Ministry of Health and Family Welfare
Update on Progress of AB-PMJAY and ABDM
A total of 43.52 crore Ayushman cards have been created, including 1.14 crore Ayushman Vay Vandana cards created for senior citizens aged 70 years and above
36,229 hospitals have been empanelled under AB-PMJAY across the country, out of which 19,483 are public and 16,746 are private hospitals
The latest national master of Health Benefit Package provides cashless healthcare services for 1,961 procedures across 27 medical specialties
The latest national master of Health Benefit Package provides cashless healthcare services for 1,961 procedures across 27 medical specialties under AB-PMJAY
More than 86 Crore Ayushman Bharat Health Accounts created and more than 90 Crore Health records linked to patient’s ABHA
Over 2.5 Lakh Facilities using ABDM enabled software
17 MAR 2026 1:18PM by PIB Delhi
Ayushman Bharat - Pradhan Mantri Jan Arogya Yojana (AB-PMJAY) provides health coverage of Rs. 5 lakh per family per year for secondary and tertiary care hospitalization to 12 crore families constituting bottom 40% of India’s population. Additionally, in March 2024, approximately 37 lakh families of Accredited Social Health Activists, Anganwadi Workers and Anganwadi Helpers were included under the scheme. The scheme was further expanded to cover 6 crore senior citizens of age 70 years and above, belonging to 4.5 crore families, irrespective of their socio-economic status.
As on 28.02.2026, a total of 43.52 crore Ayushman cards have been created, including 1.14 crore Ayushman Vay Vandana cards created for senior citizens aged 70 years and above, and a total of 36,229 hospitals have been empanelled under the scheme across the country, out of which 19,483 are public and 16,746 are private hospitals.
The latest national master of Health Benefit Package provides cashless healthcare services for 1,961 procedures across 27 medical specialties. As on 28.02.2026, a total of 11.69 crore hospital admissions amounting to Rs. 1.73 lakh crore have been authorized under the scheme.
Ayushman Bharat Digital Mission (ABDM) was launched by the Government of India in September 2021 to support the development of an integrated and citizen-centric national digital health ecosystem. As on 11.03.2026, the details of overall progress of ABDM are as under:
• Ayushman Bharat Health Account (ABHA) created for citizens - 86,64,46,563
• Health records linked to patient’s ABHA - 90,70,14,529
• Facilities using ABDM enabled software - 2,56,542
The Union Minister of State for Health and Family Welfare, Shri Prataprao Jadhav stated this in a written reply in the Rajya Sabha today.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
এ-বি.-পি.এম.জে.এ.ৱাই. (AB-PMJAY) অমসুং এ.বি.ডি.এম. (ABDM) গী প্রোগ্রেসকী অপদেত
চহি ৭০ অমসুং মসিদগী হেল্লবা মীয়ামগীদমক শেমবা অয়ুষ্মান বয় বন্দনা কার্দ করোর ১.১৪ সু য়াওনা অয়ুষ্মান কার্দ পুন্না করোর ৪৩.৫২ শেমখ্রে
লৈবাক শিনবা থুংনা এ-বি.-পি.এম.জে.এ.ৱাই. গী মখাদা পুন্না লায়েংশঙ ৩৬,২২৯ পেনেল তৌখ্রে, মসিগী মনুংদা ১৯,৪৮৩ দি লৈঙাক্কী অমসুং ১৬,৭৪৬ না লনাই লায়েংশঙশিংনি
হেল্থ বেনেফিৎ পেকেজকী অনৌবা নেস্নেল মাস্তরনা মেদিকেল স্পিসিএলতী ২৭ গী মখাদা প্রোসিজর ১,৯৬১ গীদমক কেশলেস হেল্থকিয়র সর্বিসশিং ফংহল্লি
এ-বি.-পি.এম.জে.এ.ৱাই. গী মখাদা হেল্থ বেনেফিৎ পেকেজকী অনৌবা নেস্নেল মাস্তরনা মেদিকেল স্পিসিএলতী ২৭ গী মখাদা প্রোসিজর ১,৯৬১ গীদমক কেশলেস হেল্থকিয়র সর্বিসশিং ফংহল্লি
করোর ৮৬ দগী হেনবা অয়ুষ্মান ভারত হেল্থ একাউন্ত (ABHA) শেমখ্রে অমসুং করোর ৯০ দগী হেনবা হেল্থ রেকর্ডশিং পেসেন্তকী ABHA গা শম্নহনখ্রে
এ.বি.দি.এম. (ABDM) এনেবল তৌবা সোফ্তৱ্যার লাখ ২.৫ দগী হেনবা ফেসিলিতীশিং শীজিন্নরি
17 MAR 2026 1:18PM by PIB Imphal
অয়ুষ্মান ভারত - প্রধান মন্ত্রী জন আরোগ্য যোজনা (AB-PMJAY) না ভারতকী মীশিংগী মখাগী ৪০% ওইরিবা ইমুং করোর ১২ দা সেকেন্দরী অমসুং তর্সরী কিয়র হোসপিতলাইজেসনগীদমক চহিগী ওইনা ইমুং অমদা লুপা লাখ ৫ গী হেল্থ কভরেজ ফংহল্লি। মসিগা ইরোইননা, ২০২৪ গী মার্চতা এক্রেদিতেদ সোসিএল হেল্থ এক্তিভিস্ত (ASHA), অঙ্গনৱাদী ৱার্কর অমসুং অঙ্গনৱাদী হেল্পরশিংগী ইমুং লাখ ৩৭ রোম স্কিম অসিগী মখাদা চলহনখি। স্কিম অসি মখা তানা পাকথোক চাউথোক্তুনা ইমুং করোর ৪.৫ গী মনুং চনবা চহি ৭০ অমসুং মসিদগী হেল্লবা সেনিয়র সিতিজেন করোর ৬ সু মখোয়গী চাউখৎ-থৌরাংগী ফীভম য়েংদনা চলহনখি।
২৮.০২.২০২৬ ফাওবগী ওইনা, অয়ুষ্মান কার্দ পুন্না করোর ৪৩.৫২ শেমখ্রে, মসিগী মনুংদা চহি ৭০ অমসুং মসিদগী হেল্লবা মীয়ামগীদমক শেমবা অয়ুষ্মান বয় বন্দনা কার্দ করোর ১.১৪ সু য়াওরি। লৈবাক শিনবা থুংনা স্কিম অসিগী মখাদা পুন্না লায়েংশঙ ৩৬,২২৯ পেনেল তৌখ্রে, মসিগী মনুংদা ১৯,৪৮৩ দি লৈঙাক্কী অমসুং ১৬,৭৪৬ না লনাই লায়েংশঙশিংনি।
হেল্থ বেনেফিৎ পেকেজকী অনৌবা নেস্নেল মাস্তরনা মেদিকেল স্পিসিএলতী ২৭ গী মখাদা প্রোসিজর ১,৯৬১ গীদমক কেশলেস হেল্থকিয়র সর্বিসশিং ফংহল্লি। ২৮.০২.২০২৬ ফাওবগী ওইনা, স্কিম অসিগী মখাদা পুন্না লুপা করোর লাখ ১.৭৩ গী হোস্পিতাল এদমিসন করোর ১১.৬৯ অয়াবা পীখ্রে।
ভারত সরকারনা ২০২১ গী সেপ্তেম্বরদা অয়ুষ্মান ভারত দিজিতেল মিসন (ABDM) হৌদোকখি, মসিগী পান্দমদি অমত্তা ওইবা অমসুং মীয়ামদা মীৎয়ে থম্বা নেস্নেল দিজিতেল হেল্থ ইকোসিস্তেম অমা শেমগৎপনি। ১১.০৩.২০২৬ ফাওবগী ওইনা এ.বি.দি.এম. গী অপুনবা প্রোগ্রেসকী অকুপ্পা মরোলশিং মখাদা পীরি:
• মীয়ামগীদমক শেমখিবা অয়ুষ্মান ভারত হেল্থ একাউন্ত (ABHA) - ৮৬,৬৪,৪৬,৫৬৩
• পেসেন্তকী ABHA গা শম্নখিবা হেল্থ রেকর্ডশিং - ৯০,৭০,১৪,৫২৯
• এ.বি.ডি.এম. এনেবল তৌবা সৌফ্তৱেয়র শীজিন্নরিবা ফেসিলিটীশিং - ২,৫৬,৫৪২
হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বালগী কেন্দ্র‌গী রাজ্য মন্ত্রী মিনিস্তর, শ্রী প্রতাপরাও জাধবনা ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা ওইনা পাউখুম পীবদা মসি ফোঙদোকখিবনি।