Prime Minister's Office
Prime Minister Reaffirms Resolve to Harness Science and Technology for National Development and Global Good on National Science Day
28 FEB 2026 10:08AM by PIB Delhi
The Prime Minister highlighted that, on National Science Day, we celebrate the spirit of research, innovation, and scientific curiosity that drives our nation forward.
PM Modi stated that, “This day commemorates the groundbreaking discovery of the Raman Effect by Sir CV Raman”. The Prime Minister noted that this discovery placed Indian research firmly on the global map.
The Prime Minister reaffirmed that our resolve to empower our youth, strengthen research ecosystems, and harness science and technology for national development and global good.
The Prime Minister wrote on X;
Today, on National Science Day, we celebrate the spirit of research, innovation and scientific curiosity that drives our nation forward.
This day commemorates the groundbreaking discovery of the Raman Effect by Sir CV Raman. This discovery placed Indian research firmly on the global map.
We reaffirm our resolve to empower our youth, strengthen research ecosystems and harness science and technology for national development and global good.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
নেসনেল সাইন্স দেদা লৈবাক চাউখৎনবা অমসুং মালেমগী য়াইফনবা সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজি শীজিন্ননবা প্রধান মন্ত্রীনা অমুক হন্না ৱারেপ লৌখ্রে
28 FEB 2026 10:08AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি, নেসনেল সাইন্স দে লাকপদা, ঐখোয়গী লৈবাক অসি মাঙলোমদা লমজিংলিবা থিজিন্নবা, অনৌবা থবক পায়খৎপা অমসুং বিজ্ঞানগী থবকশিংগী লাংতক্নবা লৈনবা ৱাখলোন ঐখোয়না হরাওবা ফোঙদোক্লি।
প্রধান মন্ত্রী মোদীনা হায়খি মদুদি, সার সি.ভি রমন্না রমন ইফেক্ত পুথোকখিবা অদু নুমিৎ অসিদা নিংশিং থৌরম পাংথোক্লি। মহাক্না পুথোকখিবা অসিনা ভারতকী থিজিনবগী থবক মালেমগী মেপ্তা য়াওখি।
ঐখোয়গী নহারোলশিংগী ফিবম ফগৎনবা, থিজিনবগী থবকশিং মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা অমসুং লৈবাক চাউখৎনবা অমসুং মালেমগী য়াইফনবা সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজি শীজিন্ননবা ঐখোয়গী ৱারেপ প্রধান মন্ত্রীনা অমুক হন্না ফোঙদোকখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা এক্সতা হায়খি;
ঙসি, নেসনেল সাইন্স দে নুমিত্ত, ঐখোয়গী লৈবাক অসি মাঙলোমদা লমজিংলিবা থিজিন্নবা, অনৌবা থবক পায়খৎপা অমসুং বিজ্ঞানগী থবকশিংগী লাংতক্নবা লৈনবা ৱাখলোন ঐখোয়না হরাওবা ফোঙদোক্লি।
সার সি.ভি রমন্না রমন ইফেক্ত পুথোকখিবা অদু নুমিৎ অসিদা নিংশিং থৌরম পাংথোক্লি। মহাক্না পুথোকখিবা অসিনা ভারতকী থিজিনবগী থবক মালেমগী মেপ্তা য়াওখি।
ঐখোয়গী নহারোলশিংগী ফিবম ফগৎনবা, থিজিনবগী থবকশিং মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা অমসুং লৈবাক চাউখৎনবা অমসুং মালেমগী য়াইফনবা সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজি শীজিন্ননবা ঐখোয়গী ৱারেপ ঐখোয়না অমুক হন্না লৌরে”।