবা (কিলোমিতর)
মরিফুগা দসমিক সিনোগা অমা (কিলোমিতর কুন্থ্রা তরুক্কা দসমিক নিপালগী মথক্তা বাইপাস & রিএলাইন্মেন্তশিং য়াওনা)
য়ুতিলিতি সিফতিং য়াওনা অপুনবা সিভিল কোস্ত (লুপা করোরদা)
লিশিং তরানিপালগা হুম্ফুনিপালগা দসমিক মরিফুতরামাপল ওইখি
প্রি-কন্সত্রক্সন এক্তিবিতিশিংগী মমল (এল.এ.গী মমল + অতোপ্পা মমল)
চামরিগা য়াঙ্খৈমাপলগা দসমিক তরামাথোই
অপুনবা কেপিতেল কোস্ত (লুপা করোর)
লিশিং অহুমগা চামগা হুম্ফুতরা মঙাগা দসমিক সিনোগা নিপালওইখি
মোদ
হায়ব্রিদ এনুইতি মোদ (ঐচ.এ.এম.)
অচৌবা লম্বিশিং শম্নবা
নেস্নেল হাইৱেশিং – এন.ঐচ.-চামগা য়াঙ্খৈ অমসুং এন.ঐচ.-চামগা হুম্ফুতরেত এন.
ইকোনোমীক/সোসিএল/ত্রান্সপোর্ত নোদশিং কনেক্ত তৌবা
এন.আই.সি.দি.সি.: হায়দরাবাদ – বেঙ্গলুরু এন.আই.সি.দি.সি
ফারমা অমসুং মেদিকেল ক্লস্তর- হায়দরাবাদ
হায়দরাবাদতা লৈবা এস.ই.জে.শিং
সোসিএল নোদশিং: অমা
এস্পিরেসন দিদিস্ত্রিক্ত – রাইচুর, তুরিস্ত & ধরমগী মফম কয়া
লোজিস্তিক নোদশিং:
এয়রপোর্ত – মশিং অমা (হাইদরবাদ)
রেলৱে স্তেসনশিং: মশিং মরি
এম.এম.এল.পি. শিংঃ মশিং অনি
অচৌবা সহরশিং/তাউনশিং শম্নবা
.মহেবুবনগর, নরায়নপেত, রাইচুর, দেবরকাদ্রা, মকথল & হায়দরাবাদনচিংবা
থবক লৈহনবগী মঙম
মীওই লাখ তরামরিগা দসমিক মরি-হকথেংনবা থবক্কী নুমীৎশি অমসুং মীওই লাখ তারেতরেৎকী নাকোয়নবা থবক্কী নুমীৎশিং
শেনবা চহী-কুনমরি-কুনমঙাদা এন্যুএল এভরেজ দেলী ত্রাফিক(এ.এ.দি.তি.)
পেসেঞ্জর কার য়ুনিৎশিং(পি.সি.য়ু) লিশিং তরাতরেৎকা চামাপল মরিফুতরামাথোই