Ministry of Petroleum & Natural Gas
Clarification on News Reports Regarding LPG Refill Booking Timelines
25 MAR 2026 11:30AM by PIB Delhi
It has come to the notice of the Government that certain news reports and social media posts are claiming revised LPG refill booking timelines—45 days for PMUY connections, 25 days for non-PMUY single bottle connections, and 35 days for non-PMUY double bottle connections.
It is clarified that no such changes have been made. The existing refill booking timelines remain unchanged and continue to be:
• 25 days in urban areas, and
• 45 days in rural areas, irrespective of connection type.
Citizens are advised not to believe or circulate such misinformation and to avoid unnecessary or panic booking of LPG refills.
It is reiterated that adequate LPG stocks are available in the country, and there is no cause for concern.

ପେଟ୍ରୋଲିୟମ ଓ ପ୍ରାକୃତିକ ବାଷ୍ପ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଏଲପିଜି ରିଫିଲ୍‌ ବୁକିଂ ସମୟସୀମା ସମ୍ପର୍କିତ ରିପୋର୍ଟକୁ ନେଇ ସ୍ପଷ୍ଟୀକରଣ
25 MAR 2026 11:30AM by PIB Bhubaneswar
ଏଲପିଜି ରିଫିଲ୍‌ ବୁକିଂ ସମୟସୀମାକୁ ନେଇ କେତେକ ଖବର ରିପୋର୍ଟ ଓ ସୋସିଆଲ ମିଡିଆ ପୋଷ୍ଟ ସରକାରଙ୍କ ଦୃଷ୍ଟିଗୋଚର ହୋଇଛି। ଏସବୁ ରିପୋର୍ଟ ଅନୁସାରେ ପିଏମ୍‌ୟୁଆଇ ସଂଯୋଗ ପାଇଁ ନିର୍ଦ୍ଧାରିତ ଅପେକ୍ଷା ଅବଧି ୪୫ ଦିନ, ଅଣ-ପିଏମ୍‌ୟୁଆଇ ସିଙ୍ଗଲ୍-ସିଲିଣ୍ଡର ସଂଯୋଗ ପାଇଁ ୨୫ ଦିନ ଏବଂ ଅଣ-ପିଏମ୍‌ୟୁଆଇ ଡବଲ୍-ସିଲିଣ୍ଡର ସଂଯୋଗ ପାଇଁ ୩୫ ଦିନ ରହିଛି।
ଏହାଦ୍ୱାରା ସ୍ପଷ୍ଟ କରାଯାଉଛି ଯେ, ଏପରି କୌଣସି ପରିବର୍ତ୍ତନ କରାଯାଇ ନାହିଁ। ରିଫିଲ୍ ବୁକିଂ ପାଇଁ ବିଦ୍ୟମାନ ସମୟସୀମା ଅପରିବର୍ତ୍ତିତ ରହିଛି। ତାହା ନିମ୍ନଲିଖିତ ଭାବରେ ରହିଛି:
• ସହରାଞ୍ଚଳରେ ୨୫ ଦିନ, ଏବଂ
• ଗ୍ରାମାଞ୍ଚଳରେ ୪୫ ଦିନ, ସଂଯୋଗ ପ୍ରକାର ନିର୍ବିଶେଷରେ
ନାଗରିକମାନଙ୍କୁ ଏପରି ଭ୍ରମାତ୍ମକ ସୂଚନାକୁ ବିଶ୍ୱାସ କିମ୍ବା ପ୍ରସାର ନକରିବାକୁ ପରାମର୍ଶ ଦିଆଯାଉଛି, ଏବଂ ଏଲପିଜି ରିଫିଲ୍ ପାଇଁ ଅନାବଶ୍ୟକ କିମ୍ବା ଆତଙ୍କିତ ବୁକିଂରୁ ନିବୃତ୍ତ ରହିବାକୁ ପରାମର୍ଶ ଦିଆଯାଉଛି। ଏହା ପୁନରାବୃତ୍ତି କରାଯାଉଛି ଯେ ଦେଶରେ ପର୍ଯ୍ୟାପ୍ତ ପରିମାଣରେ ଏଲପିଜି ଉପଲବ୍ଧ ଅଛି, ଏବଂ ଚିନ୍ତାର କୌଣସି କାରଣ ନାହିଁ।