Prime Minister's Office
English Translation of Prime Minister's Press Statement during the Joint Press Statement with Prime Minister of Israel
26 FEB 2026 5:28PM by PIB Delhi
Your Excellency Prime Minister and my friend Mr. Netanyahu,
Mrs. Netanyahu,
Distinguished delegates of both countries,
Friends from media,
Namaskar!
"Shalom!”
I once again express my heartfelt gratitude to Prime Minister Netanyahu for the warm reception extended to me and the Indian delegation.
Nine years ago, I had the privilege of becoming the first Indian Prime Minister to visit Israel. Once again, it is a proud and deeply emotional moment for me to set foot on the historic land of Israel.
Yesterday, I had the opportunity to address the Parliament of Israel as well. On that occasion, I was honoured with the Speaker of the Knesset Medal. I express my sincere gratitude to the Knesset, to the Hon’ble Speaker, to my friend Prime Minister Netanyahu, and to the people of Israel for this distinguished honour. I dedicate this recognition to the 1.4 billion people of India and to the enduring friendship between India and Israel.
Friends,
Our relationship is founded upon deep trust, shared democratic values, and strong humanitarian bonds. Our ties have stood the test of time.
Today, we have taken the historic decision to elevate our time-tested partnership to the level of a "Special Strategic Partnership.” This decision reflects the aspirations of the people of both our nations.
Friends,
In today’s meeting, we discussed imparting new direction and greater momentum to our cooperation. Our economic partnership continues to serve as an engine of growth, innovation, and shared prosperity.
To further promote mutual investments, we concluded a Bilateral Investment Agreement last year. We will also soon finalize a mutually beneficial Free Trade Agreement.
Technology lies at the heart of our future partnership. Today, we have decided to establish a Critical and Emerging Technologies Partnership. This will impart fresh momentum to cooperation in areas such as Artificial Intelligence, Quantum technologies, and Critical Minerals.
I am pleased that an agreement has been concluded to enable the use of UPI in Israel. In the field of Digital Health as well, we remain committed to improving the lives of our people by sharing our experiences and best practices.
We have enjoyed decades of trusted cooperation in the field of defence. The Memorandum of Understanding concluded last year will add new dimensions to this partnership. Together, we will advance towards joint development, joint production, and transfer of technology.
At the same time, we will further strengthen our cooperation in areas such as civil nuclear energy and space.
Friends,
Agricultural cooperation between our two countries has a long and successful history. Today, we have resolved to give this collaboration a futuristic direction.
The Centres of Excellence established in India with Israel’s cooperation stand today as outstanding examples of our friendship. Encouraged by their success, we have set a target to expand their number to 100.
Taking this cooperation a step further, we are working towards the creation of Villages of Excellence. This initiative will bring Israeli technology to villages across India and significantly enhance the income and productivity of millions of farmers.
Together, we will also develop future-ready farming solutions. The establishment of the "India-Israel Innovation Centre for Agriculture” in India will provide a strong foundation for advancing this collaboration.
Friends,
Our people-to-people ties constitute an important pillar of our relationship. Through the Manpower Mobility Agreement concluded in 2023, India has made a significant contribution to Israel’s construction and caregiving sectors. Indian workers have earned trust through their diligence, commitment, and skill.
I am pleased that this cooperation is being expanded to areas such as commerce and services as well. Connecting the youth, researchers, and innovators of both our countries has been a key priority for us. In this direction, we are establishing the India-Israel Academic Forum today.
Friends,
Today, we held wide-ranging discussions on regional and global issues. As we promote regional connectivity, we will move forward with renewed momentum on the India-Middle East–Europe Economic Corridor (IMEC) and India–Israel–UAE–USA (I2U2).
Friends,
India and Israel are unequivocal in their position that:
Terrorism has no place in the world.
In any form, and in any manifestation,
terrorism cannot be accepted.
We have stood shoulder to shoulder in opposing terrorism and those who support it, and we will continue to do so.
Peace and stability in West Asia are directly linked to India’s security interests. Therefore, from the very beginning, we have supported dialogue and a peaceful resolution of issues. This is the call of the Global South and of humanity as a whole.
India’s position is clear:
Humanity must never become a victim of conflict. The Gaza Peace Plan has opened a pathway towards peace. India has extended its full support to these efforts. In the future as well, we will continue to engage in dialogue and cooperation with all countries.
Excellency, My Dear Friend,
Your warmth and gracious hospitality have made my visit truly memorable. I once again express my heartfelt gratitude for the affection, goodwill, and respect that I have received from you and from the people of Israel.
Thank you very much.
"Todah Rabbah”
DISCLAIMER: This is the approximate translation of Prime Minister's address. Original address was delivered in Hindi.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ইজরেলগী প্রধান মন্ত্রীগা লোয়ননা পাংথোকখিবা অপুনবা পাউগী মীফমদা প্রধান মন্ত্রীনা প্রেসতা ফোঙদোকখিবা ৱারোল
26 FEB 2026 5:28PM by PIB Imphal
ইকায়খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রী অমসুং ঐগী মরুপ নেতনয়াহু,
ইকায়খুম্নরবী নেতনয়াহু,
লৈবাক অনিমক্কী শক্নাইরবা মীহুৎ কাংবুশিং,
মেদিয়াগী মরুপশিং,
খুরুমজরি!
“সালোম!”
ঐ অমসুং ভারতকী মীহুৎ কাংবু তরাম্না ওকপগীদমক ঐনা অমুক হন্না প্রধান মন্ত্রী নেতনয়াহু তৌবীমল খঙবা উৎচরি।
চহি ৯ গী মমাংদা, ঐনা ইজরেলদা লাকপদা ভারতকী অহানবা প্রধান মন্ত্রী ওইখি। অমুক হন্না, পুৱারি ওইরবা ইজরেলগী লৈহাওদা খোঙদাবা অসি ঐগী ওইনা চাউথোকচবা অমসুং পুক্নিং নুংশিবা তাঞ্জা অমনি।
ঙরাং, ঐনা ইজরেলগী সংসদতা ৱা ঙাংবগী খুদোংচাবা অমা ফংখ্রে। থৌরম অদুদা, ঐ স্পিকর ওফ কনেসেত মেদল পীদুনা ইকায়খুম্নখ্রে। মসিগী ইকায়খুম্নবা অসিগীদমক ঐনা কনেসেত, ইকায়খুম্নরবা স্পিকর, ঐগী মরুপ প্রধান মন্ত্রী নেতনয়াহু, অমসুং ইজরেলগী মীয়ামদা ঐগী তৌবীমল খঙবা উৎচরি। মসিগী ইকায়খুম্নবা অসি ঐনা ভারতকী মীওই বিল্লিয়ন ১.৪ অমসুং ভারত অমসুং ইজরেলগী মতম কুইরবা মরুপ-মপাংগী মরীদা কৎথোকচরি।
মরুপশিং,
ঐখোয়গী মরী অসি অচেৎপা থাজনবা, গনতন্ত্রগী মগুনশিং অমসুং অকনবা মীওইবগী মরীশিংদা য়ুম্ফম ওইবনি। ঐখোয়গী মরীশিং মতমগী চাংয়েং কয়া থেংনদুনা লাকখ্রে।
ঙসিদি, মতম কুইরবা ঐখোয়গী মরী অসি “স্পিসিএল ষ্ট্রাতেজিক পার্তনরসিপ” গী থাক্ত পুখৎনবা ঐখোয়না পুৱারি ওইরবা ৱারেপ লৌরে। ঐখোয়গী লৈবাক অনিমক্কী মীয়ামগী অপাম্বশিং ৱারেপ অসিদা মমি তারে।
মরুপশিং,
ঙসিগী মীফম অসিদা, ঐখোয়গী মতেং পাংনরিবা অসিগী অনৌবা মাইকৈ অমসুং হেন্না খোঙজেল য়াংখৎনবা ঐখোয় খন্নরে। ঐখোয়গী শেন-থুমগী মরী অসি চাউখৎপগী ইঞ্জিন, ইন্নোবেসন অমসুং নুংঙাই-য়াইফনবা ইঞ্জিন অমা ওইনা মখা তানা থবক তৌগনি।
লৈবাক অমনা অমদা শেন থাদবা মখা তানা হেনগৎহন্নবা, হৌখিবা চহিদা ঐখোয়না বাইলেতরেল ইনভেষ্টমেন্ত এগ্রিমেন্ত অমা লৈখ্রে। লৈবাক অনিমক কান্নবা ফংগদবা ফ্রি ত্রেদ এগ্রিমেন্ত অমা ঐখোয়না অথুবা মতমদা য়ানবা পুরক্লগনি।
ঐখোয়গী তুংগী মরীদা তেক্নোলোজি য়াম্না মরুওইরি। ঙসি, মরুওইবা অমসুং নৌনা থোক্লকপা তেক্নোলোজিশিংগী মরী অমা শেমগৎনবা ঐখোয় ৱারেপ লৌরে। আর্তিফিসিএল ইন্তিলিজেন্স, ক্বান্তম তেক্নোলোজিশিং অমসুং ক্রিতিকেল মিনরেলশিংগুম্বা হিরমশিংদা মতেং পাংন্নবা মসিনা অনৌবা ইনোৎ অমা হাপকনি।
ইজরেলদা য়ু.পি.আই শীজিন্নবা য়ানবা য়ানবা অমা পুরকপদা ঐ অপেনবা ফাওই। দিজিতেল হেল্থগী লমদসু, ঐখোয়গী লৌশিং অমসুং খ্বাইদগী ফবা থবকশিং শরুক য়ামিন্নদুনা ঐখোয়গী মীয়ামগী পুন্সিশিংগী ফিবম ফগৎহন্নবা ঐখোয়না ৱারেপ লৌরে।
ঙাক-শেনগী লমদা থাজবা লৈনা চহি কয়া ঐখোয় মতেং পাংনদুনা লাক্লি। হৌখিবা চহিদা লৈখিবা এম.ও.য়ু অদুনা মরী অসিদা অনৌবা শক্তমশিং হাপচিনগনি। অমতা ওইনা, পুন্না চাউখৎমিন্নবা, পুন্না পোৎথোক পুথোকমিন্নবা অমসুং তেক্নোলোজি পীনবা ঐখোয়না খুমাঙচাউশিনহনগনি।
মসিগা লোয়ননা, সিবিল ন্যুক্লিয়ার ইনর্জি অমসুং স্পেসকী লমদা ঐখোয় মতেং পাংনবা ঐখোয়না মখা তানা ফগৎহনগনি।
মরুপশিং,
ঐখোয়গী লৈবাক অনিগী মরক্ত লৌউ-শিংউগী মতেং পাংনবা অসি মতম শাংলবা অমসুং মাইপাক্লবা পুৱারিনি। ঙসিদি, মসিগী মতেং পাংনবা অসি তুংগী মাইকৈ অমা তাক্নবা ঐখোয়না ৱারেপ লৌরে।
ইজরেলগী মতেংগা লোয়ননা ভারত্ত সেন্তর ওফ এক্সলেন্সশিং লিংখৎলিবা অসি ঙসি ঐখোয়গী মরীগী মশক থোকপা খুদমশিং ওইরি। মখোয়গী মাইপাকপনা পুক্নিং থৌগৎতুনা, মখোয়গী মশিং ১০০ দা হেনগৎহন্নবা ঐখোয়না পান্দম অমা থম্লে।
মসিগী মতেং পাংনবা অসি মখা তানা চঙশিন্দুনা, তোমথিন ঙানবা খুঙ্গংশিং শেমগৎনবা মাইকৈদা ঐখোয় থবক পায়খৎলি। মসিনা ইজরেলগী তেক্নোলোজি ভারতকী খুঙ্গংশিংদা পুরক্কনি অমসুং লৌমী করোর কয়াগী শেন্থোক অমসুং পোৎথোক-চাথোক হেনগৎহনগনি।
অমতা ওইনা, ঐখোয়না তুংগী শেম-শারবা লৌউ-শিংউগী পাম্বৈশিংসু শেমগৎকনি। ভারত্ত “ইন্দিয়া-ইজরেল ইন্নোবেসন সেন্তর ফোর এগ্রিকলচর” লিংখৎপা অসিনা মতেং পাংনবা অসি খুমাঙচাউশিন্নবা অকনবা য়ুম্ফম অমা থোনগনি।
মরুপশিং,
ঐখোয়গী মীগা-মীগা লৈনবা মরীশিং মখা তানা ঐখোয়গী মরীগী মরুওইবা য়ুম্বী অমা ওইগনি। ২০২৩ দা লৈখিবা মেনপৱার মোবিলিতি এগ্রিমেন্তগী খুৎথাংদা, ইজরেলগী য়ুম-কৈ শাবা অমসুং সেবা তৌবগী হিরমশিংদা ভারতনা শিংথাবা য়ানা মতেং পাংলে। মখোয়গী থবক চেকশিনবা, হায়দোকখিবা ৱা ঙাকপা অমসুং হৈথোই-শিংথোইবগীদমক ভারতকী শিন্মীশিংদা থাজবা থম্লে।
মতেং পাংনবা অসি ললোন-ইতিক অমসুং সর্বিসশিংদা পাকথোক-চাউথোকপদা ঐ অপেনবা ফাওই। ঐখোয়গী লৈবাক অনিমক্কী নহারোলশিং, থিজিল্লোয়শিং অমসুং ইন্নোবেতরশিং শম্নহনবা অসি ঐখোয়গী য়াম্না মরুওইবা অমনি। মাইকৈ অসিদা, ঙসি ঐখোয়না ইন্দিয়া-ইজরেল একাদেমিক ফোরম লিংখৎলে।
মরুপশিং,
ঙসি, লমদম লমদমগী অমসুং মালেমগী থৌদোক-ৱাথোকশিংগী মতাংদা ঐখোয় পাক-চাউনা খন্নরে। ঐখোয়না লমদম অসিগী চৎথোক-চৎশিন ফগৎনবা খন্নবগা লোয়ননা, ইন্দিয়া-মিদল ইষ্ট-য়ুরোপ ইকোনোমিক কোরিদোর অমসুং ইন্দিয়া-ইজরেল-য়ু.এ.ই-য়ু.এস.এ(১২য়ু২) ঐখোয়না মাঙলোমদা পুখৎকনি অমসুং খোঙজেল য়াংখৎহনগনি।
মরুপশিং,
ভারত অমসুং ইজরেলগী লেংদ্রবা ফিরেপ লৈরি:
মালেম অসিদা তেরোরিজমগী মফম লৈতে।
মওং অমগী, অমসুং মখল অমগী,
তেরোরিজম য়াবা ঙম্লোই।
তেরোরিজম অমসুং মসি শৌগৎলিবশিংগী মায়োক্ত লৈনবা ঐখোয় লেংকোন্নদুনা চৎমিন্নরি অমসুং মসি ঐখোয় মখা তানা চৎমিন্নগনি।
নোংচুপ এসিয়াদা শান্তি অমসুং তংদু-লৈতাবা পুরকপা হায়বসি ভারতকী সেকুরিতিগী দরকার ওইবনি। মরম অদুনা, হেক হৌবদগী, ৱাথোকশিং ৱারি শানদুনা অমসুং শান্তি ওইনা ৱারোইশিন পুরক্নবা ঐখোয়না শৌগৎতুনা লাক্লি। মসি গ্লোবেল সাউথ অমসুং মীওইবা খুন্নাইগী অপুনবা খোল্লাউনি।
ভারতকী ফিবম নাখৈ শেংলে:
মীওইবা খুন্নাই কৈদৌঙৈদা মুক্নবগী চৈথেং ফংবা অমা ওইরোইদৌবনি। গজা পীছ প্লান্না শান্তি পুরক্নবা অনৌবা লম্বী অমা হাংদোক্লে। হায়রিবা থবকশিং অসিদা ভারতনা মপুংফানা শৌগৎলি। তুংদসু, ঐখোয়না লৈবাক খুদিংমক্কা মখা তানা ৱারি শানগনি অমসুং মতেং পাংনগনি।
ইকায়খুম্নরবা ঐগী নুংশিরবা মরুপ,
ঐখোয়গী খোঙচত্ত অদোমনা তরাম্না ওকখিবা অমসুং নুংঙাইনা থমখিবা অসি তশেংনা নিংশিংদুনা লৈহৌরগনি। অদোম অমসুং ইজরেলগী মীয়ামদগী ফংখিবা নুংশিবা অমসুং ইকায়খুম্নবা অদুগীদমক ঐনা অমুক হন্না ঐগী তৌবীমল খঙবা উৎচরি।
অদোম ঙমখৈ লৈতনা থাগৎপা ফোঙদোকচরি।
“তোদাহ রাবাহ”
দিসক্লেমর: মসি প্রধান মন্ত্রীগী ৱারোলদগী চাউরাকপা হন্দোকপনি। অশেংবা ৱারোল হিন্দীদা পীখি।