Prime Minister's Office
Prime Minister visits Yad Vashem – The World Holocaust Remembrance Centre
26 FEB 2026 9:02PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi, accompanied by the Prime Minister of Israel, H.E Mr. Benjamín Netanyahu, visited Yad Vashem – The World Holocaust Remembrance Centre - in Jerusalem today, and paid tribute to the victims of the Holocaust. Prime Minister participated in a solemn ceremony at the Hall of Remembrance. The ceremony was marked by the poignant recital of the "El Maleh Rahamim" by the Cantor. Prime Minister also visited the Book of Names Hall which displays personal stories of the victims of the Holocaust.
The visit underscores the deep emotional bond and shared commitment to human values between the people of India and Israel.

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ୟାଦ୍ ଭାସେମ୍ – ଦି ୱାର୍ଲ୍ଡ ହୋଲୋକାଷ୍ଟ ରିମେମ୍ବରାନ୍ସ ସେଣ୍ଟର ପରିଦର୍ଶନ କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
26 FEB 2026 9:02PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଇସ୍ରାଏଲ୍ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ବେଞ୍ଜାମିନ୍ ନେତନ୍ୟାହୁଙ୍କ ସହିତ ଆଜି ଜେରୁସାଲେମରେ ୟାଦ୍ ଭାସେମ୍ – ଦି ୱାର୍ଲ୍ଡ ହୋଲୋକାଷ୍ଟ ରିମେମ୍ବରାନ୍ସ ସେଣ୍ଟର ପରିଦର୍ଶନ କରିଥିଲେ ଏବଂ ହୋଲୋକାଷ୍ଟ ପୀଡିତମାନଙ୍କୁ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଅର୍ପଣ କରିଥିଲେ । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ସ୍ମାରକ କକ୍ଷରେ ଆୟୋଜିତ ଏକ ଗମ୍ଭୀର ସମାରୋହରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିଥିଲେ । ଏହି ସମାରୋହରେ କ୍ୟାଣ୍ଟର ଦ୍ୱାରା “ଅଲ୍ ମାଲେହ ରହମିମ୍‌”ର ମର୍ମସ୍ପର୍ଶୀ ପାଠ କରାଯାଇଥିଲା । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନାମ ପୁସ୍ତକ ହଲ୍ ମଧ୍ୟ ପରିଦର୍ଶନ କରିଥିଲେ, ଯେଉଁଠାରେ ହୋଲୋକାଷ୍ଟ ପୀଡିତଙ୍କ ବ୍ୟକ୍ତିଗତ କାହାଣୀ ପ୍ରଦର୍ଶିତ ହେଉଛି ।
ଏହି ଗସ୍ତ ଭାରତ ଏବଂ ଇସ୍ରାଏଲ୍ ଲୋକଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଗଭୀର ଭାବନାତ୍ମକ ବନ୍ଧନ ଏବଂ ମାନବୀୟ ମୂଲ୍ୟବୋଧ ପ୍ରତି ସମାନ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥାଏ ।