Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi inaugurates Micron Technology’s Semiconductor Assembly, Test and Packaging (ATMP) facility in Sanand,Gujarat
The inauguration of Micron’s semiconductor facility marks a milestone in India’s journey towards technology leadership: PM
India, long known for its software strength, is now firmly establishing its identity in the hardware sector as well: PM
Today, India is rapidly becoming an integral part of the global semiconductor value chain: PM
This century belongs to the AI revolution: PM
If oil was the regulator of the last century, microchips will be the regulator of this century: PM
India has just one message for investors around the world, India is ready, India is Reliable, India Delivers: PM
The message has reached the world loud and clear: India is Capable, India is Competitive,
India is Committed: PM
28 FEB 2026 7:10PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi, today inaugurated the Micron ATMP (Assembly, Test, Marking, and Packaging) facility in Sanand, Gujarat. This landmark event, marking the commencement of commercial production, signifies a historic milestone in India's journey toward global technology leadership.
The Prime Minister noted that after the world's largest and most successful AI Summit, today we are witnessing another historic milestone. “While the AI Summit introduced the world to India's AI prowess, today is a testament to India’s commitment to technology leadership”, Shri Modi remarked.
The Prime Minister noted that while India was once primarily known for software and IT services, it is now rapidly strengthening its identity in the hardware sector. “Today, in Sanand, we see the dawn of a new future. The commencement of commercial production at Micron's ATMP Facility is set to bolster India's role in the global technology value chain”, Shri Modi emphasised.
The Prime Minister highlighted the "New India" mindset, where the transition from policy to production is happening at unprecedented speed. The Prime Minister emphasised the project’s rapid progression, noting that the Memorandum of Understanding was signed in June 2023, followed by the groundbreaking in Sanand in September 2023. “By February 2024, machine installation in the pilot facility had begun, leading to the commencement of commercial production in February 2026”, Shri Modi added.
Shri Modi stated that India has significantly streamlined complex regulatory processes, successfully clearing Advanced Pricing Agreements (APAs) in just a few months. He noted that this same procedure typically takes between three and five years to complete, even in developed nations.
"When the intent is clear and the dedication is toward the nation's rapid development, policies become transparent and decisions gain momentum," the Prime Minister remarked.
The Prime Minister emphasized that this facility is a testament to the robust partnership between India and the USA, particularly in AI and chip technology. He mentioned that two of the world’s largest democracies, India and the USA are working continuously to secure the global supply chain, citing the Pax Silica agreement signed during the AI Summit as a key effort to make the supply chain for critical minerals more reliable.
Noting this century as the century of the AI Revolution, the Prime Minister called semiconductors a bridge to this change. Comparing historical shifts, Shri Modi stated that if oil was the regulator of the 20th century, the micro-chip is the regulator of the 21st century. A tiny chip is the medium connecting the Industrial Revolution to the AI Revolution. “With this vision, India decided to move forward aggressively in the semiconductor sector. Recall that when the world was struggling with the havoc of Covid, India announced its Semiconductor Mission. During the pandemic, when everything felt like it was falling apart, the seeds we planted with conviction are now growing and bearing fruit.” Shri Modi highlighted.
The Prime Minister reiterated India’s commitment to the semiconductor sector, noting that while 10 projects have been approved under the Semicon India program, three more are set to begin production soon across various states, including Uttar Pradesh, Assam, Odisha, and Punjab. “This ecosystem we are building is not limited to one region; it is Pan-India. New tech hubs for a 'Viksit Bharat' are being developed in every corner of the country. “ Shri. Modi stated.
The Prime Minister noted that a semiconductor ecosystem is far more than just a factory; it is a multi-layered system comprising machine manufacturers, design engineers, research institutions, logistics networks, and skilled technicians. A chip is produced through the seamless coordination of all these elements. "India is focusing on the entire value chain. In this year’s budget, we announced the 'India Semiconductor Mission 2.0' for this very purpose," the PM stated. Highlighting the scale of the growth, PM Modi added, “As production increases, the demand for materials, components, and services within India will also grow. This is the greatest opportunity.”
Shri Modi highlighted, “ A massive portion of India’s population is becoming first-time gadget users. Whether it is electronics, automobiles, or other technologies, demand is constantly rising. "Make in India" is now in full swing.” Stating the manifold growth in the production and exports of the electronics sector in the last 11 years, Shri Modi pointed out that, “ For investors, both the domestic market and global opportunities stand ready.”
Drawing parallels to Sanand’s transformation into an automobile hub, the Prime Minister expressed confidence that the Micron facility would anchor a new semiconductor ecosystem. The plant will produce D-RAM and NAND solutions to power global data centers, AI applications, and mobile devices. He also lauded the facility for housing one of the world’s largest ATMP cleanrooms and its focus on environmental sustainability through minimized water consumption.
Praising the policies of the Gujarat government, Shri Modi noted that the policies created for the semiconductor sector are now yielding results on the ground. The Prime Minister highlighted that Gujarat is advancing rapidly in technology. “Simplifying processes like approvals, land allotment, and utilities has strengthened investor confidence. Dholera and Sanand are developing as the semiconductor clusters of Western India”, noted Shri Modi. The Prime Minister further stated that industries related to the inputs required for the semiconductor sector,such as chemicals and petrochemicals,along with skill centers and training initiatives, are being developed simultaneously.
The Prime Minister concluded with a powerful message to global investors, asserting, “India is ready. India is reliable. India delivers.” He assured global partners and investors of unwavering support from both the Central and State governments, marking this decade as a historic turning point for India’s technological trajectory. His address resonated globally with a clear, firm commitment: “India is Capable. India is Competitive. India is Committed.”

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ମାଇକ୍ରୋନ ଟେକ୍ନୋଲୋଜିର ସେମିକଣ୍ଡକ୍ଟର ଆସେମ୍ବଲି, ଟେଷ୍ଟ ଆଣ୍ଡ ପ୍ୟାକେଜିଂ ସୁବିଧାର ଉଦଘାଟନ କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ
28 FEB 2026 7:10PM by PIB Bhubaneswar
ମାଇକ୍ରୋନର ସେମିକଣ୍ଡକ୍ଟର ସୁବିଧାର ଉଦଘାଟନ ପ୍ରଯୁକ୍ତି ନେତୃତ୍ୱ ଦିଗରେ ଭାରତର ଯାତ୍ରାରେ ଏକ ମାଇଲଖୁଣ୍ଟ: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ସଫ୍ଟୱେୟାର୍ ଶକ୍ତି ପାଇଁ ଦୀର୍ଘ ଦିନରୁ ପରିଚିତ ଭାରତ ଏବେ ହାର୍ଡୱେର୍ କ୍ଷେତ୍ରରେ ମଧ୍ୟ ନିଜର ପରିଚୟ ଦୃଢ଼ତାର ସହ ପ୍ରତିଷ୍ଠା କରୁଛି: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ଆଜି ଭାରତ ଦ୍ରୁତ ଗତିରେ ବିଶ୍ୱ ସେମିକଣ୍ଡକ୍ଟର ମୂଲ୍ୟ ଶୃଙ୍ଖଳାର ଏକ ଅବିଚ୍ଛେଦ୍ୟ ଅଙ୍ଗ ପାଲଟିଛି: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ଏହି ଶତାବ୍ଦୀ ଏଆଇ ବିପ୍ଳବର: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ଯଦି ତୈଳ ଗତ ଶତାବ୍ଦୀର ନିୟନ୍ତ୍ରକ ହୋଇଥାଆନ୍ତା, ତେବେ ମାଇକ୍ରୋ ଚିପ୍ ଏହି ଶତାବ୍ଦୀର ନିୟନ୍ତ୍ରକ ହୋଇଥାଆନ୍ତା: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ସାରା ବିଶ୍ୱର ନିବେଶକମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଭାରତର କେବଳ ଗୋଟିଏ ବାର୍ତ୍ତା ରହିଛି, ଭାରତ ପ୍ରସ୍ତୁତ, ଭାରତ ଭରସାଯୋଗ୍ୟ, ଭାରତ ଯୋଗାଣ କରୁଛି: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ଏହି ବାର୍ତ୍ତା ବିଶ୍ୱରେ ଜୋରରେ ଏବଂ ସ୍ପଷ୍ଟ ଭାବେ ପହଞ୍ଚିଛି: ଭାରତ ସକ୍ଷମ, ଭାରତ ପ୍ରତିଦ୍ବନ୍ଦୀ , ଭାରତ ପ୍ରତିବଦ୍ଧ: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ଗୁଜରାଟର ସାନନ୍ଦଠାରେ ମାଇକ୍ରୋନ ଏଟିଏମପି (ଆସେମ୍ବଲି, ଟେଷ୍ଟ, ମାର୍କିଂ ଏବଂ ପ୍ୟାକେଜିଂ) ସୁବିଧାର ଉଦଘାଟନ କରିଛନ୍ତି। ବାଣିଜ୍ୟିକ ଉତ୍ପାଦନର ପ୍ରାରମ୍ଭକୁ ଚିହ୍ନିତ କରୁଥିବା ଏହି ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଘଟଣା ବିଶ୍ୱ ବୈଷୟିକ ନେତୃତ୍ୱ ଦିଗରେ ଭାରତର ଯାତ୍ରାରେ ଏକ ଐତିହାସିକ ମାଇଲଖୁଣ୍ଟକୁ ସୂଚିତ କରେ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ ଯେ ବିଶ୍ୱର ସର୍ବବୃହତ୍ ଏବଂ ସବୁଠାରୁ ସଫଳ ଏଆଇ ସମ୍ମିଳନୀ ପରେ ଆଜି ଆମେ ଆଉ ଏକ ଐତିହାସିକ ମାଇଲଖୁଣ୍ଟ ହାସଲ କରିଛୁ। "ଏଆଇ ସମ୍ମିଳନୀ ବିଶ୍ୱକୁ ଭାରତର ଏଆଇ ଦକ୍ଷତାର ପରିଚୟ ଦେଇଥିବା ବେଳେ, ଆଜି ଟେକ୍ନୋଲୋଜି ନେତୃତ୍ୱ ପ୍ରତି ଭାରତର ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାର ଏକ ପ୍ରମାଣ" ବୋଲି ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ମନ୍ତବ୍ୟ ଦେଇଛନ୍ତି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ ଯେ ଭାରତ ଏକ ସମୟରେ ମୁଖ୍ୟତଃ ସଫ୍ଟୱେୟାର୍ ଏବଂ ଆଇ. ଟି. ସେବା ପାଇଁ ଜଣାଶୁଣା ଥିଲା, କିନ୍ତୁ ଏବେ ଏହା ହାର୍ଡୱେର୍ କ୍ଷେତ୍ରରେ ନିଜର ପରିଚୟକୁ ଦ୍ରୁତ ଗତିରେ ସୁଦୃଢ଼ କରୁଛି। "ଆଜି, ସାନନ୍ଦରେ, ଆମେ ଏକ ନୂତନ ଭବିଷ୍ୟତର ସକାଳ ଦେଖୁଛୁ। ମାଇକ୍ରୋନ୍ର ଏ. ଟି. ଏମ୍. ପି. ସୁବିଧାରେ ବାଣିଜ୍ୟିକ ଉତ୍ପାଦନ ଆରମ୍ଭ ହେବା ଦ୍ୱାରା ବୈଶ୍ୱିକ ପ୍ରଯୁକ୍ତି ମୂଲ୍ୟ ଶୃଙ୍ଖଳାରେ ଭାରତର ଭୂମିକା ସୁଦୃଢ଼ ହେବ ବୋଲି ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଥିଲେ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ "ନୂତନ ଭାରତ" ମାନସିକତା ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରିଥିଲେ, ଯେଉଁଠାରେ ନୀତିଠାରୁ ଉତ୍ପାଦନକୁ ପରିବର୍ତ୍ତନ ଅଭୂତପୂର୍ବ ଗତିରେ ଘଟୁଛି। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏହି ପ୍ରକଳ୍ପର ଦ୍ରୁତ ଅଗ୍ରଗତି ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରି କହିଥିଲେ ଯେ ୨୦୨୩ ମସିହା ଜୁନ ମାସରେ ବୁଝାମଣାପତ୍ର ସ୍ୱାକ୍ଷରିତ ହୋଇଥିଲା ଏବଂ ତା’ ପରେ ୨୦୨୩ ମସିହା ସେପ୍ଟେମ୍ବର ମାସରେ ସାନନ୍ଦଠାରେ ଏହାର ଭିତ୍ତିପ୍ରସ୍ତର ସ୍ଥାପନ କରାଯାଇଥିଲା। "ଫେବୃଆରୀ ୨୦୨୪ ସୁଦ୍ଧା, ପାଇଲଟ୍ ସୁବିଧାରେ ମେସିନ୍ ସ୍ଥାପନ ଆରମ୍ଭ ହୋଇଯାଇଥିଲା, ଯାହା ଫେବୃଆରୀ ୨୦୨୬ ରେ ବ୍ୟବସାୟିକ ଉତ୍ପାଦନ ଆରମ୍ଭ କରିଥିଲା", ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି।
ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଥିଲେ ଯେ ଭାରତ ଜଟିଳ ନିୟାମକ ପ୍ରକ୍ରିୟାକୁ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଭାବେ ସୁବ୍ୟବସ୍ଥିତ କରିଛି ଏବଂ ମାତ୍ର କିଛି ମାସ ମଧ୍ୟରେ ଉନ୍ନତ ମୂଲ୍ୟ ନିର୍ଦ୍ଧାରଣ ରାଜିନାମା (ଏପିଏ) ଗୁଡ଼ିକୁ ସଫଳତାର ସହ ସ୍ୱୀକୃତି ପ୍ରଦାନ କରିଛି। ସେ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ ଯେ ଏହି ସମାନ ପ୍ରକ୍ରିୟା ସାଧାରଣତଃ ବିକଶିତ ଦେଶମାନଙ୍କରେ ମଧ୍ୟ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ହେବା ପାଇଁ ତିନିରୁ ପାଞ୍ଚ ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ସମୟ ନେଇଥାଏ।
"ଯେତେବେଳେ ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟ ସ୍ପଷ୍ଟ ହୋଇଥାଏ ଏବଂ ରାଷ୍ଟ୍ରର ଦ୍ରୁତ ବିକାଶ ପ୍ରତି ସମର୍ପଣ ଭାବ ରହିଥାଏ, ସେତେବେଳେ ନୀତିଗୁଡ଼ିକ ସ୍ୱଚ୍ଛ ହୋଇଥାଏ ଏବଂ ନିଷ୍ପତ୍ତିଗୁଡ଼ିକ ଗତିଶୀଳ ହୋଇଥାଏ", ବୋଲି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଥିଲେ ଯେ ଏହି ସୁବିଧା ଭାରତ ଏବଂ ଆମେରିକା ମଧ୍ୟରେ ବିଶେଷ କରି ଏଆଇ ଏବଂ ଚିପ୍ ଟେକ୍ନୋଲୋଜି କ୍ଷେତ୍ରରେ ସୁଦୃଢ଼ ଭାଗିଦାରୀର ଏକ ପ୍ରମାଣ। ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଖଣିଜ ପଦାର୍ଥ ଯୋଗାଣ ଶୃଙ୍ଖଳକୁ ଅଧିକ ବିଶ୍ୱସନୀୟ କରିବା ପାଇଁ ଏଆଇ ଶିଖର ସମ୍ମିଳନୀ ସମୟରେ ସ୍ୱାକ୍ଷରିତ ହୋଇଥିବା ପାକ୍ସ ସିଲିକା ରାଜିନାମା ଏକ ପ୍ରମୁଖ ପ୍ରୟାସ ବୋଲି ଦର୍ଶାଇ ସେ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ ଯେ ବିଶ୍ୱର ଦୁଇଟି ସର୍ବବୃହତ ଗଣତନ୍ତ୍ର, ଭାରତ ଏବଂ ଆମେରିକା, ବିଶ୍ୱ ଯୋଗାଣ ଶୃଙ୍ଖଳାକୁ ସୁରକ୍ଷିତ ରଖିବା ପାଇଁ ନିରନ୍ତର କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଛନ୍ତି।
ଏହି ଶତାବ୍ଦୀକୁ ଏଆଇ ବିପ୍ଳବର ଶତାବ୍ଦୀ ଭାବେ ଉଲ୍ଲେଖ କରି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ସେମିକଣ୍ଡକ୍ଟରକୁ ଏହି ପରିବର୍ତ୍ତନର ସେତୁ ବୋଲି ଅଭିହିତ କରିଥିଲେ। ଐତିହାସିକ ପରିବର୍ତ୍ତନଗୁଡ଼ିକର ତୁଳନା କରି ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଥିଲେ ଯେ ଯଦି ତୈଳ ବିଂଶ ଶତାବ୍ଦୀର ନିୟନ୍ତ୍ରକ ହୋଇଥାଏ, ତେବେ ମାଇକ୍ରୋ-ଚିପ୍ ହେଉଛି ଏକବିଂଶ ଶତାବ୍ଦୀର ନିୟନ୍ତ୍ରକ। ଏକ ଛୋଟ ଚିପ୍ ହେଉଛି ଶିଳ୍ପ ବିପ୍ଳବକୁ ଏଆଇ ବିପ୍ଳବ ସହିତ ଯୋଡ଼ିବାର ମାଧ୍ୟମ। ଏହି ଦୂରଦୃଷ୍ଟି ସହିତ ଭାରତ ସେମିକଣ୍ଡକ୍ଟର କ୍ଷେତ୍ରରେ ଆକ୍ରମଣାତ୍ମକ ଭାବେ ଆଗକୁ ବଢ଼ିବା ପାଇଁ ନିଷ୍ପତ୍ତି ନେଇଛି। ମନେ ପକାନ୍ତୁ, ଯେତେବେଳେ ବିଶ୍ୱ କୋଭିଡ ମହାମାରୀ ସହ ସଂଘର୍ଷ କରୁଥିଲା, ସେତେବେଳେ ଭାରତ ନିଜର ସେମିକଣ୍ଡକ୍ଟର ମିଶନ ଘୋଷଣା କରିଥିଲା। ମହାମାରୀ ସମୟରେ, ଯେତେବେଳେ ସବୁକିଛି ଭାଙ୍ଗିପଡ଼ିଥିବା ଭଳି ଲାଗୁଥିଲା, ସେତେବେଳେ ଆମେ ଦୃଢ଼ ବିଶ୍ୱାସର ସହ ଯେଉଁ ମଞ୍ଜି ରୋପଣ କରିଥିଲୁ, ତାହା ଏବେ ବଢ଼ୁଛି ଏବଂ ଫଳପ୍ରଦ ହେଉଛି। "ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଆଲୋକପାତ କରିଥିଲେ।
ସେମିକଣ୍ଡକ୍ଟର କ୍ଷେତ୍ର ପ୍ରତି ଭାରତର ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ଦୋହରାଇ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ଯେ ସେମିକନ ଇଣ୍ଡିଆ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଅଧୀନରେ ୧୦ଟି ପ୍ରକଳ୍ପକୁ ମଞ୍ଜୁରୀ ମିଳିଥିବା ବେଳେ ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶ, ଆସାମ, ଓଡ଼ିଶା ଏବଂ ପଞ୍ଜାବ ସମେତ ବିଭିନ୍ନ ରାଜ୍ୟରେ ଆଉ ତିନୋଟି ପ୍ରକଳ୍ପ ଖୁବ୍ ଶୀଘ୍ର ଉତ୍ପାଦନ ଆରମ୍ଭ କରିବାକୁ ଯାଉଛି। "ଆମେ ନିର୍ମାଣ କରୁଥିବା ଏହି ଇକୋସିଷ୍ଟମ କେବଳ ଗୋଟିଏ ଅଞ୍ଚଳରେ ସୀମିତ ନୁହେଁ; ଏହା ହେଉଛି ସର୍ବଭାରତୀୟ। 'ବିକଶିତ ଭାରତ’ ପାଇଁ ଦେଶର କୋଣ ଅନୁକୋଣରେ ନୂଆ ବୈଷୟିକ ହବ୍ ବିକଶିତ କରାଯାଉଛି ବୋଲି ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଥିଲେ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ ଯେ ସେମିକଣ୍ଡକ୍ଟର ଇକୋସିଷ୍ଟମ କେବଳ ଏକ କାରଖାନା ଠାରୁ ବହୁତ ଅଧିକ; ଏହା ଏକ ବହୁସ୍ତରୀୟ ବ୍ୟବସ୍ଥା ଯେଉଁଥିରେ ମେସିନ୍ ନିର୍ମାତା, ଡିଜାଇନ୍ ଇଞ୍ଜିନିୟର, ଗବେଷଣା ପ୍ରତିଷ୍ଠାନ, ଲଜିଷ୍ଟିକ୍ସ ନେଟୱାର୍କ ଏବଂ କୁଶଳୀ ଟେକ୍ନିସିଆନମାନେ ସାମିଲ ହୋଇଥାନ୍ତି। ଏହି ସମସ୍ତ ଉପାଦାନର ନିରବଚ୍ଛିନ୍ନ ସମନ୍ୱୟ ମାଧ୍ୟମରେ ଏକ ଚିପ୍ ଉତ୍ପାଦିତ ହୁଏ । "ଭାରତ ସମଗ୍ର ମୂଲ୍ୟ ଶୃଙ୍ଖଳା ଉପରେ ଧ୍ୟାନ ଦେଉଛି। ଚଳିତ ବର୍ଷର ବଜେଟରେ ଆମେ ଏହି ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟରେ 'ଇଣ୍ଡିଆ ସେମିକଣ୍ଡକ୍ଟର ମିଶନ ୨.୦ ’ ଘୋଷଣା କରିଛୁ। ଅଭିବୃଦ୍ଧିର ପରିମାଣ ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି, "ଉତ୍ପାଦନ ବୃଦ୍ଧି ହେବା ସହିତ ଭାରତ ମଧ୍ୟରେ ସାମଗ୍ରୀ, ଉପାଦାନ ଏବଂ ସେବାର ଚାହିଦା ମଧ୍ୟ ବୃଦ୍ଧି ପାଇବ। ଏହା ହେଉଛି ସବୁଠାରୁ ବଡ଼ ସୁଯୋଗ । "
ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରି କହିଥିଲେ, "ଭାରତର ଜନସଂଖ୍ୟାର ଏକ ବଡ଼ ଅଂଶ ପ୍ରଥମ ଥର ପାଇଁ ଗ୍ୟାଜେଟ ବ୍ୟବହାର କରୁଛନ୍ତି। ଇଲେକ୍ଟ୍ରୋନିକ୍ସ ହେଉ, ଅଟୋମୋବାଇଲ ହେଉ କିମ୍ବା ଅନ୍ୟ ଟେକ୍ନୋଲୋଜି, ଚାହିଦା କ୍ରମାଗତ ଭାବରେ ବୃଦ୍ଧି ପାଉଛି। "ମେକ୍ ଇନ୍ ଇଣ୍ଡିଆ" ଏବେ ଜୋରସୋରରେ ଚାଲିଛି । "ଗତ ୧୧ ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ଇଲେକ୍ଟ୍ରୋନିକ୍ସ କ୍ଷେତ୍ରର ଉତ୍ପାଦନ ଏବଂ ରପ୍ତାନୀରେ ବହୁଗୁଣିତ ଅଭିବୃଦ୍ଧି ବିଷୟରେ ଉଲ୍ଲେଖ କରି ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଦର୍ଶାଇଥିଲେ ଯେ," ନିବେଶକମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଉଭୟ ଘରୋଇ ବଜାର ଏବଂ ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ ସୁଯୋଗ ପ୍ରସ୍ତୁତ ରହିଛି । "
ସାନନ୍ଦ ଏକ ଅଟୋମୋବାଇଲ ହବରେ ରୂପାନ୍ତରିତ ହେବା ସହିତ ସମାନତା ଦର୍ଶାଇ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଆତ୍ମବିଶ୍ୱାସ ବ୍ୟକ୍ତ କରିଥିଲେ ଯେ ମାଇକ୍ରୋନ ସୁବିଧା ଏକ ନୂତନ ସେମିକଣ୍ଡକ୍ଟର ଇକୋସିଷ୍ଟମକୁ ଆଗକୁ ନେବାରେ ସହାୟତା କରିବ। ଏହି ପ୍ଲାଣ୍ଟ ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ ଡାଟା ସେଣ୍ଟର, ଆର୍ଟିଫିସିଆଲ ଇଣ୍ଟେଲିଜେନ୍ସ ଆପ୍ଲିକେସନ ଏବଂ ମୋବାଇଲ ଉପକରଣକୁ ଶକ୍ତି ଯୋଗାଇବା ପାଇଁ ଡି-ରାମ୍ ଏବଂ ଏନଏଏନଡି ସମାଧାନ ଉତ୍ପାଦନ କରିବ। ବିଶ୍ୱର ସର୍ବବୃହତ ଏ. ଟି. ଏମ୍. ପି. ସଫେଇ ପ୍ରକୋଷ୍ଠ ମଧ୍ୟରୁ ଗୋଟିଏ ପାଇଁ ଆବାସ ସୁବିଧା ଏବଂ ସର୍ବନିମ୍ନ ଜଳ ବ୍ୟବହାର ମାଧ୍ୟମରେ ପରିବେଶ ସ୍ଥିରତା ଉପରେ ଏହାର ଧ୍ୟାନକୁ ମଧ୍ୟ ସେ ପ୍ରଶଂସା କରିଥିଲେ।
ଗୁଜରାଟ ସରକାରଙ୍କ ନୀତିକୁ ପ୍ରଶଂସା କରି ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ ଯେ ସେମିକଣ୍ଡକ୍ଟର କ୍ଷେତ୍ର ପାଇଁ ଯେଉଁ ନୀତିମାନ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଇଛି, ତାହା ଏବେ ବାସ୍ତବ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଫଳପ୍ରଦ ହେଉଛି। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରି କହିଥିଲେ ଯେ ଗୁଜରାଟ ପ୍ରଯୁକ୍ତି କ୍ଷେତ୍ରରେ ଦ୍ରୁତ ଗତିରେ ଆଗକୁ ବଢ଼ୁଛି। ଅନୁମୋଦନ, ଜମି ଆବଣ୍ଟନ ଏବଂ ଉପଯୋଗିତା ଭଳି ପ୍ରକ୍ରିୟାକୁ ସରଳ କରିବା ଦ୍ୱାରା ନିବେଶକଙ୍କ ଆତ୍ମବିଶ୍ୱାସ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି। ଧୋଲେରା ଏବଂ ସାନନ୍ଦ ପଶ୍ଚିମ ଭାରତର ସେମିକଣ୍ଡକ୍ଟର କ୍ଲଷ୍ଟର ଭାବେ ବିକଶିତ ହେଉଛନ୍ତି ବୋଲି ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ କହିଛନ୍ତି ଯେ ସେମିକଣ୍ଡକ୍ଟର କ୍ଷେତ୍ର ପାଇଁ ଆବଶ୍ୟକ ନିବେଶ ସହିତ ଜଡ଼ିତ ଶିଳ୍ପ, ଯେପରିକି ରାସାୟନିକ ପଦାର୍ଥ ଏବଂ ପେଟ୍ରୋକେମିକାଲ, ଦକ୍ଷତା କେନ୍ଦ୍ର ଏବଂ ପ୍ରଶିକ୍ଷଣ ପଦକ୍ଷେପ ସହିତ ଏକାସାଙ୍ଗରେ ବିକଶିତ କରାଯାଉଛି।
ବିଶ୍ୱ ନିବେଶକମାନଙ୍କୁ ଏକ ଶକ୍ତିଶାଳୀ ବାର୍ତ୍ତା ଦେଇ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ତାଙ୍କର ବକ୍ତବ୍ୟ ଶେଷ କରି କହିଥିଲେ, "ଭାରତ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଅଛି। ଭାରତ ବିଶ୍ୱାସଯୋଗ୍ୟ। "ସେ ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ ଅଂଶୀଦାର ଏବଂ ନିବେଶକମାନଙ୍କୁ ଉଭୟ କେନ୍ଦ୍ର ଏବଂ ରାଜ୍ୟ ସରକାରଙ୍କ ଅତୁଟ ସମର୍ଥନ ପାଇଁ ଆଶ୍ୱାସନା ଦେଇଥିଲେ, ଯାହା ଏହି ଦଶନ୍ଧିକୁ ଭାରତର ବୈଷୟିକ ଗତିପଥ ପାଇଁ ଏକ ଐତିହାସିକ ମୋଡ଼ ଭାବେ ଚିହ୍ନିତ କରିଛି। ତାଙ୍କର ଅଭିଭାଷଣ ବିଶ୍ୱସ୍ତରରେ ଏକ ସ୍ପଷ୍ଟ, ଦୃଢ଼ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତା ସହିତ ପ୍ରତିଧ୍ୱନିତ ହୋଇଥିଲା: "ଭାରତ ସକ୍ଷମ । ଭାରତ ପ୍ରତିଦ୍ବନ୍ଦୀ । ଭାରତ ପ୍ରତିଶ୍ରୁତିବଦ୍ଧ । "