Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi inaugurates, dedicates to the nation and lays the foundation stone of infrastructure projects worth over Rs. 4,400 crore in MaduraiInfrastructure works in Madurai will improve connectivity and significantly benefit the people across Tamil Nadu: PM
Building high-quality infrastructure is about empowering people: PM
Over the past twelve years, the Government of India has made huge investments in Tamil Nadu’s highway network, ensuring ease of travel for pilgrims and smoother movement of agricultural produce and marine products: PM
Over the last decade, Indian Railways has undergone a historic transformation, emerging as a modern, efficient and people-centric transport system, and is particularly visible in Tamil Nadu: PM
It is a matter of pride that our vision of ‘Make in India’ is boosting self-reliance and creating jobs for our youth: PM
The Union budget positions Tamil Nadu as part of the Rare Earth Corridors, promoting advanced manufacturing, research and technology development: PM
Our collective goal is a developed Tamil Nadu for developed India: PM
01 MAR 2026 5:23PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi inaugurated and laid the foundation stone for multiple development projects worth more than Rs. 4,400 crore in Madurai, Tamil Nadu today. Addressing the gathering in the sacred city of Madurai, the Prime Minister stated that today marks a proud chapter in Tamil Nadu's development journey. These projects are aimed at transforming connectivity, boosting the economy, and creating significant job opportunities for the youth and transforming lakhs of people’s lives. of the state. The Prime Minister emphasized that building high-quality infrastructure is fundamentally about empowering people. “These developments mean better roads for farmers to reach markets, easier travel for pilgrims and tourists, and faster transport for businesses”, highlighted Shri Modi.
The Prime Minister said, “over the past twelve years, the Government of India has made significant investments in Tamil Nadu’s highway network, with more than four thousand kilometres of highways constructed since 2014.” He noted the foundation stone laying for two major national highway projects, the four-laning of the Marakkanam–Puducherry section, involving an investment of over Rs. 2,100 crore to strengthen coastal tourism and trade, and the four-laning of the Paramakudi–Ramanathapuram stretch. With an investment of over Rs. 1,800 crore, the latter project will significantly enhance access to sites like Rameshwaram and Dhanushkodi, ensuring ease of travel for pilgrims and smoother movement for agricultural and marine products.
The Prime Minister underscored that over the last decade, Indian Railways has undergone a historic transformation, emerging as a modern, efficient, and people-centric transport system. “This transformation is particularly visible in Tamil Nadu, where the railway budget allocation has increased nearly nine-fold since the current government took office,” Shri Modi stated. The Prime Minister pointed out that while the average yearly allocation was Rs. 880 crore between 2009 and 2014, it has risen to Rs. 7,600 crore for the year 2026–27. He further detailed that more than 1,300 kilometres of new tracks have been laid in the state, 97% electrification has been achieved, and hundreds of flyovers and underpasses have improved safety and efficiency. Recalling a major milestone, The Prime Minister mentioned his privilege in inaugurating the new Pamban Bridge last year, describing India’s first vertical
The Prime Minister highlighted that currently, 9 Vande Bharat trains and 9 Amrit Bharat trains are serving the people of Tamil Nadu, with their coaches being manufactured at the Integral Coach Factory in Chennai. He expressed pride in the 'Make in India' vision, noting , “ It is boosting self-reliance and creating jobs for the youth.” Under the Amrit Bharat Station Scheme, seventy-seven railway stations in the state are being modernized to blend comfort, accessibility, and local identity, with eight redeveloped stations being inaugurated today, Shri Modi stated . He further added that,the dedication of the Chennai Beach–Chennai Egmore fourth line will benefit thousands of daily commuters. The Prime Minister also inaugurated Akashvani’s new FM relay transmitters in Kumbakonam, Yercaud, and Vellore, dedicating these radio stations to the service of the people.
The Prime Minister highlighted that infrastructure funding for Tamil Nadu has tripled compared to the previous decade, noting that the 2026 Union Budget maintains this strong focus on the state. He detailed proposals for the Bengaluru-Chennai and Chennai-Hyderabad bullet train corridors, which are set to revolutionize the regional economy. Additionally, the Prime Minister pointed out, “The budget positions Tamil Nadu within the Rare Earth Corridors, aimed at promoting advanced manufacturing, research, and technology development.”
The Prime Minister remarked that Tamil Nadu possesses a rich history and heritage, announcing that historic sites such as Adichanallur will be developed into global heritage destinations. Shri Modi noted that ecotourism initiatives around Lake Pulicat and Podhigai Malai will create new job opportunities while simultaneously preserving natural ecosystems. Furthermore, he mentioned that approximately two hundred industrial clusters will be identified and supported nationwide to boost manufacturing. Emphasizing that Tamil Nadu is home to many industries, the Prime Minister stated that this scheme will significantly benefit the local youth.
The Prime Minister emphasized that every Indian is inspired to build a developed nation by 2047, noting that Tamil Nadu will play a decisive role in shaping the nation’s destiny. Reaffirming the Centre's full commitment to enabling inclusive development and the state’s progress, he concluded with the assertion, "Our collective goal is a developed Tamil Nadu for developed India."

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ମଦୁରାଇରେ ୪,୪୦୦ କୋଟି ଟଙ୍କାରୁ ଅଧିକ ମୂଲ୍ୟର ଭିତ୍ତିଭୂମି ପ୍ରକଳ୍ପର ଉଦଘାଟନ ଏବଂ ଶିଳାନ୍ୟାସ କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ
01 MAR 2026 5:23PM by PIB Bhubaneswar
• ମଦୁରାଇରେ ଭିତ୍ତିଭୂମି କାର୍ଯ୍ୟ ସଂଯୋଗୀକରଣରେ ଉନ୍ନତି ଆଣିବ ଏବଂ ସମଗ୍ର ତାମିଲନାଡୁର ଲୋକମାନଙ୍କୁ ଯଥେଷ୍ଟ ଲାଭ ଦେବ: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
• ଉଚ୍ଚମାନର ଭିତ୍ତିଭୂମି ନିର୍ମାଣ ହେଉଛି ଲୋକଙ୍କୁ ସଶକ୍ତ କରିବା: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
• ଗତ ବାର ବର୍ଷ ଧରି, ଭାରତ ସରକାର ତାମିଲନାଡୁର ରାଜପଥ ନେଟୱାର୍କରେ ବିପୁଳ ନିବେଶ କରିଛନ୍ତି, ତୀର୍ଥଯାତ୍ରୀଙ୍କ ପାଇଁ ସହଜ ଯାତ୍ରା ଏବଂ କୃଷି ଉତ୍ପାଦ ତଥା ସାମୁଦ୍ରିକ ଉତ୍ପାଦର ସୁଗମ ପରିବହନ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିଛନ୍ତି: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
• ଗତ ଦଶନ୍ଧି ଧରି, ଭାରତୀୟ ରେଳ ଏକ ଐତିହାସିକ ପରିବର୍ତ୍ତନ ଦେଇ ଗତି କରିଛି, ଏକ ଆଧୁନିକ, ଦକ୍ଷ ଏବଂ ଲୋକ-କୈନ୍ଦ୍ରିକ ପରିବହନ ବ୍ୟବସ୍ଥା ଭାବରେ ଉଭା ହୋଇଛି, ଏବଂ ଏହା ତାମିଲନାଡୁରେ ବିଶେଷ ଭାବରେ ଦୃଶ୍ୟମାନ ହେଉଛି: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
• ଏହା ଗର୍ବର ବିଷୟ ଯେ 'ମେକ୍ ଇନ୍ ଇଣ୍ଡିଆ'ର ଆମର ଦୃଷ୍ଟିକୋଣ ଆତ୍ମନିର୍ଭରଶୀଳତା ବୃଦ୍ଧି କରୁଛି ଏବଂ ଆମ ଯୁବପିଢ଼ିଙ୍କ ପାଇଁ ନିଯୁକ୍ତି ସୃଷ୍ଟି କରୁଛି: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
• କେନ୍ଦ୍ର ବଜେଟ୍ ତାମିଲନାଡୁକୁ ବିରଳ ପୃଥିବୀ କରିଡରର ଏକ ଅଂଶ ଭାବେ ସ୍ଥାନିତ କରୁଛି, ଉନ୍ନତ ଉତ୍ପାଦନ, ଗବେଷଣା ଏବଂ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ବିକାଶକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରୁଛି: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
• ଆମର ସାମୂହିକ ଲକ୍ଷ୍ୟ ହେଉଛି ବିକଶିତ ଭାରତ ପାଇଁ ଏକ ବିକଶିତ ତାମିଲନାଡୁ: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
୦୧.୦୩.୨୦୨୬ : ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ତାମିଲନାଡୁର ମଦୁରାଇରେ ୪,୪୦୦ କୋଟି ଟଙ୍କାରୁ ଅଧିକ ମୂଲ୍ୟର ବହୁବିଧ ବିକାଶ ପ୍ରକଳ୍ପର ଉଦଘାଟନ ଏବଂ ଶିଳାନ୍ୟାସ କରିଛନ୍ତି। ପବିତ୍ର ନଗରୀ ମଦୁରାଇରେ ଏକ ସମାବେଶକୁ ସମ୍ବୋଧିତ କରି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ଯେ ଆଜି ତାମିଲନାଡୁର ବିକାଶ ଯାତ୍ରାରେ ଏକ ଗର୍ବର ଅଧ୍ୟାୟ। ଏହି ପ୍ରକଳ୍ପଗୁଡ଼ିକ ସଂଯୋଗୀକରଣକୁ ପରିବର୍ତ୍ତନ କରିବା, ଅର୍ଥନୀତିକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବା ଏବଂ ଯୁବକମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ନିଯୁକ୍ତି ସୁଯୋଗ ସୃଷ୍ଟି କରିବା ଏବଂ ରାଜ୍ୟର ଲକ୍ଷ ଲକ୍ଷ ଲୋକଙ୍କ ଜୀବନକୁ ପରିବର୍ତ୍ତନ କରିବା ପାଇଁ ଲକ୍ଷ୍ୟ ରଖାଯାଇଛି। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଥିଲେ ଯେ ଉଚ୍ଚମାନର ଭିତ୍ତିଭୂମି ନିର୍ମାଣ ମୌଳିକ ଭାବରେ ଲୋକଙ୍କୁ ସଶକ୍ତ କରିବ।" ଏହି ବିକାଶର ଅର୍ଥ ହେଉଛି କୃଷକମାନଙ୍କ ପାଇଁ ବଜାରରେ ପହଞ୍ଚିବା ପାଇଁ ଉତ୍ତମ ରାସ୍ତା, ତୀର୍ଥଯାତ୍ରୀ ଏବଂ ପର୍ଯ୍ୟଟକଙ୍କ ପାଇଁ ସହଜ ଯାତ୍ରା ଏବଂ ବ୍ୟବସାୟ ପାଇଁ ଦ୍ରୁତ ପରିବହନ", ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଆଲୋକପାତ କରିଥିଲେ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି, "ଗତ ବାର ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ, ଭାରତ ସରକାର ତାମିଲନାଡୁର ରାଜପଥ ନେଟୱାର୍କରେ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ନିବେଶ କରିଛନ୍ତି, ୨୦୧୪ ପରଠାରୁ ଚାରି ହଜାର କିଲୋମିଟରରୁ ଅଧିକ ରାଜପଥ ନିର୍ମାଣ କରାଯାଇଛି।" ସେ ଦୁଇଟି ପ୍ରମୁଖ ଜାତୀୟ ରାଜପଥ ପ୍ରକଳ୍ପ, ମାରକକନମ-ପୁଡୁଚେରୀ ସେକ୍ସନର ଚାରି ଲେନ ପାଇଁ ଶିଳାନ୍ୟାସ ବିଷୟରେ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ, ଯେଉଁଥିରେ କୋଟି କୋଟି ଟଙ୍କାରୁ ଅଧିକ ନିବେଶ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ। ଉପକୂଳ ପର୍ଯ୍ୟଟନ ଏବଂ ବାଣିଜ୍ୟକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିବା ପାଇଁ ୨,୧୦୦ କୋଟି ଟଙ୍କା ଏବଂ ପରମାକୁଡି-ରାମନାଥପୁରମ ରାସ୍ତାକୁ ଚାରି ଲେନ କରିବା ପାଇଁ ୧,୮୦୦ କୋଟି ଟଙ୍କାରୁ ଅଧିକ ନିବେଶ ସହିତ, ପରବର୍ତ୍ତୀ ପ୍ରକଳ୍ପ ରାମେଶ୍ୱରମ ଏବଂ ଧନୁଷକୋଡି ଭଳି ସ୍ଥାନଗୁଡ଼ିକୁ ପହଞ୍ଚାଇବାରେ ଯଥେଷ୍ଟ ଉନ୍ନତି ଆଣିବ, ତୀର୍ଥଯାତ୍ରୀଙ୍କ ପାଇଁ ଯାତ୍ରାର ସହଜତା ଏବଂ କୃଷି ତଥା ସାମୁଦ୍ରିକ ଉତ୍ପାଦ ପାଇଁ ସୁଗମ ପରିବହନ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଥିଲେ ଯେ ଗତ ଦଶନ୍ଧି ମଧ୍ୟରେ, ଭାରତୀୟ ରେଳ ଏକ ଐତିହାସିକ ପରିବର୍ତ୍ତନ ଦେଇ ଗତି କରିଛି, ଏକ ଆଧୁନିକ, ଦକ୍ଷ ଏବଂ ଲୋକ-କୈନ୍ଦ୍ରିକ ପରିବହନ ବ୍ୟବସ୍ଥା ଭାବରେ ଉଭା ହୋଇଛି। "ଏହି ପରିବର୍ତ୍ତନ ବିଶେଷ ଭାବରେ ତାମିଲନାଡୁରେ ଦୃଶ୍ୟମାନ, ଯେଉଁଠାରେ ବର୍ତ୍ତମାନର ସରକାର ଦାୟିତ୍ୱ ଗ୍ରହଣ କରିବା ପରଠାରୁ ରେଳ ବଜେଟ ଆବଣ୍ଟନ ପ୍ରାୟ ନଅ ଗୁଣ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି," ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଥିଲେ। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ସୂଚାଇଥିଲେ ଯେ ୨୦୦୯ ରୁ ୨୦୧୪ ମଧ୍ୟରେ ହାରାହାରି ବାର୍ଷିକ ଆବଣ୍ଟନ ୮୮୦ କୋଟି ଟଙ୍କା ଥିଲା, ୨୦୨୬-୨୭ ବର୍ଷ ପାଇଁ ଏହା ୭୬୦୦ କୋଟି ଟଙ୍କାକୁ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି। ସେ ଆହୁରି ବିସ୍ତୃତ ଭାବରେ କହିଛନ୍ତି ଯେ ରାଜ୍ୟରେ ୧୩୦୦ କିଲୋମିଟରରୁ ଅଧିକ ନୂତନ ଟ୍ରାକ ବିଛାଯାଇଛି, ୯୭% ବିଦ୍ୟୁତୀକରଣ ହାସଲ କରାଯାଇଛି, ଏବଂ ଶହ ଶହ ଫ୍ଲାଏଓଭର ତଥା ଅଣ୍ଡରପାସ ସୁରକ୍ଷା ଏବଂ ଦକ୍ଷତାରେ ଉନ୍ନତି ଆଣିଛି। ଏକ ପ୍ରମୁଖ ମାଇଲଖୁଣ୍ଟକୁ ମନେ ପକାଇ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଗତ ବର୍ଷ ନୂତନ ପାମ୍ବନ ସେତୁ ଉଦଘାଟନ କରିବାର ସୌଭାଗ୍ୟ ବିଷୟରେ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ, ଭାରତର ପ୍ରଥମ ଭର୍ଟିକାଲ୍ ବିଷୟରେ ବର୍ଣ୍ଣନା କରିଥିଲେ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଆଲୋକପାତ କରିଥିଲେ ଯେ ବର୍ତ୍ତମାନ ୯ଟି ବନ୍ଦେ ଭାରତ ଟ୍ରେନ ଏବଂ ୯ଟି ଅମୃତ ଭାରତ ଟ୍ରେନ ତାମିଲନାଡୁର ଜନସାଧାରଣଙ୍କ ସେବା କରୁଛି, ସେମାନଙ୍କର କୋଚ୍ ଚେନ୍ନାଇର ଇଣ୍ଟିଗ୍ରାଲ କୋଚ୍ ଫ୍ୟାକ୍ଟ୍ରିରେ ନିର୍ମିତ ହେଉଛି। ସେ 'ମେକ୍ ଇନ୍ ଇଣ୍ଡିଆ' ଦୃଷ୍ଟିକୋଣ ଉପରେ ଗର୍ବ ପ୍ରକାଶ କରି କହିଥିଲେ, "ଏହା ଆତ୍ମନିର୍ଭରଶୀଳତା ବୃଦ୍ଧି କରୁଛି ଏବଂ ଯୁବକମାନଙ୍କ ପାଇଁ ନିଯୁକ୍ତି ସୃଷ୍ଟି କରୁଛି।" ଅମୃତ ଭାରତ ଷ୍ଟେସନ ଯୋଜନା ଅଧୀନରେ, ରାଜ୍ୟର ସତରଟି ରେଳ ଷ୍ଟେସନକୁ ଆରାମ, ସୁଗମତା ଏବଂ ସ୍ଥାନୀୟ ପରିଚୟ ମିଶ୍ରଣ ପାଇଁ ଆଧୁନିକୀକରଣ କରାଯାଉଛି, ଆଜି ଆଠଟି ପୁନଃବିକଶିତ ଷ୍ଟେସନ ଉଦଘାଟନ କରାଯାଇଛି, ବୋଲି ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି। ସେ ଆହୁରି କହିଛନ୍ତି ଯେ, ଚେନ୍ନାଇ ବିଚ୍-ଚେନ୍ନାଇ ଏଗମୋର ଚତୁର୍ଥ ଲାଇନର ସମର୍ପଣ ହଜାର ହଜାର ଦୈନିକ ଯାତ୍ରୀଙ୍କୁ ଲାଭ ପହଞ୍ଚାଇବ। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କୁମ୍ଭକୋଣମ, ୟେରକାଡ ଏବଂ ଭେଲୋରରେ ଆକାଶବାଣୀର ନୂତନ ଏଫଏମ୍ ରିଲେ ଟ୍ରାନ୍ସମିଟରଗୁଡ଼ିକର ଉଦଘାଟନ କରି ଏହି ରେଡିଓ ଷ୍ଟେସନଗୁଡ଼ିକୁ ଲୋକଙ୍କ ସେବାରେ ଉତ୍ସର୍ଗ କରିଥିଲେ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ ଯେ ତାମିଲନାଡୁ ପାଇଁ ଭିତ୍ତିଭୂମି ପାଣ୍ଠି ପୂର୍ବ ଦଶନ୍ଧି ତୁଳନାରେ ତିନିଗୁଣ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି। ସେ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛନ୍ତି ଯେ ୨୦୨୬ କେନ୍ଦ୍ର ବଜେଟ୍ ରାଜ୍ୟ ଉପରେ ଏହି ଦୃଢ଼ ଧ୍ୟାନ ବଜାୟ ରଖିଛି। ସେ ବେଙ୍ଗାଲୁରୁ-ଚେନ୍ନାଇ ଏବଂ ଚେନ୍ନାଇ-ହାଇଦ୍ରାବାଦ ବୁଲେଟ୍ ଟ୍ରେନ୍ କରିଡର ପାଇଁ ପ୍ରସ୍ତାବଗୁଡ଼ିକର ବିସ୍ତୃତ ବିବରଣୀ ପ୍ରଦାନ କରିଛନ୍ତି, ଯାହା ଆଞ୍ଚଳିକ ଅର୍ଥନୀତିରେ ବିପ୍ଳବ ଆଣିବାକୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ। ଏହା ସହିତ, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ସୂଚାଇଥିଲେ, "ବଜେଟ୍ ତାମିଲନାଡୁକୁ ରେୟାର ଆର୍ଥ କରିଡର ମଧ୍ୟରେ ସ୍ଥାନିତ କରିଛି, ଯାହାର ଲକ୍ଷ୍ୟ ଉନ୍ନତ ଉତ୍ପାଦନ, ଗବେଷଣା ଏବଂ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ବିକାଶକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବା।"
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମନ୍ତବ୍ୟ ଦେଇଥିଲେ ଯେ ତାମିଲନାଡୁର ଏକ ସମୃଦ୍ଧ ଇତିହାସ ଏବଂ ଐତିହ୍ୟ ରହିଛି। ସେ ଘୋଷଣା କରିଥିଲେ ଯେ ଆଦିଚାନାଲ୍ଲୁର ଭଳି ଐତିହାସିକ ସ୍ଥାନଗୁଡ଼ିକୁ ବିଶ୍ୱ ଐତିହ୍ୟ ଗନ୍ତବ୍ୟସ୍ଥଳରେ ବିକଶିତ କରାଯିବ। ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ ଯେ ପୁଲିକାଟ ହ୍ରଦ ଏବଂ ପୋଢିଗାଇ ମଲାଇ ଆଖପାଖରେ ପରିବେଶ ପର୍ଯ୍ୟଟନ ପଦକ୍ଷେପଗୁଡ଼ିକ ପ୍ରାକୃତିକ ଇକୋସିଷ୍ଟମକୁ ସଂରକ୍ଷଣ କରିବା ସହିତ ନୂତନ ନିଯୁକ୍ତି ସୁଯୋଗ ସୃଷ୍ଟି କରିବ। ଏହା ବ୍ୟତୀତ, ସେ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ ଯେ ଉତ୍ପାଦନକୁ ବୃଦ୍ଧି କରିବା ପାଇଁ ଦେଶବ୍ୟାପୀ ପ୍ରାୟ ଦୁଇ ଶହ ଶିଳ୍ପ କ୍ଲଷ୍ଟର ଚିହ୍ନଟ ଏବଂ ସମର୍ଥନ କରାଯିବ। ତାମିଲନାଡୁ ଅନେକ ଶିଳ୍ପର ଘର ବୋଲି ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ଯେ ଏହି ଯୋଜନା ସ୍ଥାନୀୟ ଯୁବପିଢ଼ିଙ୍କୁ ଯଥେଷ୍ଟ ଲାଭ ଦେବ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରି କହିଥିଲେ ଯେ ପ୍ରତ୍ୟେକ ଭାରତୀୟ ୨୦୪୭ ସୁଦ୍ଧା ଏକ ବିକଶିତ ରାଷ୍ଟ୍ର ଗଠନ କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରେରଣା ପାଇବେ ଏବଂ ତାମିଲନାଡୁ ଦେଶର ଭାଗ୍ୟ ଗଠନରେ ଏକ ନିର୍ଣ୍ଣାୟକ ଭୂମିକା ଗ୍ରହଣ କରିବ। ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ ବିକାଶ ଏବଂ ରାଜ୍ୟର ପ୍ରଗତି ପାଇଁ କେନ୍ଦ୍ରର ପୂର୍ଣ୍ଣ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ପୁନଃ ଦୃଢ଼ କରି, ସେ ଏହି ଦୃଢ଼ୋକ୍ତି ସହିତ ଶେଷ କଲେ, "ଆମର ସାମୂହିକ ଲକ୍ଷ୍ୟ ହେଉଛି ବିକଶିତ ଭାରତ ପାଇଁ ଏକ ବିକଶିତ ତାମିଲନାଡୁ।"