Prime Minister's Office
List of Outcomes: Visit of Prime Minister to Israel
26 FEB 2026 7:41PM by PIB Delhi
Sl.No Name of MoU/Agreement Description
1. MoU on co-operation in the field of geophysical exploration. The MoU enhances India–Israel cooperation in mineral exploration using advanced geophysical and AI technologies, promoting data sharing, investment, and sustainable resource development.
2. MoU for development ofNational Maritime Heritage Complex (NMHC), Lothalat Gujarat The MoU promotes India–Israel collaboration to celebrate shared maritime heritage through exhibitions, research, publications, and expertise exchange, supporting the National Maritime Heritage Complex and wider public engagement.
3. Cultural Exchange Programme for the period 2026-2029 The CEP fosters India–Israel cultural ties through exchanges in music, theatre, visual arts, dance, and other creative fields via festivals, workshops, and expert visits, deepening mutual understanding.
4. MoU between NPCI International (NIPL) and MASAV, Israel on implementation of UPI The MoU aims to enable cross-border remittances between India and Israel via the Unified Payments Interface (UPI).
5. MoU between ICAR and MASHAV on establishment of the India-Israel Innovation Centre forAgriculture (IINCA) The MoU establishes a Joint Innovation Centre at ICAR to develop next-generation agricultural technologies—such as precision farming, satellite-based irrigation, advanced machinery, and integrated pest management—and support germplasm exchange, demonstrations, post-harvest solutions, and capacity-building.
6. Declaration of Intent on cooperation in the field of Horizon Scanning The DoI fosters India–Israel collaboration in advanced horizon scanning to strengthen strategic foresight, risk assessment, and technology planning through joint research, capacity building and AI-driven tools.
7. MoU on Cooperation in the field of Fisheries and Aquaculture The MoU enhances India–Israel cooperation in sustainable, technology-driven fisheries and aquaculture—covering advanced systems, disease management, mariculture, and seaweed—through R&D, trade, training, innovation, and Centre of Excellence.
8. MoU between International Financial Services Centres Authority (IFSCA) and Israel Securities Authority (ISA) The Authorities aim to advance cooperation in financial services through information exchange, best practices, fintech and regtech collaboration, and updates on key sector developments to foster an innovation-driven ecosystem.
9. Implementation Protocol on Labour Mobility in Commerce and Services Sector The Protocol enables Indian workers to access employment in Israel through regulated channels across sectors like retail, cleaning, logistics, warehousing, food processing, hospitality, and recycling.
10. Implementation Protocol on Labour Mobility in Manufacturing Sector It covers recruitment across various manufacturing industries, including textiles, metals, electronics, chemicals, food processing, wood and paper, plastics, rubber, and other industrial sectors.
11. Implementation Protocol on Labour Mobility in Restaurant Sector It covers recruitment in restaurants, cafés, and other food preparation and sales businesses.
12. MoU on the Cooperation in advancing Education through the use of Artificial Intelligence (AI) The cooperation focuses on developing AI-powered, human-centered learning—covering innovative pedagogy, teacher development, regulatory frameworks, equitable AI access, research exchange, and integrating AI and data literacy for inclusive, future-ready education.
13. Agreement on Cooperation between Israeli Institute of Commercial Arbitration (IICA) and Indian Council of Arbitration (ICA) The Agreement promotes cooperation in arbitration and mediation through knowledge exchange, best practices, and joint training to strengthen expertise in both countries.
14. Presentation of Report of the 4th India-Israel CEO Forum The fourth CEOs Forum was held in Israel in November 2025 and a Joint Report was presented to the Governments of both sides. The Report provides insights and recommendations to align policies with industry trends, promote public-private collaboration, and support informed economic decision-making.
15. MoU between Nalanda University and the Hebrew University of Jerusalem (HUJI) The MoU establishes a framework for faculty and student exchanges between the two universities in a range of disciplines, including Buddhist studies, archaeology, mathematics, and international relations.
16. Letter of Intent on establishment of Indo-Israel Cyber Centre of Excellence in India The LoI establishes a Joint Cyber Centre of Excellence in India to showcase cybersecurity best practices, emerging technologies, and digital resilience, fostering collaboration among government, industry, and academia.
17. MoU on cooperation in Artificial Intelligence (AI) The MoU promotes collaboration in AI development and capacity building, supporting ethical AI, applications in civilian sectors, academic research, and public–private partnerships for sustainable growth.
ANNOUNCEMENTS
1. Elevation of relationship to Special Strategic Partnership
2. JCM on Science and Technology elevated to Ministerial level
3. Initiative to collaborate in Critical and Emerging Technologies led by National Security Advisors
4. Financial Dialogue
5. Tech-Gateway Initiative
6. 20 Joint Fellowships in Agricultural Research
7. Increase of contribution of both sides for the Joint Research Calls
8. Quota of up to 50,000 Indian workers over the next 5 years.
9. India-Israel Academic Cooperation Forum
10. India- Israel Parliamentary Friendship Group

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পুরকখিবা ফলশিং: প্রধান মন্ত্রীগী ইজরেল খোঙচৎ
26 FEB 2026 7:41PM by PIB Imphal
সিরিএল নম্বর
এম.ও.য়ু./এগ্রীমেন্তকী মমিং
শন্দোক্না তাকপা
1.
জিওফিজিকেল এক্সপ্লোরেসনগী লমদা তেংবাং পীননবা এম.ও.য়ু.।
এম.ও.য়ু অসিনা এদভান্স জিওফিজিকেল অমসুং এ.আই. তেক্নোলোজীশিং শীজিন্নদুনা মিনরেল এক্সপ্লোরেশনদা ভারত-ইজরেলগী মরক্তা তেংবাং পীনবা হেনগৎহল্লি। মসিনা দেতা শেয়র তৌবা, ইনভেস্তমেন্ত অমসুং সস্তেনেবল রিসোর্স দিবেলপমেন্তদা মতেং পাংগনি।
2.
নেস্নেল মেরিতাইম হেরিতেজ কমপ্লেক্স (এন.এম.ঐচ.সি.), লোথালত গুজরাত শেমগৎনবা এম.ও.য়ু.
এম.ও.য়ু. অসিনা নেস্নেল মেরিতাইম হেরিতেজ কমপ্লেক্স অমসুং মীয়াম শরুক য়াবা হেনগৎহন্দুনা এক্সিবিশনশিং, রিসর্স, পব্লিকেসনশিং অমসুং এক্সপর্তীজ এক্সচেঞ্জগী খুত্থাংদা শরুক য়ামিন্নরিবা মেরিতাইম হেরিতেজ সেলেব্রেৎ তৌনবা ভারত-ইজরেলগী মরক্তা তেংবাং পীনবা প্রমোৎ তৌরি।
3.
২০২৬-২০২৯গী কলচরেল একচেঞ্জ প্রোগ্রাম
সি.ই.পি.না ভারত-ইজরেলগী ওইবা কলচরেল লিঙ্কশিং অসি ম্যুজিক, থীএতর, ভিজুএল আর্তস, দান্স অমসুং অতোপ্পা ক্রিএতিব ফিল্দশিংদা ফেস্তিবেলশিং, ৱার্কশোপশিং অমসুং এক্সপর্ত ভিজিৎশিংগী খুত্থাংদা এক্সচেঞ্জ তৌদুনা ম্যুচেল এন্দর্স্তেন্দিং হেঙ্গৎহল্লি।
4.
য়ু.পি.আই. ইমপ্লিমেন্ত তৌনবা এন.পি.সি.আই. ইন্তর্নেস্নেল (এন.আই.পি.এল.) অমসুং এম.এ.এস.এ.ভি., ইজরেলগী মরক্তা এম.ও.য়ু.
য়ুনিফাইদ পেমেন্ত ইন্তরফেস (য়ু.পি.আই.) গী খুত্থাংদা ভারত অমসুং ইজরেলগী মরক্তা ঙমখৈ লান্না শেল থাদোকপদা মতেং পাংনবা এম.ও.য়ু.
5.
লৌউশিংউগীদমক ভারত-ইজরেল ইন্নোবেসন সেন্তর (আই.আই.এন.সি.এ.) লিংখৎনবা আই.সি.এ.আর. অমসুং মাশাবগী মরক্তা এম.ও.য়ু.
এম.ও.য়ু. অসিনা আই.সি.এ.আর.দা জোইন্ত ইন্নোবেসন সেন্তর অমা লিংখৎলগনি। মসিগী পান্দমদি মথংগী জেনরেসনগী লৌউ-শিংউগী তেক্নোলোজীশিং হায়বদি প্রিসিজন ফার্মিং, সেতিলাইত বেজ ইরিগেসন, এদভান্স মেছিনরী, অমসুং ইন্তিগ্রেতেদ পেস্ত মেনেজমেন্ত অসিনচিংবা পুথোকপা অমসুং জর্মপ্লাজম এক্সচেঞ্জ, দেমোনস্ত্রেসন, পোস্ত-হার্ভেস্ত সোলুসন, অমসুং কেপাসিতী বিল্দিংদা মতেং পাংবা অসিনি।
6.
হোরাইজন স্কেন্নিংগী লমদা তেংবাং পীননবা দিক্লারেসন ওফ ইনটেন্সন
জোইন্ত রিসর্স, কেপাসিতী বিল্দিং অমসুং এ.আই.-দ্রিভন তৌরবা খুৎলাইশিংগী খুত্থাংদা স্ত্রেতেজিক ফোর্সাইৎ, রিস্ক এসেসমেন্ত, অমসুং তেক্নোলোজী প্লান্নিং মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা এদভান্স হোরাইজন স্কেনিংদা ভারত-ইজরেলগী মরক্তা তেংবাং পীনবা দিও.আই.না থৌগৎলি।
7.
ফিসরিজ অমসুং এক্বাকলচরগী লমদা তেংবাং পীননবা এম.ও.য়ু.
এম.ও.য়ু. অসিনা আর অমসুং দি, ললোন-ইতিক, ত্রেনিং, ইন্নোবেসন, অমসুং সেন্তর ওফ এক্সিলেন্সকী খুত্থাংদা এদভান্স সিস্তেমশিং, লাইনা-লাইচৎকী মেনেজমেন্ত, মেরিকলচর অমসুং সমুদ্রগী ঈশিং-ঈচাউগী লমদা তুংকোইনা চৎকদবা, তেক্নোলোজীদা য়ুম্ফম ওইবা ফিসরীজ অমসুং এক্বাকলচরদা ভারত-ইজরেলগী মরক্তা তেংবাং পীনবা হেনগৎহল্লি।
8.
ইন্তর্নেস্নেল ফাইনান্সিএল সর্বিসেস সেন্তর ওথোরিতি (আই.এফ.এস.সি.এ.) অমসুং ইজরেল সিক্যুরিতিজ ওথোরিতি (আই.এস.এ.) গী মরক্তা এম.ও.য়ু.
ইনোবেসন-দাইভর্স ইকোসিস্তেম অমা ফগৎহন্নবগীদমক ইনফোর্মেসন একচেঞ্জ, খ্বাইদগী ফবা থৌওংশিং, ফিনতেক অমসুং রেগতেক কোলাবোরেসন, অমসুং মরুওইবা সেক্তর দিবেলপমেন্তশিংগী মতাংদা অপদেৎশিং পীদুনা ফাইনান্সিএল সর্ভিসশিংদা মতেং পীনবা ওথোরিতীশিংনা পান্দম থম্লি।
9.
কম্মর্স অমসুং সর্ভিসেস সেক্তরদা লেবর মোবিলিতীগী ইমপ্লিমেন্তেসন প্রোতোকোল
প্রোতোকোল অসিনা রিতেল, ক্লীনিং, লোজিস্তিক্স, ৱেয়রহাউজিং, ফুদ প্রোসেসিং, হোস্পিতালিতী অমসুং রিসাইকলিংগুম্বা সেক্তরশিংদা রেগুলেত তৌরবা চেনেলশিংগী খুত্থাংদা ইজরেলদা থবক ফংহন্নবা ভারতকী শিন্মীশিংদা মতেং পাংলি।
10.
মেন্যুফেকচরিং সেক্তরদা লেবর মোবিলিতীগী মতাংদা ইমপ্লিমেন্তেসন প্রোতোকোল
মসিদা তেক্সতাইল, মেতাল, ইলেক্ত্রোনিক্স, কেমিকেলস, ফুদ প্রোসেসিং, উ অমসুং পেপর, প্লাস্তিক, রবার অমসুং অতোপ্পা ইন্দস্ত্রীএল সেক্তরশিং য়াওনা মেনুফেকচরিং ইন্দস্ত্রীশিংগী তোঙান তোঙানবা সেক্তরশিংদা রিক্রুতমেন্তশিং কোনশিল্লি।
11.
রেস্তোরেন্ত সেক্তরদা লেবর মোবিলিতীগী মতাংদা ইমপ্লিমেন্তেসন প্রোতোকোল
মসিনা রেস্তোরেন্তশিং, কেফীশিং অমসুং অতোপ্পা চিঞ্জাক শেম-শাবগী অমসুং য়োনবগী থবকশিংদা মীওই লৌবা য়াওরি।
12.
আর্তিফিসিএল ইন্তেলিজেন্স (এ.আই.) শীজিন্নদুনা এজুকেসনদা খুমাং চাউশিলহন্নবগীদমক তেংবাং পীননবা এম.ও.য়ু.
কোওপরেসন অসিনা ইনোভেতিব পেদাগোজি, ওজাশিংগী দিবেলপমেন্ত, রেগুলেতরী ফ্রেমৱার্কশিং, ইক্বেৎ এ.আই. এক্সেস, রিসর্চ একচেঞ্জ, অমসুং ইনক্লুসিব, তুংলমচৎকীদমক্তা শেম-শারিবা এজুকেসনগীদমক এ.আই. অমসুং দেতা লিটরেসী পুন্সিন্নবা য়াওনা, এজুকেসন শেমগৎনবা এ.আই.পাঙ্গল লৈবা, হ্যুমেন-সেন্ত্রিত লর্নিং শেমগৎপদা মীৎয়েং থম্লি।
13.
ইজরেল ইন্সতিত্যুৎ ওফ কম্মর্সিএল আরবিট্রেসন (আই.আই.সি.এ.) অমসুং ইন্দিয়ন কাইন্সিল ওফ আরবিট্রেসন (আই.সি.এ.) গী মরক্তা তেংবাং পীনবগী য়ানচেরোল
য়ানচেরোল অসিনা লৈবাক অনিমক্তা এক্সপর্তিজ মপাঙ্গল কনখৎহন্নবগীদমক নোলেজ একচেঞ্জ, খ্বাইদগী ফবা থৌওংশিং অমসুং জোইন্ত ত্রেনিংগী খুত্থাংদা আরবিতেসন অমসুং মেদিএসনদা মতেং পাংনবা প্রমোৎ তৌরি।
14.
মরিশুবা ইন্দিয়া-ইজরেল সি.ই.ও. ফোরমগী রিপোর্তকী প্রজেন্তেসন
মরিশুবা সি.ই.ও. ফোরম অসি ২০২৫গী নবেম্বরদা ইজরেলদা পাংথোকখি অমসুং নাকল অনিগী সরকারশিংদা জোইন্ত রিপোর্ত অমা পীশিনখি। রিপোর্ত অসিনা ইন্দস্ত্রীগী ত্রেন্দশিংগা লোইননা পোলিসীশিং অসি লিংখৎনবা, পব্লিক-প্রাইবেৎ কোলাবোরেসন প্রমোৎ তৌনবা, অমসুং ইনফোর্মেতেদ ইকোনোমিক ৱারেপ লৌবদা মতেং পাংনবা ইনসাইৎ অমসুং রিকমেন্দেসনশিং পীরি।
15.
নালন্দা য়ুনিভর্সিতী অমসুং হিব্রু য়ুনিভর্সিতী ওফ জেরুসালেম (ঐচ.য়ু.জে.আই.) গী মরক্তা এম.ও.য়ু.
এম.ও.য়ু. অসিনা য়ুনিভর্সিতী অনিগী মরক্তা বুদ্ধিস্ত স্তদিজ, আর্কিয়োলোজী, মেথমেতিক্স অমসুং ইন্তর্নেস্নেল রিলেসনচিংবা হীরম কয়াদা ফেকল্তী অমসুং মহৈরোইশিং এক্সচেঞ্জ তৌনবগী ফ্রেমৱার্ক অমা শেমগনি।
16.
ভারত্তা ইন্দো-ইজরেল সাইবর সেন্তর ওফ এক্সিলেন্স লিংখৎনবা লেতর ওফ ইন্তেন্ত
ভারতকী সাইবর সেক্যুরিতী, অনৌবা তেক্নোলোজীশিং অমসুং দিজিতেল রেসিলিয়েন্সকী খ্বাইদগী ফবা থৌওংশিং উৎনবা অমসুং সরকার, ইন্দস্ত্রী অমসুং একাদেমিয়াগী মরক্তা তেংবাং পীনবা য়াননবা ভারত্তা জোইন্ত সাইবর সেন্তর ওফ এক্সিলেন্স অমা লিংখৎলি।
17.
আর্তিফিসিএল ইন্তেলিজেন্স (এ.আই.) দা তেংবাং পীননবা য়ানা ৱারোল
এম ও য়ু অসিনা এ.আই. দিবেলপমেন্ত অমসুং কেপাসিতী বিল্ দিং, ইথিক্স এ.আই., সিভিল সেক্তরশিংদা এপ্লিকেসনশিং, একাদমিক রিসর্স অমসুং সস্তেনেবল গ্রোথকীদমক পব্লিক-প্রাইবেৎ পার্তনরশিপশিংদা মতেং পাংনবা হোৎনগনি।
লাউথোকখিবশিং
1. অখন্নবা স্ত্রেতেজিক পার্তনরশিপকা মরী হেনগৎহনবা
2. সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজীগী জে.সি.এম. অসি মিনিস্ত্রীগী থাক্তা পুখৎলে
3. নেস্নেল সেক্যুরিতী এদভাইজরশিংনা লুচিংদুনা ক্রিতিকেল অমসুং ইমর্জিং তেক্নোলোজীশিংদা তেংবাং পীনবগী ইনিসিয়েতিব
4. ফাইনান্সিএল দাইলোগ
5. তেক-গেতৱে ইনিসিএতিব
6. এগ্রিকলচরেল রিসর্সতা জোইন্ত ফেলোশিপ ২০
7. জোইন্ত রিসর্চ কোলশিংগীদমক নাকল অনিমক্কী কন্ত্রিব্যুসন হেনগৎহনবা
8. মথংগী চহি ৫দা ভারতকী শিন্মী ৫০,০০০ ফাওবগী কোতা।
9. ভারত-ইজরেল একাদমিক কোওপরেসন ফোরম
10. ভারত-ইজরেল পার্লিয়ামেন্তরী ফ্রেন্দশিপ গ্রুপ