Ministry of Petroleum & Natural Gas
Clarification on News Reports Regarding LPG Refill Booking Timelines
25 MAR 2026 11:30AM by PIB Delhi
It has come to the notice of the Government that certain news reports and social media posts are claiming revised LPG refill booking timelines—45 days for PMUY connections, 25 days for non-PMUY single bottle connections, and 35 days for non-PMUY double bottle connections.
It is clarified that no such changes have been made. The existing refill booking timelines remain unchanged and continue to be:
• 25 days in urban areas, and
• 45 days in rural areas, irrespective of connection type.
Citizens are advised not to believe or circulate such misinformation and to avoid unnecessary or panic booking of LPG refills.
It is reiterated that adequate LPG stocks are available in the country, and there is no cause for concern.

পেট্ৰ’লিয়াম আৰু প্ৰাকৃতিক গেছ মন্ত্ৰালয়
এল পি জি ৰিফিল বুকিং টাইমলাইন সম্পৰ্কীয় প্ৰতিবেদন সন্দৰ্ভত স্পষ্টীকৰণ
25 MAR 2026 11:30AM by PIB Guwahati
এল পি জি ৰিফিল বুকিঙৰ সময়সীমা- পিএমইউৱাই সংযোগৰ বাবে ৪৫ দিন, নন-পিএমইউৱাই একক বটল সংযোগৰ বাবে ২৫ দিন আৰু নন-পিএমইউৱাই ডাবল বটল সংযোগৰ বাবে ৩৫ দিন ধাৰ্য কৰা হৈছে বুলি কেতবোৰ বাতৰি প্ৰতিবেদন আৰু ছ’চিয়েল মিডিয়া পোষ্টে দাবী কৰাৰ বিষয়টো চৰকাৰৰ দৃষ্টিগোচৰ হৈছে।
এইটো স্পষ্ট কৰি দিয়া হৈছে যে এনেধৰণৰ কোনো পৰিবৰ্তন কৰা হোৱা নাই। বৰ্তমানৰ ৰিফিল বুকিঙৰ সময়সীমা অপৰিবৰ্তিত আৰু অব্যাহত আছে-
• নগৰ অঞ্চলত ২৫ দিন আৰু
• সংযোগৰ প্ৰকাৰ নিৰ্বিশেষে গ্ৰাম্য অঞ্চলত ৪৫ দিন।
নাগৰিকসকলক এনে ভুৱা তথ্য বিশ্বাস বা প্ৰচাৰ নকৰিবলৈ আৰু এল পি জি ৰিফিলৰ অপ্ৰয়োজনীয় বা আতংকপূৰ্ণ বুকিং পৰিহাৰ কৰিবলৈ পৰামৰ্শ দিয়া হৈছে।
এইটো পুনৰ স্পষ্ট কৰি দিয়া হৈছে যে দেশত পৰ্যাপ্ত এল পি জি মজুত আছে আৰু চিন্তাৰ কোনো কাৰণ নাই।