Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah pays tribute to Savitribai Phule on her death anniversary
Savitribai Phule Ji launched a movement to connect women with education at a time when many social evils were prevalent in society
She established the country’s first school for girls and spread the idea of equality among the masses
10 MAR 2026 11:26AM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah paid tribute to Savitribai Phule on her death anniversary. In a post on X, Shri Amit Shah said, “Savitribai Phule started a movement to connect women with education at a time when many social evils were prevalent in society. She established the country’s first school for girls and spread the idea of equality among the masses. I pay my tribute to Savitribai Phule Ji on her death anniversary.”

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমসুং কো ওপরেসনগী মন্ত্রী শ্রী অমিত শাহনা সাবিত্রিবাই ফুলেগী মপোক নুমিত্তা ইকায় খুম্নবা উৎখ্রে
সবিত্রিবাই ফুলেজিনা খুন্নাইগী ওইনা ফত্তবা কয়াগী মতিক লৈরম্বা মতম অদুদা নুপীশিংবু মহৈ-মশিংগা শম্নহন্নবা খোঙজং অমা হৌদোকখি
মহাকনা লৈবাক অসিগী ইহান অহানবা নুপীমচাশিংগী স্কুল লিংখৎখি অমসুং মীয়ামগী মরক্তা মান্নবা ৱাখল্লোন শন্দোকখি
10 MAR 2026 11:26AM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমসুং তেংবাং পিনবগী মন্ত্রী শ্রী অমিত শাহনা শাবিত্রিবাই ফুলেগী লৈখিদবগী কুমওন থৌরমদা মহাকপু ইকায় খুম্নবা উৎখি। X দা থারকপা পোষ্ট অমদা শ্রী অমিত শাহনা হায়খি, “সাবিত্রিবাই ফুলেনা নুপীশিংবু এজুকেসনগা শম্নহন্নবা খোঙজং অমা হৌদোকখি, খুন্নাইদা খুন্নাইগী ওইবা ফত্তবা কয়া থোক্লিবা মতমদুদা মহাক্না লৈবাক অসিগী ইহান অহানবা নুপীমচাশিংগী স্কুল লিংখৎপীরমখি অমসুং মীয়ামগী মরক্তা মান্নবা ৱাখল্লোন শন্দোকখি। মহাক্না লৈখিদবগী চহিদা ঐহাক্না সাবিত্রিবাই ফুলেজিগী মফমদা ইকায় খুম্নবা উৎচরি।”