Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves upgradation of Dhamasiya–Bitada/ Movi and Nasarpore–Malotha Sections of National Highway-56 to Four-Lane Standard in Gujarat at a Total Capital Cost of Rs.4583.64 Crore
14 FEB 2026 1:02PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs, chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi, yesterday has approved a project for construction of 4-lane sections of Dhamasiya–Bitada/ Movi (47.46 km) and Nasarpore–Malotha (60.21 km) in Gujarat on HAM Mode with a Total Project length of 107.67 km and Total Capital Cost of Rs.4583.64 crore.
The project is a part of NH-56 which starts at Nimbahera in state of Rajasthan and traverses through Dahod District in Gujarat, Alirajpur District in the State of Madhya Pradesh and then re-enters Gujarat near Chhota Udepur District, terminating at its junction with NH-48 near Vapi.
Approved projects pass through Aspirational District of Narmada and will improve connectivity to tribal areas in Dahod, Chhota Udepur, Tapi and Bharuch thereby helping in economic growth and development of the region. The project will also improve connectivity to the Statue of Unity, a prominent national tourist destination located in Kevadia village at a distance of about 11 km from NH-56.
The project is designed for 100 km/h, enabling 70 km/h average speed which will cut travel time by 40% - from 2.5 to 1.5 hours.
The approved project with 107.67 km will generate about 19.38 lakh man-days of direct employment and 22.82 lakh man-days of indirect employment. The project will also induce additional employment opportunities due to increase in economic activity in the vicinity of the proposed corridor.
The Ministry of Road Transport and Highways, through National Highways Authority of India (NHAI), has taken up the upgradation of congested Jambugam (Bodeli)-Malotha section of NH-56 (175 km) to four-lane configuration under four packages. The stretches from Jambugam (Bodeli) to Dhamasiya and from Movi to Nasarpore have already been awarded and construction work has already commenced in Nov. 2025 with target completion period of 2 years. On completion of instant project packages a continuous 4-lane connectivity from Bodeli to Malotha will be established, thus easing congestion on NH-56 and enhancing further connectivity to NH-53, NH - 48 and the Delhi–Mumbai Expressway (NE - 4).
Project Alignment Map for Dhamasiya–Bitada/ Movi (47.46 km) and Nasarpore–Malotha (60.21 km) on NH-56

ଆର୍ଥିକ ବ୍ୟାପାର ସଂକ୍ରାନ୍ତ କ୍ୟାବିନେଟ କମିଟି
ଗୁଜରାଟରେ ଜାତୀୟ ରାଜପଥ - ୫୬ ଚାରି-ଲେନ୍ ଉନ୍ନତିକରଣକୁ କ୍ୟାବିନେଟ୍ ଅନୁମୋଦନ
14 FEB 2026 1:02PM by PIB Bhubaneswar
• ୪୫୮୩.୬୪ କୋଟି ଟଙ୍କା ପୁଞ୍ଜି ବ୍ୟୟବରାଦ; ଧମାସିଆ–ବିଟାଡା/ମୋଭି ଏବଂ ନସରପୋର–ମାଲୋଥା ସେକ୍ସନ୍ ଉନ୍ନତି
• ଯାତାୟାତ ସୁବିଧା ବୃଦ୍ଧି ସହ ଆଞ୍ଚଳିକ ଆର୍ଥିକ କାର୍ଯ୍ୟକଳାପକୁ ମିଳିବ ନୂତନ ଗତି
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ଅଧ୍ୟକ୍ଷତାରେ ଅର୍ଥନୈତିକ ବ୍ୟାପାର କ୍ୟାବିନେଟ କମିଟି ଗତକାଲି ଏଚଏଏମ୍ ମୋଡରେ ଗୁଜରାଟରେ ଧମାସିଆ - ବିଟାଡା/ମୋଭି (୪୭.୪୬ କିଲୋମିଟର) ଏବଂ ନସରପୋର - ମାଲୋଥା (୬୦.୨୧ କିଲୋମିଟର) ୪ - ଲେନ ସେକ୍ସନ ନିର୍ମାଣ ପାଇଁ ଏକ ପ୍ରକଳ୍ପକୁ ଅନୁମୋଦନ କରିଛନ୍ତି। ଏହି ପ୍ରକଳ୍ପର ମୋଟ ଲମ୍ବ ୧୦୭.୬୭ କିଲୋମିଟର ଏବଂ ମୋଟ ପୁଞ୍ଜି ବ୍ୟୟବରାଦ ୪୫୮୩.୬୪ କୋଟି ଟଙ୍କା।
ଏହି ପ୍ରକଳ୍ପ ଏନଏଚ୍ - ୫୬ ର ଏକ ଅଂଶ, ଯାହା ରାଜସ୍ଥାନର ନିମ୍ବାହେରାରୁ ଆରମ୍ଭ ହୋଇ ଗୁଜରାଟର ଦାହୋଡ ଜିଲ୍ଲା, ମଧ୍ୟ ପ୍ରଦେଶ ରାଜ୍ୟର ଅଲିରାଜପୁର ଜିଲ୍ଲା ଦେଇ ଗତି କରେ ଏବଂ ତା’ପରେ ଛୋଟା ଉଦେପୁର ଜିଲ୍ଲା ନିକଟରେ ଗୁଜରାଟରେ ପୁନର୍ବାର ପ୍ରବେଶ କରେ, ଏବଂ ଭାପି ନିକଟରେ ଏନଏଚ୍ - ୪୮ ସହିତ ସଂଯୋଗ ସ୍ଥଳରେ ଶେଷ ହୁଏ।
ଅନୁମୋଦିତ ପ୍ରକଳ୍ପଗୁଡ଼ିକ ନର୍ମଦାର ଆକାଂକ୍ଷୀ ଜିଲ୍ଲା ଦେଇ ଗତି କରେ ଏବଂ ଏହା ଦାହୋଡ, ଛୋଟା ଉଦେପୁର, ତାପି ଏବଂ ଭରୁଚରେ ଆଦିବାସୀ ଅଞ୍ଚଳକୁ ସଂଯୋଗୀକରଣରେ ଉନ୍ନତି ଆଣିବ, ଯାହା ଏହି ଅଞ୍ଚଳର ଆର୍ଥିକ ଅଭିବୃଦ୍ଧି ଏବଂ ବିକାଶରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିବ। ଏହି ପ୍ରକଳ୍ପ ଏନଏଚ୍ - ୫୬ ରୁ ପ୍ରାୟ ୧୧ କିଲୋମିଟର ଦୂରରେ କେଭାଡିଆ ଗ୍ରାମରେ ଅବସ୍ଥିତ ଏକ ପ୍ରମୁଖ ଜାତୀୟ ପର୍ଯ୍ୟଟନ ସ୍ଥଳ ଷ୍ଟାଚ୍ୟୁ ଅଫ୍ ୟୁନିଟି ସହିତ ସଂଯୋଗୀକରଣରେ ମଧ୍ୟ ଉନ୍ନତି ଆଣିବ।
ଏହି ପ୍ରକଳ୍ପଟି ୧୦୦ କିଲୋମିଟର ପ୍ରତି ଘଣ୍ଟା ଗତି ପାଇଁ ଡିଜାଇନ୍ କରାଯାଇଛି, ଯାହା ୭୦ କିଲୋମିଟର ପ୍ରତି ଘଣ୍ଟା ହାରାହାରି ଗତିକୁ ସକ୍ଷମ କରିଥାଏ ଯାହା ଯାତ୍ରା ସମୟକୁ ୪୦ ପ୍ରତିଶତ ଅର୍ଥାତ୍ ୨.୫ ରୁ ୧.୫ ଘଣ୍ଟା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ହ୍ରାସ କରିବ।
୧୦୭.୬୭ କିଲୋମିଟର ଲମ୍ଵ ଅନୁମୋଦିତ ପ୍ରକଳ୍ପ ପ୍ରାୟ ୧୯.୩୮ ଲକ୍ଷ ମାନବ ଦିବସ ପ୍ରତ୍ୟକ୍ଷ ନିଯୁକ୍ତି ଏବଂ ୨୨.୮୨ ଲକ୍ଷ ମାନବ ଦିବସ ପରୋକ୍ଷ ନିଯୁକ୍ତି ସୃଷ୍ଟି କରିବ। ପ୍ରସ୍ତାବିତ କରିଡର ନିକଟବର୍ତ୍ତୀ ଅଞ୍ଚଳରେ ଆର୍ଥିକ କାର୍ଯ୍ୟକଳାପ ବୃଦ୍ଧି ହେତୁ ଏହା ଅତିରିକ୍ତ ନିଯୁକ୍ତି ସୁଯୋଗ ମଧ୍ୟ ସୃଷ୍ଟି କରିବ।
ସଡ଼କ ପରିବହନ ଏବଂ ରାଜପଥ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ, ଭାରତୀୟ ଜାତୀୟ ରାଜପଥ ପ୍ରାଧିକରଣ (ଏନଏଚଏଆଇ) ମାଧ୍ୟମରେ, ଏନଏଚ୍ - ୫୬ (୧୭୫ କିଲୋମିଟର) ର ଅଧିକ ଭିଡ଼ ହେଉଥିବା ଅଞ୍ଚଳ ଜାମ୍ବୁଗମ (ବୋଡେଲି) - ମାଲୋଥା ସେକ୍ସନକୁ ଚାରି ଲେନ୍ ବିନ୍ୟାସରେ ଉନ୍ନତୀକରଣ ପାଇଁ ଚାରୋଟି ପ୍ୟାକେଜ ଅଧୀନରେ ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକୁ ହାତକୁ ନେଇଛି। ଜାମ୍ବୁଗମ (ବୋଡେଲି) ରୁ ଧମାସିଆ ଏବଂ ମୋଭିରୁ ନାସରପୋର ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ବିସ୍ତାରକୁ ପୂର୍ବରୁ ମଞ୍ଜୁରୀ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଛି ଏବଂ ନିର୍ମାଣ କାର୍ଯ୍ୟ ନଭେମ୍ବର ୨୦୨୫ ରେ ଆରମ୍ଭ ହୋଇସାରିଛି, ଯାହା ୨ ବର୍ଷରେ ଶେଷ ହେବା ପାଇଁ ଲକ୍ଷ୍ୟ ଧାର୍ଯ୍ୟ କରାଯାଇଛି। ତୁରନ୍ତ ପ୍ରକଳ୍ପ ପ୍ୟାକେଜଗୁଡ଼ିକ ସମାପ୍ତ ହେବା ପରେ ବୋଡେଲିରୁ ମାଲୋଥା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଏକ ନିରନ୍ତର ୪ - ଲେନ୍ ସଂଯୋଗ ସ୍ଥାପନ ହେବ, ଯାହା ଫଳରେ ଏନଏଚ୍ - ୫୬ ରେ ଭିଡ଼ ହ୍ରାସ ପାଇବ ଏବଂ ଏନଏଚ୍ - ୫୩, ଏନଏଚ୍ – ୪୮ ଏବଂ ଦିଲ୍ଲୀ - ମୁମ୍ବାଇ ଏକ୍ସପ୍ରେସୱେ (ଏନଇ - ୪) କୁ ଆହୁରି ସଂଯୋଗ ବୃଦ୍ଧି ପାଇବ।
ଏନଏଚ୍ - ୫୬ରେ ଧମାସିଆ - ବିଟାଡା/ମୋଭି (୪୭.୪୬ କିଲୋମିଟର) ଏବଂ ନସରପୋର -ମାଲୋଥା (୬୦.୨୧ କିଲୋମିଟର) ପାଇଁ ପ୍ରକଳ୍ପ ଆଲାଇନମେଣ୍ଟ ମ୍ୟାପ୍।