Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi inaugurates and lays foundation stones for various development projects worth ₹23,550 crore in Silchar, Assam
Today, North-East India is the center of India’s Act East Policy; It is becoming a bridge that connects India with South-East Asia: PM
The farmers of Barak Valley and the workers employed in the tea gardens here have made a very significant contribution to the development of Assam; The Government is continuously taking steps for the welfare of farmers: PM
We consider the villages on the border as the first villages of the country; for the development of border areas, the next phase of the Vibrant Village Programme was launched from Cachar district itself, ensuring improvement in many villages of the Barak Valley as well: PM
14 MAR 2026 1:28PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, laid the foundation stone and inaugurated multiple development projects in Silchar, Assam, today. Addressing the gathering, PM Modi stated that visiting the Barak Valley, a land defined by its culture and vibrancy, is always a deeply special experience for him. The Prime Minister remarked that Silchar serves as the gateway to this valley, where history and language have merged to create a unique regional identity. Shri Modi noted that the region’s strength lies in its diversity, where Bengali, Assamese, and tribal traditions flourish together in harmony. “The diversity of the Barak Valley is its greatest asset, fostering a spirit of brotherhood among its citizens” affirmed Shri Modi.
The Prime Minister observed that the fertile plains and tea gardens of the region have long been the backbone of its local economy and trade routes. PM Modi stated that today’s inauguration of projects worth thousands of crores will further empower the Barak Valley as a logistics hub for the entire North East. Shri Modi noted that these initiatives in rail, road, and education are designed to create vast employment opportunities for the local youth. The Prime Minister pointed out that the region is now being positioned to connect not just the state, but the neighboring regions of West Bengal and the North East. "Barak Valley is going to become a major logistics and trade hub for the North East," remarked Shri Modi.
The Prime Minister remarked that the current government is making the region the centerpiece of India’s Act East Policy. PM Modi noted that the current administration is working to restore its industrial glory. The Prime Minister observed that a historic milestone was reached today with the ground-breaking ceremony for the ₹24,000 crore Shillong-Silchar High-Speed Corridor. He stated that this Access Controlled Corridor is the first of its kind in the North East and ends a decades-old wait for the people. Shri Modi noted that this corridor will link Silchar to Mizoram, Manipur, and Tripura, and eventually to the vast markets of South-East Asia. The Prime Minister pointed out that this connectivity will provide an immense boost to local industry, agriculture, and tourism. "Barak Valley is going to be connected to a very bright future," affirmed Shri Modi.
The Prime Minister stated that the new Silchar flyover will provide much-needed relief from the traffic congestion that has long troubled the city's residents , this infrastructure is a major boon for students at Silchar Medical College, NIT, and Assam University, saving their precious time. Noting that the electrification of over 2,500 kilometers of Assam’s rail network will ensure faster travel, Shri Modi observed. “High-speed, clean rail transport will significantly benefit the pristine environment of the Barak Valley”.
The Prime Minister said that the tea garden workers and farmers of the valley have contributed immensely in Assam’s development. He said that so far more than ₹20,000 crore under the PM-Kisan Samman Nidhi has been transferred to the farmers of Assam. Shri Modi further noted that just yesterday, thousands of farmers in the Barak Valley also received money in their bank accounts. The Prime Minister added that this assistance is helping farmers meet their small but important needs related to agriculture. Shri Modi noted that the establishment of the region’s first Agriculture College at Patharkandi will transform the valley into a hub for agricultural research. The Prime Minister pointed out that this institution will provide the necessary support for local youth to launch successful agri-startups. "Barak Valley will now be known for agricultural studies and research," stated Shri Modi.
Shri Modi stated that the current government follows the mantra of prioritizing those who have been left behind in the race for development. The Prime Minister remarked that while border villages were once considered the "last" villages, his government views them as the "first" villages of the nation. He noted that the Vibrant Village Program, expanded from Cachar district, is already bringing visible improvements to border habitations. The Prime Minister pointed out that the historical neglect of these areas is now being replaced by proactive development and strategic focus. "We consider the border villages as the first villages of the country," affirmed the Prime Minister.
The Prime Minister observed that the Assam government has performed a historical duty by granting land rights to thousands of tea garden families.Stating that providing these land titles is a major step toward changing the future of generations who served for two centuries, Shri Modi noted that this legal security ensures a life of dignity “These land rights will now allow families to access central schemes like permanent housing, electricity, and water”.
The Prime Minister stated that the government has also focused on providing schools, scholarships, and job opportunities specifically for the youth of the tea gardens. PM Modi remarked that these efforts are opening doors to a golden future for the children of workers who were previously neglected. He said that education, skill development, and health have become the primary pillars of the current government’s regional strategy. The Prime Minister pointed out that Assam is rapidly emerging as a health hub, with AIIMS and cancer hospitals now forming a strong network. "The doors of a golden future are opening for the youth of the tea gardens," noted Shri Modi.
The Prime Minister observed that while the youth of Assam now have an open sky of opportunities in the semiconductor and tech sectors, the current era of peace and progress has been achieved through immense sacrifices and must be protected from regressive forces. The Prime Minister pointed out that a befitting reply must be given to any force trying to push the state back into its troubled past. “Assam is now becoming an important part of India’s semiconductor sector. The ecosystem and talent related to next-generation technology are getting ready here,” affirmed Shri Modi.
The Prime Minister observed that during global crises and wars, the current government is working with full strength to minimize the impact on Indian citizens. Shri Modi noted that the region’s journey on the path of progress is now unstoppable, supported by its rich language and culture. PM Modi remarked that the development projects inaugurated today are just the beginning of a new era for the valley. The Prime Minister observed that the collective resolve of the people will ensure a bright and prosperous future for the entire state. “The day is not far when Barak Valley will be recognized as a new center of development,” concluded Shri Modi.

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ସିଲଚରରେ ₹୨୩,୫୫୦ କୋଟି ଟଙ୍କାର ଉନ୍ନୟନମୂଳକ ପ୍ରକଳ୍ପର ଉଦଘାଟନ ଓ ଶିଳାନ୍ୟାସ କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ
ଦକ୍ଷିଣ-ପୂର୍ବ ଏସିଆ ସହ ଭାରତକୁ ଯୋଡ଼ୁଛି ଉତ୍ତର-ପୂର୍ବ: ଆକ୍ଟ ଇଷ୍ଟ ପଲିସିର କେନ୍ଦ୍ରବିନ୍ଦୁ:ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ଆସାମ ବିକାଶରେ ବରାକ ଉପତ୍ୟକାର ଚାଷୀ ଓ ଚା ବଗିଚା ଶ୍ରମିକଙ୍କ ଭୂମିକା ଗୁରୁତ୍ଵପୂର୍ଣ୍ଣ,: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ସୀମାନ୍ତ ଗ୍ରାମକୁ ପ୍ରାଥମିକତା ଦେଉଛି ସରକାର,
କାଚାରରୁ ଆରମ୍ଭ ଭାଇବ୍ରାଣ୍ଟ ଗ୍ରାମ ଯୋଜନାରେ ବରାକ ଉପତ୍ୟକାର ଗ୍ରାମରେ ଉନ୍ନତି: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
14 MAR 2026 1:28PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ସିଲଚରରେ ବିଭିନ୍ନ ଉନ୍ନୟନମୂଳକ ପ୍ରକଳ୍ପର ଉଦଘାଟନ ଓ ଶିଳାନ୍ୟାସ କରିଛନ୍ତି। ସମାବେଶକୁ ସମ୍ବୋଧିତ କରି ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ସଂସ୍କୃତି ଓ ପ୍ରାଣବନ୍ତ ପରମ୍ପରାରେ ସମୃଦ୍ଧ ବରାକ ଉପତ୍ୟକା ପରିଦର୍ଶନ ସଦା ତାଙ୍କ ପାଇଁ ଏକ ବିଶେଷ ଅଭିଜ୍ଞତା। ସେ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ ଯେ ସିଲଚର ଏହି ଉପତ୍ୟକାର ପ୍ରବେଶଦ୍ୱାର ଭାବେ ପରିଚିତ, ଯେଉଁଠାରେ ଇତିହାସ ଓ ଭାଷା ମିଶି ଏକ ବିଶିଷ୍ଟ ଆଞ୍ଚଳିକ ପରିଚୟ ଗଢ଼ିଉଠିଛି। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ଯେ ଏହି ଅଞ୍ଚଳର ଶକ୍ତି ଏହାର ବିବିଧତାରେ ନିହିତ, ଯେଉଁଠାରେ ବଙ୍ଗଳା, ଆସାମିଆ ଓ ଆଦିବାସୀ ପରମ୍ପରାର ସମନ୍ୱୟ ଏକତ୍ର ପ୍ରତିଫଳିତ ହୁଏ। “ବରାକ ଉପତ୍ୟକାର ବିବିଧତା ଏହାର ସର୍ବଶ୍ରେଷ୍ଠ ସମ୍ପଦ, ଯାହା ଏଠାର ଲୋକମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଭାଇଚାରାର ଭାବନାକୁ ଶକ୍ତିଶାଳୀ କରେ,” ବୋଲି ସେ କହିଥିଲେ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ଏହି ଅଞ୍ଚଳର ଉର୍ବର ସମତଳ ଭୂମି ଏବଂ ଚା’ ବଗିଚା ଦୀର୍ଘ ଦିନ ଧରି ଏହାର ସ୍ଥାନୀୟ ଅର୍ଥନୀତି ଓ ବାଣିଜ୍ୟ ପଥର ମେରୁଦଣ୍ଡ ହୋଇଆସିଛି। ଆଜି ହଜାର ହଜାର କୋଟି ଟଙ୍କାର ପ୍ରକଳ୍ପ ଉଦଘାଟନ ସମଗ୍ର ଉତ୍ତର-ପୂର୍ବ ପାଇଁ ବରାକ ଉପତ୍ୟକାକୁ ଏକ ଲଜିଷ୍ଟିକ୍ସ ହବ୍ ଭାବରେ ଆହୁରି ସଶକ୍ତ କରିବ। ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛନ୍ତି ଯେ, ରେଳ, ସଡ଼କ ଏବଂ ଶିକ୍ଷା କ୍ଷେତ୍ରରେ ଏହି ପଦକ୍ଷେପଗୁଡ଼ିକ ସ୍ଥାନୀୟ ଯୁବପିଢ଼ିଙ୍କ ନିମନ୍ତେ ବିପୁଳ ନିଯୁକ୍ତି ସୁଯୋଗ ସୃଷ୍ଟି କରିବା ପାଇଁ ଡିଜାଇନ୍ କରାଯାଇଛି। ଏହି ଅଞ୍ଚଳ ଏବେ କେବଳ ରାଜ୍ୟ ନୁହେଁ, ବରଂ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗ ଏବଂ ଉତ୍ତର-ପୂର୍ବର ପଡ଼ୋଶୀ ଅଞ୍ଚଳଗୁଡ଼ିକୁ ସଂଯୋଗ କରିବା ପାଇଁ ଅବସ୍ଥିତ। "ବରାକ ଉପତ୍ୟକା ଉତ୍ତର-ପୂର୍ବ ପାଇଁ ଏକ ପ୍ରମୁଖ ଲଜିଷ୍ଟିକ୍ସ ଏବଂ ବାଣିଜ୍ୟ କେନ୍ଦ୍ର ହେବାକୁ ଯାଉଛି," ବୋଲି ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛନ୍ତି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ବର୍ତ୍ତମାନର ସରକାର ଏହି ଅଞ୍ଚଳକୁ ଭାରତର ଆକ୍ଟ ଇଷ୍ଟ ପଲିସିର କେନ୍ଦ୍ରସ୍ଥଳ ଭାବରେ ଗଢି ତୋଳିବାକୁ ଯାଉଛନ୍ତି। ବର୍ତ୍ତମାନର ପ୍ରଶାସନ ଏହାର ଶିଳ୍ପ ଗୌରବକୁ ପୁନରୁଦ୍ଧାର କରିବା ପାଇଁ କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଛି। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛନ୍ତି ଯେ, ଆଜି ୨୪,୦୦୦ କୋଟି ଟଙ୍କା ମୂଲ୍ୟର ଶିଲଂ–ସିଲଚର ହାଇସ୍ପିଡ୍ କରିଡରର ଭୂମିପୂଜନ ସମାରୋହ ହେବା ସହ ଏକ ଐତିହାସିକ ମାଇଲଖୁଣ୍ଟ ସୃଷ୍ଟି ହୋଇଛି। ସେ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ଏହି ପ୍ରବେଶ ନିୟନ୍ତ୍ରିତ କରିଡର ଉତ୍ତର-ପୂର୍ବ ଅଞ୍ଚଳରେ ଏହି ପ୍ରକାରର ପ୍ରଥମ ଏବଂ ଲୋକଙ୍କ ପାଇଁ ଦଶନ୍ଧି ଧରି ରହିଥିବା ପ୍ରତୀକ୍ଷାର ଅନ୍ତ ଘଟାଇଛି। ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛନ୍ତି ଯେ, ଏହି କରିଡର ସିଲଚରକୁ ମିଜୋରାମ, ମଣିପୁର ଓ ତ୍ରିପୁରା ସହିତ ସଂଯୋଗ କରିବ ଏବଂ ଏଥି ସହିତ ଶେଷରେ ଦକ୍ଷିଣ-ପୂର୍ବ ଏସିଆର ବିଶାଳ ବଜାର ସହିତ ସଂଯୋଗ କରିବ। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ସୂଚାଇଛନ୍ତି ଯେ, ଏହି ସଂଯୋଗ ସ୍ଥାନୀୟ ଶିଳ୍ପ, କୃଷି ଓ ପର୍ଯ୍ୟଟନକୁ ଏକ ବିପୁଳ ପ୍ରୋତ୍ସାହନ ପ୍ରଦାନ କରିବ। "ବରାକ ଉପତ୍ୟକା ଏକ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଉଜ୍ଜ୍ୱଳ ଭବିଷ୍ୟତ ସହିତ ସଂଯୋଗ ହେବାକୁ ଯାଉଛି,"ବୋଲି ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଦୃଢ଼ୋକ୍ତି ପ୍ରକାଶ କରିଛନ୍ତି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ନୂତନ ସିଲଚର ଫ୍ଲାଏଓଭର ସହରର ବାସିନ୍ଦାଙ୍କୁ ଦୀର୍ଘ ସମୟ ଧରି ହଇରାଣ କରିଆସୁଥିବା ଟ୍ରାଫିକ ଭିଡ଼ରୁ ଆବଶ୍ୟକୀୟ ମୁକ୍ତି ପ୍ରଦାନ କରିବ। ଏହି ଭିତ୍ତିଭୂମି ସିଲଚର ମେଡିକାଲ କଲେଜ, ଏନଆଇଟି ଓ ଆସାମ ବିଶ୍ୱବିଦ୍ୟାଳୟର ଛାତ୍ରଛାତ୍ରୀମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଉପକାରୀ ହେବ ଏବଂ ଏଥିସହିତ ସେମାନଙ୍କର ମୂଲ୍ୟବାନ ସମୟ ବଞ୍ଚାଇବ। ଆସାମର ୨,୫୦୦ କିଲୋମିଟରରୁ ଅଧିକ ରେଳ ନେଟୱର୍କର ବିଦ୍ୟୁତୀକରଣ ଦ୍ରୁତ ଯାତ୍ରା ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବ। "ଦ୍ରୁତ-ଗତି, ସ୍ୱଚ୍ଛ ରେଳ ପରିବହନ ବରାକ ଉପତ୍ୟକାର ପରିଷ୍କାର ପରିବେଶକୁ ଯଥେଷ୍ଟ ଲାଭଦାୟକ କରିବ" ବୋଲି ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛନ୍ତି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ଉପତ୍ୟକାର ଚା’ ବଗିଚା ଶ୍ରମିକ ଓ ଚାଷୀମାନେ ଆସାମର ବିକାଶରେ ବହୁଳ ଅବଦାନ ରଖିଛନ୍ତି। ସେ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ-କିଷାନ ସମ୍ମାନ ନିଧି ଯୋଜନା ଅଧୀନରେ ଏପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ୨୦,୦୦୦ କୋଟି ଟଙ୍କାରୁ ଅଧିକ ଆସାମର ଚାଷୀମାନଙ୍କୁ ହସ୍ତାନ୍ତର କରାଯାଇଛି। ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଆହୁରି ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛନ୍ତି ଯେ, ଗତକାଲି, ବରାକ ଉପତ୍ୟକାର ହଜାର ହଜାର ଚାଷୀ ମଧ୍ୟ ସେମାନଙ୍କ ବ୍ୟାଙ୍କ ଆକାଉଣ୍ଟରେ ଟଙ୍କା ପାଇଛନ୍ତି। ଏହି ସହାୟତା ଚାଷୀମାନଙ୍କୁ କୃଷି ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ସେମାନଙ୍କର ଛୋଟ କିନ୍ତୁ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଆବଶ୍ୟକତା ପୂରଣ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରୁଛି। ପଥରକାଣ୍ଡିରେ ଏହି ଅଞ୍ଚଳର ପ୍ରଥମ କୃଷି କଲେଜ ପ୍ରତିଷ୍ଠା ଉପତ୍ୟକାକୁ କୃଷି ଗବେଷଣାର ଏକ କେନ୍ଦ୍ରରେ ପରିଣତ କରିବ। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ସୂଚାଇଛନ୍ତି ଯେ, ଏହି ପ୍ରତିଷ୍ଠାନ ସ୍ଥାନୀୟ ଯୁବକମାନଙ୍କୁ ସଫଳ କୃଷି-ଷ୍ଟାର୍ଟଅପ୍ ଆରମ୍ଭ କରିବା ପାଇଁ ଆବଶ୍ୟକୀୟ ସହାୟତା ଯୋଗାଇବ। "ବାରକ ଉପତ୍ୟକା ଏବେ କୃଷି ଅଧ୍ୟୟନ ଓ ଗବେଷଣା ପାଇଁ ଜଣାଶୁଣା ହେବ," ବୋଲି ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି।
ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ବର୍ତ୍ତମାନ ସରକାରର ମନ୍ତ୍ର ହେଉଛି ଉନ୍ନୟନର ଦୌଡ଼ରେ ପଛରେ ପଡ଼ିଯାଇଥିବା ଲୋକମାନଙ୍କୁ ପ୍ରଥମେ ପ୍ରାଥମିକତା ଦେବା। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛନ୍ତି ଯେ, ପୂର୍ବରୁ ସୀମାନ୍ତ ଗ୍ରାମଗୁଡ଼ିକୁ "ଶେଷ" ଗ୍ରାମ ଭାବରେ ବିବେଚନା କରାଯାଉଥିଲା, କିନ୍ତୁ ତାଙ୍କ ସରକାର ସେଗୁଡ଼ିକୁ ଦେଶର "ପ୍ରଥମ" ଗ୍ରାମ ଭାବରେ ବିବେଚନା କରୁଛି। କଛାର ଜିଲ୍ଲାରୁ ବିସ୍ତାର ଲାଭ କରିଥିବା ଭାଇବ୍ରାଣ୍ଟ ଗ୍ରାମ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ପୂର୍ବରୁ ସୀମାନ୍ତ ବସ୍ତିରେ ଦୃଷ୍ଟାନ୍ତମୂଳକ ଉନ୍ନତି ଆଣୁଛି। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ସୂଚାଇଛନ୍ତି ଯେ, ଏହି ଅଞ୍ଚଳଗୁଡ଼ିକର ଐତିହାସିକ ଅବହେଳାକୁ ଏବେ ସକ୍ରିୟ ଉନ୍ନୟନ ଓ କୌଶଳଗତ ଧ୍ୟାନରେ ପରିବର୍ତ୍ତନ କରାଯାଉଛି। "ଆମେ ସୀମାନ୍ତ ଗ୍ରାମଗୁଡ଼ିକୁ ଦେଶର ପ୍ରଥମ ଗ୍ରାମ ଭାବରେ ବିବେଚନା କରୁ" ବୋଲି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଦୃଢ଼ୋକ୍ତି ପ୍ରକାଶ କରିଛନ୍ତି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ଆସାମ ସରକାର ହଜାର ହଜାର ଚା’ ବଗିଚା ପରିବାରକୁ ଭୂମି ଅଧିକାର ପ୍ରଦାନ କରି ଏକ ଐତିହାସିକ କର୍ତ୍ତବ୍ୟ ପାଳନ କରିଛି। ଏହି ଭୂମି ଅଧିକାର ପ୍ରଦାନ ଦୁଇ ଶତାବ୍ଦୀ ଧରି ସେବା କରିଥିବା ପିଢ଼ିଙ୍କ ଭବିଷ୍ୟତକୁ ପରିବର୍ତ୍ତନ କରିବା ଦିଗରେ ଏକ ପ୍ରମୁଖ ପଦକ୍ଷେପ ବୋଲି ଉଲ୍ଲେଖ କରି ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ଏହି ଆଇନଗତ ସୁରକ୍ଷା ମର୍ଯ୍ୟାଦାର ଜୀବନ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରେ। “ଏହି ଜମି ଅଧିକାର ଦ୍ୱାରା ପରିବାରଗୁଡ଼ିକ ଏବେ ସ୍ଥାୟୀ ଘର, ବିଦ୍ୟୁତ ଓ ପାଣି ଭଳି କେନ୍ଦ୍ରୀୟ ଯୋଜନାର ଲାଭ ପାଇପାରିବେ,” ବୋଲି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ସରକାର ବିଶେଷ କରି ଚା’ ବଗିଚାରେ ରହୁଥିବା ଯୁବକମାନଙ୍କ ପାଇଁ ସ୍କୁଲ, ଛାତ୍ରବୃତ୍ତି ଏବଂ ଚାକିରି ସୁଯୋଗ ପ୍ରଦାନ କରିବା ଉପରେ ମଧ୍ୟ ଧ୍ୟାନ ଦେଇଛନ୍ତି। ପୂର୍ବରୁ ଅବହେଳିତ ଶ୍ରମିକଙ୍କ ପିଲାମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଏହି ପ୍ରୟାସଗୁଡ଼ିକ ବର୍ତ୍ତମାନ ଏକ ସୁବର୍ଣ୍ଣ ଭବିଷ୍ୟତର ଦ୍ୱାର ଖୋଲି ଦେଉଛି। ଶିକ୍ଷା, ଦକ୍ଷତା ବିକାଶ ଏବଂ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ବର୍ତ୍ତମାନ ସରକାରଙ୍କ ଆଞ୍ଚଳିକ ରଣନୀତିର ପ୍ରାଥମିକ ସ୍ତମ୍ଭ ପାଲଟିଛି। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ସୂଚାଇଛନ୍ତି ଯେ, ଆସାମ ଦ୍ରୁତ ଗତିରେ ଏକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ କେନ୍ଦ୍ର ଭାବରେ ଉଭା ହେଉଛି, ଏମ୍‌ସ ଓ କର୍କଟ ହସ୍ପିଟାଲଗୁଡ଼ିକ ଏବେ ଏକ ଦୃଢ଼ ନେଟୱର୍କ ଗଠନ କରୁଛନ୍ତି। "ଚା ବଗିଚାରେ ରହୁଥିବା ଯୁବକମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଏକ ସୁବର୍ଣ୍ଣ ଭବିଷ୍ୟତର ଦ୍ୱାର ଖୋଲିଯାଉଛି," ବୋଲି ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛନ୍ତି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ଆସାମର ଯୁବପିଢ଼ିଙ୍କ ପାଖରେ ବର୍ତ୍ତମାନ ସେମିକଣ୍ଡକ୍ଟର ଓ ଟେକ୍ନୋଲୋଜୀ କ୍ଷେତ୍ରରେ ସୁଯୋଗର ଏକ ଖୋଲା ଆକାଶ ରହିଛି। ଶାନ୍ତି ଓ ପ୍ରଗତି ପାଇଁ ଏହି ଯୁଗ ବଡ଼ ବଡ଼ ବଳିଦାନ ଦ୍ୱାରା ସମ୍ଭବ ହୋଇଛି ଏବଂ ଏହାକୁ ପ୍ରତିକୂଳ ଶକ୍ତିଠାରୁ ସୁରକ୍ଷିତ ରଖିବାକୁ ପଡିବ। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ସୂଚାଇଛନ୍ତି ଯେ, ରାଜ୍ୟକୁ ପୁରୁଣା ସମସ୍ୟାମୟ ଅବସ୍ଥାକୁ ଫେରାଇ ନେବାକୁ ଚେଷ୍ଟା କରୁଥିବା ଯେକୌଣସି ଶକ୍ତିକୁ ଉପଯୁକ୍ତ ଜବାବ ଦିଆଯିବା ଆବଶ୍ୟକ। "ଆସାମ ଏବେ ଭାରତର ସେମିକଣ୍ଡକ୍ଟର କ୍ଷେତ୍ରର ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଅଂଶ ହୋଇପଡୁଛି। ପରବର୍ତ୍ତୀ ପିଢ଼ିର ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ସହିତ ଜଡିତ ଇକୋସିଷ୍ଟମ ଏବଂ ପ୍ରତିଭା ଏଠାରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହେଉଛି," ବୋଲି ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଦୃଢ଼ୋକ୍ତି ପ୍ରକାଶ କରିଛନ୍ତି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ବିଶ୍ୱ ସଙ୍କଟ ଓ ଯୁଦ୍ଧ ସମୟରେ, ବର୍ତ୍ତମାନର ସରକାର ଭାରତୀୟ ନାଗରିକଙ୍କ ଉପରେ ପ୍ରଭାବକୁ କମ କରିବା ପାଇଁ ପୂର୍ଣ୍ଣ ଶକ୍ତି ସହିତ କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଛି। ପ୍ରଗତି ପଥରେ ଏହି ଅଞ୍ଚଳର ଯାତ୍ରା ଏବେ ଅଟଳ, ଏହାର ସମୃଦ୍ଧ ଭାଷା ଓ ସଂସ୍କୃତି ଦ୍ୱାରା ସମର୍ଥିତ। ଆଜି ଉଦ୍‌ଘାଟିତ ବିକାଶ ପ୍ରକଳ୍ପଗୁଡ଼ିକ ଉପତ୍ୟକା ପାଇଁ ଏକ ନୂତନ ଯୁଗର ଆରମ୍ଭ। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ଲୋକଙ୍କ ସାମୂହିକ ସଂକଳ୍ପ ସମଗ୍ର ରାଜ୍ୟ ପାଇଁ ଏକ ଉଜ୍ଜ୍ୱଳ ଓ ସମୃଦ୍ଧ ଭବିଷ୍ୟତ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବ। ଶେଷରେ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ, "ସେହି ଦିନ ଆଉ ଦୂରରେ ନାହିଁ ଯେତେବେଳେ ବରାକ ଉପତ୍ୟକା ବିକାଶର ଏକ ନୂତନ କେନ୍ଦ୍ର ଭାବରେ ମାନ୍ୟତା ପାଇବ।"