Prime Minister's Office
President & CEO of Qualcomm Inc. Meets Prime Minister
20 FEB 2026 9:12PM by PIB Delhi
President & CEO of Qualcomm Inc., Mr. Cristiano R. Amon, met the Prime Minister Shri Narendra Modi today.
The Prime Minister highlighted India’s vibrant ecosystem of innovators and StartUps. They also talked about working closely in the world of semiconductors and chip manufacturing.
In a post on X, Shri Modi said:
“Was delighted to meet Mr. Cristiano R. Amon, President & CEO, Qualcomm Inc. We discussed how Qualcomm can work with Indian innovators and StartUps in AI and other futuristic areas of technology. We also talked about working closely in the world of semiconductors and chip manufacturing.
@Qualcomm
@cristianoamon”

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କୁ ଭେଟିଲେ କ୍ୱାଲକମ୍ କମ୍ପାନୀର ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ଓ ସିଇଓ
20 FEB 2026 9:12PM by PIB Bhubaneswar
କ୍ୱାଲକମ୍ କମ୍ପାନୀର ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ତଥା ସିଇଓ ଶ୍ରୀ କ୍ରିଷ୍ଟିଆନୋ ଆର ଆମୋନ ଆଜି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କୁ ଭେଟିଛନ୍ତି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଭାରତର ନବସୃଜନକାରୀ ଏବଂ ଷ୍ଟାର୍ଟଅପ୍ସର ଇକୋସିଷ୍ଟମ ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରିଥିଲେ। ସେମିକଣ୍ଡକ୍ଟର ଏବଂ ଚିପ୍ ଉତ୍ପାଦନ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଘନିଷ୍ଠ ଭାବେ କାର୍ଯ୍ୟ କରିବା ବିଷୟରେ ମଧ୍ୟ ସେମାନେ ଆଲୋଚନା କରିଥିଲେ।
ଏକ୍ସରେ ଏକ ପୋଷ୍ଟରେ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି:
"କ୍ୱାଲକମ୍ ଇଙ୍କର ସଭାପତି ତଥା ସିଇଓ ଶ୍ରୀ କ୍ରିଷ୍ଟିଆନୋ ଆର୍. ଆମୋନଙ୍କୁ ଭେଟି ଖୁସି ହେଲି। ଆମେ ଆଲୋଚନା କଲୁ ଯେ କ୍ୱାଲକମ୍ କିପରି ଭାରତୀୟ ଉଦ୍ଭାବକ ଏବଂ ଏ. ଆଇ. ଏବଂ ଟେକ୍ନୋଲୋଜିର ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ଭବିଷ୍ୟତ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଷ୍ଟାର୍ଟଅପ୍ ସହିତ କାର୍ଯ୍ୟ କରିପାରିବ। ଆମେ ସେମିକଣ୍ଡକ୍ଟର ଏବଂ ଚିପ୍ ଉତ୍ପାଦନ ଦୁନିଆରେ ଘନିଷ୍ଠ ଭାବରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରିବା ବିଷୟରେ ମଧ୍ୟ ଆଲୋଚନା କରିଥିଲୁ।
@Qualcomm
@cristianoamon”