Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi inaugurates and lays foundation stones for various development projects worth ₹23,550 crore in Silchar, Assam
Today, North-East India is the center of India’s Act East Policy; It is becoming a bridge that connects India with South-East Asia: PM
The farmers of Barak Valley and the workers employed in the tea gardens here have made a very significant contribution to the development of Assam; The Government is continuously taking steps for the welfare of farmers: PM
We consider the villages on the border as the first villages of the country; for the development of border areas, the next phase of the Vibrant Village Programme was launched from Cachar district itself, ensuring improvement in many villages of the Barak Valley as well: PM
14 MAR 2026 1:28PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, laid the foundation stone and inaugurated multiple development projects in Silchar, Assam, today. Addressing the gathering, PM Modi stated that visiting the Barak Valley, a land defined by its culture and vibrancy, is always a deeply special experience for him. The Prime Minister remarked that Silchar serves as the gateway to this valley, where history and language have merged to create a unique regional identity. Shri Modi noted that the region’s strength lies in its diversity, where Bengali, Assamese, and tribal traditions flourish together in harmony. “The diversity of the Barak Valley is its greatest asset, fostering a spirit of brotherhood among its citizens” affirmed Shri Modi.
The Prime Minister observed that the fertile plains and tea gardens of the region have long been the backbone of its local economy and trade routes. PM Modi stated that today’s inauguration of projects worth thousands of crores will further empower the Barak Valley as a logistics hub for the entire North East. Shri Modi noted that these initiatives in rail, road, and education are designed to create vast employment opportunities for the local youth. The Prime Minister pointed out that the region is now being positioned to connect not just the state, but the neighboring regions of West Bengal and the North East. "Barak Valley is going to become a major logistics and trade hub for the North East," remarked Shri Modi.
The Prime Minister remarked that the current government is making the region the centerpiece of India’s Act East Policy. PM Modi noted that the current administration is working to restore its industrial glory. The Prime Minister observed that a historic milestone was reached today with the ground-breaking ceremony for the ₹24,000 crore Shillong-Silchar High-Speed Corridor. He stated that this Access Controlled Corridor is the first of its kind in the North East and ends a decades-old wait for the people. Shri Modi noted that this corridor will link Silchar to Mizoram, Manipur, and Tripura, and eventually to the vast markets of South-East Asia. The Prime Minister pointed out that this connectivity will provide an immense boost to local industry, agriculture, and tourism. "Barak Valley is going to be connected to a very bright future," affirmed Shri Modi.
The Prime Minister stated that the new Silchar flyover will provide much-needed relief from the traffic congestion that has long troubled the city's residents , this infrastructure is a major boon for students at Silchar Medical College, NIT, and Assam University, saving their precious time. Noting that the electrification of over 2,500 kilometers of Assam’s rail network will ensure faster travel, Shri Modi observed. “High-speed, clean rail transport will significantly benefit the pristine environment of the Barak Valley”.
The Prime Minister said that the tea garden workers and farmers of the valley have contributed immensely in Assam’s development. He said that so far more than ₹20,000 crore under the PM-Kisan Samman Nidhi has been transferred to the farmers of Assam. Shri Modi further noted that just yesterday, thousands of farmers in the Barak Valley also received money in their bank accounts. The Prime Minister added that this assistance is helping farmers meet their small but important needs related to agriculture. Shri Modi noted that the establishment of the region’s first Agriculture College at Patharkandi will transform the valley into a hub for agricultural research. The Prime Minister pointed out that this institution will provide the necessary support for local youth to launch successful agri-startups. "Barak Valley will now be known for agricultural studies and research," stated Shri Modi.
Shri Modi stated that the current government follows the mantra of prioritizing those who have been left behind in the race for development. The Prime Minister remarked that while border villages were once considered the "last" villages, his government views them as the "first" villages of the nation. He noted that the Vibrant Village Program, expanded from Cachar district, is already bringing visible improvements to border habitations. The Prime Minister pointed out that the historical neglect of these areas is now being replaced by proactive development and strategic focus. "We consider the border villages as the first villages of the country," affirmed the Prime Minister.
The Prime Minister observed that the Assam government has performed a historical duty by granting land rights to thousands of tea garden families.Stating that providing these land titles is a major step toward changing the future of generations who served for two centuries, Shri Modi noted that this legal security ensures a life of dignity “These land rights will now allow families to access central schemes like permanent housing, electricity, and water”.
The Prime Minister stated that the government has also focused on providing schools, scholarships, and job opportunities specifically for the youth of the tea gardens. PM Modi remarked that these efforts are opening doors to a golden future for the children of workers who were previously neglected. He said that education, skill development, and health have become the primary pillars of the current government’s regional strategy. The Prime Minister pointed out that Assam is rapidly emerging as a health hub, with AIIMS and cancer hospitals now forming a strong network. "The doors of a golden future are opening for the youth of the tea gardens," noted Shri Modi.
The Prime Minister observed that while the youth of Assam now have an open sky of opportunities in the semiconductor and tech sectors, the current era of peace and progress has been achieved through immense sacrifices and must be protected from regressive forces. The Prime Minister pointed out that a befitting reply must be given to any force trying to push the state back into its troubled past. “Assam is now becoming an important part of India’s semiconductor sector. The ecosystem and talent related to next-generation technology are getting ready here,” affirmed Shri Modi.
The Prime Minister observed that during global crises and wars, the current government is working with full strength to minimize the impact on Indian citizens. Shri Modi noted that the region’s journey on the path of progress is now unstoppable, supported by its rich language and culture. PM Modi remarked that the development projects inaugurated today are just the beginning of a new era for the valley. The Prime Minister observed that the collective resolve of the people will ensure a bright and prosperous future for the entire state. “The day is not far when Barak Valley will be recognized as a new center of development,” concluded Shri Modi.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা অসামগী শিলচরদা লুপা করোর ২৩,৫৫০ রোমগী তোঙান তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং শঙ্গাখ্রে অমসুং উরেপ-উয়ুং তমখ্রে
ঙসিদি, অৱাং-নোংপোক ভারত অসি ভারতকী এক্ত ইষ্ট পোলিসিগী ময়োন্নি; মসি খা-নোংপোক এসিয়াগা ভারতকা শম্নবা থোঙ অমা ওইরে: প্রধান মন্ত্রী
বরাক তম্পাক্কী লৌমীশিং অমসুং চা বাগানশিংদা থবক তৌরিবা শিন্মীশিংনা অসামগী চাউখৎপদা শিংথাবা য়ানা মতেং পাংলে; লৌমীশিংগী য়াইফনবা সরকরনা মখা তানা থবক কয়া পায়খৎলি: প্রধান মন্ত্রী
ঙমখৈগী খুঙ্গংশিং লৈবাক অসিগী অহানবা খুঙ্গংশিংনি হায়না ঐখোয় খল্লি; ঙমখৈগী শরুকশিং চাউখৎনবগীদমক, কছার জিলাদগী ভাইব্রেন্ত ভিলেজ প্রোগ্রামগী অনিশুবা তাঙ্কক হৌদোক্লে, বারাক তম্পাক্কী খুঙ্গং কয়াসু চাউখৎহল্লগনি: প্রধান মন্ত্রী
14 MAR 2026 1:28PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা অসামগী শিলচরদা তোঙান তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং শঙ্গাখ্রে অমসুং উরেপ-উয়ুং তমখ্রে। থৌরম অদুদা মীয়ামদা ৱা ঙাংবদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি লমদম অসিগী নাৎ অমসুং ফজবনা মশক তাক্লিবা বরাক তম্পাক্ত লাকপা অসি মতম পুম্নমক্ত মহাক্কী অখন্নবা নুংঙাইবা অমনি। পুৱারি অমসুং লোলনা তোপ-তোপ্পা লমদম অসিগী মশক অমা তাক্লিবা তম্পাক অসিগী থোঙ্গাল অমা শিলচরনা ওইরি। বেঙ্গালি, অসামিজ অমসুং ত্রাইবেগী চৎনবীশিং অমতা ওইনা নুংশিন্না লৈমিন্নরিবা লমদম অসিগী খেন্নবনা লমদম অসিগী মপাঙ্গলনি। বরাক তম্পাক্কী খেন্নবা অসিনা মসিগী খ্বাইদগী মমল য়াম্বা লন্নি, লমদম অসিগী মীয়াম মরক্ত মচিন-মনাও ওইবগী ৱাখল্লোন হেনগৎহল্লে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মতম কয়াগী মমাঙদগী লৈহাও লৈরবা তম্পাকশিং অমসুং চাগী বাগানশিং লমদম অসিগী শেন্মিৎলোন অমসুং ললোন-ইতিক্কী লম্বীশিংগী য়াংলেন শরু ওইদুনা লাক্লি। ঙসি শঙ্গারিবা লুপা করোর লিশিং কয়াগী প্রোজেকশিংনা মখা তানা বারাক তম্পাক অৱাং-নোংপোক শীনবা থুংবগী পোৎ-চৈ পুথোক-পুশিনগী মফম অমা ওইহনগনি। লমদম অসিগী নহারোলশিংদা য়াম্লবা থবকশিং পীনবা রেল, লম্বী অমসুং লাইরিক-লাইশুগী থবকশিং অসি পায়খৎপনি। লমদম অসিনা হৌজিক রাজ্য অসিগা শম্নবা খক নত্তনা, নোংচুপ বেঙ্গল অমসুং অৱাং-নোংপোক্কী মফমশিংগা শম্নরগনি। বরাক তম্পাক অৱাং-নোংপোক্কী মরুওইবা পোৎ-চৈ পুথোক-পুশিন অমসুং ললোন-ইতিক্কী মফম অমা ওইরক্লগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি হৌজিক পাল্লিবা সরকার অসিনা লমদম অসি ভারতকী এক্ত ইষ্ট পোলিসিগী মরুওইবা মফম অমা ওইহল্লে। লমদম অসিগী উদ্যোগকী মপান ফরিঙৈ মতম অদু অমুক হঞ্জিল্লক্নবা হৌজিক পাল্লিবা সরকার অসিনা থবক পায়খৎলি। লুপা করোর ২৪,০০০ গী শিল্লোং-শিলচর হায়-স্পিৎ কোরিদোরগী উরেপ-উয়ুং তমদুনা ঙসি পুৱারি ওইরবা খুমাংচাউশিনবা অমা লৈরে। মসিগী এসেস কন্ত্রোল কোরিদোর অসি অৱাং-নোংপোক্কী অহানবনি অমসুং মীয়াম্না চহি কয়া ঙাইরকপা অসি ফংলে। কোরিদোর অসিনা শিলচরগা মিজোরম, মনিপুর অমসুং ত্রিপুরাগা শম্নগনি অমসুং মখা তারকপদা খা-নোংপোক এসিয়াগী পাক-চাউরবা কৈথেলশিংগা শম্নগনি। লম্বী অসিনা লমদম অসিগী উদ্যোগ, লৌউ-শিংউ অমসুং তুরিজম অঙকপা ফংনা চাউখৎহনগনি। বরাক তম্পাক অফবা তুংলমচৎ অমগা শম্নরগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি শিলচরগী অনৌবা লৈকংথোঙ অসিনা মতম কয়াগী মমাঙদগী সহর অসিগী মীয়াম্না খুদোংচাদবা ময়োক্নদুনা লাকপা লম্বী চিনবা অসি কোকহল্লগনি। লৈকংথোঙ অসি শিলচর মেদিকেল কোলেজ, এন.আই.তি অমসুং অসাম য়ুনিভর্সিতিগী মহৈরোয়শিংগী অচৌবা খুদোংচাবা অমনি, মখোয়গী মমল য়াম্লবা মতম কনবা ঙম্লে। অসামগী রেল নেতৱার্ককী কিমি ২,৫০০ হেন্না মৈ ফংহনবদগী য়াংনা চৎথোক-চৎশিন য়াহল্লগনি। খোঙজেল য়াংবা, মৈখু থাংদবা রেল ত্রান্সপোর্তনা বরাক তম্পাক্কী ফজরবা মহৌশাগী অকোয়বগী ফিবমদা কান্নবা পীগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি বরাক তম্পাক্কী লৌমীশিং অমসুং চা বাগানশিংদা থবক তৌরিবা শিন্মীশিংনা অসামগী চাউখৎপদা শিংথাবা য়ানা মতেং পাংলে। লৌমীশিংগী য়াইফনবা সরকরনা মখা তানা থবক কয়া পায়খৎলি। পি.এম কিষান সম্মান নিধিগী মখাদা অসামগী লৌমীশিংদা লুপা করোর ২০,০০০ হেন্না ফংহনখ্রে। ঙরাং খক্তদা, বরাক তম্পাক্কী লৌমী লিশিং কয়া মখোয়গী বেঙ্ক একাউন্তশিংদা শেন ফংখ্রে। মসিগী মতেং অসিনা লৌউ-শিংউগা মরী লৈনবা খ্বাইদগী দরকার ওইবশিংগীদমক লৌমীশিংগী মতেং পাংগনি। পথারকান্দিদা লমদম অসিগী অহানবা এগ্রিকলচরেল কোলেজ লিংখৎপা অসিনা তম্পাক অসি লৌউ-শিংউগী লমদা থিজিন্নবা মফম অমা ওইহল্লগনি। মসিগী মহৈলোয়শঙ অসিনা মাইপাক্না এগ্রি-ষ্টার্দঅপশিং হৌদোক্নবা লমদম অসিগী নহারোলশিংদা মখোয়গী দরকার ওইবশিং পীগনি। হৌজিক বরাক তম্পিক লৌউ-শিংউগী লাইরিক তম্বা অমসুং থিজিনবগীদমক মমিং চৎলগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি চাউখৎপগী লমজেলদা মনিংদা লৈহৌরবশিং মরুওইনা লৌবা লাইৱা অদু হৌজিক পাল্লিবা সরকার অসিনা শীজিন্নরি। মতম অমদা ঙমখৈদা লৈবা খুঙ্গংশিং অরোইবা খুঙ্গংশিংনি হায়না খন্নরমখি। মহাক্কী সরকারনা ঙমখৈগী খুঙ্গংশিং লৈবাক অসিগী অহানবা খুঙ্গংশিংনি হায়না খল্লি। ঙমখৈগী শরুকশিং চাউখৎনবগীদমক, কছার জিলাদগী ভাইব্রেন্ত ভিলেজ প্রোগ্রামগী অনিশুবা তাঙ্কক হৌদোকখি অমসুং ঙমখৈগী খুঙ্গংশিংদা অফবা ফলশিং উবা ফংলে। পুৱারিদগী হৌনা মীরাইদুনা লাক্লবা মফমশিং হৌজিক অফবা চাউখৎ-থৌরাং অমসুং মরুওইবা মীৎয়েংনা মহুৎশীল্লে। বারাক তম্পাক্কী খুঙ্গং কয়াসু চাউখৎহল্লগনি
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি চা বগানগী ইমুং লিশিং কয়াদা লমগী পাত্তশিং পীদুনা অসাম সরকারনা পুৱারি ওইরবা থৌদাং অমা পাংথোক্লে। মখোয়দা লমগী পাত্তাশিং পীবা অসি চহি ২০০ হেন্না থবক তৌদুনা লাক্লবশিংগী তুংগী মীরোলশিং অহোংবা পুরক্নবা মাইকৈদা থাংজিনবা অচৌবা খোঙথাং অমনি। মসিগী আইনগী ওইবা সেকুরিতি অসিনা ইকায়খুম্নবা পুন্সি অমা ফংহল্লগনি। লমগী মপু ওইবা ফংবা অসিনা হৌজিক ইমুং কয়া য়ুম শানবা, মৈ থান্নবা অমসুং ঈশিং ফংনবা কেন্দ্র সরকারগী স্কিমশিংগী কান্নবশিং ফংলগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মরুওইনা চা বগানশিংগী নহারোলশিংদা স্কুলশিং, স্কোলারশিপশিং অমসুং থবক পীনবা সরকারনা মীৎয়েং চঙলে। পায়খৎলিবা থবকশিং অসিনা মমাঙদা মীরাইদুনা লাক্লবা শিন্মীশিংগী অঙাংশিংদা অফবা তুংলমচৎ অমা পীনবা থোঙশিং হাংদোক্লে। লাইরিক-লাইশু, স্কিল হেনগৎহনবা অমসুং হকশেল অসি হৌজিক পাল্লিবা সরকারগী লমদম অসিগী লাল্লোংগী মরুওইবা য়ুম্বীশিং ওইরে। এ.আই.আই.এম.এস অমসুং কেন্সর হোস্পিতালশিং লৈদুনা, হৌজিক অসাম হকশেলগী মফম অমা য়াংনা ওইরক্লি। চাগী বগানশিংগী নহারোলশিংগীদমক অফবা তুংলমচৎ অমগী থোঙশিং হাংদোক্লে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি সেমিকন্দক্তরশিং অমসুং তেক সেক্তরশিংদা অসামগী নহারোলশিংগী খুদোংচাবশিংগী অহাংবা অতিয়া অমা লৈরে, অচৌবা কৎথোকপা কয়াগী খুৎথাংদা হৌজিক শান্তি অমসুং চাউখৎপগী মতম অসি য়ৌরকপনি অমসুং ফত্তবা শাফুশিংদগী ঙাকথোক্কদবনি। রাজ্য অসি অমুক হন্না হৌখিবা মতমগী খুদোংথিবা অদুদা হল্লক্নবা হোৎনরিবা শাফু খুদিংমক মতিক চাবা পাউখুম অমা পীগদবনি। হৌজিক অসাম ভারতকী সেমিকন্দক্তর সেক্তরগী মরুওইবা শরুক অমা ওইরে। অনৌবা তেক্নোলোজিগা মরী লৈনবা হৈথোই-শিংথোইরবা মীওইশিং মফম অসিদা শেম-শাদুনা লৈরে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মালেমগী খুদোংচাদবশিং অমসুং লানশিং মনুংদা, ভারতকী মীয়াম্না ময়োক্নবা অৱাবশিং হন্থহন্নবা অকনবা থৌনাগা লোয়ননা হৌজিক পাল্লিবা সরকার অসিনা থবক পায়খৎলি। লমদম অসিগী চাউখৎপগী লম্বীদা চৎলিবা খোঙচৎ অসি লেপহনবা ঙম্লোই, লমদম অসিগী ইনাকখুল্লবা লোল অমসুং চৎনবীনা শৌগৎলি। ঙসি শঙ্গারিবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং অসি তম্পাক অসিগী অনৌবা যুগ অমা হৌবনি। মীয়ামগী অপুনবা ৱারেপনা রাজ্য শীনবা থুংনা অফবা অমসুং নুংঙাই য়াইফবা তুংলমচৎ অমা পুরক্কনি। বরাক তম্পাক চাউখৎপগী অনৌবা মফম অমা ওইনা মীয়াম্না খঙনগদবা নুমিৎ অদু কুইদ্রে।