Prime Minister's Office
Prime Minister’s meeting with the President of the Swiss Confederation, H.E. Mr. Guy Parmelin on the sidelines of AI Impact Summit 2026
19 FEB 2026 6:29PM by PIB Delhi
President of Swiss Confederation is paying a two-day visit to India to participate in the AI Impact Summit, 2026 from 19–20 February 2026 in New Delhi.
The two leaders reaffirmed the friendly and multifaceted relationship between India and Switzerland. They reviewed the full spectrum of bilateral relations, including trade and investment, science & technology, innovation, skill development, cultural exchanges, and people-to-people ties. They also exchanged views on the regional and global issues of interest.
Both the leaders welcomed the deepening of economic ties and underscored the positive momentum generated by the implementation of recently concluded historic India - EFTA Trade and economic Partnership Agreement (TEPA) between India the European Free Trade association (EFTA), of which Switzerland is a key member. TEPA holds immense potential for significantly expanding trade and investment flows between the two countries.
Both sides agreed to further strengthen collaboration in innovation-led growth, joint research, sharing of best practices, and capacity building through training and skill development initiatives. The meeting concluded with a shared vision to elevate the India – Switzerland partnership to new heights.
Prime Minister welcomed the Initiative of Switzerland to host the next AI Summit, to be followed by the UAE.

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
‘ଏଆଇ ଇମ୍ପାକ୍ଟ ସମିଟ୍ ୨୦୨୬’ ଅବସରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କୁ ସାକ୍ଷାତ କଲେ ସ୍ୱିସ୍ ସଂଘର ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ଶ୍ରୀ ଗାୟ ପାର୍ମେଲିନ୍
19 FEB 2026 6:29PM by PIB Bhubaneswar
ସ୍ୱିସ୍ ସଂଘର ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ନୂଆଦିଲ୍ଲୀରେ ୧୯–୨୦ ଫେବୃଆରୀ ୨୦୨୬ରେ ହେବାକୁ ଥିବା ‘ଏଆଇ ଇମ୍ପାକ୍ଟ ସମିଟ୍ ୨୦୨୬’ରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିବା ପାଇଁ ଦୁଇ ଦିନିଆ ଭାରତ ଗସ୍ତ କରିଛନ୍ତି।
ଦୁଇ ନେତା ଭାରତ ଓ ସ୍ୱିଜରଲ୍ୟାଣ୍ଡ ମଧ୍ୟରେ ବନ୍ଧୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଏବଂ ବହୁମୁଖୀ ସମ୍ପର୍କକୁ ନିଶ୍ଚିତ କରିଛନ୍ତି। ସେମାନେ ବାଣିଜ୍ୟ ଓ ପୁଞ୍ଜିନିବେଶ, ବିଜ୍ଞାନ ଓ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା, ନବସୃଜନ, ଦକ୍ଷତା ବିକାଶ, ସାଂସ୍କୃତିକ ଆଦାନପ୍ରଦାନ ଏବଂ ଲୋକମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ପାରସ୍ପରିକ ସମ୍ପର୍କ ସହିତ ଦ୍ୱିପାକ୍ଷିକ ସମ୍ପର୍କର ସମସ୍ତ ଦିଗର ସମୀକ୍ଷା କରିଛନ୍ତି। ସେମାନେ ପାରସ୍ପରିକ ସ୍ୱାର୍ଥ ଆଧାରିତ ଆଞ୍ଚଳିକ ଏବଂ ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ ପ୍ରସଙ୍ଗ ଉପରେ ମଧ୍ୟ ମତବିନିମୟ କରିଛନ୍ତି।
ଆର୍ଥିକ ସମ୍ପର୍କର ଗଭୀରତାକୁ ଉଭୟ ନେତା ସ୍ୱାଗତ କରିଛନ୍ତି ଏବଂ ନିକଟରେ ଶେଷ ହୋଇଥିବା ଐତିହାସିକ ଭାରତ– ଇଏଫ୍‌ଟିଏ ବାଣିଜ୍ୟ ଓ ଆର୍ଥିକ ସହଭାଗୀତା ଚୁକ୍ତିନାମା (ଟିଇପିଏ) ର କାର୍ଯ୍ୟକାରିତା ଦ୍ୱାରା ସୃଷ୍ଟି ହୋଇଥିବା ସକାରାତ୍ମକ ଗତି ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରିଛନ୍ତି। ସ୍ୱିଜରଲ୍ୟାଣ୍ଡ ଇଏଫ୍‌ଟିଏ ଏକ ପ୍ରମୁଖ ସଦସ୍ୟ ଥିବାରୁ, ଏହି ଚୁକ୍ତି ଦୁଇ ଦେଶ ମଧ୍ୟରେ ବାଣିଜ୍ୟ ଓ ପୁଞ୍ଜି ନିବେଶ ପ୍ରବାହକୁ ଯଥେଷ୍ଟ ବିସ୍ତାର କରିବାର ସମ୍ଭାବନା ରହିଛି।
ନବସୃଜନ-ନେତୃତ୍ୱ ଅଭିବୃଦ୍ଧି, ମିଳିତ ଅନୁସନ୍ଧାନ, ସର୍ବୋତ୍ତମ ଅଭ୍ୟାସ ବିନିମୟ ଏବଂ ତାଲିମ ଓ ଦକ୍ଷତା ବିକାଶ ପଦକ୍ଷେପ ମାଧ୍ୟମରେ ଦକ୍ଷତା ବୃଦ୍ଧିରେ ସହଯୋଗକୁ ଆହୁରି ସୁଦୃଢ କରିବାକୁ ଉଭୟ ପକ୍ଷ ସହମତ ହୋଇଛନ୍ତି। ଭାରତ - ସ୍ୱିଜରଲ୍ୟାଣ୍ଡ ସହଭାଗିତାକୁ ନୂତନ ଉଚ୍ଚତାକୁ ଉନ୍ନୀତ କରିବା ପାଇଁ ଏକ ସହଭାଗୀ ଦୃଷ୍ଟିକୋଣ ସହିତ ଏହି ବୈଠକ ସମାପ୍ତ ହୋଇଥିଲା।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ପରବର୍ତ୍ତୀ ଏଆଇ ସମିଟ୍ ଆୟୋଜନ ପାଇଁ ସ୍ୱିଜରଲ୍ୟାଣ୍ଡର ପଦକ୍ଷେପକୁ ସ୍ୱାଗତ କରିଛନ୍ତି, ଯାହା ପରେ ଯୁଏଇରେ ଆୟୋଜିତ ହେବ।