Prime Minister's Office
Prime Minister shares glimpses from the inauguration and dedication to the nation of multiple developmental projects in Ernakulum, Keralam
11 MAR 2026 8:51PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi visited the vibrant coastal city of Kochi today to accelerate the development of Keralam by launching multiple projects. The Prime Minister inaugurated and laid the foundation stones for initiatives totaling approximately ₹11,000 crore. Addressing the gathering, the Prime Minister noted that coming to Kochi is always a magnificent experience, stating, "I extend my heartiest congratulations to the people of Keralam for these projects."
Sharing glimpses in a series of posts on X, Shri Modi said:
"Today, new opportunities are emerging in seaweed production. Our Government is encouraging the same.
Likewise, we are promoting modern fish farming systems too."
"It was our Government that created a separate ministry for the welfare of fishermen. This benefitted Keralam significantly. It’s great to see FPOs growing in the sector too."
"Akhila Kerala Dheevara Sabha has made a very significant contribution in promoting social harmony and unity in society."
"The Polypropylene Unit at the Kochi Refinery will strengthen our efforts towards self-reliance and support many sectors like packaging, textiles, automobiles and medical devices."
"A boost to connectivity in Keralam!"

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা কেরলমগী এর্নাকুলমদা মশিং য়াম্লবা চাওখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্তশিং শঙ্গাখিবা অমসুং জাতিগীদমক কত্থোকখিবা অদুগী মমিশিং অদু সেয়র তৌখ্রে
11 MAR 2026 8:51PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি সহরদা কেরলমগী চাওখৎ-থৌরাংগী খোঙজেল য়াংশিলহন্নবগীদমক্তা প্রোজেক্ত মশিং কয়া হৌদোক্নবা কোচিদা চৎখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা চাওরাক্না লুপা করোর ১১,০০০গী অপুনবা ইনিসিয়েতিবশিং শঙ্গাখি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমখি। মীফম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা কোচিদা লাকপা অসি মতম পুম্নমক্তা অঙকপা এক্সপরিয়েন্স অমনি হায়না পনখি, মহাক্না হায়খি, “প্রোজেক্তশিং অসিগীদমক ঐহাক্না কেরলমগী মীয়ামদা থম্মোয় শেঙনা নুংঙাইবা ফোঙদোকচরি।”
X কী পোস্ত কয়া অমদা মমিশিং সেয়র তৌরদুনা শ্রী মোদীনা হায়খি,
"ঙসি সমুদ্রগী উহৈ পুথোকপদা অনৌবা খুদোংচাবশিং থোরক্লি। ঐখোয়গী সরকারনা মসিমক পুক্নিং থৌগৎলি।"
মতৌ অসুম্না ঐখোয়না মোদর্ন ফিশ ফার্মিং সিস্তেমশিংসু প্রমোত তৌরি।”
"ঐখোয়গী সরকারনা ঙামীশিংগী য়াইফনবা তোঙানবা মন্ৎরালয় অমা সেমখি। মসিনা কেরলমদা য়াম্না কান্নবা পিখি। সেক্তর অসিদা এফ.পি.ও.শিংসু হেনগৎলকপা উবদা নুংঙাইবা ফাওই।"
"অখিলা কেরলা ধিবরা সভানা খুন্নাইদা খুন্নাইগী নুংশিনবা অমসুং অপুনবা হেনগৎহনবদা য়াম্না মরুওইবা থৌদাং লৌরি।"
কোচি রিফাইনরিদা লৈবা পোলিপ্রোপাইলিন য়ুনিৎ অসিনা মশানা মশাবু থাজজবগী মায়কৈদা হোৎনরিবা অসি মপাঙ্গল কনখৎহনগনি অমসুং পেকেজিং, তেক্সতাইল, ওতোমোবাইল অমসুং মেদিকেল দিভাইসগুম্বা সেক্তর কয়াদা মতেং পাংগনি।”
"কেরলাদা কনেক্তিবিতিদা খোঙজেল য়াঙখৎপা অমা!"