Prime Minister's Office
PM greets the people of Arunachal Pradesh on the occasion of their Statehood Day
20 FEB 2026 9:35AM by PIB Delhi
Prime Ministed Shri Narendra Modi greeted the people of Arunachal Pradesh on the occasion of their Statehood Day today.
PM lauded Arunachal Pradesh as a shining example of harmony between tradition and nature. He noted that its spirited and industrious citizens play a vital role in strengthening the nation’s progress.
In a post on X, Shri Modi said:
“Warm wishes to the people of Arunachal Pradesh on the occasion of their Statehood Day.
Blessed with majestic landscapes and an extraordinary cultural diversity, Arunachal Pradesh stands as a shining example of harmony between tradition and nature. Its spirited and industrious citizens play a vital role in strengthening the nation’s progress. At the same time, the state’s diverse tribal ethos adds immense richness to our nation.
May the state continue to scale new heights of development in the times to come.”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি অরুনাচল প্রদেশকী স্তেতহুদ দেগী থৌরমদা মীয়ামদা য়াইফ-পাউজেল পীখ্রে
20 FEB 2026 9:35AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি অরুনাচল প্রদেশকী স্তেতহুদ দেগী থৌরমদা মীয়ামদা য়াইফ-পাউজেল পীখ্রে।
নাৎ-চৎনবী অমসুং মহৌশাগী মরক্তা লৈনরিবা মরীগী মশক থোকপা খুদম অমা ওইনা প্রধান মন্ত্রীনা অরুনাচল প্রদেশপু থাগৎখি। মহাক্না হায়খি মদুদি লৈবাক অসিগী চাউখৎপা মপাঙ্গল কনখৎহনবদা লৈবাক অসিগী থৌনা ফরবা অমসুং থৌনা লৈরবা নাগরিকশিংনা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌরি।
এক্সতা ফোঙবা পোস্ত অমদা, শ্রী মোদীনা হায়খি:
"স্তেতহুত দে থৌরমগা ইরোইননা অরুনাচল প্রদেশকী মীয়ামদা য়াইফ-পাউজেল পীজরি।
অঙকপা মফম অমসুং অখন্নবা কলচর মখল-মখা কয়াগা লোয়ননা অরুনাচল প্রদেশ অসি ত্রেদিসন অমসুং মহৌশাগী মরক্তা লৈনরিবা নীংথিরবা খুদম অমনি। মসিগী থৌনা ফরবা অমসুং হোৎনবা কনবা নাগরিকশিংনা লৈবাক অসিগী চাউখৎপা হেনগৎহনবদা মরু ওইবা থৌদাং অমা লৌরি। অমরোমদা, রাজ্য অসিগী তোঙান তোঙানবা ত্রাইবেল ইথোসনা ঐখোয়গী লৈবাক অসিবু চাউথোকহল্লি।
তুংদা লাক্কদৌবা মতমদসু রাজ্য অসিনা চাউখৎপগী অনৌবা থাক্তা য়ৌরকপা ওইরসনু।"