Ministry of Information & Broadcasting
Indian AI & Gaming Startups Take Center Stage at India AI Impact Summit 2026
Five Indian Startups Yesgnome, Metasports (Hitwicket), Koyozo, Youth Buzz (Ourcadium) and Evivve to Showcase AI-Powered Gaming & Immersive Innovations
‘The New Gold Rush: Investing in India’s AI-Powered Gaming Future’ Panel with Game Developers Association of India to Convene Global Investors at India AI Impact Summit 2026
16 FEB 2026 3:36PM by PIB Delhi
The India AI Impact Summit 2026, a premier global conference on Artificial Intelligence, is set to bring together governments, technology leaders, startups, investors, researchers and policymakers to explore the transformative impact of AI across industries. Positioned as a key platform for demonstrating real-world AI applications and fostering global collaboration, the summit reinforces India’s emergence as a leading hub for AI-driven innovation
Under the gaming and interactive technology category, five pioneering Indian startups Yesgnome, Metasports (Hitwicket), Koyozo, Youth Buzz (Ourcadium), and Evivve will showcase cutting-edge AI-powered solutions, highlighting India’s growing leadership at the intersection of AI, gaming, immersive media and enterprise transformation.
AI-Powered Creative Production
Yesgnome will present Sketly AI, its AI-powered art creation platform built for game studios and creative teams. The platform enables the generation of production-ready game assets including character designs, environments, UI elements, storyboards and animation components with speed, consistency and stylistic control.
A key feature is its proprietary style-training system, allowing studios to train AI on a defined visual aesthetic to maintain cohesion across large-scale productions. By enabling rapid iteration, sprite sheet creation, asset enhancement and expansion tools, Sketly AI aims to streamline production workflows, reduce bottlenecks and empower both indie teams and global studios to scale creative output efficiently.
Generative AI in Live Sports Gaming
Metasports will showcase Hitwicket, a competitive multiplayer cricket game with over 18 million users worldwide. At the summit, the company will demonstrate its Generative AI-powered real-time commentary engine.
The system analyzes live gameplay scenarios, generates contextual text commentary and converts it into expressive voice output, delivering a personalized narration experience for every match. By integrating AI-driven storytelling into live sports gameplay, Hitwicket demonstrates how Generative AI can enhance immersion, personalization and broadcast-quality interactivity in mobile gaming.
Console-Grade Mobile Gaming Ecosystem
Koyozo will demonstrate its integrated mobile handheld gaming ecosystem designed to transform smartphones into console-grade gaming devices.
Its flagship hardware, Koyozo One, features hall-effect joysticks and triggers, dual connectivity (Type-C and Bluetooth), haptic feedback, modular accessory support and pass-through charging. Complementing the device is Koyozo Club, an intelligent platform layer offering auto button mapping, game discovery, remote play integration, performance insights and personalized control profiles.
Together, the ecosystem seeks to address fragmentation in India’s mobile gaming market by delivering a seamless, high-performance handheld gaming experience optimized for competitive play and immersive engagement.
Human vs AI: Interactive Showcase
Youth Buzz, through its immersive technology platform Ourcadium, will present “Man vs. GPT”, an interactive gameplay experience exploring the evolving relationship between human creativity and AI adaptation.
In the live showcase, human participants compete against AI-powered opponents that learn and adapt across rounds using behavioral patterning and real-time decision loops. Designed as an audience-friendly format, the experience simplifies complex AI concepts into engaging gameplay,
Demonstrating adaptive difficulty systems and intelligent interaction models. Positioned as Made-in-India intellectual property, the showcase underscores India’s push toward original immersive entertainment formats within the expanding digital ecosystem.
Measuring Cognitive AI Readiness
Evivve, a global Behavioral Intelligence and Organizational Transformation lab, will debut its Enterprise Cognitive AI Readiness Tool at the summit, spotlighting what it terms the “Human Cognitive Infrastructure” gap in AI adoption.
Grounded in its neuroscience-based AFERR Model Activation, Forecasting, Experimentation, Realization and Reflection the tool assesses leadership and organizational readiness beyond traditional technical checklists, evaluating how leaders frame problems, make decisions and adapt alongside intelligent systems.
Evivve’s booth will operate as a live diagnostic lab, where policymakers and enterprise leaders can participate in executive simulations. The company will also present its “State of Cognition: India AI Snapshot 2026,” measuring AI leadership readiness in real time during the summit.
Investing in India’s AI Gaming Future
A special panel discussion titled “The New Gold Rush: Investing in India’s AI-Powered Gaming Future,” curated in collaboration with the Game Developers Association of India, will convene global investors and industry leaders to discuss India’s expanding influence in AI-driven game development and interactive media.
The session will examine evolving investment trends, AI-enabled production models, skilling initiatives and policy frameworks required to accelerate India’s rise as a global powerhouse in AI-powered gaming innovation.
The participation of these five startups underscores India’s expanding capabilities in AI-powered gaming, immersive experiences, cognitive transformation and interactive storytelling. Their presence at the India AI Impact Summit 2026 reflects a broader national ambition to build globally competitive, AI-native platforms and position India at the forefront of next-generation digital innovation.

ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারতকী এ.আই. অমসুং গেমিং স্তার্তঅপশিংনা ইন্দিয়া এ.আই. ইম্পেক্ত সমিত ২০২৬তা ময়াই ওইবা মফমদা লৈখ্রে
ইন্দিয়ন স্তার্তঅপ মঙা, য়েসজিনোম, মেতাস্পোর্তস (হিৎৱিকেৎ), কোয়োজো, য়ুথ বজ (ঔরকেদিয়ম) অমসুং ইভাইভনা এ.আই. পাৱরদা য়ুম্ফম ওইবা গেমিং অমসুং ইম্মর্সিব ইন্নোবেসনশিং উৎকনি
‘দি ন্যু গোল্দ রশ: ভারতকী এ.আই. পাৱর্দ গেমিং ফ্যুচর’গী পেনেলগা গেম দিভেলপর এসোসিএসন ওফ ইন্দিয়ানা ইন্দিয়া এ.আই. ইম্পেক্ত সম্মিৎ ২০২৬তা মালেমগী ইনভেস্তরশিংগা উন্নগনি
16 FEB 2026 3:36PM by PIB Imphal
ইন্দিয়া এ.আই. ইম্পেক্ত সমিত ২০২৬ অসি আর্তিফিসিএল ইন্তেলিজেন্সকী মরুওইবা গ্লোবেল কনফরেন্স অমনি। মসিদা সরকারশিং, তেক্নোলোজীগী লুচিংবশিং, স্তার্ত-অপশিং, ইনভেস্তরশিং, রিসর্চরশিং অমসুং পোলিসী মেকরশিং অসি ইন্দস্ত্রীজ শিনবা থুংনা এ.আই.গী ত্রান্সফোর্মেতিব ইম্পেক্ত এক্সপ্লোর তৌনবা পুনশিনগনি। অশেংবা মালেমগী এ.আই. এপ্লিকেসনশিং উৎনবা অমসুং মালেমগী ওইনা পুন্না থবক তৌমিন্নবা হেনগৎহন্নবগী মরুওইবা প্লেৎফোর্ম অমা ওইনা থম্লিবা সমিৎ অসিনা এ.আই. দ্রিভেন ইন্নোবেসনগী লুচিংবা হব অমা ওইনা ভারতপু থোকহল্লি।
গেমিং অমসুং ইন্তরেক্তিব তেক্নোলোজীগী কাংলুপকী মখাদা, ইন্দিয়ন স্তার্ত-অপ মঙা য়েসজিনোম, মেতাস্পোর্তস (হিৎৱিকেৎ), কোয়োজো, য়ুথ বজ (ঔরকেদিয়ম), অমসুং ইভাইভনা এ.আই. শিজিন্নবা, গেমিং, ইমর্সিব মেদিয়া অমসুং ইন্তর্প্রাইস ত্রান্সফোর্মেসন্দা ভারতনা লুচিংবগী মতৌ হেনগৎলক্লিবা অসি উৎলদুনা কত্তিং-এজ এ.আই.-পাৱর্দ সোল্যুসন কয়া উৎকনি।
এ.আই.না পাৱর তৌরবা ক্রিএতিব প্রদক্সন
য়েসজিনোম্না গেম স্তুদিওশিং অমসুং ক্রিএতিব তীমশিংগীদমক শেমখিবা মসিগী এ.আই.না থৌদাং লৌরিবা আর্ত ক্রীএসন প্লেতফোর্ম, স্কেতলী এ.আই. উৎকনি। প্লেতফোর্ম অসিনা কেরেক্তর দিজাইন, এনভাইরনমেন্ত, য়ু.আই. ইলিমেন্তশিং, স্তোরিবোর্দশিং অমসুং এনিমেসন কম্পোনেন্তশিং য়াওনা থুনা, কোন্সীস্তেন্সী অমসুং স্তাইলস্তিক কন্ত্রোল য়াওনা প্রদক্সন-রেদি গেম এসেতশিং পুথোকপা ঙমহল্লি।
মরুওইবা ফিচর অমা হায়রগদি মসিগী মপু ওইবা স্তাইল-ত্রেনীং সিস্তেমনি, মসিনা স্তুদিওশিংদা অচৌবা প্রদক্সনশিংদা কোহেজন লৈহন্নবা মশক খঙদোক্লবা ভিজুএল এস্তেতিক্স অমদা এ.আই. ত্রেন তৌবদা মতেং পাংই। খোঙজেল য়াংনা ইতরেসন তৌবা, স্প্রাইত শিৎ শেম্বা, এসেত হেনগৎহনবা অমসুং এক্সপান্সন তুলশিং শীজিন্নদুনা, স্কেতলি এ.আই.না প্রদক্সন ৱার্কফ্লোশিংবু লাইথোকহনবা, অপনবশিং হন্থহনবা অমসুং ইন্দি তীমশিং অমসুং গ্লোবেল স্তুদিও অনিমকপু ক্রিয়েতিব আউতপুৎপু মপুং ফানা পাকথোক চাউথোকহনবদা মতেং পাংনবা পান্দম থম্লি।
লাইব স্পোর্তস গেমিংদা জেনরেতিব এ.আই.
মেতাস্পোর্তসনা মালেম শিনবা থুংনা মীওই মিলিয়ন ১৮ হেনবনা শীজিন্নরিবা কম্পিতিতিব মল্তিপ্লেয়র ক্রিকেৎ গেম হিৎৱিকেত উৎকনি। সম্মিৎ অদুদা, কম্পেনী অসিনা মসিগী জেনরেতিব এ.আই.-পাৱর ওইবা রিয়েল-তাইম কমেন্তরী ইঞ্জিন অদু উৎকনি।
সিস্তেম অসিনা লাইব গেমপ্লেগী থৌওংশিং নৈনৈ, কন্তেক্সচুএল তেক্স কোমেন্তরী শেম্মী অমসুং মসিবু এক্সপ্রেসিভ ভোইস আউতপুততা ওন্থোকই, মসিনা মেচ খুদিংমক্তা পর্সোনেলাইজ তৌরবা ৱারী শানবগী এক্সপরিয়েন্স অমা পীরি। এ.আই.না লমজিংবা ৱারী শানববু লাইব স্পোর্তস গেমপ্লেদা পুন্সিনদুনা, হিৎৱিকেৎনা উৎলি মদুদি মতৌ করম্না জেনারেতিব এ.আই.না মোবাইল গেমিংদা ইম্মর্সন, পর্সোনেলাইজেসন অমসুং ব্রোদকাস্ত-ক্বালিতী ইন্তরএক্তিবিতী হেঙ্গৎহনবা ঙম্মি।
কন্সোল-গ্রেদ মোবাইল গেমিং ইকোসিস্তেম
কোয়োজোনা মসিগী ইন্তিগ্রেতেদ মোবাইল হেন্দহেল্দ গেমিং ইকোসিস্তেম অসি স্মার্তফোনশিংবু কন্সোল গ্রেদ গেমিং দিভাইসশিংদা ওন্থোক্নবা দিজাইন তৌবনি।
মসিগী ফ্লেগশিপ হার্দৱায়র, কোয়োজো ৱানদা হোল-ইফেক্ট জোইস্তিক অমসুং ত্রিগর, দ্যুল কনেক্তিবিতী (তাইপ-সি অমসুং ব্লুতুথ), হেপ্তিক ফিদবেক, মোদ্যুলর এক্সেসরি সপোর্ত অমসুং পাস-থ্রু চার্জিং য়াওরি। দিভাইস অসি কোয়োজো ক্লব, ওতো বতন মেপ্পিং, গেম দিস্কভরী, রিমোট প্লে ইন্টিগ্রেসন, পর্ফোর্মেন্স ইনসাইৎ অমসুং পর্সোনেলাইজ কন্ত্রোল প্রোফাইলশিং পীরিবা ইন্তেলিজেন্ত প্লেতফোর্ম লেয়রনা মপুং ফাহল্লি।
পুন্না, ইকোসিস্তেম অসিনা কম্পিতিতিব প্লে অমসুং ইমর্সিভ এঙ্গেজমেন্তকীদমক অপ্টিমাইজ তৌরবা, মওং তানা, হাই-পারফোর্মেন্স হেন্দহেল্দ গেমিং এক্সপরিয়েন্স অমা পীরদুনা ভারতকী মোবাইল গেমিং মার্কেৎকী ফ্রেগমেন্তেসন থেংননবা হোৎনরি।
মীওইবা অমসুং এ.আই.: ইন্তরেক্তিব শোকেস
য়ুথ বজনা, মসিগী ইম্মর্সিব তেক্নোলোজী প্লেৎফোর্ম ওর্কেদিয়মগী খুত্থাংদা, “মেন vs জি.পি.তি”, মীওইবগী ক্রিএতিবিতী অমসুং এ.আই.গী এদাপ্তেসনগী মরক্তা ওইরক্লিবা মরী অদু থিজিল্লিবা ইন্তরেক্তিব গেমপ্লে এক্সপরিয়েন্স অমনি।
লাইব শোকেস অসিদা, মীওইবা শরুক য়ারিবশিংনা এ.আই.না পাৱর তৌবা ওপোজিসনশিংগা চাংদম্নৈ অমসুং মখোয়না লমচৎ শাজৎ অমসুং রিএল-তাইম দিসিজন লুপশিং শীজিন্নদুনা রাউন্দশিংগী মরক্তা তম্বগা লোয়ননা এদাপ্ত তৌই। মীচম মীয়ামগীদমক্তা ফ্রেন্দলী ওইবা মওংদা দিজাইন তৌদুনা, এক্সপরিয়েন্স অসিনা কমপ্লেক্স ওইবা এ.আই. কন্সেপ্টশিংবু গেমপ্লেদা চিংশিনবা ঙমহল্লি।
এদাপ্তিব ওইবা অৱাবা সিস্তেমশিং অমসুং ইন্তেলিজেন্ত ইন্তরেক্সন মোদেলশিং উৎলি। মেদ-ইন-ইন্দিয়া ইন্তলেকচুএল প্রোপর্তী ওইনা থম্লিবা শক্তম অসিনা পাকথোক চাউথোক্লিবা দিজিতেল ইকোসিস্তেম অসিগী মনুংদা ওরিজিনেল ইম্মর্সিব এন্তর্তেন্মেন্ত ফোর্মেতকী মায়কৈদা ভারতনা হোৎনরিবা অদু উৎলি।
কোগনিতিব এ.আই.গী রেদিনেস ওনবা
মালেমগী ওইবা বিহেবিওরেল ইন্তেলিজেন্স অমসুং ওর্গনাইজেস্নেল ত্রান্সফোর্মেসন লেবোরেতরী ওইরিবা ইভাইভনা এন্তরপ্রাইজ কোগ্নিতিব এ.আই. রেদিনেস তুল অসি সমিৎ অসিদা হৌদোক্কনি, মসিনা এ.আই. শিজিন্নবদা লৈরিবা "হ্যুমেন কোগ্নিতিব ইনফ্রাস্ত্রকচর"গী মরক্তা লৈরিবা অৱাৎপা অদু উৎকনি।
মসিগী ন্যুরোসাইন্সতা য়ুম্ফম ওইবা এ.এফ.ই.আর.আর. মোদেল এক্তিবেশন, ফোরকেস্টিং, এক্সপেরিমেন্তেসন, রিয়েলাইজেসন অমসুং রিফ্লেক্সনদা য়ুম্ফম ওইদুনা, খুৎলাই অসিনা লুচিংবা অমসুং ওর্গনাইজেসনগী শেম-শারিবা অদু ত্রেদিস্নেল তেক্নিকেল চেকলিস্তকী ৱাংমদা য়েংশিল্লি, লুচিংবশিংনা প্রোব্লেমশিং করম্না ফ্রেম তৌবগে, ৱারেপ লৌবগে অমসুং ইন্তেলিজেন্ত সিস্তেমশিংগা লোয়ননা করম্না মান্নবগে হায়বদু য়েংশিল্লি।
ইভাইভকী বুথ অসি পোলিসী শেম্বা মীওইশিং অমসুং এন্তরপ্রাইজ লিদরশিংনা এক্সিক্যুতিব সিমুলেসনশিংদা শরুক য়াবা য়াগদবা লাইব দাইগ্নোস্তিক লেবোরেতরী অমা ওইনা মথৌ তৌগনি। কম্পেনী অসিনা মসিগী "স্তেত ওফ কোগ্নিসন: ইন্দিয়া এ.আই. স্নেপশোত ২০২৬” উত্তুনা সম্মিত অসিগী মনুংদা এ.আই. লীদর্শিপ রেদিনেস অসি রিএল তাইমদা ওনগনি।
ভারতকী এ.আই. গেমিংগী তুংলমচৎতা শেন থাদবা
ভারতকী গেম দিবেলপর্স এসোসিয়েসনগা খুৎশম্নদুনা শেমখিবা দি ন্যু গোল্দ রশ: ইনভেস্তমেন্ত ইন ইন্দিয়া'স এ.আই.-পাৱরদ গেমিং ফ্যুচর' হায়না মিংথোনবা অখন্নবা পেনেল দিস্কসন অমদা মালেমগী ইনভেস্তরশিং অমসুং ইন্দস্ত্রীগী মকোক থোংবশিংগা লোয়ননা এ.আই.-দিভেলপমেন্ত গেম দিবেলপমেন্ত অমসুং ইন্তরেক্তিব মীদিয়াদা ভারতকী চাউখৎলক্লিবা ইথিলগী মতাংদা খন্ন-নৈনগনি।
সেসন অসিনা ইনভেস্তমেন্তকী ত্রেন্দশিং, এ.আই.-ইনেবল প্রদক্সন মোদেলশিং, স্কিলিং ইনিসিয়েতিবশিং অমসুং এ.আই.-ইনেবল গেমিং ইনোবেসন্দা মালেমগী পাৱরহাউস অমা ওইনা ভারতকী ইথিল পীবা মথৌ তাবা পোলিসী ফ্রেমৱার্কশিং নৈনগনি।
হায়রিবা স্তার্ত-অপ মঙা অসিনা শরুক য়াবা অসিনা এ.আই.-পাৱর গেমিং, ইম্মর্সিব এক্সপরিয়েন্স, কোগনিতিব ত্রান্সফোর্মেসন অমসুং ইন্তরেক্তিব স্তোরিতেলিংদা ভারতকী পাকথোক চাউথোকপা তৌবা ঙম্বশিং অদু উৎলি। ২০২৬কী ইন্দিয়া এ.আই. ইম্পেক্ত সমিৎতা মখোয়গী শরুক য়াবা অসিনা মালেমগী থাক্তা কম্পিতিতিব ওইগদবা, এ.আই.-নেতিব প্লেৎফোর্মশিং শেমগৎনবা অমসুং ভারতপু মথংগী জেনরেসনগী দিজিতেল ইন্নোবেসনদা মাংজিল থাবা ঙমহন্নবা পাক চাউবা নেস্নেল এম্বিসন অমা উৎলি।