Prime Minister's Office
Prime Minister Inaugurates India AI Impact Expo 2026 in New Delhi
16 FEB 2026 8:47PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi inaugurated the India AI Impact Expo 2026 at Bharat Mandapam in New Delhi today.
Shri Modi said that being among innovators, researchers, and technology enthusiasts, highlights the extraordinary potential of Artificial Intelligence, Indian talent, and innovation. He emphasized that India’s progress in AI will not only shape transformative solutions for the nation but also contribute to global advancement.
In a post on X, Shri Modi stated:
“Inaugurated the India AI Impact Expo 2026 at Bharat Mandapam.
Being here among innovators, researchers and tech enthusiasts gives a glimpse of the extraordinary potential of AI, Indian talent and innovation. Together, we will shape solutions not just for India but for the world!”

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ନୂଆଦିଲ୍ଲୀରେ ଇଣ୍ଡିଆ ଏଆଇ ଇମ୍ପାକ୍ଟ ଏକ୍ସପୋ 2026କୁ ଉଦଘାଟନ କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
16 FEB 2026 8:47PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ନୂଆଦିଲ୍ଲୀର ଭାରତ ମଣ୍ଡପମଠାରେ ଇଣ୍ଡିଆ ଏଆଇ ଇମ୍ପାକ୍ଟ ଏକ୍ସପୋ ୨୦୨୬କୁ ଉଦଘାଟନ କରିଛନ୍ତି।
ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି, ନୂତନ ଉଦ୍ଭାବକ, ଗବେଷକ ଏବଂ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ପ୍ରେମୀଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ରହିବା ଦ୍ୱାରା କୃତ୍ରିମ ବୁଦ୍ଧିମତ୍ତା (ଏଆଇ), ଭାରତୀୟ ପ୍ରତିଭା ଏବଂ ନବସୃଜନର ଅସାଧାରଣ କ୍ଷମତାର ପରିଚୟ ମିଳିଥାଏ। ସେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରି କହିଥିଲେ, ଏଆଇରେ ଭାରତର ପ୍ରଗତି କେବଳ ଦେଶ ପାଇଁ ପରିବର୍ତ୍ତନକାରୀ ସମାଧାନକୁ ଆକାର ଦେବ ନାହିଁ ବରଂ ବିଶ୍ୱ ପ୍ରଗତିରେ ମଧ୍ୟ ଯୋଗଦାନ ଦେବ।
ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଗୋଟିଏ ଏକ୍ସ ପୋଷ୍ଟରେ ଲେଖିଛନ୍ତି:
‘‘ଭାରତ ମଣ୍ଡପମଠାରେ ଇଣ୍ଡିଆ ଏଆଇ ଇମ୍ପାକ୍ଟ ଏକ୍ସପୋ ୨୦୨୬କୁ ଉଦଘାଟନ କଲି।
ନୂତନ ଉଦ୍ଭାବକ, ଗବେଷକ ଏବଂ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ପ୍ରେମୀଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ରହିବା ଦ୍ୱାରା କୃତ୍ରିମ ବୁଦ୍ଧିମତ୍ତା, ଭାରତୀୟ ପ୍ରତିଭା ଏବଂ ନବସୃଜନର ଅସାଧାରଣ କ୍ଷମତାର ପରିଚୟ ମିଳିଥାଏ। ମିଳିତ ଭାବେ, ଆମେ କେବଳ ଭାରତ ପାଇଁ ନୁହେଁ ବରଂ ବିଶ୍ୱ ଲାଗି ସମାଧାନକୁ ଆକାର ଦେବୁ!”