Prime Minister's Office
Meeting of Prime Minister with H.E. Mr. Petteri Orpo, Prime Minister of the Republic of Finland on the margins of the AI Impact Summit
18 FEB 2026 5:10PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met with H.E. Mr. Petteri Orpo, Prime Minister of the Republic of Finland in New Delhi on 18 February 2026 on the margins of the AI Impact Summit.
Both leaders welcomed the recent conclusion of the India-EU Free Trade Agreement during the 16th India-EU Summit, which will serve as a catalyst for shared progress and prosperity. They committed to continuing efforts to further enhance bilateral relations in the spirit of the India-EU Strategic Partnership.
The leaders underscored the pivotal role of digitalization and sustainability in driving future economic growth and development. In this context, they recognized and welcomed the increasing presence of their leading technology companies in each other’s economies through expanded operations and partnerships. The Finnish Prime Minister applauded India’s vision for just and inclusive AI development.
The leaders called for doubling bilateral trade and greater technology collaboration, including in co-development of quantum and 6G, renewables, circular economy and defence.
They also exchanged views on regional and global developments, and on greater cooperation in global governance.
The leaders looked forward to enhancing bilateral engagement including meeting again at the 3rd India-Nordic Summit later this year.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা AI ইম্পেক্ত সম্মিতকী মনুংদা ফিনলেন্দ রিপব্লিক্কী প্রধান মন্ত্রী, হিস এক্সেলেন্সী মিস্তর পেতেরী ওর্পোগা উনবা
18 FEB 2026 5:10PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা AI ইম্পেক্ত সমিৎকী মার্জিনদা 2026কী ফেব্রুৱারী 18দা ন্যু দিল্লীদা ফিনলেন্দ রিপব্লিক্কী প্রধান মন্ত্রী, হিস এক্সেলেন্সী মিস্তর পেতেরী ওর্পোগা উনখ্রে।
লুচিংবা অনিনা 16শুবা ভারত-EU সম্মিত মনুংদা ইন্দিয়া-EU ফ্রী ত্রেদ এগ্রীমেন্তকী হন্দক্তা লোইশিনখিবা ৱারোইশিন অদুবু তরাম্না ওকখি। মসিনা পুন্না চাউখৎপা অমসুং চাউখৎপা পুরক্নবা থৌনা পীগনি। ভারত- EUগী স্ত্রেতেজিক পার্তনরশিপকী স্পিরিত্তা নাকল অনিগী ওইবা মরীশিং মখাতানা হেঙ্গৎহন্নবা কন্না হোৎনগনি হায়না মখোয়না থাজবা থমখি।
লুচিংবশিংনা দিজিতেলাইজেসন অমসুং সস্তেনেবিলিতীনা তুংগী শেন্মিৎলোনগী চাউখৎপা অমসুং চাউখৎপা পুরকপদা মরু ওইবা থৌদাং লৌরি হায়না ফোংদোকখি। হীরম অসিগী মতাংদা, মখোয়না মখোয়গী মকোক থোংবা তেক্নোলোজী কম্পেনীশিংনা হেন্না পাকথোক-চাউথোকহল্লবা ওপরেসনশিং অমসুং পার্তনরশিপকী খুত্থাংদা অমনা অমগী ইকোনোমীশিংদা মখোয়না লৌরিবা থৌদাংশিং অদুবু খঙখি অমসুং তরাম্না ওকখি। ফিনলেন্দগী প্রধান মন্ত্রীনা ভারতকী অচুম্বা অমসুং ইনক্লুসিব ওইবা AI দিবেলপমেন্তকী ভিজন অদুবু থাগৎপা ফোংদোকখি।
লুচিংবশিংনা ক্বান্তম অমসুং 6G, রিন্যুৱেবল ইনর্জী, সর্ক্যুলর ইকোনোমী অমসুং দিফেন্স য়াওনা তেক্নোলোজীগী লমদা তেংবাং পীনবা হেনগৎনবা অমসুং নাকল অনিগী ওইবা ললোন-ইতিক্তা শরুক অনি হেন্না হেনগৎনবা হায়খি।
মখোয়না রিজনেল অমসুং গ্লোবেল দিবেলপমেন্তশিং অমসুং গ্লোবেল গবর্নান্সতা হেন্না চাউনা কোওপরেসন পীননবগী মতাংদসু মখোয়গী ৱাখল্লোনশিং ফোংদোক্নখি।
লুচিংবশিং অদুনা চহি অসিগী অরোইবা শরুক্তা পাংথোক্কদৌরিবা অহুমশুবা ইন্দিয়া-নোর্দিক সম্মিত্তা অমুক হন্না উনবগী য়াওনা লৈবাক অনিগী মরক্তা লৈনরিবা মরী অসি হেন্না চেৎশিলহন্নবা মীৎয়েং থমখি।