Prime Minister's Office
PM to visit Meerut on 22 February
PM to inaugurate and dedicate projects worth around ₹12,930 crore
PM to inaugurate India’s first Namo Bharat RRTS and dedicate entire Delhi–Meerut Namo Bharat Corridor to the Nation
PM to inaugurate India’s fastest Metro - Meerut Metro
In a first of its kind initiative, Namo Bharat RRTS and Meerut Metro to operate on same infrastructure
These projects set a benchmark for integrated urban and regional transit in India
20 FEB 2026 6:52PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Meerut, Uttar Pradesh on 22 February 2026. At around 12:30 PM, Prime Minister will flag off Meerut Metro and Namo Bharat Train at Shatabdi Nagar Namo Bharat Station. From there, he will undertake Metro Ride till Meerut South Station. At around 1 PM, Prime Minister will inaugurate and dedicate to the nation various development projects worth around ₹12,930 crore in Meerut. He will also address the gathering on the occasion.
Prime Minister will dedicate to the Nation entire 82 Km Delhi–Meerut Namo Bharat Corridor. He will inaugurate the remaining sections of India’s first Namo Bharat Regional Rapid Transit System (RRTS). These include the 5 km section between Sarai Kale Khan and New Ashok Nagar in Delhi and the 21 km section between Meerut South and Modipuram in Uttar Pradesh.
With a design speed of 180 km per hour, Namo Bharat is India’s first Regional Rapid Transit System. It will connect major urban centres such as Sahibabad, Ghaziabad, Modinagar and Meerut with Delhi at a faster pace.
Sarai Kale Khan, the originating station of the corridor, is one of the four Namo Bharat stations to be commissioned with this inauguration. It is strategically located as a major multi-modal hub, seamlessly connecting Hazrat Nizamuddin Railway Station, Delhi Metro’s Pink Line, Veer Haqeeqat Rai ISBT, and Ring Road. Other three more Namo Bharat stations, Shatabdi Nagar, Begumpul and Modipuram being commissioned are in Meerut.
Prime Minister will also inaugurate Meerut Metro services between Meerut South and Modipuram, operating on the same infrastructure as Namo Bharat, in a first-of-its-kind initiative in the country. Meerut Metro will be India’s fastest metro system with maximum operational speed of around 120 kmph. Metro will cover the entire stretch in just 30 minutes, with all the scheduled stoppages enroute. This seamless integration of Namo Bharat and Meerut Metro on the same infrastructure will ensure high-speed intercity travel and swift intra-city movement, setting a benchmark for integrated urban and regional transit in India. It will decongest road traffic and consequently lead to significant reduction in vehicular carbon dioxide emissions.
These projects will provide further impetus to Prime Minister’s vision of transforming urban mobility and ensuring seamless, efficient, modern and sustainable public transport systems that improve ease of living for citizens.

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
୨୨ ଫେବୃଆରୀରେ ମିରଟ ଗସ୍ତ କରିବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
20 FEB 2026 6:52PM by PIB Bhubaneswar
- ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ୧୨,୯୩୦ କୋଟିର ପ୍ରକଳ୍ପ ଉଦ୍ଘାଟନ ଏବଂ ଦେଶ ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟରେ ଉତ୍ସର୍ଗ କରିବେ
- ଦେଶର ପ୍ରଥମ ନମୋ ଭାରତ ଆରଆରଟିଏସ୍ ଉଦ୍ଘାଟନ କରିବା ସହ ସମଗ୍ର ଦିଲ୍ଲୀ-ମିରଟ ନମୋ ଭାରତ କରିଡରକୁ ଜାତି ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟରେ ଉତ୍ସର୍ଗ କରିବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
- ଭାରତର ଦ୍ରୁତତମ ମେଟ୍ରୋ – ମିରଟ ମେଟ୍ରୋର ଉଦ୍ଘାଟନ କରିବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
- ଥମ ପ୍ରକାରର ପଦକ୍ଷେପରେ ନମୋ ଭାରତ ଆରଆରଟିଏସ୍ ଏବଂ ମିରଟ ମେଟ୍ରୋ ସମାନ ଭିତ୍ତିଭୂମିରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରିବେ
- ଏହି ପ୍ରକଳ୍ପଗୁଡିକ ଭାରତରେ ସମନ୍ୱିତ ସହରାଞ୍ଚଳ ଏବଂ ଆଞ୍ଚଳିକ ପରିବହନ ପାଇଁ ଏକ ମାନଦଣ୍ଡ ସ୍ଥାପନ କରିବ
୨୦ ଫେବୃଆରୀ ୨୦୨୬: ପିଆଇବି ଦିଲ୍ଲୀ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ୨୨ ଫେବୃଆରୀ ୨୦୨୬ରେ ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶର ମିରଟ ଗସ୍ତ କରିବେ । ମଧ୍ୟ।।ହ୍ନ ପ୍ରାୟ ୧୨:୩୦ ସମୟରେ, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶତାବ୍ଦୀ ନଗର ନମୋ ଭାରତ ଷ୍ଟେସନରେ ମିରଟ ମେଟ୍ରୋ ଏବଂ ନମୋ ଭାରତ ଟ୍ରେନକୁ ପତାକା ଦେଖାଇ ଶୁଭାରମ୍ଭ କରିବେ । ସେଠାରୁ ସେ ମିରଟ ଦକ୍ଷିଣ ଷ୍ଟେସନ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ମେଟ୍ରୋ ଯାତ୍ରା କରିବେ । ପ୍ରାୟ ୧ ଟା ସମୟରେ, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମିରଟରେ ପ୍ରାୟ ୧୨,୯୩୦ କୋଟି ଟଙ୍କାର ବିଭିନ୍ନ ବିକାଶମୂଳକ ପ୍ରକଳ୍ପର ଉଦ୍ଘାଟନ ଏବଂ ରାଷ୍ଟ୍ର ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟରେ ଉତ୍ସର୍ଗ କରିବେ । ଏହି ଅବସରରେ ସେ ସମାବେଶକୁ ମଧ୍ୟ ସମ୍ବୋଧିତ କରିବେ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ସମଗ୍ର ୮୨ କିଲୋମିଟର ଦିଲ୍ଲୀ-ମିରଟ ନମୋ ଭାରତ କରିଡରକୁ ଦେଶ ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟରେ ଉତ୍ସର୍ଗ କରିବେ । ସେ ଭାରତର ପ୍ରଥମ ନମୋ ଭାରତ ଆଞ୍ଚଳିକ ଦ୍ରୁତ ପରିବହନ ପ୍ରଣାଳୀ (ଆରଆରଟିଏସ୍)ର ଅବଶିଷ୍ଟ ଅଂଶଗୁଡିକ ଉଦ୍ଘାଟନ କରିବେ । ଏଥିରେ ଦିଲ୍ଲୀର ସରାଇ କାଲେ ଖାନ ଏବଂ ନ୍ୟୁ ଅଶୋକ ନଗର ମଧ୍ୟରେ ୫ କିଲୋମିଟର ସେକ୍ସନ ଏବଂ ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶର ମିରଟ ଦକ୍ଷିଣ ଏବଂ ମୋଦିପୁରମ୍ ମଧ୍ୟରେ ୨୧ କିଲୋମିଟର ସେକ୍ସନ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ ।
ଘଣ୍ଟା ପ୍ରତି ୧୮୦ କିଲୋମିଟର ଗତି ସହିତ, ନମୋ ଭାରତ ହେଉଛି ଭାରତର ପ୍ରଥମ ଆଞ୍ଚଳିକ ଦ୍ରୁତ ପରିବହନ ପ୍ରଣାଳୀ । ଏହା ସାହିବାବାଦ, ଗାଜିଆବାଦ, ମୋଦିନଗର ଏବଂ ମିରଟ ଭଳି ପ୍ରମୁଖ ସହରାଞ୍ଚଳ କେନ୍ଦ୍ରଗୁଡିକୁ ଦ୍ରୁତ ଗତିରେ ଦିଲ୍ଲୀ ସହିତ ସଂଯୋଗ କରିବ ।
କରିଡରର ଉତ୍ପତିସ୍ଥଳ ସରାଇ କାଲେ ଖାନ, ଏହି ଉଦ୍ଘାଟନ ସହିତ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ଷମ ହେବାକୁ ଥିବା ରାରୋଟି ନମୋ ଭାରତ ଷ୍ଟେସନ ମଧ୍ୟରୁ ଗୋଟିଏ । ଏହା ଏକ ପ୍ରମୁଖ ମଲ୍ଟି-ମୋଡାଲ ହବ୍ ରୂପରେ ରଣନୈତିକ ଭାବରେ ଅବସ୍ଥିତ, ଯାହା ହଜରତ ନିଜାମୁଦ୍ଦିନ ରେଳ ଷ୍ଟେସନ, ଦିଲ୍ଲୀ ମେଟ୍ରୋରେ ପିଙ୍କ ଲାଇନ, ବୀର କହୀକତ ରାୟ ଆଇଏସ୍ବିଟି ଏବଂ ରିଙ୍ଗ ରୋଡକୁ ସୁଗମ ଭାବରେ ସଂଯୋଗ କରୁଛି । କାର୍ଯ୍ୟକ୍ଷମ ହେବାକୁ ଥିବା ଅନ୍ୟ ତିନିଟି ନମୋ ଭାରତ ଷ୍ଟେସନ, ଶତାବ୍ଦୀ ନଗର, ବେଗମପୁର ଏବଂ ମୋଦିପୁରମ ମିରଟରେ ରହିଛି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମିରଟ ଦକ୍ଷିଣ ଏବଂ ମୋଦିପୁରମ ମଧ୍ୟରେ ମିରଟ ମେଟ୍ରୋ ସେବା ମଧ୍ୟ ଉଦ୍ଘାଟନ କରିବେ, ଯାହା ନମୋ ଭାରତ ପରି ସମାନ ଭିତ୍ତିଭୂମିରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରିବ । ଏହା ଦେଶର ପ୍ରଥମ ପଦକ୍ଷେପ । ମିରଟ ମେଟ୍ରୋ ଭାରତର ସବୁଠାରୁ ଦ୍ରୁତତମ ମେଟ୍ରୋ ସିଷ୍ଟମ ହେବ ଯାହାର ସର୍ବାଧିକ ଗତି ଘଣ୍ଟା ପ୍ରତି ପ୍ରାୟ ୧୨୦ କିଲୋମିଟର ହେବ । ମେଟ୍ରୋ ସମସ୍ତ ନିର୍ଦ୍ଧାରିତ ରହଣି ସହିତ କେବଳ ୩୦ ମିନିଟ ମଧ୍ୟରେ ସମଗ୍ର ଦୂରତା ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ କରିବ । ସମାନ ଭିତ୍ତିଭୂମିରେ ନମୋ ଭାରତ ଏବଂ ମିରଟ ମେଟ୍ରୋର ଏହି ନିର୍ବିଘ୍ନ ସମନ୍ୱୟ ଦ୍ରୁତ ଗତି ବିଶିଷ୍ଟ ଆନ୍ତଃନଗର ଯାତ୍ରା ଏବଂ ଦ୍ରୁତ ଆନ୍ତଃନଗର ପରିବହନ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବ । ଏହା ଭାରତରେ ସମନ୍ୱିତ ସହରାଞ୍ଚଳ ଏବଂ ଆଞ୍ଚଳିକ ପରିବହନ ପାଇଁ ଏକ ମାନଦଣ୍ଡ ସ୍ଥାପନ କରିବ । ଏହା ଫଳରେ ସଡକରେ ଟ୍ରାଫିକ ହ୍ରାସ ପାଇବା ସହ ଯାନବାହନରୁ ନିର୍ଗତ ହେଉଥିବା ଅଙ୍ଗାରକାମ୍ଳ ପରିମାଣ ମଧ୍ୟ ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ହ୍ରାସ ପାଇବ ।
ଏହି ପ୍ରକଳ୍ପଗୁଡିକ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ସହରାଞ୍ଚଳ ଗତିଶୀଳତାକୁ ପରିବର୍ତ୍ତନ କରିବା ଏବଂ ନାଗରିକମାନଙ୍କ ପାଇଁ ସହଜ ଜୀବନଯାପନକୁ ଉନ୍ନତ କରୁଥିବା ସୁନିଶ୍ଚିତ, ଦକ୍ଷ, ଆଧୁନିକ ଏବଂ ସ୍ଥାୟୀ ସାର୍ବଜନୀନ ପରିବହନ ବ୍ୟବସ୍ଥା ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବାର ଦୃଷ୍ଟିକୋଣକୁ ଆହୁରି ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବ ।