Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi inaugurates, dedicates to the nation and lays the foundation stone of infrastructure projects worth over Rs. 4,400 crore in MaduraiInfrastructure works in Madurai will improve connectivity and significantly benefit the people across Tamil Nadu: PM
Building high-quality infrastructure is about empowering people: PM
Over the past twelve years, the Government of India has made huge investments in Tamil Nadu’s highway network, ensuring ease of travel for pilgrims and smoother movement of agricultural produce and marine products: PM
Over the last decade, Indian Railways has undergone a historic transformation, emerging as a modern, efficient and people-centric transport system, and is particularly visible in Tamil Nadu: PM
It is a matter of pride that our vision of ‘Make in India’ is boosting self-reliance and creating jobs for our youth: PM
The Union budget positions Tamil Nadu as part of the Rare Earth Corridors, promoting advanced manufacturing, research and technology development: PM
Our collective goal is a developed Tamil Nadu for developed India: PM
01 MAR 2026 5:23PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi inaugurated and laid the foundation stone for multiple development projects worth more than Rs. 4,400 crore in Madurai, Tamil Nadu today. Addressing the gathering in the sacred city of Madurai, the Prime Minister stated that today marks a proud chapter in Tamil Nadu's development journey. These projects are aimed at transforming connectivity, boosting the economy, and creating significant job opportunities for the youth and transforming lakhs of people’s lives. of the state. The Prime Minister emphasized that building high-quality infrastructure is fundamentally about empowering people. “These developments mean better roads for farmers to reach markets, easier travel for pilgrims and tourists, and faster transport for businesses”, highlighted Shri Modi.
The Prime Minister said, “over the past twelve years, the Government of India has made significant investments in Tamil Nadu’s highway network, with more than four thousand kilometres of highways constructed since 2014.” He noted the foundation stone laying for two major national highway projects, the four-laning of the Marakkanam–Puducherry section, involving an investment of over Rs. 2,100 crore to strengthen coastal tourism and trade, and the four-laning of the Paramakudi–Ramanathapuram stretch. With an investment of over Rs. 1,800 crore, the latter project will significantly enhance access to sites like Rameshwaram and Dhanushkodi, ensuring ease of travel for pilgrims and smoother movement for agricultural and marine products.
The Prime Minister underscored that over the last decade, Indian Railways has undergone a historic transformation, emerging as a modern, efficient, and people-centric transport system. “This transformation is particularly visible in Tamil Nadu, where the railway budget allocation has increased nearly nine-fold since the current government took office,” Shri Modi stated. The Prime Minister pointed out that while the average yearly allocation was Rs. 880 crore between 2009 and 2014, it has risen to Rs. 7,600 crore for the year 2026–27. He further detailed that more than 1,300 kilometres of new tracks have been laid in the state, 97% electrification has been achieved, and hundreds of flyovers and underpasses have improved safety and efficiency. Recalling a major milestone, The Prime Minister mentioned his privilege in inaugurating the new Pamban Bridge last year, describing India’s first vertical
The Prime Minister highlighted that currently, 9 Vande Bharat trains and 9 Amrit Bharat trains are serving the people of Tamil Nadu, with their coaches being manufactured at the Integral Coach Factory in Chennai. He expressed pride in the 'Make in India' vision, noting , “ It is boosting self-reliance and creating jobs for the youth.” Under the Amrit Bharat Station Scheme, seventy-seven railway stations in the state are being modernized to blend comfort, accessibility, and local identity, with eight redeveloped stations being inaugurated today, Shri Modi stated . He further added that,the dedication of the Chennai Beach–Chennai Egmore fourth line will benefit thousands of daily commuters. The Prime Minister also inaugurated Akashvani’s new FM relay transmitters in Kumbakonam, Yercaud, and Vellore, dedicating these radio stations to the service of the people.
The Prime Minister highlighted that infrastructure funding for Tamil Nadu has tripled compared to the previous decade, noting that the 2026 Union Budget maintains this strong focus on the state. He detailed proposals for the Bengaluru-Chennai and Chennai-Hyderabad bullet train corridors, which are set to revolutionize the regional economy. Additionally, the Prime Minister pointed out, “The budget positions Tamil Nadu within the Rare Earth Corridors, aimed at promoting advanced manufacturing, research, and technology development.”
The Prime Minister remarked that Tamil Nadu possesses a rich history and heritage, announcing that historic sites such as Adichanallur will be developed into global heritage destinations. Shri Modi noted that ecotourism initiatives around Lake Pulicat and Podhigai Malai will create new job opportunities while simultaneously preserving natural ecosystems. Furthermore, he mentioned that approximately two hundred industrial clusters will be identified and supported nationwide to boost manufacturing. Emphasizing that Tamil Nadu is home to many industries, the Prime Minister stated that this scheme will significantly benefit the local youth.
The Prime Minister emphasized that every Indian is inspired to build a developed nation by 2047, noting that Tamil Nadu will play a decisive role in shaping the nation’s destiny. Reaffirming the Centre's full commitment to enabling inclusive development and the state’s progress, he concluded with the assertion, "Our collective goal is a developed Tamil Nadu for developed India."

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মদুরাইদা লুপা করোর ৪৪০০ হেনবগী ইনফ্রাষ্ট্রকচর প্রোজেকশিং শঙ্গাখ্রে, মীয়ামদা কৎথোকখ্রে অমসুং উরেপ-উয়ুং তমখ্রে
মদুরাইদা ইনফ্রাষ্ট্রকচরগী থবকশিংনা তামিল নাদু শীনবা থুংবগী মীয়াম চৎথোক-চৎশিন ফগৎহনগনি অমসুং শিংথাবা য়ানা কান্নবা ফংগনি: প্রধান মন্ত্রী
অফবা ইনফ্রাষ্ট্রকচর শেমগৎপা হায়বসি মীয়ামগী ফিবম ফগৎহনবনি: প্রধান মন্ত্রী
হৌখিবা চহি ১২ দা, ভারত সরকারনা তামিল নাদুগী হায়ৱে নেতৱার্কতা য়াম্লবা শেনফমশিং থাদখ্রে, লাই খুরুম্বগী চৎথোক-চৎশিন নুংঙাইহল্লে অমসুং লৌউ-শিংউগী পোৎথোকশিং অমসুং সমুদ্রগী পোৎথোকশিং পুথোক-পুশিন নুংঙাইহল্লে: প্রধান মন্ত্রী
হৌখিবা চহি ১০ দা, ভারত রেলৱেজনা পুৱারি ওইরবা অওনবা অমা পুরক্লে, মতমগা চুনবা, মতিক চাবা অমসুং মীয়ামগী খনবা ত্রান্সপোর্ত সিষ্টেম অমা ওইরে অমসুং মরুওইনা তামিল নাদুদা উবা ফংলে: প্রধান মন্ত্রী
‘মেক ইন ইন্দিয়া’ না অত্মনির্ভর মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা অমসুং ঐখোয়গী নহারোলশিং থবক পীনবা ঐখোয়গী পান্দম অসি চাউথোকচনবা মচাক অমনি: প্রধান মন্ত্রী
কেন্দ্রগী বজেতনা তামিল নাদু রিয়ার আর্থ কোরিদোরগী শরুক অমা ওইনা ওইহল্লে, অৱাংবা থাক্কী মেনুফেকচরিং, থিজিনবা অমসুং তেক্নোলোজি চাউখৎপা পুক্নিং থৌগৎলে: প্রধান মন্ত্রী
বিকসিত ভারতগীদমক বিকসিত তামিল নাদু অমা শেমগৎপা হায়বসি ঐখোয়গী অপুনবা পান্দমনি: প্রধান মন্ত্রী
01 MAR 2026 5:23PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা তামিল নাদুগী মদুরাইদা লুপা করোর ৪৪০০ হেনবগী ইনফ্রাষ্ট্রকচর প্রোজেকশিং শঙ্গাখ্রে, মীয়ামদা কৎথোকখ্রে অমসুং উরেপ-উয়ুং তমখ্রে। থৌরম অদুদা মীয়ামদা ৱা ঙাংবদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ঙসি অসি তামিল নাদুগী চাউখৎপগী খোঙচত্ত চাউথোকচবা তাঙ্কক অমনি। প্রোজেকশিং অসিনা লম্বী-থোঙগী অওনবা পুরক্নবা, শেন-থুম চাউখৎনবা অমসুং নহারোলশিংগী থবকশিং পীনবা অমসুং রাজ্যগী মীওই লাখ কয়াগী পুন্সি অহোংবা পুরক্নবা পান্দম থম্লি। অফবা ইনফ্রাষ্ট্রকচর শেমগৎপা হায়বসি মীয়ামগী ফিবম ফগৎহনবনি। চাউখৎ-থৌরাংগী থবকশিং অসিনা তাক্লিবদি কৈথেলশিং য়ৌনবা লৌমীশিংদা অফবা লম্বীশিং ফংহনবা, লাইখুরুম্বা লাকপা অমসুং লমকোয়বা লাকপা মীওইশিং চৎথোক-চৎশিন নুংঙাইহনবা অমসুং ললোন-ইতিকশিংগী পোৎ-চৈ পুথোক-পুশিন য়াংখৎহনবনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি হৌখিবা চহি ১২ দা, ভারত সরকারনা তামিল নাদুগী হায়ৱে নেতৱার্কতা য়াম্লবা শেনফমশিং থাদখ্রে, ২০১৪ দগী কিমি লিশিং ৪ হেনবগী হায়ৱেশিং শেমগৎখ্রে। মরুওইবা নেসনেল হায়ৱে প্রোজেক অনিগী উরেপ-উয়ুং তম্লে, মরাক্কানম-পুদুচেরি সেক্সন লেন মরি ওইহনবা থবক পায়খৎলে, সমুদ্র মপানগী তুরিজম অমসুং ললোন-ইতিক চাউখৎনবা লুপা করোর ২১০০ হেনবগী শেনফম অমা থাদরে অমসুং পরামাকুদি-রামানথাপুরম পরিং লেন মরিদা ওনগৎলে। লুপা করোর ১৮০০ রোম থাদদুনা প্রোজেকশিং অসিনা রামেশ্বরম অমসুং ধানুসকোদিগুম্বা মফমশিং লাইনা য়ৌহনগনি, লৌউ-শিংউগী পোৎথোকশিং অমসুং সমুদ্রগী পোৎথোকশিং পুথোক-পুশিন নুংঙাইহল্লে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি হৌখিবা চহি ১০ দা, ভারত রেলৱেজনা পুৱারি ওইরবা অওনবা অমা পুরক্লে, মতমগা চুনবা, মতিক চাবা অমসুং মীয়ামগী খনবা ত্রান্সপোর্ত সিষ্টেম অমা ওইরে অমসুং মরুওইনা তামিল নাদুদা উবা ফংলে। হৌজিক পাল্লিবা সরকার অসিনা ওফিস পায়রকপদগী রাজ্য অসিগী রেলৱেগী বজেত শরুক ৯ রোম হেনগৎলে। ২০০৯ অমসুং ১০২৪ গী মরক্ত চাংচৎ অমদা চহিগী বজেত লুপা করোর ৮৮০ ওইখি, মসি ২০২৬-২৭ দা লুপা করোর ৭,৬০০ দা হেনগৎলে। রাজ্য অসিদা কিমি ১৩০০ হেনবগী অনৌবা ত্রেকশিং শেমগৎলে, চাদা ৯৭ ইলেক্ত্রিক ফংহল্লে অমসুং অশোই-অঙাম থোক্তবা অমসুং থবক ফজনা পাংথোকপা হেনগৎহন্নবা লৈকংথোঙ অমসুং অন্দরপাস চা কয়া শেমগৎলে। হৌখিবা চহিদা ভারতকী অহানবা ভর্তিকেল ওইবা অনৌবা পাম্বান ব্রিজ মহাক্না শঙ্গাখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি হৌজিক বন্দে ভারত ত্রেন ৯ অমসুং অমৃত ভারত ত্রেন ৯ না তামিল নাদু মীয়ামগী সেবা তৌরি, ত্রেনশিং অসিগী কোচশিং চেন্নাইদা লৈবা ইন্তরগ্রেল কোচ ফেক্তরিদা শাবনি। ‘মেক ইন ইন্দিয়া’ না অত্মনির্ভর মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা অমসুং ঐখোয়গী নহারোলশিং থবক পীনবা ঐখোয়গী পান্দম অসি চাউথোকচনবা মচাক অমনি। অমৃত ভারত ষ্টেসন স্কিমগী মখাদা, রাজ্য অসিদা রেলৱে ষ্টেসন ৭৭ শেমগৎলে, ঙসি নৌনা শেমগৎলবা ষ্টেসন ৮ শঙ্গারে। চেন্নাই বিচ-চেন্নাই ইগমোর মরিশুবা লাইন শঙ্গাবা অসিনা নুমিৎ খুদিংগী চৎলিবা মীওই লিশিং কয়াদা কান্নবা পীরগনি। প্রধান মন্ত্রীনা কুমবাকোনম, য়েরকাউদ অমসুং ভেল্লোরদা অকাসবানিগী অনৌবা এফ.এম রিলে ত্রান্সমিত্তরশিংসু শঙ্গাখ্রে, রেদিও ষ্টেসনশিং মীয়ামদা কৎথোকপা অসিনা মীয়ামগী সেবা তৌগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি হৌখিবা চহি ১০ গা চাংদম্নবদা, তামিল নাদুগী ইনফ্রাষ্ট্রকচরগী শেন থাদবা অসি শরুক অহুম হেনগৎলে, ২০২৬ গী কেন্দ্রগী বজেত্ত রাজ্য অসিদা অকনবা মীৎয়েং থমখি। বেঙ্গালুরু-চেন্নাই অমসুং চেন্নাই-হায়দ্রবাদ বুল্লেত ত্রেন কোরিদোরশিং পায়খৎকদৌরিবা অসিনা লমদম অসিগী শেন্মিৎলোন্দা অওনবা পুরক্কনি। কেন্দ্রগী বজেতনা তামিল নাদু রিয়ার আর্থ কোরিদোরগী শরুক অমা ওইনা ওইহল্লে, অৱাংবা থাক্কী মেনুফেকচরিং, থিজিনবা অমসুং তেক্নোলোজি চাউখৎপা পুক্নিং থৌগৎলে।
প্রধান মন্ত্রীনা তামিল নাদুগী ইনাকখুল্লবা পুৱারি অমসুং হেরিতেচ অমা লৈরি, অদিচানাল্লুরগুম্বা পুৱারি ওইরবা মফমশিং মালেমগী হেরিতেচগী মফম ওইনা শেমগৎকনি। পুলিকাত পাৎ অমসুং পোধিগাই মালাইগী অকোয়বদা ইকোতুরিজমগী থবকশিং পায়খৎপনা মহৌশাগী অকোয়গী ফিবমশিং ঙাক-শেনবগা লোয়ননা অনৌবা থবকশিং ফংনবা খুদোংচাবশিং পীগনি। মেনুফেকচরিং চাউখৎনবা ইন্দষ্ট্রিয়েল ক্লষ্টর ২০০ রোম মশক খঙদোক্কনি অমসুং শৌগৎকনি। তামিল নাদুদা উদ্যোগ কয়া লৈরি, স্কিম অসিনা মফম অসিগী নহারোলশিংদা কান্নবা পীগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ২০৪৭ দা বিকসিত ভারত অমা শেমগৎপা ভারতমচা খুদিংমক্কী অপাম্বনি। লৈবাক অসিগী পান্দম ফংবদা তামিল নাদুনা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌগনি। চাউখৎপদা কাংলুপ খুদিংমক কোনশিন্নবা অমসুং রাজ্য অসি চাউখৎনবা কেন্দ্রনা থবক পায়খৎলি। বিকসিত ভারতগীদমক বিকসিত তামিল নাদু অমা শেমগৎপা হায়বসি ঐখোয়গী অপুনবা পান্দমনি।