Prime Minister's Office
Prime Minister pays tribute to Bhagat Singh, Rajguru, and Sukhdev on Shaheed Diwas
23 MAR 2026 8:29AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today paid rich tributes to the great freedom fighters, Bhagat Singh, Rajguru, and Sukhdev, on the occasion of Shaheed Diwas.
The Prime Minister observed that the martyrdom of these iconic heroes for the nation remains deeply etched in India's collective memory, noting that at a young age, they displayed an unshakable commitment to the cause of India’s freedom. Shri Modi highlighted that, undeterred by the might of colonial rule, they chose the path of sacrifice with conviction, placing the nation above their own lives, and their ideals of justice, patriotism, and fearless resistance continue to ignite the spirit of countless Indians today.
The Prime Minister wrote on X:
"Today, we bow in reverence to the brave sons of Bharat Mata, Bhagat Singh, Rajguru and Sukhdev. Their martyrdom for the nation remains etched in our collective memory.
At a young age, they displayed extraordinary courage and an unshakable commitment to the cause of India’s freedom. Undeterred by the might of colonial rule, they chose the path of sacrifice with conviction, placing the nation above their own lives. Their ideals of justice, patriotism and fearless resistance continue to ignite the spirit of countless Indians."

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা শহীদ দিৱসতা ভগৎ সিংহ, রাজগুরু অমসুং সুখদেবতা হৈকৎ-লৈকৎ তমখ্রে
23 MAR 2026 8:29AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি শহিদ দিৱসকী থৌরমদা অথৌবা নীংতম লান্মীশিং, ভগৎ সিংহ, রাজগুরু অমসুং সুখদেববু হৈকৎ-লৈকৎ তমখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি লৈবাক অসিগীদমক থৱায় থাখ্রবা অথৌবশিং অসিনা ভারতকী মীয়ামগী ৱাখলদা নিংশিংদুনা লৈহৌরগনি, নহা ওইরিঙৈদা, মখোয়না ভারতকী নীংতম্বা ফংনবা নিংহন্নবা লৈতনা অচেৎপা ফিরেপ উৎখি। শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি, লোইলম শাসনগী শক্তিদগী নিংহন্নবা লৈতনা, মখোয়না থাজবগা লোয়ননা থৱায় কত্থোকপগী লম্বী খনখি, মখোয়না মখোয়গী পুন্সিদগী হেন্না লৈবাক অসিবু লুম্না থমখি, অমসুং মখোয়গী অচুম্বা ৱায়েল, লৈবাক নিংবা অমসুং অকি-অখং লৈতবা মায়োক্নবগী ৱাখল্লোন অসিনা ঙসিসু মশিং য়াম্লবা ভারত ভারতমচা কয়াগী ৱাখল্লোনবু মখা তানা পুক্নিং থৌগৎলি।
প্রধান মন্ত্রীনা Xতা অসুম্না ইখি:
“ঙসি, ভারত ইমাগী থৌনা ফরবা মপারিশিং, ভগৎ সিংহ, রাজগুরু অমসুং সুখদেবকী মফমদা ঐখোয়না ইকায়- খুম্নবা উৎচরি। লৈবাক অসিগীদমক্তা মখোয়গী থৱায়না পোন্থা ওইখিবা অদু ঐখোয় পুম্নক্কী ৱাখলদা হক্তুনা লৈহৌরে।
নহা ওইরিঙৈদা, মখোয়না থোইদোক-হেন্দোকপা থৌনা অমসুং মখোয়না ভারতকী নীংতম্বা ফংনবা নিংহন্নবা লৈতনা অচেৎপা ফিরেপ উৎখি। লোইলম শাসনগী শক্তিদগী নিংহন্নবা লৈতনা, মখোয়না থাজবগা লোয়ননা থৱায় কত্থোকপগী লম্বী খনখি, মখোয়না মখোয়গী পুন্সিদগী হেন্না লৈবাক অসিবু লুম্না থমখি। মখোয়গী অচুম্বা ৱায়েল, লৈবাক নিংবা অমসুং অকি-অখং লৈতবা মায়োক্নবগী ৱাখল্লোন অসিনা ঙসিসু মশিং য়াম্লবা ভারত ভারতমচা কয়াগী ৱাখল্লোনবু মখা তানা পুক্নিং থৌগৎলি।”