Prime Minister's Office
PM to visit Uttar Pradesh on 28th March
PM to inaugurate Phase I of Noida International Airport developed with an investment of around ₹11,200 crore
Noida International Airport planned as a Multi-Modal Transport Hub with seamless integration across road, rail, metro, and regional transit systems
Airport also incorporates a Multi-Modal Cargo Hub, designed to handle over 2.5 lakh metric tonnes annually, expandable to around 18 lakh metric tonnes
Airport to initially have a passenger handling capacity of 12 million passengers per annum (MPPA), with scalability up to 70 MPPA
26 MAR 2026 9:52AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Uttar Pradesh on 28 March 2026. At around 11:30 AM, he will undertake a walkthrough of the Terminal Building of Noida International Airport at Jewar, Gautam Buddha Nagar. Thereafter, at around 12 noon, Prime Minister will inaugurate Phase I of Noida International Airport and address a public gathering on the occasion.
The inauguration of Noida International Airport marks a significant milestone in India’s journey towards becoming a global aviation hub. The airport, envisioned as a major international gateway for the National Capital Region (NCR), represents a major step in strengthening the country’s airport infrastructure and enhancing regional and international connectivity. Noida International Airport has been developed as the second international airport for the Delhi NCR region, complementing Indira Gandhi International Airport. Together, the two airports will function as an integrated aviation system, easing congestion, expanding passenger capacity, and positioning Delhi NCR among leading global aviation hubs.
Noida International Airport is among the largest greenfield airport projects in India. Phase I of Noida International Airport has been developed at a total investment of around ₹11,200 crore under a Public–Private Partnership (PPP) model. The airport will initially have a passenger handling capacity of 12 million passengers per annum (MPPA), with scalability up to 70 MPPA upon full development. It features a 3,900-meter runway capable of handling wide-body aircraft, along with modern navigation systems including Instrument Landing System (ILS) and advanced airfield lighting to support efficient, all-weather, round-the-clock operations.
The airport also incorporates a robust cargo ecosystem, including a Multi-Modal Cargo Hub, featuring an Integrated Cargo Terminal and logistics zones. The cargo facility is designed to handle over 2.5 lakh metric tonnes annually, expandable to around 18 lakh metric tonnes, and includes a dedicated 40-acre Maintenance, Repair, and Overhaul (MRO) facility.
Designed as a sustainable and future-ready infrastructure project, Noida International Airport aims to operate as a net-zero emissions facility, integrating energy-efficient systems and environmentally responsible practices. Its architectural design draws inspiration from Indian heritage, incorporating elements reminiscent of traditional ghats and havelis, thereby blending cultural aesthetics with modern infrastructure.
Strategically located along the Yamuna Expressway, Noida International Airport is planned as a multi-modal transport hub with seamless integration across road, rail, metro, and regional transit systems, ensuring efficient connectivity for passengers and cargo.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা মার্চ ২৮দা উত্তর প্রদেশতা চৎকনি
প্রধান মন্ত্রীনা চাউরাক্না লুপা করোর ১১,২০০গী শেনফমগা লোইননা শেমগৎখিবা নোইদা ইন্তর্নেস্নেল এয়রপোর্তকী ফেজ ১ শঙ্গাগনি
নোইদা ইন্তরনেস্নেল এয়রপোর্ত অসি লম্বী, রেল, মেত্রো অমসুং রিজনেল ত্রান্সিৎ সিস্তেমশিংগী মরক্তা শম্নবা মল্তি-মোদেল ত্রান্সপোর্ত হব অমা ওইনা থৌরাং তৌরি
এয়রপোর্ত অসিদা মল্তি-মোদেল কার্গো হবসু য়াওরি। মসি চহিগী ওইনা মেত্রিক তন লাখ ২.৫ হেন্না হেন্দল তৌনবা দিজাইন তৌরি। মসি চাউরাক্না মেত্রিক তন লাখ ১৮ ফাওবা হেন্দল তৌবা য়াগনি
এয়রপোর্ত অসি অহানবা চহিদা পেসেঞ্জর মিলিয়ন ১২ (এম.পি.পি.এ.), ৭০ এম.পি.পি.এ. ফাওবা স্কেল তৌবা ঙম্বগা লোয়ননা পেসেঞ্জর হেন্দলিং কেপাসিতী লৈগনি
26 MAR 2026 9:52AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ২০২৬গী মার্চ ২৮দা উত্তর প্রদেশতা চৎকনি। অয়ুক্কী পুং ১১.৩০ রোম তাবদা, মহাক্না গৌতম বুদ্ধ নগরগী জেৱারদা লৈবা নোইদা ইন্তরনেস্নেল এয়রপোর্তকী তর্মিনেল বিল্দিংদা চৎকনি। মসিগী মতুংদা, নুংথিল পুং ১২ রোম তাবদা, প্রধান মন্ত্রীনা নোইদা ইন্তর্নেস্নেল এয়রপোর্তকী ফেজ I শঙ্গাগনি অমসুং থৌরম অদুদা মীয়াম তিনবা মীফম অমদা ৱা ঙাংগনি।
নোইদা ইন্তরনেস্নেল এয়রপোর্ত শঙ্গাবনা মালেমগী এভিএসন হব অমা ওইরক্নবা ভারতকী খোঙচৎতা মরুওইবা মাইলস্তোন অমা ওইরে। নেস্নেল কেপিতেল রিজন (এন.সি.আর.) গী মরুওইবা ইন্তর্নেস্নেল গেৎৱে অমা ওইনা পানরিবা এয়রপোর্ত অসিনা লৈবাক অসিগী এয়রপোর্ত ইনফ্রাস্ত্রকচর মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা অমসুং রিজনেল অমসুং ইন্তর্নেস্নেল কনেক্তিবিতী হেঙ্গৎহন্নবা মরুওইবা খোংথাং অমনি। নোইদা ইন্তরনেস্নেল এয়রপোর্ত অসি ইন্দিরা গান্ধী ইন্তরনেস্নেল এয়রপোর্তকী মথক্তা দিল্লী এন.সি.আর.গী অনিশুবা ইন্তরনেস্নেল এয়রপোর্ত ওইনা শেমগৎখ্রে। পুন্না, এয়রপোর্ত অনি অসি ইন্তিগ্রেতেদ এয়রপোর্ত সিস্তেম অমা ওইনা মথৌ তৌগনি। মসিনা মী চিনবা হন্থহল্লগনি, পেসেঞ্জর কেপাসিতী হেঙ্গৎহল্লগনি অমসুং দিল্লী এন.সি.আর.বু মালেমগী মরুওইবা এয়রপোর্তশিংগী মরক্তা থম্লগনি।
নোইদা ইন্তরনেস্নেল এয়রপোর্ত অসি ভারতকী খ্বাইদগী চাউবা গ্রীনফিল্দ এয়রপোর্ত প্রোজেক্তশিংগী মনুংদা অমনি। নোইদা ইন্তর্নেস্নেল এয়রপোর্তকী ফেজ I অসি পব্লিক-প্রাইবেৎ পার্তনরশিপ (পি.পি.পি.) মোদেল অমগী মখাদা চাউরাক্না লুপা করোর ১১,২০০গী অপুনবা শেনফমদা শেমগৎখ্রে। এয়রপোর্ত অসি অহানবা চহিদা পেসেঞ্জর মিলিয়ন ১২ (এম.পি.পি.এ.) গী হেন্দলিং কেপাসিতী লৈগনি, মপুং ফানা দিবেলপ তৌরবা মতুংদা ৭০ এম.পি.পি.এ. ফাওবা স্কেল তৌবা য়াগনি। মসিদা ইন্সত্রুমেন্ত লেন্দিং সিস্তেম (আই.এল.এস.) অমসুং এয়রফিল্দ লাইতিং য়াওনা মোদর্ন নেভিগেসন সিস্তেমশিংগা লোইননা ইফিসেন্ত, ৱেদর পুম্নমক্তা, অয়ুক-নুমিদাং চুপ্পা ওপরেসনশিং সপোর্ত তৌনবা মিতর ৩৯০০ শাংবা রনৱে অমা য়াওরি।
এয়রপোর্ত অসিদা ইন্তিগ্রেতেদ কার্গো তর্মিনেল অমসুং লোজিস্তিক জোনশিং য়াওবা মল্তি-মোদেল কার্গো হব য়াওনা মপাঙ্গল কনবা কার্গো ইকোসিস্তেম অমা য়াওরি। কার্গো ফেসিলিতী অসি চহিগী ওইনা মেত্রিক তন লাখ ২.৫ হেনবা হেন্দল তৌবা ঙম্নবা দিজাইন তৌখ্রে। মসি চাউরাক্না মেত্রিক তন লাখ ১৮ ফাওবা পাকথোক চাউথোকপা য়াগনি। মসিগী মনুংদা একর ৪০ রোমগী মেনতেন্সন, মেরামত অমসুং ওভরহোল (এম.আর.ও.) ফেসিলিতী অমা য়াওরি।
তুং কোইনা চৎনগদবা ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্ত অমা ওইনা দিজাইন তৌখিবা, নোইদা ইন্তরনেস্নেল এয়রপোর্ত অসি ইনর্জী কন্নবা সিস্তেমশিং অমসুং অকোইবগী ফিভমদা শোকহন্দবা থবকশিং পুনশিন্দুনা, নেৎ-জেরো ইমিসন ফেসিলিতী অমা ওইনা মথৌ তৌনবা পান্দম থম্লি। মসিগী আর্কিতেকচরেল দিজাইন অসি ভারতকী হেরিতেজদগী ইথিল লৌদুনা চৎনবীগী ওইবা ঘাটশিং অমসুং হাভেলিশিংবু নিংশিংহল্লিবা ইলিমেন্তশিং য়াওরি। মসিনা কলচরেল এস্থেতিক্সপু মোদর্ন ইনফ্রাস্ত্রকচরগা পুনশিন্নহল্লি।
য়মুনা এক্সপ্রেসৱেগী মনুং চন্না লৈবা নোইদা ইন্তরনেস্নেল এয়রপোর্ত অসি লম্বী, রেল, মেত্রো অমসুং রিজনেল ত্রান্সিৎ সিস্তেমশিংগা খুৎশম্নদুনা মল্তি-মোদেল ত্রান্সপোর্ত হব অমা ওইনবা থৌরাং তৌরি। মসিনা পেসেঞ্জরশিং অমসুং কার্গোগীদমক কান্নবা কনেক্তিবিতী অমা লৈহল্লগনি।