Prime Minister's Office
PM to visit Gujarat on 31 March
On the occasion of Mahavir Jayanti, PM to inaugurate Samrat Samprati Museum at Koba Tirth in Gandhinagar
Museum showcases rich historical, cultural, and spiritual legacy of Jainism and will help visitors gain a chronological understanding of the evolution of Jainism and its profound cultural impact
Marking a significant milestone in India’s semiconductor journey, PM to inaugurate the Kaynes Semicon Plant at Sanand
It will be the second semiconductor facility to commence commercial production in India
Facility to contribute to building indigenous semiconductor packaging capacity, addressing critical gap in India’s chip ecosystem and furthering the vision of self-reliance
PM to lay foundation stone, inaugurate, and dedicate to the Nation multiple development projects worth more than ₹20,000 crore in Vav-Tharad
Projects span key sectors including Power, Railways, Road Transport & Highways, Health, Urban Development, Tribal Development, and Rural Development
30 MAR 2026 11:05AM by PIB Delhi
Prime Minister, Shri Narendra Modi will visit Gujarat on 31st March 2026. At around 10 AM, Prime Minister will inaugurate the Samrat Samprati Museum in Gandhinagar. He will also address the gathering on the occasion. At around 12:45 PM, Prime Minister will inaugurate the Kaynes Semicon Plant at Sanand, Ahmedabad and also address a public gathering. Thereafter, Prime Minister will travel to Vav-Tharad where, at around 4 PM, he will lay the foundation stone, inaugurate, and dedicate to the nation multiple development projects worth more than ₹20,000 crore. He will also address the gathering on the occasion.
PM in Gandhinagar
On the occasion of Mahavir Jayanti, Prime Minister will inaugurate the Samrat Samprati Museum at Koba Tirth in Gandhinagar. Named after Samrat Samprati, the grandson of Ashoka and a revered figure in Jain tradition known for his commitment to non-violence and propagation of Jainism, the museum showcases the rich historical, cultural, and spiritual legacy of Jainism.
Located within the Mahavir Jain Aradhana Kendra campus, the museum features seven distinct wings, each dedicated to unique aspects of India’s civilizational traditions. It offers visitors a comprehensive journey through centuries of knowledge and heritage. The museum integrates traditional exhibits with modern digital and audio-visual installations, creating an immersive and engaging experience for visitors, researchers, and scholars.
The museum preserves and displays centuries-old rare relics, Jain artefacts, and traditional heritage collections. These include intricately crafted stone and metal idols, large Tirth Patta and Yantra Patta, miniature paintings, silver chariots, coins, and ancient manuscripts, all exhibited across seven grand galleries. Housing over two thousand rare treasures arranged in expansive halls, the museum enables visitors to gain a chronological understanding of the evolution of Jainism and its profound cultural impact.
PM in Sanand
Prime Minister will inaugurate the Kaynes Semicon Plant at Sanand GIDC, Ahmedabad. This will mark the commencement of commercial production at the facility, representing a significant milestone in India’s semiconductor journey.
Commercial production will start with the manufacturing of advanced Intelligent Power Modules (IPMs), which are critical components for automotive and industrial applications requiring compact, efficient, and reliable power switching systems. Each module comprises 17 chips and will be supplied to California-based Alpha and Omega Semiconductor (AOS). When all phases of the plant are completed, it will have the capacity to produce 6.33 million units per day.
The inauguration of the Kaynes Semicon Plant is a major step under the India Semiconductor Mission (ISM). It will be the second semiconductor facility, after Micron Technology, among the approved projects under the programme to commence commercial production.
The project holds particular significance as it establishes India’s second OSAT/ATMP (Outsourced Semiconductor Assembly and Test / Assembly, Testing, Marking, and Packing) unit entering the production phase. It also marks the entry of an Indian-origin Electronics Manufacturing Services (EMS) player into semiconductor manufacturing, thereby strengthening domestic capabilities.
The facility will contribute to building indigenous semiconductor packaging capacity, addressing a critical gap in India’s chip ecosystem, and furthering the vision of self-reliance in high-technology manufacturing.
PM in Vav-Tharad
Prime Minister will lay the foundation stone, inaugurate, and dedicate to the Nation multiple development projects worth more than ₹20,000 crore. These projects span key sectors including Power, Railways, Road Transport & Highways, Health, Urban Development, Tribal Development, and Rural Development.
Prime Minister will inaugurate the Ahmedabad-Dholera Expressway, an access-controlled highway built at a cost of over ₹5,100 crore. The expressway will enhance regional connectivity, support industrial development in the Dholera Special Investment Region (DSIR), and boost economic growth.
Prime Minister will lay the foundation stone for the construction of the 4-lane Idar–Badoli bypass section with paved shoulders. He will also lay the foundation stone for the upgradation of the Dholavira–Mauvana–Vauva–Santalpur section (Package-II) of NH-754K to a two-lane paved shoulder carriageway. These projects will strengthen highway infrastructure, improve connectivity to key regions including tourism destinations such as Dholavira, enhance logistics efficiency, and support socio-economic development.
Prime Minister will also lay the foundation stone of key road infrastructure projects, including the flyover at Bhaijipura Junction on the Gandhinagar–Koba–Airport Road, which will ease traffic congestion and provide organized parking space beneath the structure. The Flyover Bridge at PDPU Junction on Gandhinagar-Koba-Arodram Road will also be inaugurated. The road connecting Gandhinagar to the airport handles a daily traffic volume of over 140,000 vehicles. The flyover will ensure smooth and uninterrupted traffic flow from CH-0 Junction to the airport between Ahmedabad & Gandhinagar.
Prime Minister will inaugurate key power transmission projects including the Khavda Pooling Station-2 and associated transmission systems for evacuation of 4.5 GW renewable energy, with a combined cost of around ₹3,650 crore. These projects will strengthen renewable energy integration and transmission capacity.
In the rail sector, Prime Minister will dedicate to the Nation the Kanalus–Jamnagar doubling project (28 km), part of the Rajkot–Kanalus doubling project (111.20 km), and the quadrupling of the Gandhidham–Adipur section (10.69 km). These projects will enhance rail capacity, reduce congestion, improve operational efficiency, and enable faster movement of passengers and freight.
Prime Minister will also inaugurate the Himmatnagar–Khedbrahma gauge conversion project (54.83 km), which will improve rail connectivity and passenger movement in the region. He will also flag off the Khedbrahma–Himmatnagar–Asarwa train service.
Prime Minister will inaugurate and lay the foundation stone of 44 Urban Development projects worth around ₹5,300 crore across Gujarat, aimed at enhancing urban infrastructure and improving quality of life. Prime Minister will inaugurate various Health and Family Welfare initiatives including the inauguration of an 858-bed Rain Basera at Civil Hospital, Asarwa, Ahmedabad, and a similar facility at Gandhinagar Civil Hospital and GMERS Medical College, Gandhinagar.
Prime Minister will inaugurate Tourism projects including the Light and Sound Show at Rani ki Vav, Patan, the Water Screen Projection Show at Sharmishtha Lake, Vadnagar, and lay the foundation stone of tourism infrastructure works at Balaram Mahadev and Vishweshwar Mahadev in Banaskantha, aimed at enhancing tourism experience and promoting cultural heritage.
Prime Minister will dedicate to the nation two major water pipeline projects worth around ₹1,780 crore including the Kasara-Dantiwada Pipeline in Banaskantha and the Dindrol-Mukteshwar Pipeline across Patan and Banaskantha. Prime Minister will lay the foundation stone for the water supply scheme for Ambaji and surrounding rural areas. It will provide potable water to 34 villages and Ambaji town, benefiting approximately 1.5 lakh people in Danta and Amirgadh talukas of Banaskantha district. Prime Minister will also lay the foundation stones for three Sabarmati Riverfront expansion projects in Gandhinagar district, with a combined investment of around ₹1000 crore.
Prime Minister will inaugurate the Government Boys Hostel at Vejalpur, Ahmedabad. The facility will support tribal students pursuing higher education.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
৩১ মাৰ্চত প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ গুজৰাট ভ্ৰমণ
মহাবীৰ জয়ন্তী উপলক্ষে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে গান্ধীনগৰৰ কোবা তীৰ্থত সম্ৰাট সম্প্ৰতি সংগ্ৰহালয় উদ্বোধন কৰিব
সংগ্ৰহালয়ত জৈন ধৰ্মৰ সমৃদ্ধ ঐতিহাসিক, সাংস্কৃতিক তথা আধ্যাত্মিক ঐতিহ্য প্ৰদৰ্শন কৰা হৈছে আৰু ই দৰ্শনাৰ্থীসকলক জৈন ধৰ্মৰ বিকাশ আৰু ইয়াৰ গভীৰ সাংস্কৃতিক প্ৰভাৱৰ কালক্ৰমণিকাৰ বিষয়ে জ্ঞাত কৰাত সহায় কৰিব
ভাৰতৰ ছেমিকণ্ডাক্টৰ যাত্ৰাৰ এক গুৰুত্বপূৰ্ণ মাইলৰ খুঁটি হিচাপে চিহ্নিত কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে সানন্দত কেইন্স ছেমিকন প্ৰকল্প উদ্বোধন কৰিব
ই ভাৰতত বাণিজ্যিক উৎপাদন আৰম্ভ কৰা দ্বিতীয় ছেমিকণ্ডাক্টৰ ব্যৱস্থা হ'ব
থলুৱা ছেমিকণ্ডাক্টৰ পেকেজিং ক্ষমতা গঢ়ি তোলা, ভাৰতৰ চিপ পৰিস্থিতিতন্ত্ৰৰ গুৰুত্বপূৰ্ণ ব্যৱধান দূৰ কৰা আৰু আত্মনিৰ্ভৰশীলতাৰ দৃষ্টিভংগীক আগুৱাই নিয়াৰ ক্ষেত্ৰত অৰিহণা যোগোৱাৰ ব্যৱস্থা
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভাৱ-থাৰাদত ২০,০০০ কোটি টকাতকৈও অধিক মূল্যৰ একাধিক উন্নয়নমূলক প্ৰকল্পৰ আধাৰশিলা স্থাপন, উদ্বোধন আৰু ৰাষ্ট্ৰলৈ উৎসৰ্গা কৰিব
বিদ্যুৎ, ৰে'লপথ, পথ পৰিবহণ আৰু ঘাইপথ, স্বাস্থ্য, নগৰ উন্নয়ন, জনজাতীয় উন্নয়ন তথা গ্ৰাম্য উন্নয়নকে ধৰি প্ৰধান খণ্ডসমূহত প্ৰকল্পসমূহ বিস্তৃত হৈ আছে
30 MAR 2026 11:05AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ২০২৬চনৰ ৩১ মাৰ্চত গুজৰাট ভ্ৰমণ কৰিব। পুৱা প্ৰায় ১০বজাত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে গান্ধীনগৰত সম্ৰাট সম্প্ৰতি সংগ্ৰহালয় উদ্বোধন কৰিব। এই উপলক্ষে তেওঁ সমাৱেশকো সম্বোধন কৰিব। প্ৰায় ১বজাত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আহমেদাবাদৰ সানন্দত কেইন্স ছেমিকন প্ৰকল্প উদ্বোধন কৰিব আৰু লগতে এখন ৰাজহুৱা সমাৱেশকো সম্বোধন কৰিব। ইয়াৰ পিছতে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভাভ-থাৰাডলৈ যাত্ৰা কৰিব য’ত সন্ধিয়া প্ৰায় ৪বজাত তেওঁ ২০,০০০ কোটি টকাতকৈও অধিক মূল্যৰ একাধিক উন্নয়নমূলক প্ৰকল্পৰ আধাৰশিলা স্থাপন, উদ্বোধন আৰু ৰাষ্ট্ৰলৈ উৎসৰ্গা কৰিব। এই উপলক্ষে তেওঁ সমাৱেশকো সম্বোধন কৰিব।
গান্ধীনগৰত প্ৰধানমন্ত্ৰী
মহাবীৰ জয়ন্তী উপলক্ষে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে গান্ধীনগৰৰ কোবা তীৰ্থত সম্ৰাট সম্প্ৰতি সংগ্ৰহালয় উদ্বোধন কৰিব। জৈন ধৰ্মৰ অহিংসা আৰু প্ৰচাৰৰ প্ৰতি প্ৰতিশ্ৰুতিৰ বাবে পৰিচিত সম্ৰাট সম্প্ৰতি জৈন পৰম্পৰাৰ এজন সন্মানীয় ব্যক্তি। অশোকৰ নাতি সম্ৰাট সম্প্ৰতিৰ নামেৰে নামকৰণ কৰা এই সংগ্ৰহালয়টোৱে জৈন ধৰ্মৰ সমৃদ্ধ ঐতিহাসিক, সাংস্কৃতিক আৰু আধ্যাত্মিক উত্তৰাধিকাৰ প্ৰদৰ্শন কৰে।
মহাবীৰ জৈন আৰাধনা কেন্দ্ৰ শিবিৰৰ ভিতৰত অৱস্থিত এই সংগ্ৰহালয়টোত সাতটা পৃথক শাখা আছে, প্ৰতিটো শাখা ভাৰতৰ সভ্যতাৰ পৰম্পৰাৰ অনন্য দিশৰ প্ৰতি সমৰ্পিত। ই দৰ্শনাৰ্থীসকলক বহু শতিকাৰ জ্ঞান আৰু ঐতিহ্যৰ মাজেৰে এক বিস্তৃত জ্ঞান প্ৰদান কৰিব। সংগ্ৰহালয়টোৱে পৰম্পৰাগত প্ৰদৰ্শনীসমূহক আধুনিক ডিজিটেল আৰু অডিঅ’ ভিজুৱেল সংস্থাপনৰ সৈতে একত্ৰিত কৰে, যাৰ ফলত দৰ্শনাৰ্থী, গৱেষক আৰু পণ্ডিতসকলৰ বাবে এক বিশাল আৰু আকৰ্ষণীয় অভিজ্ঞতাৰ সৃষ্টি হৈছে।
সংগ্ৰহালয়টোত শতিকা পুৰণি বিৰল অৱশেষ, জৈন শিল্পকলা আৰু পৰম্পৰাগত ঐতিহ্য সংগ্ৰহসমূহ সংৰক্ষণ আৰু প্ৰদৰ্শন কৰা হৈছে। ইয়াৰ ভিতৰত আছে জটিলভাৱে ৰচনা কৰা শিল আৰু ধাতুৰ মূৰ্তি, বৃহৎ তীৰ্থ পট্টা আৰু যান্ত্ৰ পট্টা, ক্ষুদ্ৰ চিত্ৰ, ৰূপৰ ৰথ, মুদ্ৰা আৰু প্ৰাচীন পাণ্ডুলিপি। এই সকলোবোৰ সাতটা বিশাল গেলেৰীত প্ৰদৰ্শন কৰা হৈছে। বিস্তৃত হলসমূহত আয়োজন কৰা দুই হাজাৰৰো অধিক বিৰল সম্পদ থকা এই সংগ্ৰহালয়টোৱে দৰ্শনাৰ্থীসকলক জৈন ধৰ্মৰ বিবর্তন আৰু ইয়াৰ গভীৰ সাংস্কৃতিক প্ৰভাৱৰ কালক্ৰমণিকাৰ বিষয়ে জ্ঞান লাভ কৰাত সহায় কৰিব।
সানন্দত প্ৰধানমন্ত্ৰী
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আহমেদাবাদৰ সানন্দ জি আই ডি চি-ত কেইন্স ছেমিকন প্ৰকল্প উদ্বোধন কৰিব। এই ব্যৱস্থাটোৱে বাণিজ্যিক উৎপাদনৰ আৰম্ভণি চিহ্নিত কৰিব, যি ভাৰতৰ ছেমিকণ্ডাক্টৰ যাত্ৰাৰ এক গুৰুত্বপূৰ্ণ মাইলৰ খুঁটি প্ৰতিনিধিত্ব কৰিব।
বাণিজ্যিক উৎপাদন উন্নত ইন্টেলিজেণ্ট পাৱাৰ মডিউল (আই পি এম) নিৰ্মাণৰ সৈতে আৰম্ভ হ'ব, যিবোৰ কমপ্যাক্ট, দক্ষ আৰু নিৰ্ভৰযোগ্য পাৱাৰ চুইচিং প্ৰণালীৰ প্ৰয়োজন হোৱা স্বয়ংচালিত আৰু ঔদ্যোগিক প্ৰয়োগৰ বাবে গুৰুত্বপূৰ্ণ উপাদান। প্ৰতিটো মডিউলত ১৭টা চিপ থাকে আৰু কেলিফৰ্ণিয়াত অৱস্থিত আলফা আৰু অ’মেগা ছেমিকণ্ডাক্টৰ (এ অ’ এছ) ক যোগান ধৰা হ’ব। যেতিয়া এই প্ৰকল্পৰ সকলো পৰ্যায় সম্পূৰ্ণ হ’ব তেতিয়া ইয়াৰ দৈনিক ৬৩লাখ ইউনিট উৎপাদন কৰাৰ ক্ষমতা থাকিব।
কেইন্স ছেমিকন প্ৰকল্পৰ উদ্বোধন ভাৰত ছেমিকণ্ডাক্টৰ মিছন (আইএছএম) ৰ অধীনত এক গুৰুত্বপূৰ্ণ পদক্ষেপ। মাইক্ৰন প্ৰযুক্তিৰ পাছত বাণিজ্যিক উৎপাদন আৰম্ভ কৰা কাৰ্যসূচীৰ অধীনত অনুমোদিত প্ৰকল্পসমূহৰ ভিতৰত ই হ’ব দ্বিতীয় ছেমিকণ্ডাক্টৰ সুবিধা।
এই প্ৰকল্পটোৱে বিশেষ গুৰুত্ব বহন কৰিছে কিয়নো ই ভাৰতৰ দ্বিতীয় অ’ এছ এ টি/এ টি এম পি (আউটসোৰ্চ ছেমিকণ্ডাক্টৰ এছেম্বলি এণ্ড টেষ্ট/এছেম্বলি, টেষ্টিং, মাৰ্কিং, এণ্ড পেকিং) ইউনিটটো উৎপাদন পৰ্যায়ত প্ৰৱেশ কৰিছে। ই ভাৰতীয় মূলৰ ইলেক্ট্ৰনিকছ মেনুফেক্সাৰিং চাৰ্ভিচেছ (ই এম এছ) ছেমিকণ্ডাক্টৰ নিৰ্মাণৰ প্ৰৱেশক চিহ্নিত কৰে, যাৰ ফলত ঘৰুৱা সামৰ্থ্য শক্তিশালী হয়।
এই সুবিধাই থলুৱা ছেমিকণ্ডাক্টৰ পেকেজিং ক্ষমতা গঢ়ি তোলাত অৰিহণা যোগাব, ভাৰতৰ চিপ পৰিৱেশ তন্ত্ৰৰ এক গুৰুত্বপূৰ্ণ ব্যৱধান দূৰ কৰিব আৰু উচ্চ-প্ৰযুক্তি নিৰ্মাণত আত্মনিৰ্ভৰশীলতাৰ দৃষ্টিভংগীক আগুৱাই নিব।
ভাৱ-থাৰাদত প্ৰধানমন্ত্ৰী
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ২০,০০০ কোটি টকাতকৈও অধিক মূল্যৰ একাধিক উন্নয়নমূলক প্ৰকল্পৰ আধাৰশিলা স্থাপন, উদ্বোধন আৰু ৰাষ্ট্ৰলৈ উৎসৰ্গা কৰিব। এই প্ৰকল্পসমূহে বিদ্যুৎ, ৰে’লপথ, পথ পৰিবহণ আৰু ঘাইপথ, স্বাস্থ্য, নগৰ উন্নয়ন, জনজাতীয় উন্নয়ন আৰু গ্ৰাম্য উন্নয়নকে ধৰি গুৰুত্বপূৰ্ণ খণ্ডসমূহক সামৰি লৈছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৫,১০০ কোটি টকাতকৈও অধিক ব্যয়েৰে নিৰ্মাণ কৰা আহমেদাবাদ-ধলেৰা এক্সপ্ৰেছৱে উদ্বোধন কৰিব। এই এক্সপ্ৰেছৱেই আঞ্চলিক সংযোগ বৃদ্ধি কৰিব, ধলেৰা বিশেষ বিনিয়োগ অঞ্চল (ডিএছআইআৰ) ত ঔদ্যোগিক উন্নয়নত সহায় কৰিব আৰু অৰ্থনৈতিক বিকাশ বৃদ্ধি কৰিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে পথৰ দাঁতিৰ পকী অংশৰ সৈতে ৪ লেনৰ ইদাৰ-বাদ’লি বাইপাছ শাখা নিৰ্মাণৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব। তেওঁ ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ-৭৫৪কে-ৰ ধোলাভিৰা-মৌভানা-ভাউভা-শান্তালপুৰ শাখা (পেকেজ-২)-ক দুটা লেনৰ সামগ্ৰী কঢ়িওৱা পকী পথ উন্নীত কৰাৰ বাবেও আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব। এই প্ৰকল্পসমূহে ঘাইপথৰ আন্তঃগাঁথনি শক্তিশালী কৰিব, ধোলাভিৰাৰ দৰে পৰ্যটন গন্তব্যস্থানকে ধৰি মূল অঞ্চলসমূহৰ সৈতে সংযোগ উন্নত কৰিব, পৰিবহন দক্ষতা বৃদ্ধি কৰিব আৰু আৰ্থ-সামাজিক উন্নয়নত সহায় কৰিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে গান্ধীনগৰ-কোবা-বিমানবন্দৰ পথত ভাইজীপুৰা জংচনত উৰণ সেঁতুকে ধৰি মূল পথ আন্তঃগাঁথনি প্ৰকল্পসমূহৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব, যিয়ে যান-জঁট হ্ৰাস কৰিব আৰু আন্তঃগাঁথনিৰ তলত সংগঠিত পাৰ্কিং স্থান প্ৰদান কৰিব। গান্ধীনগৰ-কোবা-অৰোদৰাম পথত থকা পিডিপিইউ জংচনত থকা উৰণ সেঁতুখনো উদ্বোধন কৰা হ’ব। গান্ধীনগৰক বিমানবন্দৰলৈ সংযোগ কৰা পথটোৱে দৈনিক ১,৪০,০০০ৰো অধিক যান-বাহনৰ চলাচল নিয়ন্ত্ৰণ কৰে। এই উৰণ সেঁতুখনে চি এইচ-0 জংচনৰ পৰা আহমেদাবাদ আৰু গান্ধীনগৰৰ মাজৰ বিমানবন্দৰলৈ মসৃণ আৰু নিৰবিচ্ছিন্ন যান-বাহনৰ চলাচল নিশ্চিত কৰিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে খাৱদা পুলিং ষ্টেচন-২ আৰু ৪.৫ গিগাৱাট নৱীকৰণযোগ্য শক্তি স্থানান্তৰ কৰাৰ বাবে সম্পৰ্কিত ট্ৰেন্সমিশ্যন প্ৰণালীকে ধৰি মূল বিদ্যুৎ সঞ্চালন প্ৰকল্পসমূহ উদ্বোধন কৰিব, যাৰ সংযুক্ত ব্যয় হ’ব প্ৰায় ৩,৬৫০ কোটি টকা। এই প্ৰকল্পসমূহে নৱীকৰণযোগ্য শক্তি একত্ৰীকৰণ আৰু সঞ্চালন ক্ষমতাক শক্তিশালী কৰিব।
ৰে’ল খণ্ডত, প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কানালুছ-জামনগৰ দ্বৈতকৰণ প্ৰকল্প (২৮কিলোমিটাৰ), ৰাজকোট-কানালুছ দ্বৈতকৰণ প্ৰকল্পৰ অংশ (১১১.২০ কিলোমিটাৰ), আৰু গান্ধীধাম-আদিপুৰ শাখাৰ চতুৰ্গুণকৰণ (১০.৬৯ কিলোমিটাৰ) ৰাষ্ট্ৰলৈ উৎসৰ্গা কৰিব। এই প্ৰকল্পসমূহে ৰে’লৰ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰিব, যানজঁট হ্ৰাস কৰিব, কাৰ্য্যকৰী দক্ষতা উন্নত কৰিব আৰু যাত্ৰী তথা মালবাহী ৰে’লৰ দ্ৰুত চলাচল সক্ষম কৰিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে হিম্মতনগৰ-খেদব্ৰহ্মা গজ ৰূপান্তৰ প্ৰকল্প (৫৪.৮৩ কিলোমিটাৰ) উদ্বোধন কৰিব, যি অঞ্চলটোত ৰে’ল সংযোগ আৰু যাত্ৰীৰ চলাচল উন্নত কৰিব। তেওঁ খেদব্ৰহ্ম-হিম্মতনগৰ-আছৰৱা ৰে’ল সেৱাৰো শুভাৰম্ভ কৰিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে সমগ্ৰ গুজৰাটত নগৰীয়া আন্তঃগাঁথনি বৃদ্ধি আৰু জীৱনৰ মান উন্নত কৰাৰ লক্ষ্যৰে প্ৰায় ৫৩০০ কোটি টকাৰ ৪৪খন নগৰ উন্নয়ন প্ৰকল্পৰ উদ্বোধন আৰু আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে বিভিন্ন স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণৰ পদক্ষেপ উদ্বোধন কৰিব, যাৰ ভিতৰত আছে আহমেদাবাদৰ আচাৰৱা অসামৰিক চিকিৎসালয়ত ৮৫৮খন বিচনাযুক্ত ৰেইন বাছেৰা আৰু গান্ধীনগৰ অসামৰিক চিকিৎসালয় তথা জিএমইআৰএছ চিকিৎসা মহাবিদ্যালয়তো একেধৰণৰ সুবিধাৰ উদ্বোধন।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে পাটানৰ ৰাণী কি ভাৱত লাইট এণ্ড ছাউণ্ড শ্ব’, ভাদনগৰৰ শৰ্মিষ্ঠা হ্ৰদত ৱাটাৰ স্ক্ৰীণ প্ৰজেকশ্যন শ্ব’ আদি পৰ্যটন প্ৰকল্পসমূহ উদ্বোধন কৰিব আৰু পৰ্যটনৰ অভিজ্ঞতা বৃদ্ধি তথা সাংস্কৃতিক ঐতিহ্যৰ প্ৰচাৰৰ লক্ষ্যৰে বানাসকাণ্ঠাৰ বলৰাম মহাদেৱ আৰু বিশ্বেশ্বৰ মহাদেৱত পৰ্যটন আন্তঃগাঁথনিৰ কামৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে প্ৰায় ১,৭৮০ কোটি টকাৰ দুটা প্ৰধান পানীৰ পাইপলাইন প্ৰকল্প ৰাষ্ট্ৰলৈ উৎসৰ্গা কৰিব, যাৰ ভিতৰত আছে বানাসকাণ্ঠাৰ থকা কাছাৰা-দান্তিৱাড়া পাইপলাইন আৰু পাটান আৰু বানাসকাণ্ঠাত থকা ডিণ্ড্ৰোল-মুক্তেশ্বৰ পাইপলাইন। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আম্বাজী আৰু ইয়াৰ আশে-পাশে থকা গ্ৰাম্য অঞ্চলসমূহৰ বাবে পানী যোগান আঁচনিৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব। ই ৩৪খন গাঁও আৰু আম্বাজী চহৰলৈ খোৱা পানী প্ৰদান কৰিব, যাৰ ফলত বনাসকাণ্ঠা জিলাৰ দান্তা আৰু আমিৰগড় তালুকৰ প্ৰায় ডেৰ লাখ লোক উপকৃত হ'ব। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে গান্ধীনগৰ জিলাত তিনিটা সবৰমতী নদীমুখ সম্প্ৰসাৰণ প্ৰকল্পৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব, য’ত প্ৰায় ১,০০০ কোটি টকাৰ সংযুক্ত বিনিয়োগ কৰা হ’ব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আহমেদাবাদৰ বেজলপুৰত চৰকাৰী বালক ছাত্রাবাস উদ্বোধন কৰিব। এই সুবিধাই উচ্চ শিক্ষা গ্ৰহণ কৰা জনজাতীয় ছাত্ৰ-ছাত্ৰীসকলক সহায় কৰিব।