Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi participates in the groundbreaking ceremony of HCL-Foxconn Semiconductor Unit in Uttar Pradesh via Video Conferencing
The establishment of the HCL-Foxconn semiconductor facility in Uttar Pradesh is a step towards technological self-reliance, will boost India’s presence in the global chip ecosystem: PM
India is advancing simultaneously in both Software and Hardware; Uttar Pradesh is set to emerge as a major hub for the nation’s Semiconductor Ecosystem: PM
This new factory of HCL and Foxconn will further strengthen UP’s new identity as a technology powerhouse: PM
This decade is India’s Techade; India’s technological strides today will form the foundation of our strength in the 21st Century: PM
India aims for self-reliance in chip manufacturing; focus remains on building a robust domestic Semiconductor Ecosystem: PM
Democratic India is a trusted global partner; our participation increases the resilience of global value chains: PM
Today the world is looking at India as the centre of the tech future: PM
21 FEB 2026 8:05PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi, today, participated in the groundbreaking ceremony of HCL-Foxconn Semiconductor Unit in Uttar Pradesh, via video conferencing. The ceremony marks a historic milestone in India’s journey toward becoming a global semiconductor hub, following closely on the heels of the Global AI Impact Summit held in New Delhi.
Addressing the gathering, the Prime Minister emphasized that India is working towards the aim of Viksit Bharat rapidly. "I have said from the ramparts of the Red Fort, India has no time to stop or pause. Since the beginning of 2026, India has accelerated its pace," the Prime Minister remarked. Shri Modi cited the recent milestones such as the Viksit Bharat Young Leaders Dialogue, National Startup Day which energized the start up revolution in India, and the India Energy Summit through which India's strength caught the attention of the world.
Prime Minister noted that the Budget for Viksit Bharat has injected fresh momentum into the nation's progress, making this a truly historic week for India. He highlighted that at the Global AI Impact Summit, world leaders, heads of state, and tech giants gathered to witness India’s AI capabilities, ultimately recognizing and praising the country’s strategic vision. He remarked that immediately following the conclusion of the AI summit yesterday, the nation is already moving forward today with this massive program to strengthen India’s semiconductor ecosystem. “India is now striving to stand alongside the world’s top nations in providing the processing power required to run the modern world and is working simultaneously on software and hardware aspects”, Shri Modi emphasised.
The Prime Minister reiterated his vision of the current decade as India’s Techade, stating that investments in Green Energy, Space Tech, Digital Technology, and AI will form the foundation of 21st-century capability. He further stated that India is making unprecedented investments today in every technology that will determine the future of humanity and development of this robust semiconductor ecosystem in India is a prime example of this.
Highlighting the strategic importance of chips, the Prime Minister compared their value in the 21st century to oil in the 20th century. "During the Corona pandemic, the world saw the fragility of the chip supply chain. When supply hit a brake, global economies faltered”, Shri Modi noted. He highlighted that India learned from that crisis to turn it into an opportunity and decided that India must become self-reliant in chip manufacturing. “Today’s programme is a reflection of this vision”, Shri Modi emphasised.
Prime Minister Modi stated that "Made-in-India" chips are the backbone of a Viksit Bharat, powering critical sectors from AI and 6G to Defense and EVs. To support this vision, he highlighted the Chips to Startup initiative, set to train 85,000 specialists, alongside Budget-led advancements like the Semiconductor Mission’s second phase and the establishment of Rare Earth Corridors for end-to-end R&D and manufacturing support.
As a Member of Parliament from Uttar Pradesh, the Prime Minister expressed immense pride in the state's transformation. “UP is becoming a major center for the semiconductor ecosystem, which will bring design houses, R&D centers, and startup ecosystems to the region, creating vast employment opportunities for the youth”, Shri Modi noted.
Prime Minister underscored that in the last 11 years, India has witnessed a monumental shift in its industrial landscape, with electronics manufacturing growing six-fold. “This growth is most evident in the mobile revolution, where domestic production has increased 28-fold and exports have surged by a staggering 100-fold”, he added. Shri Modi remarked that Uttar Pradesh has emerged as a powerhouse and a strong pillar in this success story, currently accounting for more than half of all mobile phones manufactured in the country. This transformation marks a significant milestone in India’s journey toward becoming a global manufacturing hub.
The Prime Minister credited the "Double-Engine Government" for changing the identity of Uttar Pradesh from a state once associated with crime and migration to one known for Expressways, Defense Corridors, and world-class infrastructure like the Jewar International Airport and Dedicated Freight Corridors."Global investors are coming to UP because they know their investment is guaranteed a fantastic return," the Prime Minister said. Shri Modi also announced that he would be inaugurating the Delhi-Meerut Namo Bharat Train Corridor tomorrow, further boosting the region's connectivity.
Concluding his address, the Prime Minister thanked HCL Technologies Chairperson Roshni Nadar and Foxconn Semiconductor Business Group President Bob Chen for their partnership. He noted that Foxconn’s presence sends a global message: "A democratic India is a trusted partner. Our participation in the value chain increases its resilience, a win-win for India and the world."

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଭିଡିଓ କନଫରେନ୍ସିଂ ମାଧ୍ୟମରେ ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶରେ ଏଚସିଏଲ୍-ଫକ୍ସକନ୍ ସେମିକଣ୍ଡକ୍ଟର ୟୁନିଟର ଶିଳାନ୍ୟାସ ଉତ୍ସବରେ ଯୋଗ ଦେଇଛନ୍ତି ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ
21 FEB 2026 8:05PM by PIB Bhubaneswar
• ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶରେ ଏଚସିଏଲ୍- ଫକ୍ସକନ୍ ସେମିକଣ୍ଡକ୍ଟର ସୁବିଧା ପ୍ରତିଷ୍ଠା ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ଆତ୍ମନିର୍ଭରଶୀଳତା ଦିଗରେ ଏକ ପଦକ୍ଷେପ, ବିଶ୍ୱ ଚିପ୍ ଇକୋସିଷ୍ଟମରେ ଭାରତର ଉପସ୍ଥିତିକୁ ବୃଦ୍ଧି କରିବ: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
• ଭାରତ ସଫ୍ଟୱେର୍ ଏବଂ ହାର୍ଡୱେର୍ ଉଭୟ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଏକକାଳୀନ ଅଗ୍ରଗତି କରୁଛି; ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶ ଦେଶର ସେମିକଣ୍ଡକ୍ଟର ଇକୋସିଷ୍ଟମ ପାଇଁ ଏକ ପ୍ରମୁଖ କେନ୍ଦ୍ର ଭାବରେ ଉଭା ହେବାକୁ ଯାଉଛି: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
• ଏଚସିଏଲ୍ ଏବଂ ଫକ୍ସକନର ଏହି ନୂତନ ଫ୍ୟାକ୍ଟୋରି ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ପାୱାରହାଉସ୍ ଭାବରେ ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶର ନୂତନ ପରିଚୟକୁ ଆହୁରି ମଜବୁତ କରିବ: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
• ଏହି ଡିକେଡ୍ ହେଉଛି ଭାରତର ଟେକେଡ୍; ଆଜି ଭାରତର ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ଅଗ୍ରଗତି ୨୧ ଶତାବ୍ଦୀରେ ଆମର ଶକ୍ତିର ମୂଳଦୁଆ ଗଠନ କରିବ: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
• ଚିପ୍ ଉତ୍ପାଦନରେ ଆତ୍ମନିର୍ଭରଶୀଳତା ପାଇଁ ଭାରତ ଲକ୍ଷ୍ୟ ରଖିଛି; ଏକ ଦୃଢ଼ ଘରୋଇ ସେମିକଣ୍ଡକ୍ଟର ଇକୋସିଷ୍ଟମ ନିର୍ମାଣ ଉପରେ ଧ୍ୟାନ ଦିଆଯାଇଛି: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
• ଗଣତାନ୍ତ୍ରିକ ଭାରତ ଏକ ବିଶ୍ୱସ୍ତ ବିଶ୍ୱ ଅଂଶୀଦାର; ଆମର ଅଂଶଗ୍ରହଣ ବିଶ୍ୱ ମୂଲ୍ୟ ଶୃଙ୍ଖଳାର ସ୍ଥିରତା ବୃଦ୍ଧି କରେ: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
• ଆଜି ବିଶ୍ୱ ଭାରତକୁ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ଭବିଷ୍ୟତର କେନ୍ଦ୍ର ଭାବରେ ଦେଖୁଛି: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
21.02.2025 : ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ଭିଡିଓ କନଫରେନ୍ସିଂ ମାଧ୍ୟମରେ ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶରେ ଏଚସିଏଲ୍‌-ଫକ୍ସକନ୍ ସେମିକଣ୍ଡକ୍ଟର ୟୁନିଟର ଶିଳାନ୍ୟାସ ଉତ୍ସବରେ ଯୋଗ ଦେଇଛନ୍ତି। ନୂଆଦିଲ୍ଲୀରେ ଅନୁଷ୍ଠିତ ଗ୍ଲୋବାଲ୍ ଏଆଇ ଇମ୍ପାକ୍ଟ ଶିଖର ସମ୍ମିଳନୀ ପରେ ଭାରତ ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ ସେମିକଣ୍ଡକ୍ଟର ହବ୍ ହେବା ଦିଗରେ ଯାତ୍ରାରେ ଏହି ସମାରୋହ ଏକ ଐତିହାସିକ ମାଇଲଖୁଣ୍ଟ।
ସମାବେଶକୁ ସମ୍ବୋଧିତ କରି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଥିଲେ ଯେ ଭାରତ ଦ୍ରୁତ ଗତିରେ ବିକଶିତ ଭାରତର ଲକ୍ଷ୍ୟ ହାସଲ କରିବାକୁ କାମ କରୁଛି। "ମୁଁ ଲାଲକିଲ୍ଲାର ପ୍ରାଚୀରରୁ କହିଥିଲି, ଭାରତ ପାଖରେ ଅଟକିବା କିମ୍ବା ବିରତି ନେବାର ସମୟ ନାହିଁ। ୨୦୨୬ ଆରମ୍ଭରୁ, ଭାରତ ଏହାର ଗତିକୁ ତ୍ୱରାନ୍ୱିତ କରିଛି," ବୋଲି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ। ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ସାମ୍ପ୍ରତିକ ମାଇଲଖୁଣ୍ଟ ଯେପରିକି ବିକଶିତ ଭାରତ ଯୁବ ନେତାଙ୍କ ଆଲୋଚନା, ଜାତୀୟ ଷ୍ଟାର୍ଟଅପ୍ ଦିବସ ଯାହା ଭାରତରେ ଷ୍ଟାର୍ଟଅପ୍ ବିପ୍ଳବକୁ ଶକ୍ତି ପ୍ରଦାନ କରିଥିଲା, ଏବଂ ଇଣ୍ଡିଆ ଏନର୍ଜି ସମିଟ୍ ଯାହା ମାଧ୍ୟମରେ ଭାରତର ଶକ୍ତି ବିଶ୍ୱର ଦୃଷ୍ଟି ଆକର୍ଷଣ କରିଥିଲା, ସେ ବିଷୟରେ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ ଯେ ବିକଶିତ ଭାରତ ପାଇଁ ବଜେଟ୍ ଦେଶର ପ୍ରଗତିରେ ନୂତନ ଗତି ଆଣିଛି, ଏହାକୁ ଭାରତ ପାଇଁ ଏକ ପ୍ରକୃତ ଐତିହାସିକ ସପ୍ତାହ କରିଛି। ସେ ଆଲୋକପାତ କରିଥିଲେ ଯେ ଗ୍ଲୋବାଲ୍ ଏଆଇ ଇମ୍ପାକ୍ଟ ଶିଖର ସମ୍ମିଳନୀରେ ବିଶ୍ୱ ନେତା, ରାଷ୍ଟ୍ରମୁଖ୍ୟ ଏବଂ ଟେକ୍ ମହାରଥୀମାନେ ଭାରତର ଏଆଇ କ୍ଷମତା ଦେଖିବା ପାଇଁ ଏକତ୍ରିତ ହୋଇଥିଲେ, ଶେଷରେ ଦେଶର ରଣନୈତିକ ଦୃଷ୍ଟିକୋଣକୁ ସ୍ୱୀକୃତି ଏବଂ ପ୍ରଶଂସା କରିଥିଲେ। ସେ ମନ୍ତବ୍ୟ ଦେଇଥିଲେ ଯେ ଗତକାଲି ଏଆଇ ଶିଖର ସମ୍ମିଳନୀର ସମାପ୍ତି ପରେ, ଦେଶ ଆଜି ଭାରତର ସେମିକଣ୍ଡକ୍ଟର ଇକୋସିଷ୍ଟମକୁ ସୁଦୃଢ଼ ​​କରିବା ପାଇଁ ଏହି ବିଶାଳ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ସହିତ ଆଗକୁ ବଢ଼ୁଛି। "ଭାରତ ବର୍ତ୍ତମାନ ଆଧୁନିକ ବିଶ୍ୱକୁ ଚଳାଇବା ପାଇଁ ଆବଶ୍ୟକ ପ୍ରକ୍ରିୟାକରଣ ଶକ୍ତି ପ୍ରଦାନ କରିବାରେ ବିଶ୍ୱର ଶ୍ରେଷ୍ଠ ରାଷ୍ଟ୍ରଗୁଡ଼ିକ ସହିତ ଠିଆ ହେବାକୁ ଚେଷ୍ଟା କରୁଛି ଏବଂ ସଫ୍ଟୱେର୍ ତଥା ହାର୍ଡୱେର୍ ଦିଗ ଉପରେ ଏକକାଳୀନ କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଛି", ବୋଲି ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଥିଲେ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଭାରତର ଟେକେଡ୍ ଭାବରେ ଚଳିତ ଦଶକର ତାଙ୍କର ଦୃଷ୍ଟିକୋଣକୁ ପୁନରାବୃତ୍ତି କରି କହିଛନ୍ତି ଯେ ସବୁଜ ଶକ୍ତି, ମହାକାଶ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା, ଡିଜିଟାଲ୍ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ଏବଂ କୃତ୍ରିମ ଶକ୍ତି କ୍ଷେତ୍ରରେ ନିବେଶ ୨୧ ଶତାବ୍ଦୀର କ୍ଷମତାର ମୂଳଦୁଆ ଗଠନ କରିବ। ସେ ଆହୁରି କହିଛନ୍ତି ଯେ ଭାରତ ଆଜି ପ୍ରତ୍ୟେକ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟାରେ ଅଭୂତପୂର୍ବ ନିବେଶ କରୁଛି ଯାହା ମାନବତାର ଭବିଷ୍ୟତ ନିର୍ଣ୍ଣୟ କରିବ ଏବଂ ଭାରତରେ ଏହି ଦୃଢ଼ ସେମିକଣ୍ଡକ୍ଟର ଇକୋସିଷ୍ଟମର ବିକାଶ ଏହାର ଏକ ପ୍ରମୁଖ ଉଦାହରଣ।
ଚିପ୍ସର ରଣନୈତିକ ଗୁରୁତ୍ୱ ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ୨୧ ଶତାବ୍ଦୀରେ ଏହାର ମୂଲ୍ୟକୁ ୨୦ ଶତାବ୍ଦୀର ତୈଳ ସହିତ ତୁଳନା କରିଥିଲେ। "କରୋନା ମହାମାରୀ ସମୟରେ, ବିଶ୍ୱ ଚିପ୍ ଯୋଗାଣ ଶୃଙ୍ଖଳର ଭଙ୍ଗୁରତା ଦେଖିଥିଲା। ଯେତେବେଳେ ଯୋଗାଣରେ ବ୍ରେକ୍ ଲାଗିଲା, ବିଶ୍ୱ ଅର୍ଥନୀତି ଦୋହଲିଗଲା", ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ। ସେ ଆଲୋକପାତ କରିଥିଲେ ଯେ ଭାରତ ସେହି ସଙ୍କଟରୁ ଏହାକୁ ଏକ ସୁଯୋଗରେ ପରିଣତ କରିବା ପାଇଁ ଶିକ୍ଷା ଗ୍ରହଣ କରିଥିଲା ​​ଏବଂ ନିଷ୍ପତ୍ତି ନେଇଥିଲା ଯେ ଭାରତକୁ ଚିପ୍ ଉତ୍ପାଦନରେ ଆତ୍ମନିର୍ଭରଶୀଳ ହେବାକୁ ପଡିବ। "ଆଜିର କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଏହି ଦୃଷ୍ଟିକୋଣର ପ୍ରତିଫଳନ", ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଥିଲେ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଥିଲେ ଯେ "ମେଡ୍-ଇନ୍-ଇଣ୍ଡିଆ" ଚିପ୍ସ ଏକ ବିକଶିତ ଭାରତର ମେରୁଦଣ୍ଡ, ଯାହା କୃତ୍ରିମ ଶକ୍ତିଶାଳୀ ଏଆଇ ଏବଂ ୬ଜି ଠାରୁ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ଏବଂ ଇଭି ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ କ୍ଷେତ୍ରଗୁଡ଼ିକୁ ଶକ୍ତି ପ୍ରଦାନ କରେ। ଏହି ଦୃଷ୍ଟିକୋଣକୁ ସମର୍ଥନ କରିବା ପାଇଁ, ସେ ଚିପ୍ସ ଟୁ ଷ୍ଟାର୍ଟଅପ୍ ପ୍ରୟାସ ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରିଥିଲେ, ଯାହା ୮୫,୦୦୦ ବିଶେଷଜ୍ଞଙ୍କୁ ତାଲିମ ଦେବା ପାଇଁ ସ୍ଥିର କରାଯାଇଛି, ଏହା ସହିତ ସେମିକଣ୍ଡକ୍ଟର ମିଶନର ଦ୍ୱିତୀୟ ପର୍ଯ୍ୟାୟ ଏବଂ ଶେଷରୁ ଶେଷ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଗବେଷଣା ଏବଂ ବିକାଶ ଓ ଉତ୍ପାଦନ ସହାୟତା ପାଇଁ ରେୟାର ଆର୍ଥ କରିଡର ପ୍ରତିଷ୍ଠା ଭଳି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ମଧ୍ୟ ରହିଛି।
ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶର ଜଣେ ସାଂସଦ ଭାବରେ, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ରାଜ୍ୟର ପରିବର୍ତ୍ତନରେ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଗର୍ବ ପ୍ରକାଶ କରିଥିଲେ। "ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶ ସେମିକଣ୍ଡକ୍ଟର ଇକୋସିଷ୍ଟମର ଏକ ପ୍ରମୁଖ କେନ୍ଦ୍ର ହେବାକୁ ଯାଉଛି, ଯାହା ଏହି ଅଞ୍ଚଳରେ ଡିଜାଇନ୍ ହାଉସ୍, ଗବେଷଣା ଏବଂ ବିକାଶ କେନ୍ଦ୍ର ତଥା ଷ୍ଟାର୍ଟଅପ୍ ଇକୋସିଷ୍ଟମ ଆଣିବ, ଯାହା ଯୁବପିଢ଼ିଙ୍କ ପାଇଁ ବ୍ୟାପକ ନିଯୁକ୍ତି ସୁଯୋଗ ସୃଷ୍ଟି କରିବ", ବୋଲି ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଥିଲେ ଯେ ଗତ ୧୧ ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ, ଭାରତ ଏହାର ଶିଳ୍ପ ପରିଦୃଶ୍ୟରେ ଏକ ବିରାଟ ପରିବର୍ତ୍ତନ ଦେଖିଛି, ଇଲେକ୍ଟ୍ରୋନିକ୍ସ ଉତ୍ପାଦନ ଛଅ ଗୁଣ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି। "ଏହି ଅଭିବୃଦ୍ଧି ମୋବାଇଲ୍ ବିପ୍ଳବରେ ସର୍ବାଧିକ ସ୍ପଷ୍ଟ, ଯେଉଁଠାରେ ଘରୋଇ ଉତ୍ପାଦନ ୨୮ ଗୁଣ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି ଏବଂ ରପ୍ତାନି ୧୦୦ ଗୁଣ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି", ବୋଲି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମଧ୍ୟ କହିଛନ୍ତି। ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ମନ୍ତବ୍ୟ ଦେଇଥିଲେ ଯେ ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶ ଏହି ସଫଳତାର କାହାଣୀରେ ଏକ ଶକ୍ତିଶାଳୀ ଏବଂ ଏକ ଦୃଢ଼ ସ୍ତମ୍ଭ ଭାବରେ ଉଭା ହୋଇଛି, ଯାହା ବର୍ତ୍ତମାନ ଦେଶରେ ଉତ୍ପାଦିତ ସମସ୍ତ ମୋବାଇଲ୍ ଫୋନ୍ ମଧ୍ୟରୁ ଅଧାରୁ ଅଧିକ ପାଇଁ ଦାୟୀ। ଏହି ପରିବର୍ତ୍ତନ ଭାରତର ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ ଉତ୍ପାଦନ କେନ୍ଦ୍ର ହେବା ଯାତ୍ରାରେ ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ମାଇଲଖୁଣ୍ଟ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶର ପରିଚୟକୁ ଅପରାଧ ଏବଂ ପ୍ରବାସ ସହିତ ଜଡିତ ରାଜ୍ୟରୁ ଏକ୍ସପ୍ରେସୱେ, ପ୍ରତିରକ୍ଷା କରିଡର ଏବଂ ଜେୱାର ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ବିମାନବନ୍ଦର ଏବଂ ସମର୍ପିତ ମାଲ ପରିବହନ କରିଡର ଭଳି ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ ଭିତ୍ତିଭୂମି ପାଇଁ ପରିଚିତ ରାଜ୍ୟକୁ ପରିବର୍ତ୍ତନ କରିବା ପାଇଁ "ଡବଲ-ଇଞ୍ଜିନ ସରକାର"କୁ ଶ୍ରେୟ ଦେଇଥିଲେ। "ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ ନିବେଶକମାନେ ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶକୁ ଆସୁଛନ୍ତି କାରଣ ସେମାନେ ଜାଣନ୍ତି ଯେ ସେମାନଙ୍କର ନିବେଶ ଏକ ଚମତ୍କାର ଲାଭ ପ୍ରଦାନ କରିବ," ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି। ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଏହା ମଧ୍ୟ ଘୋଷଣା କରିଥିଲେ ଯେ ସେ ଆସନ୍ତାକାଲି ଦିଲ୍ଲୀ-ମିରଟ ନମୋ ଭାରତ ଟ୍ରେନ୍ କରିଡରର ଉଦଘାଟନ କରିବେ, ଯାହା ଏହି ଅଞ୍ଚଳର ସଂଯୋଗୀକରଣକୁ ଆହୁରି ବୃଦ୍ଧି କରିବ।
ତାଙ୍କ ଅଭିଭାଷଣ ଶେଷ କରି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏଚସିଏଲ୍ ଟେକ୍ନୋଲୋଜି ଅଧ୍ୟକ୍ଷା ରୋଶନି ନାଦର ଏବଂ ଫକ୍ସକନ୍ ସେମିକଣ୍ଡକ୍ଟର ବିଜନେସ୍ ଗ୍ରୁପର ପ୍ରେସିଡେଣ୍ଟ ବବ୍ ଚେନଙ୍କୁ ସେମାନଙ୍କ ସହଭାଗୀତା ପାଇଁ ଧନ୍ୟବାଦ ଜଣାଇଥିଲେ। ସେ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ ଯେ ଫକ୍ସକନ୍‌ର ଉପସ୍ଥିତି ଏକ ବିଶ୍ୱବ୍ୟାପୀ ବାର୍ତ୍ତା ପଠାଏ: "ଏକ ଗଣତାନ୍ତ୍ରିକ ଭାରତ ଏକ ବିଶ୍ୱସ୍ତ ଅଂଶୀଦାର। ମୂଲ୍ୟ ଶୃଙ୍ଖଳାରେ ଆମର ଅଂଶଗ୍ରହଣ ଏହାର ସ୍ଥିରତା ବୃଦ୍ଧି କରେ। ଏହା ଭାରତ ଏବଂ ବିଶ୍ୱ ପାଇଁ ଏକ ବିଜୟ।"