Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah pays tribute to Chhatrapati Sambhaji Maharaj on his martyrdom day
Chhatrapati Sambhaji Maharaj remained committed throughout his life to preserve the legacy of Swaraj, Swadharma and Swabhasha inherited from Chhatrapati Shivaji Maharaj
Even severe sufferings could not shake Chhatrapati Sambhaji Maharaj's resolve to protect the nation, who had spread fear amongst the Mughal invaders
11 MAR 2026 12:24PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah paid tribute to Chhatrapati Sambhaji Maharaj on his martyrdom day.
In a post on X platform, Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah said that Chhatrapati Sambhaji Maharaj remained committed throughout his life to preserve the legacy of Swaraj, Swadharma and Swabhasha inherited from Chhatrapati Shivaji Maharaj. He said that even severe sufferings could not shake Chhatrapati Sambhaji Maharaj's resolve to protect the nation, who had spread fear amongst the Mughal invaders.

গৃহ মন্ত্ৰালয়
ছত্ৰপতি সম্ভাজী মহাৰাজৰ ছহিদ দিৱসত কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহৰ তেওঁলৈ শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন
ছত্ৰপতি শিৱাজী মহাৰাজৰ পৰা উত্তৰাধিকাৰসূত্ৰে লাভ কৰা স্বৰাজ, স্বধৰ্ম আৰু স্বভাষাৰ ঐতিহ্য সংৰক্ষণৰ বাবে আজীৱন প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ হৈ আছিল ছত্ৰপতি সম্ভাজী মহাৰাজ
ছত্ৰপতি সম্ভাজী মহাৰাজক আনকি তীব্ৰ কষ্টয়ো দেশ ৰক্ষা কৰাৰ সংকল্পৰ পৰা আঁতৰ কৰিব পৰা নাছিল, তেওঁ মোগল আক্ৰমণকাৰীক সন্ত্ৰস্ত কৰি ৰাখিছিল
11 MAR 2026 12:24PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে ছত্ৰপতি সম্ভাজী মহাৰাজৰ প্ৰতি তেওঁৰ ছহিদ দিৱসত শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰে।
এক্সৰ এটা পোষ্টত কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে ছত্ৰপতি সম্ভাজী মহাৰাজে ছত্ৰপতি শিৱাজী মহাৰাজৰ পৰা উত্তৰাধিকাৰসূত্ৰে পোৱা স্বৰাজ, স্বধৰ্ম আৰু স্বভাষাৰ ঐতিহ্য সংৰক্ষণৰ বাবে আজীৱন প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ হৈ আছিল। তেওঁ কৈছিল যে মোগল আক্ৰমণকাৰীসকলক সন্ত্ৰস্ত কৰি ৰখা ছত্ৰপতি সম্ভাজী মহাৰাজৰ দেশ ৰক্ষাৰ সংকল্পক আনকি তীব্ৰ কষ্টয়ো প্ৰভাৱিত কৰিব নোৱাৰিলে।