Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article on India’s approach to AI which is aligned with national priorities
23 MAR 2026 1:16PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today shared an article authored by the Union Minister for Education and Skill Development, Shri Dharmendra Pradhan, which highlights India’s evolving innovation story in the new AI-driven technological era.
The article emphasizes that India’s approach to Artificial Intelligence is deeply linked with global partnerships while remaining firmly aligned with national priorities. It further underscores that India’s AI strategy is clear, it is human-centric, inclusive, interoperable, and built on a foundation of sovereign capability.
The Prime Minister wrote on X:
"Union Minister Shri @dpradhanbjp writes that in a new AI-driven technological era, India’s innovation story is deeply linked with global partnerships.
He emphasises that India’s approach to AI, aligned with national priorities, is clear - human-centric, inclusive, interoperable and sovereign in capability."

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা নেস্নেল প্রাইওরিতিগা চুনবা এ.আই.গী মতাংদা ভারতনা লৌখৎলিবা খোঙথাংশিংগী মতাংদা আর্টিকল অমা শেয়র তৌখ্রে
23 MAR 2026 1:16PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি কেন্দ্রগী এজুকেসন অমসুং স্কিল দিবেলপমেন্ত মন্ত্রী, শ্রী ধর্মেন্দ্র প্রধাননা ইবা, অনৌবা এ.আই.-দ্রিভেন তেক্নোলোজিকেল ইরাদা ভারতকী ইভোলুসন ইনোবেসনগী ৱারী শন্দোক্না তাক্লিবা আর্টিকল অমা শেয়র তৌখ্রে।
আর্তিফিসিএল ইন্তেলিজেন্সকী ভারতকী এপ্রোচ অসি নেস্নেল প্রাইওরিতীশিংগা লোইননা লেপ্পা লৈতনা লৈরগা গ্লোবেল পার্তনরশিপকা য়াম্না নক্না মরী লৈনৈ হায়না আর্তিকল অসিনা অকনবা ৱাফম থম্লি। মসিনা মখা তানা ভারতকী এ.আই.গী স্ত্রাতেজী অসি ময়েক শেংনা তাক্লি, মসি হ্যুমেন-সেন্ত্রিক, ইনক্লুসিব, ইন্তরওপরেবল অমসুং সোভরেন কেপাসিতীগী ফাউন্দেসন অমদা শেমগৎপনি।
প্রধান মন্ত্রীনা X তা ইখি:
কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী @dpradhanbjpনা ইরি মদুদি অনৌবা এ.আই. দ্রিভেন তেক্নোলোজিগী মতম অসিদা, ভারতকী ইনোবেসনগী ৱারী অসি গ্লোবেল পার্তনরশিপকা য়াম্না মরী লৈনৈ।
মহাক্না অকনবা ৱাফম থমখি মদুদি নেস্নেল প্রাইওরিতীশিংগা লোয়ননা এ.আই.দা ভারতকী এপ্রোচ অসি ময়েক শেংই - হ্যুমেন-সেন্ত্রিক, ইনক্লুসিব, ইন্তরওপরেবল অমসুং কেপাসিতীদা সোভরিন ওই।“