Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah pays homage to Bhagat Singh, Sukhdev, and Rajguru on their ‘Martyrdom Day’
Bhagat Singh, Sukhdev, and Rajguru were icons who inspired the youth to strive for the liberation of their motherland
Their sagas fill one’s heart with a profound sense of patriotism
23 MAR 2026 11:56AM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah paid homage to Bhagat Singh, Sukhdev, and Rajguru on their ‘Martyrdom Day’.
In a post on X platform, Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah said that Bhagat Singh, Sukhdev, and Rajguru were icons of the Indian freedom movement who, through their thoughts and actions, inspired the youth to strive for the liberation of their motherland. He said that recalling the heroic sagas of these bravehearts—who willingly embraced the gallows for the sake of their motherland’s freedom—fills one’s heart with a profound sense of patriotism.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রী শ্রী অমিৎ শাহনা ভগৎ সিংহ, সুখদেব অমসুং রাজগুরুবু মখোয়গী শহিদ দিবসতা ইকায় খুম্নবা উৎখ্রে
ভগৎ সিংহ, সুখদেব অমসুং রাজগুরু অসি মখোয়গী মমা লৈবাক্কী নীংখা তম্বগীদমক হোৎনবদা নহাশিংবু পুক্নিং থৌগৎপা আইকোনশিংনি
মখোয়গী ৱারীশিং অসিনা মীওই অমগী লৈবাক নীংবগী ইথিল অদু মপুং ফানা পোকহল্লি
23 MAR 2026 11:56AM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রী শ্রী অমিৎ শাহনা ভগৎ সিংহ, সুখদেব অমসুং রাজগুরুবু মখোয়গী 'শহিদ দিবসকী নুমিৎ'তা ইকায় খুম্নবা উৎখ্রে।
X প্লেৎফোর্মদা থাগৎপা পোস্ত অমদা, কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রী শ্রী অমিত শাহনা হায়খি মদুদি ভগৎ সিংহ, সুখদেব অমসুং রাজগুরু অসি ভারতকী নীংতম লান্মীগী আইকোনশিংনি। মখোয়না মখোয়গী ৱাখল্লোন অমসুং থবকশিংগী খুত্থাংদা নহাশিংবু মখোয়গী লমদমগী নীংতম লান্মীগীদমক হোৎনবদা পুক্নিং থৌগৎখি। মহাক্না হায়খি মদুদি মমা লৈবাক্না নীংতম্বা ফংনবগীদমক্তা শিবগী চৈরাক থৌনা ফনা লৌখিবা থৌনা ফবশিংগী ৱারী অসিনা মীয়ামদা লৈবাক নীংবগী ইথিল ফাওহল্লি।