Cabinet
Cabinet approves extension of existing North-South corridor from GIFT City to Shahpur of Gujarat Metro Rail Corporation Limited (GMRC)
24 FEB 2026 3:33PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by the Prime Minister, Shri Narendra Modi, today approved the extension, from GIFT City to Shahpur, will be 3.33 kilometers long and include three elevated stations. The project is scheduled to be completed in approximately four years.
The estimated cost of the project is Rs.1,067.35 crore. This extended corridor is expected to benefit approximately 23,702 passengers in 2029 and approximately 58,059 passengers in 2041.
This corridor will strengthen connectivity between Ahmedabad & GIFT region. Major multinational companies, educational institutions, and commercial centers located along the proposed route will directly benefit.
Additionally, this extension will be beneficial to the daily commuters travelling between Ahmedabad & GIFT region for catering the travel need related to Business, Employment and Education, thereby significantly enhancing network integration and passenger convenience.
The project is expected to generate approximately 1,000 jobs in construction. Approximately 250 people will be employed in the post-construction phase for operations and maintenance. This project will generate a significant number of direct employment opportunities, equivalent to the number mentioned above. Additionally, other activities will generate indirect employment for even more people.
The project will be implemented by Gujarat Metro Rail Corporation Limited (GMRC), a 50:50 joint venture between the Government of India and the Government of Gujarat.
Background:
Currently, the Gujarat Metro's 68.28-km Ahmedabad Metro Phase-I {APMC to Motera Stadium (North-South Corridor) & Thaltej Gam to Vastral Gam (East-West Corridor)} & Phase-II (Motera Stadium to Mahatma Mandir & GNLU to GIFT City), with total 53 stations have been successfully made operational since Sep-2022 (Phase-I) and January-2026 (Phase-II). The daily ridership on this line is approximately 1,60,000.

মন্ত্রীমন্দল
গুজরাত মেত্রো রেল কোর্পোরেসন লিমিতেদ (জি এম আর সি) হৌজিক লৈরিবা নোর্থ-সাউথ কোরিদোরদা গিফ সিতিদগী সাহপুরদা ফাওবদা শাংদোকপদা মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীরে
24 FEB 2026 3:33PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা, গিফ সিতিদগী সাহপুরদা ফাওবদা শাংদোকপদা অয়াবা পীরে, মসি কিমি ৩.৩৩ শাংগনি অমসুং মসিদা ইলাবেতেদ ষ্টেসন অহুম লৈগনি। প্রোজেক অসি চাউরক্না চহি মরিদা লোইশিনগনি।
প্রোজেক অসি চাউরাক্না লুপা করোর ১,০৬৭.৩৫ চঙগনি। শাংদোক্কদৌরিবা কোরিদোর অদুনা ২০২৯ দা পেসেঞ্জর ২৩,৭০২ রোম অমসুং ২০৪১ দা পেসেঞ্জর ৫৮,০৫৯ রোম কান্নবা পীগনি।
কোরিদোর অসিনা অহমেদবাদ অমসুং গিফ লমদমগী মরক্ত চৎথোক-চৎশিন ফগৎহনগনি। পায়খৎকদৌরিবা লম্বী পরিংদা লৈবা অচৌবা মল্তিনেসনেল কম্পেনিশিং, মহৈলোয়শঙশিং অমসুং ললোন-ইতিক্কী মফমশিং হকথেংননা কান্নবা পীগনি।
মসিগী মথক্ত, ললোন-ইতিক, থবক অমসুং লাইরিক-লাইশু তম্বগী অহমেদবাদ অমসুং গিফ লমদমগী মরক্ত নুমিৎ খুদিংগী চৎথোক-চৎশিন তৌরিবা লম্বী শাংদোকপা অসিনা কান্নবা পীগনি, লোয়ননা নেতৱার্ক পুনশিনবা অমসুং পেসেঞ্জরশিং খুদোংচাবা হেনগৎহনগনি।
প্রোজেক অসিনা শেমগৎ-শাগৎপগী হিরমদা চাউরাক্না থবক ১,০০০ রোম পীগনি হায়না পানরি। মথৌ পাংথোক্নবা অমসুং য়েংশিনবগীদমক শেম-শাগৎপা লোইরবা মতমদা চাউরাক্না মীওই ২৫০ রোম থবক পীগনি। প্রোজেক অসিনা হকথেংননা অমসুং নাকোইননা থবক কয়া পীনবা খুদোংচাবশিং পীগনি। মসিগী মথক্ত, অতোপ্পা থবকশিংদা মীওই কয়া নাকোইনবা থবকশিং পীগনি।
ভারত সরকার অমসুং গুজরাত সরকারগী মথক্ত ৫০:৫০ গী অপুনবা ভেঞ্চর অমদা, প্রোজেক অসি গুজরাত মেত্রো রেল কোর্পোরেসন লিমিতেদ(জি এম আর সি) না পায়খৎকনি।
নুঙগীৱারোল:
হৌজিক, গুজরাত মেত্রোগী কিমি ৬৮.২৮ গী অহমেদবাদ মেত্রো ফেজ-১ (নোর্থ সাউথ কোরিদোরদা এ.পি.এম.সিদগী মোতেরা ষ্টদিয়ম ফাওবা) অমসুং থালতেজদগী বাষ্টঘ্রাল গাম ফাওবা (ইষ্ট-ৱেষ্ট কোরিদোর) অমসুং ফেজ-২ দা (মোতেরা ষ্টদিয়মদগী মহাত্মা মন্দির অমসুং জি.এন.এল.য়ু দগী গিফ সিতি ফাওবা) ফাওবা সেপ্তেম্বর ২০২২ (ফেজ-১) অমসুং জনুৱারি-২০২৬ (ফেজ-২) দগী অপুনবা ষ্টেসন ৫৩ মাইপাক্না মথৌ পাংথোক্লে। লাইন অসিদা নুমিৎ খুদিংগী মীওই ১,৬০,০০ চৎথোক-চৎশিন তৌরি।