Prime Minister's Office
Prime Minister meets with the Prime Minister of the Republic of Kazakhstan
18 FEB 2026 6:34PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met with the Prime Minister of the Republic of Kazakhstan, H.E. Mr. Olzhas Bektenov, in New Delhi today, on the margins of the AI Impact Summit, hosted by India.
Prime Minister appreciated participation of Prime Minister Bektenov in the AI Impact Summit, which underscores the shared commitment of both nations to leverage technology for social good, and economic growth. The two leaders reviewed bilateral cooperation in a range of fields, including political, trade, defence and security, connectivity, energy, emerging technologies, and people-to-people ties.
In separate posts on X, Shri Modi wrote:
“Prime Minister Olzhas Bektenov and I met earlier today. His visit will further deepen India-Kazakhstan Strategic Partnership. There is immense scope for bilateral cooperation in trade, energy, critical minerals, rare earths, defence, connectivity and space. We will keep working together to take our friendship to new heights.
@PrimeMinisterEn”
“Бүгін ертерек Премьер-министр Олжас Бектенов мырзамен кездестім. Оның сапары Үндістан мен Қазақстан арасындағы стратегиялық серіктестікті одан әрі тереңдете түседі. Сауда, энергетика, маңызды минералдар, сирек жер элементтері, қорғаныс, көлік-логистика байланысы және ғарыш салаларында екіжақты ынтымақтастықты дамытуға зор мүмкіндік бар. Достығымызды жаңа белестерге көтеру үшін бірлесіп жұмыс істеуді жалғастырамыз.
@PrimeMinisterEn”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা কজখস্তানগী প্রধান মন্ত্রী উনখ্রে
18 FEB 2026 6:34PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ন্যু দিল্লিদা, ভারতনা য়ুম্বু ওইদুনা পাংথোক্লিবা এ.আই ইম্পেক সম্মিৎকী নাকলদা কজখস্তানগী প্রধান মন্ত্রী ওজহাস বেক্তেনোভ উনখ্রে।
এ.আই ইম্পেক সম্মিৎতা কজখস্তানগী প্রধান মন্ত্রী ওজহাস বেক্তেনোভ শরুক য়াবদা প্রধান মন্ত্রীনা থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে, খুন্নাইগী য়াইফনবা অমসুং শেন-থুম চাউখৎনবা লৈবাক অনিমক তেক্নোলোজিগী কান্নবা লৌনবা থাজবা পীনখি। রাজনিতি, ললোন-ইতিক, দিফেন্স অমসুং সেকুরিতি, চৎথোক-চৎশিন, ইনর্জি, নৌনা থোক্লকপা তেক্নোলোজিশিং অমসুং মীগা-মীগা লৈনবা মরীশিং য়াওনা হিরম কয়াদা লৈবাক অনি মতেং পাংনরিবা অসিগী ফিবম লুচিংবা অনিনা অমুক হন্না য়েংশিনখ্রে।
এক্সতা তোখায়বা পোষ্টশিংদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“ঙসি অঙনবদা প্রধান মন্ত্রী ওজহাস বেক্তেনোভ অমসুং ঐ উনরে। মহাক্কী খোঙচৎ অসিনা ভারত-কজখস্তানগী অচেৎপা মরী মখা তানা ফগৎহনগনি। ললোন-ইতিক, ইনর্জি, মরুওইবা মিনরেলশিং, রিয়ার আর্থশিং, দিফেন্স, চৎথোক-চৎশিন অমসুং স্পেসকী লমদা নাকল অনি মতেং পাংন্নবা খুদোংচাবা কয়া মরাংকাইনা লৈরি। ঐখোয়গী মরুপ-মপাংগী মরী অনৌবা থাকশিংদা পুখৎনবা ঐখোয় পুন্না থবক তৌমিন্নগনি।
@PrimeMinisterEn”