Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves construction of 4 Lanning of Badnawar-Petlawad-Thandla-Timarwani section of (NH-752D) of Delhi Mumbai expressway in Madhya Pradesh on Hybrid Annuity Mode worth Rs.3,839.42 crore
10 MAR 2026 4:23PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs, chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi, today has approved the development of a 4-lane corridor from Badnawar-Petlawad-Thandla-Timarwani section of NH-752D having a length of 80.45 kilometer with a total capital cost of Rs.3,839.42 crore.
The approved corridor will provide connectivity of Ujjain to Timrawani interchange at Delhi Mumbai Expressway (DME).
The primary purpose of the proposed four-lane project corridor is to improve travel efficiency and is expected to reduce travel time by approx. one hour. The Ujjain–Badnawar section of 70.40 km Length has been already upgraded from 2-lane to 4-lane. The instant Badnawar–Timrawani stretch is an exisiting intermediate lane (5.5m) with poor geometry (Speed 20-50 kmph). Upgrading this section will complete the direct 4-lane connectivity from Ujjain to Timrawani interchange at Delhi Mumbai expressway (DME) with Speed 80-100 kmph.
The Timarwani–Thandla–Petlawad–Badnawar–Ujjain corridor is the shortest route for traffic from Gujarat and Maharashtra to Ujjain. Upgradation of the Timarwani–Badnawar section will strengthen inter-state connectivity and enable efficient movement of traffic and would also take care of surge in traffic during Simhastha Kumbh Mela in April-2028.
Badnawar-Petlawad Thandla-Timarwani Section traverses through tribal regions of Dhar & Jhabua Districts. Parts of Dhar District are covered under the Aspirational Blocks Programme of NITI Aayog. The up-gradation of section will provide direct and faster access from the Ujjian-Badnawar–Timarwani corridor to the Delhi–Mumbai Expressway. This improved linkage will reduce lower logistics costs, facilitate efficient movement of raw materials & finished goods and strengthen access to industrial hubs/MMLPs, situated at Indore, Pithampur,Ujjain and Dewas.
The proposed project provides high speed connectivity designed for improved safety and uninterrupted traffic movement, reducing travel time, congestion, and operating costs. Importantly, the project will enhance the basic infrastructure in the region, contributing to the overall economic development of Dhar and Jhabua districts in the state of Madhya Pradesh.
The salient features of the project are as under:
Sr. No.
Project Features
Details
1
Length
80.45 kms (Greenfield + Brownfield) Corridor
2
Type of pavement
Flexible Pavement
3
Proposed Configuration
4-Lane
4
Major Bridges
06
5
Minor Bridges
34 Nos.
6
RUB (Road Under Bridge)
01 Nos.
7
VUP / LVUP/SVUP
9 Nos. / 29 Nos. / 04 Nos.
8
Construction period
24 months
9
Concession Period
17 Years (2 Yrs Construction period + 15 Yrs O&M)
Annexure-I
A map with a red line

শেনমিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম (সি.সি.ই.এ.)
মধ্য প্রদেশকি দিল্লী মুম্বাই এক্সপ্রেশৱেগী (এন.ঐচ.-৭৫২দি)গী বদনাৱার-পেতলাৱাদ-থান্দলা-তিমারৱানি সেক্সনগী ৪ গী লেনিং অসি লুপা করোর ৩,৮৩৯.৪২ গী হায়বৃদ এনুইতি মোদতা শানবা মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পিখ্রে
10 MAR 2026 4:23PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদিনা চেয়রমেন ওইবা কেবিনেৎ কমিতি ওন ইকোনোমিক এফেয়রসনা ঙসি এন.ঐচ.-৭৫২ দিগী বদনাৱার-পেতলাৱাদ-থান্দলা-তিমারৱানি সেক্সনদগী কিলোমিতর ৮০.৪৫ শাংবা কোরিদোর অমা সেমগৎনবা অয়াবা পিখ্রে অমসুং মসিগী অপুনবা কেপিতেল কোশ্ৎ লুপা করোর ৩,৮৩৯.৪২নি।
অয়াবা পিরবা কোরিদোর অসিনা দিল্লী মুম্বাই এক্সপ্রেশৱে (দি.এম.ই.)দা উজ্জৈনদগী তিমরাৱানি ইন্তরচেঞ্জ ফাওবগী কনেক্তিবিতি ফংহল্লগনি।
প্রপোজ তৌরিবা লেন মরিগী প্রোজেক্ত কোরিদোর অসিগী মরুওইবা পান্দমদি চত্থোক-চৎশিনগী মঙম হেনগৎহনবনি অমসুং মসিনা চত্থোক-চৎশিনগী মতম অসি চাওরাক্না পুং অমরোম হন্থগনি হায়না পানরি। কিলোমিতর ৭০.৪০ শাংবা উজ্জৈন–বদনাৱার সেক্সন অসি হান্ননা ২-লেন্দগী ৪-লেন্দদা অপগ্রেদ তৌখ্রে। খুদক্কী ওইবা বদনাৱার–তিমরাৱানি মশাং অসি জিওমেত্রি ফত্তবা (পুংদা কিলোমিতরদা ২০-৫০গী স্পীদ) লৈবা হৌজিক লৈরিবা ইন্তরমিদিয়েৎ লেন (মিতর ৫.৫) অমনি। সেক্সন অসি অপগ্রেদ তৌবনা দিল্লী মুম্বাই এক্সপ্রেশৱে (দি.এম.ই.)দা উজ্জৈনদগী তিমরাৱানি ইন্তরচেঞ্জ ফাওবগী দাইরেক্তা ৪-লেন কনেক্তিবিতি অসি পুংদা কি.মি. ৮০-১০০ গী স্পীদকা কোন্ননা মপুং ফারগনি।
তিমরৱানি–থান্দলা–পেতলাৱাদ–বদনাৱার–উজ্জৈন কোরিদোর অসি গুজরাত অমসুং মহারাস্ত্রদগী উজ্জৈন ফাওবগী ত্রাফিক্কী খ্বাইদগী তেনবা লম্বিনি। তিমরৱানি–বদনাৱার সেক্সন অসি অপগ্রেদ তৌবনা ইন্তর-স্তেত কনেক্তিবিতি অসি মপাঙ্গল কনখৎহনগনি অমসুং ত্রাফিক ইফিসিয়েন্ত ওইনা চত্থোক-চৎশিন তৌবা ঙমহনগনি অমসুং এপ্রিল-২০২৮ দা সিমহস্থা কুম্ভ মেলাগী মনুংদা ত্রাফিক হেনগৎলকপগীসু চেকশিন্না য়েংশিনগনি।
বদনাৱার-পেতলাৱাদা থান্দলা-তিমারৱানি সেক্সন অসিনা ধার & ঝাবুয়া জিলাশিংগী ত্রাইবেল লমদমসিংদা চৎলি। ধার জিলাগী শরুক খরদি নিতি আয়োগকি এস্পীরেশনেল ব্লোক প্রোগ্রামগী মখাদা কোনসিল্লী। সেক্সন অসি অপগ্রেদা তৌবনা উজ্জিয়ান-বদনাৱার–তিমারৱানি কোরিদোরদগী দিল্লী–মুম্বই এক্সপ্রেশৱে ফাওবা হকথেংননা অমসুং য়াম্না থুনা য়ৌবা ঙম্লগনি। মসিগী অহোঙবা লিঙ্কেজ অসিনা লোজিস্তিক্সকি মমল হন্থহনগনি, রো মেতরিয়েলশিং অমসুং লোয়শিল্লবা পোৎলমশিং অসি মঙম লৈনা চত্থোক-চৎশিন তৌবদা লাইথোকহল্লগনি অমসুং ইন্দোর, পিথম্পুর,উজ্জৈন অমসুং দেৱাসতা লৈবা ইন্দস্ত্রিয়েল হবশিং/এম.এম.এল.পি.শিংগী খুদোংচাবা হেনগৎহনগনি।
প্রপোজ তৌরিবা প্রোজেক্ত অসিনা চত্থোক-চৎশিনগী মতম, মী য়াম্না তিনবা, অমসুং ওপরেতিং কোস্ত হন্থহন্দুনা সেফতি ফগৎহন্নবা অমসুং ত্রাফিক চত্থোক-চৎশিন তৌবদা অকায়বা পিনবা দিজাইন তৌবা হায় স্পীদ কনেক্তিবিতি লৈহল্লি। মরু ওইনা, প্রোজেক্ত অসিনা লমদম অসিগী বেসিক ইনফ্রাস্ত্রকচর হেঙ্গৎহল্লগনি, মসিনা মধ্য প্রদেশ রাজ্যগী ধার অমসুং ঝাবুৱা জিলাশিংগী অপুনবা শেন্মীৎলোনগী চাওখৎ-থৌরাংদা মতেং পাংগনি।
প্রোজেক্তা অসিগী মরুওইবা মশকসিং অসি মখাদা পিরি:
সেরিএল নম্বর
প্রোজেক্ত ফীচরশিং
মরিক চুম্বা ৱারোলশিং
1
অশাংবা
কিলোমিতর 80.45 (গ্রীনফীল্দ + ব্রাউন্দফীল্দ) কোরিদোর
2
পেভমেন্তকী মখল
ফ্লেক্সিবল ওইবা পেভমেন্ত
3
প্রোপোজ তৌরিবা কনফিগ্যুরেসন
লেন-4
4
থোং অচৌবশিং
06
5
থোং মচাশিং
মশিং 34
6
আর.য়ু.বি.(রোদ অন্দর ব্রীজেজ)
মশিং 01
7
ভি.য়ু.পি. / এল.ভি.য়ু.পি./এস.ভি.য়ু.পি.
মশিং 9 / মশিং 29 /মশিং 04
8
শাবদা চংগদবা মতম
থা 24
9
কন্সেসনগী মতম
চহী 17 (শাবগী মতম চহী 2 + ও. &এম. চহী 15)
এনেক্সর-I
A map with a red line