Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi inaugurates Micron Technology’s Semiconductor Assembly, Test and Packaging (ATMP) facility in Sanand,Gujarat
The inauguration of Micron’s semiconductor facility marks a milestone in India’s journey towards technology leadership: PM
India, long known for its software strength, is now firmly establishing its identity in the hardware sector as well: PM
Today, India is rapidly becoming an integral part of the global semiconductor value chain: PM
This century belongs to the AI revolution: PM
If oil was the regulator of the last century, microchips will be the regulator of this century: PM
India has just one message for investors around the world, India is ready, India is Reliable, India Delivers: PM
The message has reached the world loud and clear: India is Capable, India is Competitive,
India is Committed: PM
28 FEB 2026 7:10PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi, today inaugurated the Micron ATMP (Assembly, Test, Marking, and Packaging) facility in Sanand, Gujarat. This landmark event, marking the commencement of commercial production, signifies a historic milestone in India's journey toward global technology leadership.
The Prime Minister noted that after the world's largest and most successful AI Summit, today we are witnessing another historic milestone. “While the AI Summit introduced the world to India's AI prowess, today is a testament to India’s commitment to technology leadership”, Shri Modi remarked.
The Prime Minister noted that while India was once primarily known for software and IT services, it is now rapidly strengthening its identity in the hardware sector. “Today, in Sanand, we see the dawn of a new future. The commencement of commercial production at Micron's ATMP Facility is set to bolster India's role in the global technology value chain”, Shri Modi emphasised.
The Prime Minister highlighted the "New India" mindset, where the transition from policy to production is happening at unprecedented speed. The Prime Minister emphasised the project’s rapid progression, noting that the Memorandum of Understanding was signed in June 2023, followed by the groundbreaking in Sanand in September 2023. “By February 2024, machine installation in the pilot facility had begun, leading to the commencement of commercial production in February 2026”, Shri Modi added.
Shri Modi stated that India has significantly streamlined complex regulatory processes, successfully clearing Advanced Pricing Agreements (APAs) in just a few months. He noted that this same procedure typically takes between three and five years to complete, even in developed nations.
"When the intent is clear and the dedication is toward the nation's rapid development, policies become transparent and decisions gain momentum," the Prime Minister remarked.
The Prime Minister emphasized that this facility is a testament to the robust partnership between India and the USA, particularly in AI and chip technology. He mentioned that two of the world’s largest democracies, India and the USA are working continuously to secure the global supply chain, citing the Pax Silica agreement signed during the AI Summit as a key effort to make the supply chain for critical minerals more reliable.
Noting this century as the century of the AI Revolution, the Prime Minister called semiconductors a bridge to this change. Comparing historical shifts, Shri Modi stated that if oil was the regulator of the 20th century, the micro-chip is the regulator of the 21st century. A tiny chip is the medium connecting the Industrial Revolution to the AI Revolution. “With this vision, India decided to move forward aggressively in the semiconductor sector. Recall that when the world was struggling with the havoc of Covid, India announced its Semiconductor Mission. During the pandemic, when everything felt like it was falling apart, the seeds we planted with conviction are now growing and bearing fruit.” Shri Modi highlighted.
The Prime Minister reiterated India’s commitment to the semiconductor sector, noting that while 10 projects have been approved under the Semicon India program, three more are set to begin production soon across various states, including Uttar Pradesh, Assam, Odisha, and Punjab. “This ecosystem we are building is not limited to one region; it is Pan-India. New tech hubs for a 'Viksit Bharat' are being developed in every corner of the country. “ Shri. Modi stated.
The Prime Minister noted that a semiconductor ecosystem is far more than just a factory; it is a multi-layered system comprising machine manufacturers, design engineers, research institutions, logistics networks, and skilled technicians. A chip is produced through the seamless coordination of all these elements. "India is focusing on the entire value chain. In this year’s budget, we announced the 'India Semiconductor Mission 2.0' for this very purpose," the PM stated. Highlighting the scale of the growth, PM Modi added, “As production increases, the demand for materials, components, and services within India will also grow. This is the greatest opportunity.”
Shri Modi highlighted, “ A massive portion of India’s population is becoming first-time gadget users. Whether it is electronics, automobiles, or other technologies, demand is constantly rising. "Make in India" is now in full swing.” Stating the manifold growth in the production and exports of the electronics sector in the last 11 years, Shri Modi pointed out that, “ For investors, both the domestic market and global opportunities stand ready.”
Drawing parallels to Sanand’s transformation into an automobile hub, the Prime Minister expressed confidence that the Micron facility would anchor a new semiconductor ecosystem. The plant will produce D-RAM and NAND solutions to power global data centers, AI applications, and mobile devices. He also lauded the facility for housing one of the world’s largest ATMP cleanrooms and its focus on environmental sustainability through minimized water consumption.
Praising the policies of the Gujarat government, Shri Modi noted that the policies created for the semiconductor sector are now yielding results on the ground. The Prime Minister highlighted that Gujarat is advancing rapidly in technology. “Simplifying processes like approvals, land allotment, and utilities has strengthened investor confidence. Dholera and Sanand are developing as the semiconductor clusters of Western India”, noted Shri Modi. The Prime Minister further stated that industries related to the inputs required for the semiconductor sector,such as chemicals and petrochemicals,along with skill centers and training initiatives, are being developed simultaneously.
The Prime Minister concluded with a powerful message to global investors, asserting, “India is ready. India is reliable. India delivers.” He assured global partners and investors of unwavering support from both the Central and State governments, marking this decade as a historic turning point for India’s technological trajectory. His address resonated globally with a clear, firm commitment: “India is Capable. India is Competitive. India is Committed.”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা গুজরাতকী সানন্দদা মাইক্রোন তেক্নোলোজীগী সেমিকন্দক্তর এসেমব্লী, তেস্ত এন্দ পেকেজিং (এ.তি.এম.পি.) ফেসিলিতী শঙ্গাখ্রে
মাইক্রোনগী সেমিকন্দক্তর ফেসিলিতী শঙ্গাবা অসিনা তেক্নোলোজীদা লুচিংবা ওইনবা মাইকৈদা ভারতকী খোঙচৎতা মাইলস্তোন অমা ওইরি: পি.এম.
মাগী সোফৱেয়রগী শক্তিগীদমক খঙনরম্বা ভারত অসি হৌজিক হর্দৱেয়র সেক্তরদসু মাগী আইদেন্তিতী চেৎশিলহল্লি: পি.এম.
ঙসি, ভারতনা মালেমগী সেমিকন্দক্তর ভেল্যু চেনগী মরু ওইবা শরুক অমা খোঙজেল য়াংনা ওইরক্লি: পি.এম.
মসিগী চহিচা অসি এ.আই. রিভোল্যুসনগী মতমনি: পি.এম.
করিগুম্বা হৌখিবা চহিচাগী ওইনা থাওনা রিগুলেতর ওইরবদি মাইক্রোচিপশিংনা চহিচা অসিগী রিগুলেতর ওইগনি: পি.এম.
ভারতনা মালেম শিনবা থুংবদগী ইনভেস্তরশিংদা পাউজেল অমা পীরি, ভারতনা শেম-শাদুনা লৈরে, ভারত অসি থাজবা য়াই, ভারতনা দেলিভর তৌই: পি.এম.
পাউজেল অসিনা মালেমদা চাউনা অমসুং ময়েক শেংনা য়ৌবা ঙম্লে: ভারত অসি তৌবা ঙম্মি, ভারত অসি কম্পিতিব ওই, ভারত অসি কম্মিতেদ ওই: পি.এম.
28 FEB 2026 7:10PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি গুজরাতকী সানন্দদা মাইক্রোন এ.তি.এম.পি. (এসেম্বলী, তেস্ত, মার্কিং, অমসুং পেকেজিং) ফেসিলিতী শঙ্গাখ্রে। কম্মর্সিএল প্রদক্সন হৌবগা মরী লৈননা পাংথোকপা অসিগুম্বা মরুওইবা থৌরম অসিনা মালেমগী তেক্নোলোজীগী লমদা ভারতনা লুচিংবা ওইরকপগী খোঙচৎতা পুৱারী ওইরবা মাইলস্তোন অমা ওইরি।
মালেমগী খ্বাইদগী চাউবা অমসুং খ্বাইদগী মায় পাকপা এ.আই. সম্মিৎকী মতুংদা ঙসি ঐখোয়না অতোপ্পা পুৱারী ওইরবা মাইলস্তোন অমা উবা ফংলি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি। “এ.আই. সম্মিৎনা মালেমদা ভারতকী এ.আই. মতিক অদু উৎখি, ঙসি অসি তেক্নোলোজীগী লুচিংবা ওইনবা ভারতকী ফিরেপকী খুদম অমনি”, হায়না শ্রী মোদীনা ফোংদোকখি।
ভারত অসি মতম অমদা সোফৱেয়র অমসুং আই.তি. সর্বিসশিংগীদমক্তা মরুওইনা খঙনরম্বা অদুগা হৌজিক্তি হর্দৱেয়র সেক্তরদা মাগী মশক মওং অসি য়াম্না থুনা মপাঙ্গল কনখৎহল্লি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি। ঙসি, সানন্দা, ঐখোয়না অনৌবা তুংলমচৎ অমগী অয়ুক উবা ফংলি। মাইক্রোনগী এ.তি.এম.পি. ফেসিলিতীদা কম্মর্সিএল প্রদক্সন হৌরকপনা মালেমগী তেক্নোলোজী ভেল্যু চেনদা ভারতকী থৌদাং হেনগৎহনগনি হায়না শ্রী মোদীনা অকনবা ৱাফম থমখি।
প্রধান মন্ত্রীনা "ন্যু ইন্দিয়া" মাইন্দসেৎকী মতাংদা পনখি। মসিদা পোলিসীদগী প্রদক্সনদা অহোংবা পুরকপা অসি মমাংদা অমুক্তা ওইখিদ্রিবা মওংদা পাংথোক্লি। প্রধান মন্ত্রীনা প্রোজেক্ত অসি খোঙজেল য়াংনা মাংলোমদা চংশিল্লক্লিবা অসিগী মতাংদা অকনবা ৱাফম থমখি। ২০২৩গী জুন থাদা য়ানা ৱারোলদা খুৎয়েক পীনখিবা অদুগী মতুংদা ২০২৩গী সেপ্তেম্বরদা সানন্দদা উরেপ উয়ুং তম্বগী থৌরম পাংথোকখিবা অদু মহাক্না পনখি। “২০২৪গী ফেব্রুৱারী ফাওবদা, পাইলোৎ ফেসিলিতীদা মেছিন ইনস্তোলেসন তৌবা হৌখ্রে, মসিনা ২০২৬গী ফেব্রুৱারীদা কম্মর্সিএল প্রদক্সন হৌনবগী ওইথোকপা লৈ”, হায়না শ্রী মোদীনা হায়খি।
শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি ভারতনা অরুবা রেগ্যুলেতরী প্রোসেসশিং য়াম্না লাইথোকহল্লে। থা খরগী মনুংদা এদভান্স প্রাইসিং এগ্রীমেন্ত (এ.পি.এ.) মায়পাক্না ক্লিয়র তৌরি। মহাক্না হায়খি মদুদি হায়রিবা থৌওং অসি চাউখৎলবা লৈবাকশিংদসু লোইশিনবদা অয়াম্বা মতমদা চহি অহুমদগী মঙা ফাওবা চঙই।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি, "মখোয়গী পান্দম অদু ময়েক শেংবগা লোয়ননা লৈবাক অসি খোংজেল য়াংনা চাউখৎহন্নবা হোৎনবদা অচেৎপা মীৎয়েং থম্লবদি, পোলিসীশিং অসি ময়েক শেংই অমসুং ৱারেপশিং লৌবদা খোঙজেল য়াংই।"
প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি মদুদি ফেসিলিতী অসিনা ভারত অমসুং য়ু.এস.এ.গী মরক্তা অখন্ননা এ.আই. অমসুং চিপ তেক্নোলোজীদা লৈরিবা মপাঙ্গল কনবা পার্তনরশিপকী খুদম্নি। মালেমগী খ্বাইদগী চাউবা দেমোক্রেসী অনি, ভারত অমসুং য়ু.এস.এ.না গ্লোবেল সপ্লাই চেন অসি সেক্যুর তৌনবা লেপ্পা লৈতনা থবক তৌরি হায়না মহাক্না পনখি। এ.আই. সম্মিৎকী মনুংদা খুৎয়েক পীনখিবা পেক্স সিলিকা এগ্রীমেন্ত অসি ক্রিতিকেল মিনরেলশিংগী সপ্লাই চেন অসি হেন্না থাজবা য়াবা ওইহন্নবা মরুওইবা থবক অমনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি।
চহিচা অসি এ.আই. রিভোলুসনগী চহিচানি হায়না পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা সেমিকন্দক্তরশিংবু অসিগুম্বা অহোংবা অসিগী থোং অমনি হায়না কৌখি। পুৱারীগী ওইবা অহোংবশিংগা চাংদম্নদুনা শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি ২০শুবা চহিচাগী রেগ্যুলেতর অসি ওইল ওইরম্লবদি, মাইক্রো-চিপ অসি ২১শুবা চহিচাগী রেগ্যুলেতরনি। অপিকপা চিপ অমনা ইন্দস্ত্রিএল রিভোলুসনগা এ.আই. রিভোলুসনগা শম্নহল্লিবা মেদিয়ম অদুনি। “মসিগী ভিজন অসিগা লোয়ননা, ভারতনা সেমিকন্দক্তর সেক্তরদা এগ্রিসিব ওইনা মাংলোমদা চংশিনবা ৱারেপ লৌখি। নিংশিংবা য়াই মদুদি মালেম অসিনা কোবিদকী অৱাবা মায়োক্নরিঙৈদা, ভারতনা মসিগী সেমিকন্দক্তর মিসন লাউথোকখি। লাইচৎ অসিগী মনুংদা, পুম্নমক মাঙশিল্লকপগুম্না তৌরকপা মতমদা, ঐখোয়না থাজবগা লোয়ননা থারম্বা মহৈশিং অদু হৌজিক চাউরে অমসুং মহৈ পীরি,” শ্রী মোদীনা হায়খি।
সেমিকন্দক্তর সেক্তরদা ভারতনা কত্থোকপা অদু প্রধান মন্ত্রীনা অমুক হন্না ফোংদোকখি। সেমিকোন ইন্দিয়া প্রোগ্রামগী মখাদা প্রোজেক্ত ১০ অয়াবা পীখ্রবসু, উত্তর প্রদেশ, আসাম, ওদিশা অমসুং পঞ্জাব য়াওনা তোঙান তোঙানবা রাজ্যশিংদা অতোপ্পা অহুমদি অথুবা মতমদা পুথোকপা হৌরগনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি। “ঐখোয়না শেমগৎলিবা ইকোসিস্তেম অসি লমদম অমা খক্তদা অকক্নবা ওইদে, মসি ভারত পুম্বনি। 'বিক্সিত ভারত'কীদমক লৈবাক অসিগী মফম খুদিংদা অনৌবা তেক হবশিং শেমগৎলি”, হায়না শ্রী মোদীনা ফোংদোকখি।
সেমিকন্দক্তর ইকোসিস্তেম অসি ফেক্তরী অমা খক্তদগী হেন্না চাউই হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি। মসি মেছিন মেনুফেকচররশিং, দিজাইন ইঞ্জিনীয়রশিং, রিসর্চ ইন্সতিত্যুসনশিং, লোজিস্তিক্স নেৎৱার্কশিং অমসুং হৈ-শিংলবা তেক্নিসিয়নশিং য়াওবা মল্তি-লেয়র ওইবা সিস্তেম অমনি। হায়রিবা ইলিমেন্ত পুম্নমক্কী মরী লৈননা চিপ অমা পুথোকই। "ভারতনা ভেল্যু চেন পুম্নমক্তা মীৎয়েং থম্লি। চহি অসিগী বজেৎতা ঐখোয়না 'ইন্দিয়া সেমিকন্দক্তর মিসন ২.০' অসি মসিগী পান্দম অসিগীদমক্তা লাউথোকখি।" চাউখৎপগী চাং অদু পল্লদুনা, পি.এম. মোদীনা হায়খি, “পোত্থোক হেনগৎলকপগা লোয়ননা, ভারতকী মনুংদা মেতরিএলশিং, কম্পোনেন্তশিং অমসুং সর্বিসশিংগী দিমান্দসু হেনগৎলগনি। মসি খ্বাইদগী চাউবা খুদোংচাবা অমনি।”
শ্রী মোদীনা হায়খি, “ভারতকী মীশিং য়াম্লবা শরুক অমনা অহানবা ওইনা গজেত শিজিন্নবা ওইরে। ইলেক্ত্রোনিক্স, ওটোমোবাইল নৎত্রগা অতোপ্পা তেক্নোলোজী ওইরবসু, দিমান্দ অসি লেপ্তনা হেনগৎলক্লি। "মেক ইন ইন্দিয়া" অসি হৌজিক মপুং ফানা চৎথরে। হৌখিবা চহি ১১ অসিদা ইলেক্ত্রোনিক্স সেক্তরগী প্রদক্সন অমসুং এক্সপোর্তকী মশিং য়াম্না হেনগৎলকপা অদু পল্লদুনা শ্রী মোদীনা হায়খি, "ইনভেস্তরশিংগীদমক, দোমেস্তিক মার্কেত অমসুং গ্লোবেল খুদোংচাবশিং অনিমক শেম-শারি।"
সানন্দবু ওতোমোবাইল হব অমদা ওন্থোকপগা মান্ননা, প্রধান মন্ত্রীনা মাইক্রোন ফেসিলিতী অসিনা অনৌবা সেমিকন্দক্তর ইকোসিস্তেম অমা লিংখৎলগনি হায়বগী থাজবা ফোংদোকখি। প্লান্ত অসিনা মালেমগী দেতা সেন্তরশিং, এ.আই. এপ্লিকেসনশিং অমসুং মোবাইল দিভাইসশিংদা পাৱর পীনবগীদমক্তা দি-রেম অমসুং এন.এ.এন.দি. সোলুসনশিং পুথোক্কনি। মহাক্না মালেমগী খ্বাইদগী চাউবা এ.তি.এম.পি. ক্লিন রুম অমা লৈনবা ফেসিলিতী অমসুং ঈশিং শিজিন্নবা হন্থহন্দুনা অকোইবগী ফিবম ফগৎহনবদা মীৎয়েং থম্লিবা অসিগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখি।
গুজরাত সরকারগী পোলিসীশিংবু থাগৎলদুনা শ্রী মোদীনা হায়খি সেমিকন্দক্তর সেক্তরগীদমক শেমখিবা পোলিসীশিং অসিনা হৌজিক্তি তশেংনা মহৈ পীরি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি গুজরাতনা তেক্নোলোজীদা য়াম্না থুনা খুমাং চাউশিল্লি। “অয়াবা পীনবা, লম পীবা অমসুং য়ুতিলিতীশিংগুম্বা থৌওংশিং লাইথোকপনা ইনভেস্তরশিংগী থাজবা হেনগৎহল্লে। ধোলেরা অমসুং সানন্দ অসি ৱেস্তর্ন ইন্দিয়াগী সেমিকন্দক্তর ক্লস্তরশিং ওইনা চাউখৎলক্লি”, শ্রী মোদী প্রধান মন্ত্রীনা মখা তারদুনা হায়খি মদুদি সেমিকন্দক্তর সেক্তরগীদমক দরকার ওইবা ইনপুতশিংগা মরী লৈনবা ইন্দস্ত্রীশিং হায়বদি কেমিকেল্স অমসুং পেত্রোকেমিকেল্স, স্কিল সেন্তরশিং অমসুং ত্রেনিং ইনিসিয়েতিবশিং অসি অমুক্তংদা শেমগৎলি।
মালেমগী ইনভেস্তরশিংদা পাউজেল অমা পীদুনা প্রধান মন্ত্রীনা লোইশিনখি। মহাক্না হায়খি, "ভারতনা শেম-শারি। ভারত অসি থাজবা য়াবা লৈবাক অমনি। ভারতনা পীরি। মহাক্না গ্লোবেল পার্তনরশিং অমসুং ইনভেস্তরশিংদা কেন্দ্র অমসুং রাজ্য সরকার অনিমক্তগী লেপ্পা লৈতনা মতেং পাংগনি হায়না থাজবা পীখি। হায়রিবা দিকেদ অসি ভারতকী তেক্নোলোজীগী ত্রেজেক্তরীদা পুৱারী ওইরবা অহোংবা অমনি। মহাক্কী ৱারোল অসি ময়েক শেংনা, অচেৎপা ফিরেপ অমগা লোয়ননা মালেম পুম্বদা শন্দোকখি: "ভারত অসি তৌবা ঙম্মি। ভারত অসি কম্পিতিতিব ওই। ভারতনা কম্মিতেদ ওই।”