Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi shares glimpses of his address during inauguration, dedication to the Nation and laying the foundation stone of various development projects worth over Rs. 2,700 crore in Puducherry
01 MAR 2026 6:03PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has shared glimpses of his address during inauguration, dedication to the Nation and laying the foundation stone of various development projects worth over Rs. 2,700 crore in Puducherry
In a series of X posts, Prime Minister Modi said;
“Delighted to be among the wonderful people of Puducherry. Today, multiple development works are being launched that will enhance ease of living and boost the region’s economic growth.”
“Vanakkam Puducherry!
Delighted to be among my sisters and brothers of Puducherry for the launch of several development works. The double-engine NDA government has worked extensively for the welfare of the people.”
“In the last five years, Puducherry has witnessed record development, in line with the vision of building BEST Puducherry.”
“Here is how we are empowering the youth of Puducherry…”
“We want to make Puducherry a hub for medical tourism and holistic healthcare.”
“Congress made Puducherry an ATM to serve only one family in Delhi. That is why Puducherry will never vote for Congress and its allies.”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পুদুচেরিদা লুপা করোর ২,৭০০ হেনবগী তোঙান তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং শঙ্গাবা, উরেপ-উয়ুং তম্বা অমসুং মীয়ামদা কৎথোকপা মনুংদা মহাক্না ফোঙদোকখিবা ৱারোল প্রধান মন্ত্রীনা সিয়ার তৌখ্রে
01 MAR 2026 6:03PM by PIB Imphal
পুদুচেরিদা লুপা করোর ২,৭০০ হেনবগী তোঙান তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং শঙ্গাবা, উরেপ-উয়ুং তম্বা অমসুং মীয়ামদা কৎথোকপা মনুংদা মহাক্না ফোঙদোকখিবা ৱারোল প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা সিয়ার তৌখ্রে।
এক্সতা পোষ্টশিংগী পরিং অমদা, প্রধান মন্ত্রী মোদীনা হায়খি;
“পুদুচেরিগী অঙকপা মীয়ামগী মরক্ত তিনবা অসি অপেনবা ফাওই। ঙসি হৌদোক্লিবা তোঙান তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী থবকশিংনা হিংবদা লাইহনগনি অমসুং লমদম অসিগী শেন-থুম চাউখৎপা হেনগৎহনগনি”।
“বনাক্কম পুদুচেরি!
তোঙান তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী থবকশিং হৌদোক্নবা পুদুচেরিগী ঐগী ইচলশিং অমসুং ইনাওশিংগী মরক্ত শরুক য়াবা অসি হরাওই। মীয়ামগী য়াইফনবা দবল-ইঞ্জিন এন.দি.এ সরকারনা থবক পায়খৎলে”।
“হৌখিবা চহি ৫ দা, পুদুচেরি শিংথাবা য়ানা চাউখৎপা উরে, বেষ্ট পুদুচেরি শেমগৎনবা পান্দমগী লম্বীদা চঙশিল্লি”।
“কমদৌনা ঐখোয়না পুদুচেরিগী নহারোলশিং ফিবম ফগৎহনবগে হায়বা মফম অসিদা লৈরে…”
“পুদুচেরি মেদিকেল তুরিজম অমসুং অনা-লাইয়েংগী মফম অমা ওইহনবা ঐখোয়না পাম্মী”।
“দিল্লিদা ইমুং অমা খক সেবা তৌনবা কংগ্রেসনা পুদুচেরি এ.তি.এম অমা ওন্থোকখি। মরম অদুনা পুদুচেরিনা কৈদৌঙৈদা কংগ্রেস অমসুং মসিগা চৎমিন্নরিবশিংদা ভোৎ পীদ্রিবনি”।