Ministry of Electronics & IT
India AI Impact Summit 2026 Highlights AI for ALL: Global Impact Challenge to Empower Inclusive, Large-Scale AI Solutions
Innovators from Across the World Compete to Address Real-World Challenges Using Artificial Intelligence
Winning Teams to Be Recognised with National Awards and Ecosystem Support at Summit Finale
17 FEB 2026 10:08PM by PIB Delhi
The second day of the India AI Impact Summit 2026 highlighted the AI for ALL: Global Impact Challenge, a flagship initiative of the IndiaAI Mission designed to identify and accelerate artificial intelligence solutions with the potential for large-scale impact across sectors critical to societal development. The Challenge, part of the Summit’s comprehensive agenda, underscores the Government of India’s commitment to harnessing AI for inclusive, sustainable and people-centric outcomes, reinforcing the core principles of People, Planet and Progress.
Designed to translate AI ambition into real-world outcomes, the AI for ALL: Global Impact Challenge invited students, researchers, startups, enterprises and working professionals from across the globe to propose solutions with transformative value across priority domains including urban infrastructure and mobility, agriculture, climate and sustainability, healthcare, education and financial inclusion. Implemented in partnership with Startup India under the Department for Promotion of Industry and Internal Trade and the Digital India Bhashini Division, the Challenge focused on innovations ready for deployment and capable of delivering impact at scale.
The initiative witnessed a strong global response, with hundreds of submissions assessed through a rigorous multi-stage evaluation process by domain experts, policymakers and industry leaders. The Top 10 selected solutions reflect the breadth of AI applications addressing societal needs. These include Infiheal Healthtech Private Limited; EQUITWIN by Infiuss Health; One Global Medical Technology Limited (dba Helium Health); Resilience360; SatSure’s Farm Score for Climate-Smart Lending; Wysa’s conversational AI for improved mental health; Kidaura Innovations Pvt Ltd; MadhuNetrAI for diabetic retinopathy screening; CarbGeM Inc.; and Biome Makers Inc.’s BeCrop® soil intelligence platform.
Panel discussion “Leveraging Al to drive Development Objectives in the Global South”
Complementing the Challenge, a high-level panel discussion titled “Leveraging Al to drive Development Objectives in the Global South” on building an inclusive AI innovation ecosystem brought together Mr. Gaurav Jha, Project Leader at Boston Consulting Group; Mr. Tomoyuki Yamada, Senior Director, Office for STI & DX at Japan International Cooperation Agency; Mr. Mudit Kumar, Co-founder and COO, Ideabaaz; Ms. Courtney O’Donnell, Global Impact Lead at Anthropic; Mr. Karan Mohla, General Partner at B Capital; and Mr. Ramanan Ramanathan, Mission Governing Board, IndiaAI. The discussion underscored the importance of early-stage AI startups securing design partners, validating commercial demand and accessing high-quality datasets. Speakers highlighted the government’s role as a critical connector between innovators and markets, and stressed the need for open platforms, collaborative ecosystems and trust frameworks to scale responsible AI for inclusive growth.
The Challenge culminated in the announcement of its finalists, who will present their solutions at the Summit’s Grand Finale and Awards Ceremony. Winning teams will receive financial incentives of up to INR 2.50 crore, alongside structured ecosystem support including mentorship, pilot opportunities and strategic partnerships to enable national and global scale-up.
Through initiatives such as the AI for ALL: Global Impact Challenge, the India AI Impact Summit 2026 continues to bridge dialogue and deployment, advancing AI solutions that are inclusive by design, sustainable in impact and aligned with long-term public good.

ইলেক্ট্ৰ’নিক্স আৰু তথ্য-প্ৰযুক্তি মন্ত্ৰালয়
ইণ্ডিয়া এ আই ইমপেক্ট ছামিট ২০২৬ত সকলোৰে বাবে এ আইৰ ওপৰত আলোকপাত কৰা হৈছে : বিশ্বজনীন প্ৰভাৱ প্ৰত্যাহ্বানৰ পৰা অন্তৰ্ভুক্তি, বৃহৎ পৰিসৰৰ এ আই সমাধান সবলীকৰণলৈ
বিশ্বৰ বিভিন্ন প্ৰান্তৰ উদ্ভাৱকসকলৰ কৃত্ৰিম বুদ্ধিমত্তা ব্যৱহাৰ কৰি বাস্তৱ জগতৰ প্ৰত্যাহ্বানসমূহ সমাধানৰ বাবে প্ৰতিযোগিতাত অংশগ্ৰহণ
শীৰ্ষ সন্মিলনৰ চূড়ান্ত প্ৰতিযোগিতাত বিজয়ী দলসমূহক ৰাষ্ট্ৰীয় বঁটা আৰু পৰিৱেশতন্ত্ৰৰ সহায়েৰে সন্মানিত কৰা হ’ব
17 FEB 2026 10:08PM by PIB Guwahati
ইণ্ডিয়া এ আই ইমপেক্ট ছামিট ২০২৬ৰ দ্বিতীয় দিনটোত সকলোৰে বাবে এ আই : বিশ্বজনীন প্ৰভাৱ প্ৰত্যাহ্বানৰ ওপৰত আলোকপাত কৰা হয়। এয়া ইণ্ডিয়া এ আই মিছনৰ এক ধ্বজাবাহী পদক্ষেপ। সমাজৰ উন্নয়নৰ বাবে জটিল ক্ষেত্ৰসমূহত বৃহৎ পৰিসৰৰ প্ৰভাৱৰ সম্ভাৱনা থকা কৃত্ৰিম বুদ্ধিমত্তাৰ সমাধান চিনাক্ত আৰু ত্বৰান্বিত কৰিবলৈ ইয়াৰ আৰ্হি প্ৰস্তুত কৰা হৈছে। এই প্ৰত্যাহ্বান শীৰ্ষ সন্মিলনৰ ব্যাপক কাৰ্যসূচীৰ অংশ। ই ভাৰত চৰকাৰৰ সকলোকে অন্তৰ্ভুক্ত, বহনক্ষম আৰু জনকেন্দ্ৰিক ফলাফলৰ বাবে এ আই ব্যৱহাৰ কৰাৰ প্ৰতিশ্ৰুতিৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে, জনসাধাৰণ, গ্ৰহ আৰু প্ৰগতিৰ মৌলিক নীতিসমূহ শক্তিশালী কৰে।
এ আইৰ উচ্চাকাংক্ষাক বাস্তৱ জগতৰ ফলাফললৈ ৰূপান্তৰ কৰিবলৈ আৰ্হি প্ৰস্তুত কৰা সকলোৰে বাবে এ আই : বিশ্বজনীন প্ৰভাৱ প্ৰত্যাহ্বানে বিশ্বৰ বিভিন্ন প্ৰান্তৰ শিক্ষাৰ্থী, গৱেষক, ষ্টাৰ্টআপ, উদ্যোগ আৰু কৰ্মৰত পেছাদাৰীসকলক নগৰীয়া আন্তঃগাঁথনি আৰু গতিশীলতা, কৃষি, জলবায়ু আৰু বহনক্ষমতা, স্বাস্থ্যসেৱা, শিক্ষা আৰু বিত্তীয় অন্তৰ্ভুক্তিকে ধৰি অগ্ৰাধিকাৰ ক্ষেত্ৰসমূহত পৰিৱৰ্তনশীল মূল্যৰ সমাধান প্ৰস্তাৱ কৰিবলৈ আহ্বান জনাইছিল। উদ্যোগ আৰু আভ্যন্তৰীণ বাণিজ্যৰ প্ৰসাৰ বিভাগৰ অধীনত ষ্টাৰ্টআপ ইণ্ডিয়া আৰু ডিজিটেল ইণ্ডিয়া ভাষিনী বিভাগৰ অধীনত অংশীদাৰিত্বৰে এই প্ৰত্যাহ্বানে এনে উদ্ভাৱনসমূহৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে যিবোৰ নিযুক্তিৰ বাবে সাজু আৰু বৃহৎ পৰিসৰৰ প্ৰভাৱ পেলাবলৈ সক্ষম।
এই পদক্ষেপে বিশ্বজুৰি ব্যাপক সঁহাৰি লাভ কৰে। ডমেইন বিশেষজ্ঞ, নীতি নিৰ্ধাৰক আৰু উদ্যোগৰ নেতাসকলে জটিল বহুস্তৰীয় মূল্যায়ন প্ৰক্ৰিয়াৰ জৰিয়তে শ শ প্ৰতিবেদনৰ মূল্যায়ন কৰিছিল। সমাজৰ প্ৰয়োজনীয়তাক সম্বোধন কৰা এ আই প্ৰয়োগৰ বিস্তৃতি শীৰ্ষ ১০টা নিৰ্বাচিত সমাধানে প্ৰতিফলিত কৰে। ইয়াৰ ভিতৰত আছে ইনফিহিল হেল্থটেক প্ৰাইভেট লিমিটেড; ইনফিউছ হেল্থৰ দ্বাৰা ইকুইটৱিন; ৱান গ্ল’বেল মেডিকেল টেকন’লজি লিমিটেড (ডিবিএ হিলিয়াম হেল্থ); ৰেচিলিয়েন্স৩৬০; জলবায়ু-স্মাৰ্ট ঋণৰ বাবে সাতছিওৰৰ ফাৰ্ম স্কৰ; মানসিক স্বাস্থ্য উন্নত কৰাৰ বাবে ভাইছাৰ কথোপকথনমূলক এ আই; কিডোৰা ইনোভেচন প্ৰাইভেট লিমিটেড; ডায়েবেটিক ৰেটিনোপেথী পৰীক্ষাৰ বাবে মধুনেত্ৰ; কাৰ্বজিইএম ইনকৰ্পৰেটেড আৰু বায়ম মেকাৰছ ইনকৰ্পৰেটেডৰ বিক্ৰপ-আৰ ভূমিৰ বুদ্ধিমত্তা প্লেটফৰ্ম।
"গোলকীয় দক্ষিণত উন্নয়নৰ লক্ষ্যসমূহ আগুৱাই নিবলৈ এ আইৰ সহায় লোৱা" শীৰ্ষক বৈঠক
প্ৰত্যাহ্বানৰ সন্মুখীন হোৱাৰ সময়তে এক অন্তৰ্ভুক্ত এ আই উদ্ভাৱন পৰিৱেশতন্ত্ৰ গঢ়ি তোলাৰ ওপৰত "গোলকীয় দক্ষিণত উন্নয়নৰ লক্ষ্যসমূহ আগবঢ়াই নিবলৈ এ আইৰ সহায় লোৱা" শীৰ্ষক উচ্চ পৰ্যায়ৰ আলোচনাই বষ্টন কনছালটিং গ্ৰুপৰ প্ৰকল্প নেতা শ্ৰী গৌৰৱ ঝা; জাপান আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় সহযোগিতা সংস্থাৰ এছটিআই আৰু ডিএক্স কাৰ্যালয়ৰ জ্যেষ্ঠ সঞ্চালক শ্ৰী টম’য়ুকি ইয়ামাডা; আইডিয়াবাজৰ সহ-প্ৰতিষ্ঠাপক আৰু চি অ’ অ’ শ্ৰী মুদিত কুমাৰ; এন্থ্ৰপিকৰ গ্ল’বেল ইমপেক্ট লীড শ্ৰীমতী কৰ্টনী অ’ডনেল; বি কেপিটেলৰ সাধাৰণ অংশীদাৰ শ্ৰী কৰণ মোহলা আৰু মিছন গভৰ্নিং ব’ৰ্ড, ইণ্ডিয়াএআইৰ শ্ৰী ৰমন ৰামানথনক একত্ৰিত কৰে। এই আলোচনাত প্ৰাৰম্ভিক পৰ্যায়ৰ এ আই ষ্টাৰ্টআপসমূহে আৰ্হি প্ৰস্ততকাৰক অংশীদাৰক সুৰক্ষিত কৰা, বাণিজ্যিক চাহিদাক বৈধ কৰা আৰু উচ্চ মানৰ ডাটাছেটসমূহত প্ৰৱেশ কৰাৰ গুৰুত্বৰ ওপৰত আলোকপাত কৰে। বক্তাসকলে উদ্ভাৱক আৰু বজাৰৰ মাজত এক জটিল সংযোগকাৰী হিচাপে চৰকাৰৰ ভূমিকাক আলোকপাত কৰে আৰু অন্তৰ্ভুক্ত উন্নয়নৰ বাবে দায়বদ্ধ এ আইক প্ৰয়োগ কৰিবলৈ এখন মুক্ত মঞ্চ, সহযোগিতামূলক পৰিৱেশতন্ত্ৰ তথা বিশ্বাসৰ কাঠামোৰ প্ৰয়োজনীয়তাৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে।
এই প্ৰত্যাহ্বানৰ সামৰণি পৰিব ইয়াৰ চূড়ান্ত প্ৰতিযোগীসকলৰ নাম ঘোষণাৰে, যিসকলে শীৰ্ষ সন্মিলনৰ গ্ৰেণ্ড ফাইনেল আৰু বঁটা প্ৰদান অনুষ্ঠানত নিজৰ সমাধান উপস্থাপন কৰিব। বিজয়ী দলসমূহে ২.৫০ কোটি টকা (প্ৰায় ১.৫ মিলিয়ন মাৰ্কিন ডলাৰ) পৰ্যন্ত আৰ্থিক উদগনি আৰু ৰাষ্ট্ৰীয় তথা গোলকীয় পৰিসৰত কাম কৰিবলৈ মেণ্টৰশ্বিপ, অভিলাষী সুযোগ আৰু কৌশলগত অংশীদাৰিত্বকে ধৰি গাঁথনিগত পৰিৱেশতন্ত্ৰৰ সমৰ্থন লাভ কৰিব।
সকলোৰে বাবে এ আই : বিশ্বজনীন প্ৰভাৱ প্ৰত্যাহ্বানৰ দৰে পদক্ষেপৰ জৰিয়তে ইণ্ডিয়া এ আই ইমপেক্ট ছামিট ২০২৬-এ আলোচনা আৰু নিয়োগক সংযোগ কৰি ৰাখিছে আৰু ইয়াৰ আৰ্হিৰ দ্বাৰা অন্তৰ্ভুক্ত, প্ৰভাৱক্ষেত্ৰত বহনক্ষম তথা দীৰ্ঘম্যাদী ৰাজহুৱা কল্যাণৰ সৈতে সামঞ্জস্যপূৰ্ণ এ আই সমাধানসমূহ আগুৱাই নিছে।