Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves Rehabilitation and upgradation of Ghoti – Trimbak (Mokhada) – Jawhar – Manor – Palghar section of NH-160A to 2 Lane /4 Lane with paved shoulder configuration with a Total Length of 154.635 km and Total Capital Cost of Rs.3320.38 crore in Maharashtra
14 FEB 2026 1:05PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs, chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi, yesterday has approved the rehabilitation and upgradation of the Ghoti–Trimbak (Mokhada)–Jawhar–Manor–Palghar section of NH-160A in Maharashtra on Engineering, Procurement and Construction (EPC) mode, with a total length of 154.635 km and a total capital cost of Rs.3,320.38 crore.
The region west of Nashik, particularly around Ambad and Satpur, hosts a dense cluster of industrial units developed by Maharashtra Industrial Development Corporation. This generates significant freight traffic. At present, this traffic moves through Nashik city via NH-848, adding pressure on urban roads. Existing major routes are already operating near Level of Service (LOS) – C levels:
NH-848 (6L) from Mumbai: 50,000–60,000 PCU/day (LOS-C: 55,000)
NH-60 (4L) from Pune: 40,000–50,000 PCU/day (LOS-C: 36,000)
Upgradation of NH-160A will provide an alternate route from these industrial areas via Triambak, bypassing the city and reducing congestion. The traffic from Mumbai (west side) and Southern side is expected to use Samrudhi Expressway through the interchange at Igatpuri on NH-848. Thereafter, the traffic would travel on NH-848 upto Ghoti and use NH-160A for travel to Trimbak and Nashik. From 2028 onwards, projected daily traffic exceeds 10,000 PCUs, qualifying the corridor for 4-laning.
The section of NH-160A extending westward from Trimbak toward Manor and Palghar connects NH-160A to Delhi-Mumbai Expressway (NE-4), NH-48 and onward to the western coastal belt, as well as tribal areas of Palghar District. Though this link is at present having 4,500 PCUs traffic, development of existing intermediate-lane carriageway to two-lanes with paved shoulders will facilitate smoother movement of both freight and passenger traffic. Also, the stretch from Manor to Palghar passes through urban built-up sections with traffic of about 12,000 PCUs, upgradation to four-lanes has been proposed for smoother movement in this urban section.
The project has been proposed in line with the PM GatiShakti principles and will connect 6 PM GatiShakti Economic Nodes, 01 Social Nodes and 8 Logistics Nodes in the State of Maharashtra. This will have a positive impact on the Logistic Performance Index (LPI) of the country.
Upon completion, the project will also facilitate smooth and safe traffic flow, substantial reduction in travel time, and a notable decrease in Vehicle Operating Cost (VOC). Additionally, the implementation of the project will enhance the basic infrastructure in the tribal region, contributing to overall economic development. The project is also estimated to generate approximately 19.98 lakh person-days of direct employment and 24.86 lakh person-days of indirect employment, besides inducing additional economic activity along the corridor.
Map of Corridor
Project Details
Feature
Details
Project Name
Rehabilitation and upgradation of Ghoti – Trimbak (Mokhada) – Jawhar – Manor – Palghar section of NH-160A to 2 Lane /4 Lane with paved shoulder configuration and in the state of Maharashtra on Engineering, Procurement and Construction (EPC) Mode.
Corridor
Sinnar to Palghar NH 160A
Length (km)
154.635
Total Civil Cost (Rs Cr.)
2594.49
Land Acquisition Cost (Rs Cr.)
725.89
Total Capital Cost (Rs Cr.)
3320.38
Mode
Engineering, Procurement and Construction (EPC) Mode
Major Roads Connected
Expressways: Delhi–Mumbai Expressway (NE-4) and Mumbai-Nagpur Samruddhi Mahamarg
National Highways: NH-848 and NH-48.
State Highways – SH-04, SH-73, SH-76, SH-77, SH-78 and SH-30
Economic / Social / Transport Nodes Connected
06 PM Gati Shakti Economic Nodes:
02 SEZs- Tarapur & Boisar, 02 Industrial Parks- Palghar & Mokhada, 02 Industrial Co-Operative Estates- Wada & Tarapur,
07 Social Nodes:
1 Tribal district- Palghar, 06 Tourist Places- Trimbakeshwar, Jawhar Rajwada, Vaitarna River, Kevla Beech, Arnala Fort, Tungeshwar Sanctuary),
08 logistics nodes:
03 Major Railway Station- Palghar Nashik & Shirdi, 03 Airport- Ozar, Shirdi & Mumbai, 02 Ports- Vadhavan & JNPT
Major Cities / Towns Connected
Trimbak (Mokhada), Jawhar, Manor, Palghar, Mumbai, Nashik
Employment Generation Potential
~19.98 lakh person-days of direct employment
~24.86 lakh person-days of indirect employment
Annual Average Daily Traffic (AADT) in FY-25
Ghoti – Trimbak section:
6,700 PCU/day
Trimbak (Mokhada) – Manor section:
4,323 PCU/day
Manor – Palghar section:

শেনমিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম (সি.সি.ই.এ.)
মন্ত্রীমন্দলনা মহারাস্ত্রদা অপুনবা কিলোমিতর ১৫৪.৬৩৫ শাংবা অমসুং অপুনবা কেপিতেল কোস্ত লুপা করোর ৩৩২০.৩৮ লৈবা এন.ঐচ.-১৬০.এ.গী ঘোতি - ত্রিমবক (মোকহাদা) - জৱাহর - মেনর - পালঘর সেক্সনগী শেংদোকপা অমসুং অপগ্রেদ তৌবদা লেন ২/৪ লৈহন্দুনা পেভেত শোল্দর কনফিগরেসনগা লোয়ননা অয়াবা পীখ্রে
14 FEB 2026 1:05PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা ইকোনোমিক এফিয়র্সকী মন্ত্রীমন্দলগী কমিতীনা মহারাস্ত্রাদা লৈরিবা এন.ঐচ.-১৬০এগী ঘোতি-ত্রিমবক (মোকহাদা) -জৱাহর-মানোর-পালঘার সেক্সন অসি ইঞ্জিনীয়রিং, প্রোক্যুরমেন্ত অমসুং কন্সত্রক্সন (ই.পি.সি.) মোদতা অপুনবা কিলোমিতর ১৫৪.৬৩৫ শাংবা অমসুং অপুনবা কেপিতেল কোস্ত লুপা করোর ৩,৩২০.৩৮গা লোয়ননা নৌহৌননা শেমগৎনবা অমসুং অপগ্রেদ তৌনবা অয়াবা পীখ্রে।
নাসিক্কী নোংচুপ থংবা মফমদা, মরু ওইনা অম্বাদ অমসুং সাতপুরগী অকোইবদা, মহারাস্ত্রা ইন্দস্ত্রীএল দিবেলপমেন্ত কোর্পোরেসন্না শেমগৎপা ইন্দস্ত্রীএল য়ুনিৎশিংগী মরাং কায়না লৈবা মফম অমা লৈ। মসিনা অচৌবা ফ্রেৎ ত্রাফিক পুথোক পুশিন তৌই। হৌজিক্কী ওইনা, ত্রাফিক অসি নাসিক শহরদা এন.ঐচ.-৮৪৮গী খুত্থাংদা চত্থরি, মসিনা শহরগী লম্বীশিংদা অহেনবা প্রেসর পীরি। হৌজিক লৈরিবা মরুওইবা লম্বীশিং অসি লেভেল ওফ সর্ভিস (এল.ও.এস.) - সিগী থাক্কী মনুং চন্না মথৌ তৌরি:
মুম্বাইদগী এন.ঐচ.-৮৪৮ (৬এল): ৫০,০০০-৬০,০০০ পি.সি.য়ু./দাই (এল.ও.এস.-সি: ৫৫,০০০)
পুনেদগী এন.ঐচ.-৬০ (৪এল): নোংমদা ৪০,০০০-৫০,০০০ পি.সি.য়ু. (এল.ও.এস.-সি: ৩৬,০০০)
এন.ঐচ.-১৬০.এ.গী অপগ্রেদেসন তৌবনা শহর অসিদগী লাপথোক্তুনা অমসুং কঞ্জেসন হন্থহন্দুনা ত্রিঅম্বক ফাওদুনা ইন্দস্ত্রীএল এরিয়াশিং অসিদগী অতোপ্পা লম্বী অমা ফংহল্লগনি। মুম্বাই (নোংচুপ থংবা শরুক) অমসুং খা থংবা শরুকদগী লাকপা ত্রাফিক্না এন.ঐচ.-৮৪৮দা ইগাতপুরিদা লৈবা ইন্তরচেঞ্জগী খুত্থাংদা সমরুধি এক্সপ্রেসৱে শীজিন্নগনি হায়না পানরি। মসিগী মতুংদা, ত্রাইবেলশিংনা এন.ঐচ.-৮৪৮দা ঘোতি ফাওবা চৎকনি অমসুং ত্রিম্বক অমসুং নাসিক ফাওবা চৎনবা এন.ঐচ.-১৬০A শিজিন্নগনি। ২০২৮দগী হৌরগা, প্রজেক্ত তৌরিবা নোংমগী ত্রাফিক অসি পি.সি.য়ু. ১০,০০০দগী হেল্লগনি, মসিনা কোরিদোর অসি লেন মরিগীদমক ক্বালিফাই তৌগনি।
ত্রিম্বকতগী মনোর অমসুং পালঘরগী মায়কৈদা নোংচুপলোমদা শাংদোক্লিবা এন.ঐচ.-১৬০Aগী সেক্সন অসিনা এন.ঐচ.-১৬০Aবু দিল্লী-মুম্বাই এক্সপ্রেসৱে (এন.ই.-৪), এন.ঐচ.-৪৮ অমসুং নোংচুপ থংবা কোস্তেল বেল্ত, অমসুং পালঘর দিস্ত্রিক্তকী ত্রাইবেল এরিয়াগা শম্নহল্লি। হৌজিক্কী ওইনা লম্বী অসিদা পি.সি.ই. ৪,৫০০গী ত্রাফিক লৈরবসু, হৌজিক লৈরিবা ইন্তরমেদিতেদ-লেন কেরিয়রৱে অসি শাইফাই তৌরবা শমথোংগা লোইননা অনি-লেন ওইহন্নবগী দিবেলপমেন্ত তৌবনা ফ্রেৎ অমসুং পেসেঞ্জর ত্রাফিক অনিমক্তা হেন্না খুদোংচাবা ফংহল্লগনি। মেনরদগী পালঘর ফাওবগী শরুক অসি শহরগী ওইবা বিল্ত-অপ সেক্সনশিংদগী চৎথোক-চৎশিন তৌবদা চাউরাক্না পি.সি.ই. ১২,০০০গী ত্রাফিক য়াওরি। শহরগী সেক্সন অসিদা হেন্না খুদোংচাবা ফংহন্নবা লেন মরিদা অপগ্রেদ তৌবগী ৱাফম থমখ্রে।
প্রোজেক্ত অসি পি.এম. গতিশক্তি প্রিন্সিপলশিংগী মতুং ইন্না প্রপোজ তৌখ্রে অমসুং মসিনা মহারাস্ত্রা রাজ্যদা পি.এম. গতিশক্তি ইকোনোমিক নোদ ৬, সোসিএল নোদ ০১ অমসুং লোজিস্তিক নোদ ৮ শম্নহল্লগনি। মসিনা লৈবাক অসিগী লোজিস্তিক পর্ফোমেন্স ইন্দেক্স (এল.পি.আই.) দা অফবা শাফু অমা পীগনি।
প্রোজেক্ত অসি লোইরবা মতুংদা, ত্রাফিক ফ্লো অমাং-অতা থোকহন্দবা অমসুং সেফ ওইহনগনি, চৎথোক-চৎশিনগী মতম হন্থহল্লগনি, অমসুং ভেহিকল ওপরেতিং কোস্ত (ভি.ও.সি.) মসিগী মথক্তা, প্রোজেক্ত অসি ইমপ্লিমেন্ত তৌবনা ত্রাইবেল লমদম অসিদা বেসিক ইনফ্রাস্ত্রকচর হেনগৎহল্লগনি, মসিনা অপুনবা শেন্মিৎলোন চাউখৎহনবদা মতেং ওইরগনি। প্রোজেক্ত অসিনা কোরিদোর অদুদা অহেনবা শেন্মিৎলোনগী থবকশিং পুক্নিং থৌগৎপগা লোয়ননা হকথেংননা থবক পীবা মীওই লাখ ১৯.৯৮ অমসুং নাকোইননা থবক পীবা মীওই লাখ ২৪.৮৬ পুথোক্কনি হায়না পানরি।
কোরিদোরগী মেপ
প্রোজেক্তকী অকুপ্পা মরোলশিং
হীরম
অকুপ্পা মরোল
প্রোজেক্ত মমিং
এনঐচ-১৬০এগী ঘোতি - ত্রিম্বক (মোকহাদা) - জৱাহর - মেনর - পালঘর সেক্সন অসি মহারাস্ত্রা রাজ্যদা ইঞ্জিনীয়রিং, প্রোক্যুরমেন্ত অমসুং কন্সত্রক্সন (ই.পি.সি.) মোদতা 2 লেন / 4 লেনগী ওইবা, পেভেত শোল্দর কনফিগরেসনগা লোয়ননা শেমগৎ-শাগৎপা অমসুং অপগ্রেদ তৌবা।
করিদোর
সিননারদগী পালঘর এন.ঐচ. ১৬০.এ. ফাওবা
অশাংবা (কি.মি.)
১৫৪.৬৩৫
অপুনবা সিভিল ওইবা শেনফম (লুপা করোরদা)
২৫৯৪.৪৯
লম লৌশিনবগী শেনফম (লুপা করোরদা)
৭২৫.৮৯
অপুনবা কেপিতেল কোস্ত (লুপা করোরদা)
৩৩২০.৩৮
মোদ
ইঞ্জিনীয়রিং, প্রোক্যুরমেন্ত অমসুং কন্সত্রক্সন (ই.পি.সি.) মোদ
মরু ওইবা লম্বীশিং শম্নবা
এক্সপ্রেসৱেজ: দিল্লী-মুম্বাই এক্সপ্রেসৱে (NE-৪) অমসুং মুম্বাই-নাগপুর সম্রুধি মহামার্গ
নেস্নেল হায়ৱেজ: এন.ঐচ.-৮৪৮ অমসুং এন.ঐচ.-৪৮
স্তেত হাইৱেজশিং - এস.ঐচ.-০৪, এস.ঐচ.-৭৩, এস.ঐচ.-৭৬, এস.ঐচ.-৭৭, এস.ঐচ.-৭৮ অমসুং এস.ঐচ.-৩০
ইকোনোমিক/সোসিএল/ত্রান্সপোর্ত নোদশিং শম্নখ্রে
০৬ পি.এম. গতি শক্তি ইকোনোমিক নোদশিং:
এস.ই.জে.দি. ২-তারাপুর অমসুং বোইসর, ইন্দস্ত্রিএল পার্ক ২-পালঘর অমসুং মোখদা, ইন্দস্ত্রিএল কোওপরেতিব ইস্তেত ২-ৱাদা অমসুং তারাপুর,
সোসিএল নোদ:
ত্রাইবেল দিস্ত্রিক্ত- পালঘার, তুরিস্তকী মফম ৬- ত্রিম্বাকেশ্বর, জৱাহর রাজৱাদ, ৱৈতর্না তুরেল, কেভলা বিচ, আরনালা ফোর্ৎ, তুঙ্গেশ্বর সেঙ্কচর),
লোজিস্তিক্স নোদ ৮:
০৩ মেজর রেলৱে স্তেসন- পালঘর নাসিক অমসুং শির্দি, ০৩ এয়রপোর্ত- ওজার, শির্দি অমসুং মুম্বাই, ০২ পোর্তস- ভাধবন অমসুং জে.এন.পি.তি.
মরুওইবা শহরশিং / শহরশিং কনেক্সন তৌরিবা
ত্রিম্বক (মোকহাদা), জৱাহর, মেনর, পালঘর, মুম্বাই, নাসিক
থবক পীবগী পোতেন্সিএল
~ মীওই-নুমিৎ লাখ ১৯.৯৮গী হকথেংননা থবক পীবা
~নাকোইননা থবক পীবগী মীওই-নুমিৎ লাখ ২৪.৮৬
চহীগী ওইবা নোংমগী ওইবা ত্রাফিক (এ.এ.দি.তি.) এফ.ৱাই-২৫
গোতি - ত্রিমবক সেক্সনদা:
নোংমদা পি.সি.ই. ৬৭০০
ত্রিম্বক (মোকহাদা) - মেনর সেক্সন:
নোংমদা পি.সি.ই. ৪,৩২৩
মেনর - পালঘর সেক্সন:
নোংমদা পি.সি.য়ু. ১২,৪৫৫