Prime Minister's Office
Prime Minister speaks with Amir of Qatar
03 MAR 2026 7:01PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi spoke with H.H. Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani, the Amir of Qatar.
During the conversation, the Prime Minister conveyed that India stands firmly in solidarity with Qatar and strongly condemns any violation of its sovereignty and territorial integrity.
The two leaders emphasized the urgent need to restore peace and stability in the region through dialogue and diplomacy.
The Prime Minister also conveyed his appreciation for the continued support and care extended by the Qatari leadership to the Indian community in Qatar during this challenging time.
The Prime Minister wrote on X;
“Spoke with my brother, H.H. Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani, the Amir of Qatar. We stand firmly in solidarity with Qatar and strongly condemn any violation of its sovereignty and territorial integrity. We emphasized the urgent need to restore peace and stability in the region through dialogue and diplomacy. I also conveyed my appreciation for his continued support and care for the Indian community in Qatar during this challenging time.
@TamimBinHamad”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা কাতরগী অমিরগা ৱারি শানখ্রে
03 MAR 2026 7:01PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা কাতরগী অমির সৈখ তামিন বি হমদ অল থানিগা ৱারি শানখ্রে।
ৱারি শানবা অদুদা, কাতরগীদমক ভারতনা খোঙফম চেৎনা লেপ্লিবা অদু প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি অমসুং কাতরগী মনিংতম্বা অমসুং ঙমখৈগী অপুনবা শক্তমদা শিংনরকপশিং য়াম্না কন্না য়ানিংদবা ফোঙদোকখি।
ৱারি শানবা অমসুং কুতনিতিগী খুৎথাংদা লমদম অসিদা শান্তি অমসুং তুংদু-লৈতাবা পুরকপগী দরকার ওইবা অদু লুচিংবশিংনা তকশিনখি।
অৱাবা তানফম অসিদা কাতরদা লৈরিবা ভারতমচাশিংদা মখা তানা মতেং পাংখিবা অমসুং চেকশিন্না শেন্নখিবা অদুগীদমক প্রধান মন্ত্রীনা কাতরগী লুচিংবশিং থাগৎপা ফোঙদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা এক্সতা হায়খি;
“ঐগী মরুপ কাতরগী অমির সৈখ তামিন বি হমদ অল থানিগা ৱারি শানখ্রে। কাতরগী মনিংতম্বা অমসুং ঙমখৈগী অপুনবা শক্তমদা শিংনরকপশিং য়াম্না কন্না য়ানিংদবা ফোঙদোকপগা লোয়ননা ঐখোয়না কাতরগীদমক খোঙফম চেৎনা লেপ্লি। ৱারি শানবা অমসুং কুতনিতিগী খুৎথাংদা লমদম অসিদা শান্তি অমসুং তুংদু-লৈতাবা পুরকপগী দরকার ওইবা অদু ঐখোয়না তকশিনখি। অৱাবা তানফম অসিদা কাতরদা লৈরিবা ভারতমচাশিংদা মখা তানা মতেং পাংখিবা অমসুং চেকশিন্না শেন্নখিবা অদুগীদমক ঐনা কাতরগী লুচিংবশিং থাগৎপা ফোঙদোকচরি।
@TamimBinHamad”