Prime Minister's Office
Prime Minister’s meeting with Prime Minister of Mauritius on the sidelines of the India AI Impact Summit
20 FEB 2026 10:13PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met the Prime Minister of Mauritius Dr. Navinchandra Ramgoolam on the sidelines of the India AI Impact Summit in New Delhi today. This is Prime Minister Ramgoolam’s second visit to India during his current tenure, following his State Visit in September 2025. The meeting also follows their recent telephonic conversation held on 09 February 2026.
The two leaders reviewed the progress of the Enhanced Strategic Partnership and its multifaceted engagement across trade and investment, maritime security, health, education and digital cooperation. Recognising the growing relevance of emerging technologies, they exchanged views on collaboration in Artificial Intelligence and innovation-led sectors to advance inclusive and sustainable development.
The leaders reviewed the implementation of the Special Economic Package extended by India in support of Mauritius’ development priorities. Prime Minister Modi underscored that Mauritius stands as a role model for India’s development partnership, reflecting mutual trust and shared commitment to progress.
The two Prime Ministers reaffirmed the enduring importance of the India–Mauritius partnership under India’s Vision MAHASAGAR and Neighbourhood First policy, emphasising its contribution to mutual prosperity and advancing the shared priorities of the Global South.
The leaders agreed to continue working closely to further strengthen bilateral cooperation and contribute to peace, stability and prosperity in the Indian Ocean Region.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীগা মোরিসসকী প্রাইম মিনিস্তরগা ইন্দিয়া AI ইম্পেক্ত সম্মিত্তা উনখিবা
20 FEB 2026 10:13PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগা মোরিসসকী প্রাইম মিনিস্তর দোক্তর নবিনচন্দ্র রামগুলমগা ঙসি নই দিলীদা ইন্দিয়া AI ইম্পেক্ত সম্মিত্তা উনখ্রে। প্রাইম মিনিস্তর রামগুলমনা সেপ্তেম্বর ২০২৫ দা লৈবাক্কী থাক্তা লাকখিবা খোঙচৎ মতুংদা হন্দক্কী খোঙচৎ অসিনা মহাক্কী হৌজিক্কী লৈঙাক্কী মতমদা ভারত্তা লাকপা অনিশুবা খোঙচৎনি। উনখিবা অদু মখোয়না ফেব্রুৱারী ৯, ২০২৬ তা তেলিফোন্দা ৱারী শানখ্রবা মতুংদনি।
লুচিংবা অনিনা এনহেন্স স্ত্রেতেজিক পার্ত্নরসিপগী খোঙজেল অমদি লল্লোন ইতিক অমদি ইনভেস্তমেন্ত, মেরিতাইম সিক্যুরিতী, হকশেল, মহৈ মশৎং অমদি দিজিতেলগী লমদা তেংবাংনবগী লমদা মসিনা পুরক্লিবা মায়কৈ কয়া লোঙনা চৎমিন্নরিবা ফীভমশিং য়েংশিনমিন্নখি। নৌনা থোরক্লিবা তেক্নোলোজীগী মরুওইবা হেনগৎলক্লিবা অসি য়েংলগা, মখোয়না পুম্নমক কোনশিনবা অমদি তুং কোইগদবা চাওখৎ থৌরাং হেন্না খুমাঙ চাওশিলহন্নবা অর্তিফিসিএল ইন্তলিজেন্স অমদি ইনোভেসন্না লমজিংবা সেক্তরশিংদা খুৎশম্ননা চৎমিন্নবগী মতাঙবা ৱাখল্লোনশিং ফোঙদোক্নখি।
লুচিংবশিংদুনা মোরিসসকী চাওখৎ থৌরাংগী মাঙজিল থাবা হীরমশিংদা তেংবাংনব ভারতনা পীরিবা স্পিসিএল ইকনমিক পেকেজ থবক ওইনা পায়খৎপগী ফীভম য়েংশিনমিন্নখি। প্রধান মন্ত্রী মোদীনা মোরিসসনা ভারতকী চাওখৎ থৌরাংগী খোঙবুগী ফিদম অম ওইদুনা অমগা অমগা থাজনবা অমদি চাওখৎমিন্নবগী মান্নবা খোঙফম উৎলি হায়বা ৱাফম থমখি।
প্রাইম মিনিস্তর অনিনা ভারতকী ভিজন মহাসাগর অমদি নৈবরহুদ ফর্স পোলিসীগী মখাদা ইন্দিয়া-মোরিসস পার্ত্নরসিপকী মরুওইবা ৱাফমশিং নৌহৌননা থম্বগা লোয়ননা মসিনা নাকল অনিমক্তা নুংঙাই য়াইফবা পুরক্নবা লৌরিবা থৌদাং অমদি গ্লোবেল সাউথকী মান্নবা মাঙজিল থাবা ৱাফমশিং মাঙদা পুখৎনবা ৱাফম ফোঙদোক্নখি।
লুচিংবশিং অদুনা নাকল অনিগী মরক্তা তেংবাংনবা মখা তানা হেনগৎহন্নবা অমদি ইন্দিয়ন ওসীন রিজন্দা ইং-তপ্পা, মরা চেৎপা অমদি নুংঙাই য়াইফবা পুরক্নবা থৌদাং লৌবদা পুন্না নক্ননা থবক তৌমিন্ননবা য়ানখি।