Prime Minister's Office
Prime Minister Shares Insights on Budget, Reforms, and India’s Growth Story in PTI Interview
16 FEB 2026 12:01PM by PIB Delhi
In an exclusive interview with Press Trust of India (PTI), Prime Minister Shri Narendra Modi shared his perspectives on a wide range of issues shaping India’s economic and developmental trajectory.
The Prime Minister spoke about this year’s Union Budget, highlighting its role in driving inclusive growth and strengthening India’s position in the global economy. He emphasized the momentum of the “Reform Express”, underscoring the Government’s commitment to structural reforms that enhance transparency, efficiency, and competitiveness.
In a post on X, Shri Modi wrote:
“In this interview with PTI, I’ve expressed my thoughts about diverse issues like this year’s Budget, the Reform Express, why the world wants to do business with India, the NDA Government’s efforts for MSMEs, StartUps, the emphasis on defence and more.”

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପି.ଟି.ଆଇ ସହ ସାକ୍ଷାତକାରରେ ବଜେଟ୍, ସଂସ୍କାର ଏବଂ ଭାରତର ଅଭିବୃଦ୍ଧି କାହାଣୀ ଉପରେ ଅନ୍ତର୍ଦୃଷ୍ଟି ସେୟାର କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
16 FEB 2026 12:01PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ପ୍ରେସ୍ ଟ୍ରଷ୍ଟ ଅଫ୍ ଇଣ୍ଡିଆ (ପିଟିଆଇ) ସହିତ ଏକ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ସାକ୍ଷାତକାରରେ ଭାରତର ଅର୍ଥନୈତିକ ଏବଂ ବିକାଶମୂଳକ ଗତିପଥକୁ ରୂପ ଦେଉଥିବା ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରସଙ୍ଗ ଉପରେ ନିଜର ଦୃଷ୍ଟିକୋଣ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି।
ସମାବେଶୀ ଅଭିବୃଦ୍ଧିକୁ ତ୍ୱରାନ୍ୱିତ କରିବା ଏବଂ ବିଶ୍ୱ ଅର୍ଥବ୍ୟବସ୍ଥାରେ ଭାରତର ସ୍ଥିତିକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିବାରେ ଏହାର ଭୂମିକା ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଚଳିତ ବର୍ଷର କେନ୍ଦ୍ର ବଜେଟ୍ ବିଷୟରେ କହିଥିଲେ। ସ୍ୱଚ୍ଛତା, ଦକ୍ଷତା ଏବଂ ପ୍ରତିଦ୍ୱନ୍ଦ୍ୱିତା ବୃଦ୍ଧି କରୁଥିବା ଢାଞ୍ଚାଗତ ସଂସ୍କାର ପ୍ରତି ସରକାରଙ୍କ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ରେଖାଙ୍କିତ କରି ସେ "ସସ୍କାର ଏକ୍ସପ୍ରେସ" ର ଗତି ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଥିଲେ।
ଏକ୍ସର ଏକ ପୋଷ୍ଟରେ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଲେଖିଛନ୍ତି:
"ପି. ଟି. ଆଇ. ସହିତ ଏହି ସାକ୍ଷାତକାରରେ, ମୁଁ ଚଳିତ ବର୍ଷର ବଜେଟ୍, ସଂସ୍କାର ଏକ୍ସପ୍ରେସ୍, ବିଶ୍ୱ କାହିଁକି ଭାରତ ସହିତ ବ୍ୟବସାୟ କରିବାକୁ ଚାହୁଁଛି, ଏମ୍. ଏସ୍. ଏମ୍. ଇ., ଷ୍ଟାର୍ଟଅପ୍ ପାଇଁ ଏନ୍. ଡି. ଏ. ସରକାରଙ୍କ ପ୍ରୟାସ, ପ୍ରତିରକ୍ଷା ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱ ଏବଂ ଆହୁରି ଅନେକ ବିଷୟରେ ମୋର ଚିନ୍ତାଧାରା ପ୍ରକାଶ କରିଛି ।’’