Prime Minister's Office
Prime Minister's meeting with the Prime Minister of Bhutan
18 FEB 2026 7:12PM by PIB Delhi
Prime Minister met with Prime Minister of Bhutan His Excellency Tshering Tobgay who is visiting India to attend the India-AI Impact Summit 2026.
During the meeting, both leaders reviewed the progress in diverse areas of cooperation building on the outcomes of the highly successful visit of Prime Minister Modi to Bhutan in November 2025. Prime Minister Tobgay thanked Prime Minister Modi for India’s support to Bhutan’s 13th Five Year Plan as well as the Gelephu Mindfulness City Project. The Prime Ministers reaffirmed their commitment to advance cooperation in priority areas of energy, connectivity and development partnership.
In keeping with the high emphasis placed on harnessing new technologies for growth and prosperity by both India and Bhutan, the Prime Ministers agreed to strengthen cooperation in AI and digital technology space through mutual sharing of experience and expertise as well as joint development of AI solutions.
India and Bhutan enjoy unique ties of friendship and cooperation, based on trust, goodwill and understanding. The visit of Prime Minister of Bhutan is in keeping with the tradition of regular high-level exchanges between India and Bhutan..
In separate posts on X, Shri Modi wrote:
"The meeting with PM Tshering Tobgay was outstanding. We discussed how we can harness the power of AI for global good and in harmony with principles of sustainability.
Our enduring India-Bhutan friendship, rooted in mutual trust, goodwill and close ties between our two peoples, continues to guide our partnership into new and transformative domains.
@tsheringtobgay"
"བློན་ཆེན་ཚེ་རིང་སྟོབས་རྒྱས་དང་གཅིག་ཁར་ཕྱད་མི་འདི་ མཆོག་ཏུ་གྱུར་པ་ཅིག་ཨིན་མས། ང་བཅས་ཀྱིས་ ཡུན་བརྟན་གཞི་རྩ་དང་གཅིག་ཁར་ ཞི་བདེ་དང་ལྡནམ་སྦེ་ རྒྱལ་སྤྱིའི་ཁེ་ཕན་གྱི་དོན་ལུ་ བཅོས་རིག་གི་ནུས་པ་འདི་ ག་དེ་སྦེ་ལག་ལེན་འཐབ་ནི་ཨིན་ན་ གྲོས་བསྡུར་འབད་ཡི།
རྒྱ་གར་དང་འབྲུག་གི་བར་ན་ མཐུན་ལམ་ཡུན་བརྟན་སྦེ་གནས་མི་དང་ ཕན་ཚུན་གྱི་བློ་གཏད་དང་ མཐུན་ལམ་ལེགས་ཤོམ་ དེ་ལས་ མི་སེར་གཉིས་ཀྱི་བར་ན་ མཐུན་ལམ་དམ་ཟབ་སྦེ་ཡོད་མི་གིས་ ང་བཅས་རའི་མཉམ་འབྲེལ་འདི་ གནས་སྟངས་གསརཔ་ཅིག་ལུ་འགྱུར་ཚུགས་པའི་ལམ་སྟོན་འབད་དེ་ར་ཡོད།
@tsheringtobgay"

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ভুতানগী প্রধান মন্ত্রী উনখ্রে
18 FEB 2026 7:12PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ইন্দিয়া-এ.আই ইম্পেক সম্মিৎ ২০২৬ শরুক য়ানবা ভারতকী খোঙচত্ত লৈরিবা ভুতানগী প্রধান মন্ত্রী সেরিং তোবগে উনখ্রে।
উনবা অদুদা, নবেম্বর ২০২৫ দা পাংথোকখিবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী মাইপাক্লবা ভুতান খোঙচৎকী ফল ওইনা তোঙান তোঙানবা হিরমশিংদা মতেং পাংনবগী ফিবম ফগৎলকপা অদু লুচিংবা অনিন হন্না য়েংশিনখি। ভুতানগী ১৩শুবা চহি ৫ গী থৌরাং অমসুং জেলেফু মাইন্দফুলনেস সিতি প্রোজেক্ত ভারতনা মতেং পাংবগীদমক প্রধান মন্ত্রী তোবগেনা প্রধান মন্ত্রী মোদী থাগৎপা ফোঙদোকখি। ইনর্জি, চৎথোক-চৎশিন অমসুং চাউখৎ-থৌরাংগী হিরমশিংদা মতেং পাংনবা খুমাঙচাউশিন্নবা প্রধান মন্ত্রীশিংনা মখোয়গী থাজবা অমুক হন্না পীনখ্রে।
ভারত অমসুং ভুতান অনিমক চাউখৎনবা অমসুং নুংঙাই য়াইফনবা অনৌবা তেক্নোলোজিশিং শীজিন্নবগী মরুওইবা অদু থম্লদুনা, মখোয়না খঙবশিং অমসুং লৌশিং লৈবাক অমনা লৈবাক অমদা শরুক য়ামিন্নদুনা অমসুং অপুনবা ওইনা এ.আইগী পাম্বৈশিং শেমগৎতুনা এ.আই অমসুং দিজিতেল তেক্নোলোজিগী লমদা মতেং পাংনবা হেনগৎহনবা হায়না প্রধান মন্ত্রীশিংনা য়ানরে।
থাজবা, অফবা থবক অমসুং মশক খঙবদা য়ুম্ফম ওইদুনা, ভারত অমসুং ভুতান মরুপ-মপাং ওইবা অমসুং মতেং পাংনবগী অঙকপা মরী লৈনরি। ভারত অমসুং ভুতানগী মরক্ত মমাংঙৈদগী হৌনা অৱাংবা থাক্কী চৎথোক-চৎশিন তৌনরকপা অদুগী শরুক অমা ওইনা ভুতানগী প্রধান মন্ত্রীগী খোঙচৎ পাংথোকপনি।
এক্সতা তোখায়বা পোষ্টশিংদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“প্রধান মন্ত্রী সেরিং তোবগেগা উনবা অসি অখন্নবনি। মালেমগী য়াইফনবা অমসুং তুংকোইনা চৎনবা য়াবা অচুম্বা ফিদমশিংগা চৎমিন্ননবা কমদৌনা ঐখোয়না এ.আইগী কান্নবা লৌগনি হায়বগী মতাংদা ঐখোয় খন্নখি।
অমনা অমবু থাজনবা, অফবা থবক অমসুং ঐখোয়গী মীয়াম মরক্ত অচেৎপা মরীশিং লৈনবদা য়ুম্ফম ওইবা ঐখোয়গী মতম কুইরবা ভারত-ভুতানগী মরুপ-মপাংগী মরীনা, মখা তানা ঐখোয়গী মরী অনৌবা অমসুং অওনবা হিরমশিংদা লমজিংগনি।
@tsheringtobgay"