Prime Minister's Office
PM to visit Gujarat on 31 March
On the occasion of Mahavir Jayanti, PM to inaugurate Samrat Samprati Museum at Koba Tirth in Gandhinagar
Museum showcases rich historical, cultural, and spiritual legacy of Jainism and will help visitors gain a chronological understanding of the evolution of Jainism and its profound cultural impact
Marking a significant milestone in India’s semiconductor journey, PM to inaugurate the Kaynes Semicon Plant at Sanand
It will be the second semiconductor facility to commence commercial production in India
Facility to contribute to building indigenous semiconductor packaging capacity, addressing critical gap in India’s chip ecosystem and furthering the vision of self-reliance
PM to lay foundation stone, inaugurate, and dedicate to the Nation multiple development projects worth more than ₹20,000 crore in Vav-Tharad
Projects span key sectors including Power, Railways, Road Transport & Highways, Health, Urban Development, Tribal Development, and Rural Development
30 MAR 2026 11:05AM by PIB Delhi
Prime Minister, Shri Narendra Modi will visit Gujarat on 31st March 2026. At around 10 AM, Prime Minister will inaugurate the Samrat Samprati Museum in Gandhinagar. He will also address the gathering on the occasion. At around 12:45 PM, Prime Minister will inaugurate the Kaynes Semicon Plant at Sanand, Ahmedabad and also address a public gathering. Thereafter, Prime Minister will travel to Vav-Tharad where, at around 4 PM, he will lay the foundation stone, inaugurate, and dedicate to the nation multiple development projects worth more than ₹20,000 crore. He will also address the gathering on the occasion.
PM in Gandhinagar
On the occasion of Mahavir Jayanti, Prime Minister will inaugurate the Samrat Samprati Museum at Koba Tirth in Gandhinagar. Named after Samrat Samprati, the grandson of Ashoka and a revered figure in Jain tradition known for his commitment to non-violence and propagation of Jainism, the museum showcases the rich historical, cultural, and spiritual legacy of Jainism.
Located within the Mahavir Jain Aradhana Kendra campus, the museum features seven distinct wings, each dedicated to unique aspects of India’s civilizational traditions. It offers visitors a comprehensive journey through centuries of knowledge and heritage. The museum integrates traditional exhibits with modern digital and audio-visual installations, creating an immersive and engaging experience for visitors, researchers, and scholars.
The museum preserves and displays centuries-old rare relics, Jain artefacts, and traditional heritage collections. These include intricately crafted stone and metal idols, large Tirth Patta and Yantra Patta, miniature paintings, silver chariots, coins, and ancient manuscripts, all exhibited across seven grand galleries. Housing over two thousand rare treasures arranged in expansive halls, the museum enables visitors to gain a chronological understanding of the evolution of Jainism and its profound cultural impact.
PM in Sanand
Prime Minister will inaugurate the Kaynes Semicon Plant at Sanand GIDC, Ahmedabad. This will mark the commencement of commercial production at the facility, representing a significant milestone in India’s semiconductor journey.
Commercial production will start with the manufacturing of advanced Intelligent Power Modules (IPMs), which are critical components for automotive and industrial applications requiring compact, efficient, and reliable power switching systems. Each module comprises 17 chips and will be supplied to California-based Alpha and Omega Semiconductor (AOS). When all phases of the plant are completed, it will have the capacity to produce 6.33 million units per day.
The inauguration of the Kaynes Semicon Plant is a major step under the India Semiconductor Mission (ISM). It will be the second semiconductor facility, after Micron Technology, among the approved projects under the programme to commence commercial production.
The project holds particular significance as it establishes India’s second OSAT/ATMP (Outsourced Semiconductor Assembly and Test / Assembly, Testing, Marking, and Packing) unit entering the production phase. It also marks the entry of an Indian-origin Electronics Manufacturing Services (EMS) player into semiconductor manufacturing, thereby strengthening domestic capabilities.
The facility will contribute to building indigenous semiconductor packaging capacity, addressing a critical gap in India’s chip ecosystem, and furthering the vision of self-reliance in high-technology manufacturing.
PM in Vav-Tharad
Prime Minister will lay the foundation stone, inaugurate, and dedicate to the Nation multiple development projects worth more than ₹20,000 crore. These projects span key sectors including Power, Railways, Road Transport & Highways, Health, Urban Development, Tribal Development, and Rural Development.
Prime Minister will inaugurate the Ahmedabad-Dholera Expressway, an access-controlled highway built at a cost of over ₹5,100 crore. The expressway will enhance regional connectivity, support industrial development in the Dholera Special Investment Region (DSIR), and boost economic growth.
Prime Minister will lay the foundation stone for the construction of the 4-lane Idar–Badoli bypass section with paved shoulders. He will also lay the foundation stone for the upgradation of the Dholavira–Mauvana–Vauva–Santalpur section (Package-II) of NH-754K to a two-lane paved shoulder carriageway. These projects will strengthen highway infrastructure, improve connectivity to key regions including tourism destinations such as Dholavira, enhance logistics efficiency, and support socio-economic development.
Prime Minister will also lay the foundation stone of key road infrastructure projects, including the flyover at Bhaijipura Junction on the Gandhinagar–Koba–Airport Road, which will ease traffic congestion and provide organized parking space beneath the structure. The Flyover Bridge at PDPU Junction on Gandhinagar-Koba-Arodram Road will also be inaugurated. The road connecting Gandhinagar to the airport handles a daily traffic volume of over 140,000 vehicles. The flyover will ensure smooth and uninterrupted traffic flow from CH-0 Junction to the airport between Ahmedabad & Gandhinagar.
Prime Minister will inaugurate key power transmission projects including the Khavda Pooling Station-2 and associated transmission systems for evacuation of 4.5 GW renewable energy, with a combined cost of around ₹3,650 crore. These projects will strengthen renewable energy integration and transmission capacity.
In the rail sector, Prime Minister will dedicate to the Nation the Kanalus–Jamnagar doubling project (28 km), part of the Rajkot–Kanalus doubling project (111.20 km), and the quadrupling of the Gandhidham–Adipur section (10.69 km). These projects will enhance rail capacity, reduce congestion, improve operational efficiency, and enable faster movement of passengers and freight.
Prime Minister will also inaugurate the Himmatnagar–Khedbrahma gauge conversion project (54.83 km), which will improve rail connectivity and passenger movement in the region. He will also flag off the Khedbrahma–Himmatnagar–Asarwa train service.
Prime Minister will inaugurate and lay the foundation stone of 44 Urban Development projects worth around ₹5,300 crore across Gujarat, aimed at enhancing urban infrastructure and improving quality of life. Prime Minister will inaugurate various Health and Family Welfare initiatives including the inauguration of an 858-bed Rain Basera at Civil Hospital, Asarwa, Ahmedabad, and a similar facility at Gandhinagar Civil Hospital and GMERS Medical College, Gandhinagar.
Prime Minister will inaugurate Tourism projects including the Light and Sound Show at Rani ki Vav, Patan, the Water Screen Projection Show at Sharmishtha Lake, Vadnagar, and lay the foundation stone of tourism infrastructure works at Balaram Mahadev and Vishweshwar Mahadev in Banaskantha, aimed at enhancing tourism experience and promoting cultural heritage.
Prime Minister will dedicate to the nation two major water pipeline projects worth around ₹1,780 crore including the Kasara-Dantiwada Pipeline in Banaskantha and the Dindrol-Mukteshwar Pipeline across Patan and Banaskantha. Prime Minister will lay the foundation stone for the water supply scheme for Ambaji and surrounding rural areas. It will provide potable water to 34 villages and Ambaji town, benefiting approximately 1.5 lakh people in Danta and Amirgadh talukas of Banaskantha district. Prime Minister will also lay the foundation stones for three Sabarmati Riverfront expansion projects in Gandhinagar district, with a combined investment of around ₹1000 crore.
Prime Minister will inaugurate the Government Boys Hostel at Vejalpur, Ahmedabad. The facility will support tribal students pursuing higher education.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না মার্চ ৩১দা গুজরাত্তা চৎকনি
মহাভির জয়েন্তীগী থৌরমদা পি.এম.না গান্ধীনগরদা লৈবা কোবা তীর্থদা সম্রাত সম্প্রতি ম্যুজিয়ম শঙ্গাগনি
ম্যুজিয়ম অসিনা জেনিজমগী ইনাক খুল্লবা পুৱারী, নাৎ অমসুং স্পিরিচুএল লেগেসী উৎলি অমসুং মসিনা লাক্লিবা মীওইশিংদা জেনিজম হৌরকখিবগী অমসুং মসিনা পীরিবা নাতকী ওইবা শাফুগী মতাংদা মথং-মনাও নাইনা খংবা ঙমহনবদা মতেং পাংলগনি
ভারতকী সেমিকন্দক্তরগী খোঙৎতা মরু ওইবা মাইপাকপা অমা ওইনা পি.এম.না সনান্দতা কেনেস সেমিকোন প্লান্ত শঙ্গাগনি
মসি ভারত্তা কম্মর্সিএল প্রদক্সন হৌনবগী অনিশুবা সেমিকন্দক্তর ফেসিলিতী ওইরগনি
ফেসিলিতী অসিনা ইন্দিজিনস সেমিকন্দক্তর পেকেজিং কেপাসিতী শেমগৎপদা শরুক তম্লগনি, মসিনা ভারতকী চিপ ইকোসিস্তেমদা লৈরিবা অচৌবা অৱাৎপা অদু কোকহল্লি অমসুং আত্মনির্ভরগী পান্দম হেনগৎনা খুমাং চাউশিনহল্লি
পি.এম.না বাব-থরাদতা লুপা করোর ২০,০০০ হেনবগী তোঙান তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্তশিং উরেপ-উয়ুং তমগনি, শঙ্গাগনি অমসুং জাতিদা কত্থোক্কনি
প্রোজেক্তশিং অসিদা পাৱর, রেলৱেজ, রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজ, হেল্থ, অর্বান দিবেলপমেন্ত, ত্রাইবেল দিবেলপমেন্ত অমসুং রুরেল দিবেলপমেন্ত য়াওনা মরু ওইবা সেক্তরশিং কোনশিল্লি
30 MAR 2026 11:05AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ২০২৬গী মার্চ ৩১দা গুজরাত চৎকনি। অয়ুক পুং ১০ রোম তাবদা, প্রধান মন্ত্রীনা গান্ধীনগরদা সম্রাত সম্প্রতী ম্যুজিয়ম শঙ্গাগনি। থৌরম অসিদা মহাক্না মীয়ামদা ৱা ঙাংগনি। নুমিৎ য়ুংবা মতুং পুং ১২.৪৫ রোম তাবদা, প্রধান মন্ত্রীনা অহমাদাবাদকী সনন্দদা কেনেস সেমিকোন প্লান্ত শঙ্গাগনি অমসুং মীয়াম তিনবা মীফম অমদা ৱা ঙাংগনি। মসিগী মতুংদা, প্রধান মন্ত্রীনা বাব-থরাদতা চৎকনি। মফম অদুদা নুংথিল পুং ৪ রোম তাবদা মহাক্না লুপা করোর ২০,০০০ হেনবগী চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্ত কয়াগী উরেপ-উয়ুং তমগনি, শঙ্গাগনি অমসুং লৈবাক মীয়ামদা কত্থোক্কনি। থৌরম অসিদা মহাক্না মীয়ামদা ৱা ঙাংগনি।
গান্ধীনগরদা পি.এম.
মহাভির জয়েন্তীগী থৌরমদা, প্রধান মন্ত্রীনা গান্ধীনগরগী কোবা তীর্থতা সম্রাত সম্প্রতী ম্যুজিয়ম শঙ্গাগনি। অশোকাগী মশুনুপা অমসুং জেন ধর্মদা হিংসা তৌদবা অমসুং মসি শন্দোকপদা থৱায় য়াওনা হোৎনবগীদমক খঙনরিবা জেনগী চৎনবীগী শক্নাইরবা মীশক অমা ওইরিবা সম্রাত সম্প্রতীগী মিংদা মিংথোনবা ম্যুজিয়ম অসিনা জেন ধর্মগী পুৱারী, চৎনবী অমসুং স্পিরিচুএল লেগেসি উৎলি।
মহাভির জেন আরধনা কেন্দ্রগী কেম্পস মনুংদা লৈবা ম্যুজিয়ম অসিদা তোঙান তোঙানবা ৱিং তরেৎ লৈ, মখোয় খুদিংমক ভারতকী সিভিলাইজেস্নেল ত্রেদিসনশিংগী তোপ তোপ্পা মওংশিংদা কত্থোক্লি। মসিদা লাকপা মীওইশিংনা চহি চা কয়াগী লৌশিং অমসুং হেরিতেজগী মপুং ফাবা খোঙচৎ অমা উবা ফংহল্লি। ম্যুজিয়ম অসিনা চৎনবীগী ওইবা একজিবিৎশিংবু মোদর্ন দিজিতেল অমসুং ওদিও-ভিজুএল ইন্সতোলেসনশিংগা পুনশিন্দুনা, ভিজিস্তরশিং, রিসর্চ তৌরিবশিং অমসুং স্কোলরশিংগীদমক্তা মপুং ফাবা অমসুং এঙ্গেজিং এক্সপরিয়েন্স অমা ফংহল্লি।
ম্যুজিয়ম অসিনা চহি চা কয়াগী মমাংগী য়াম্না তাঙবা রেলিকশিং, জেন আর্তেফেক্তশিং অমসুং ত্রেদিস্নেল হেরিতেজ কলেক্সনশিং ঙাক-শেন্দুনা থম্লি। মসিগী মনুংদা য়াম্না কুপ্না ময়েকশিং হকপা নুঙ অমসুং ধাতুগী মীতমশিং, অচৌবা তীর্থ পত্ত অমসুং য়ন্ত্রা পত্ত, অপিকপা অয়েকপা লাইশিং, চান্দীগী রথশিং, শেনয়েকশিং, অমসুং অরিবা মেনুস্ক্রিপ্তশিং য়াওরি, মখোয় পুম্নমক অসি অচৌবা গেলরী তরেৎতা উৎলি। চাউরবা হোলশিংদা লৈরিবা অঙকপা পোৎলম লিশিং অনি হেন্না লৈদুনা, ম্যুজিয়ম অসিনা ভিজিস্তশিংদা জেনিজমগী ইভোলুসন অমসুং মসিগী কলচরেল ইম্পেক্তকী মতাংদা মতমগী মতুং ইন্না খঙবা ঙমহল্লি।
সনান্দতা পি.এম.
প্রধান মন্ত্রীনা অহমাদাবাদকী সনান্দ জি.আই.দি.সি.দা কেনেস সেমিকোন প্লান্ত শঙ্গানি। মসিনা ফেসিলিতী অসিদা কম্মর্সিএল প্রদক্সন হৌরকপা তাক্লগনিম, মসিনা ভারতকী সেমিকন্দক্তরগী খোঙচৎতা মরু ওইবা মাইলস্তোন অমা ওইগনি।
কম্মর্সিএল প্রদক্সন অসি কম্পেক্ত, ইফিসিএন্ত অমসুং থাজবা য়াবা পাৱর স্বৎচিং সিস্তেমশিং মথৌ তাবা ওতোমোতিভ অমসুং ইন্দস্ত্রিএল এপ্লিকেসনশিংগীদমক য়াম্না মরু ওইবা কম্পোনেন্তশিং ওইরিবা এদভান্স ইন্তেলিজেন্ত পাৱর মোদুলশিং (আই.পি.এম.শিং) পুথোকপগা লোয়ননা হৌরগনি। মোদ্যুল খুদিংমক্তা চিপ ১৭ য়াওরি অমসুং কেলিফোর্নিয়াদা য়ুম্ফম ওইবা অলফা এন্দ ওমেগা সেমিকন্দক্তর (এ.ও.এস.) দা পীরগনি। প্লান্ত অসিগী ফেজ পুম্নমক লোইরবা মতুংদা, মসিনা নোংমদা য়ুনিত মিলিয়ন ৬.৩৩ পুথোকপা ঙমগনি।
কেন্স সেমিকোন প্লান্ত হৌদোকপা অসি ইন্দিয়া সেমিকন্দক্তর মিসন (আই.এস.এম.) গী মখাদা মরুওইবা খোঙথাং অমনি। প্রোগ্রাম অসিগী মখাদা কম্মর্সিএল প্রদক্সন হৌনবা অয়াবা পীরবা প্রোজেক্তশিংগী মনুংদা মাইক্রোন তেক্নোলোজীগী মতুংদা মসিনা সেমিকন্দক্তর ফেসিলিতী অনিশুবনি।
প্রোজেক্ত অসিনা মরুওইবা অমা ওইরি মরমদি মসিনা ভারতকী অনিশুবা ও.এস.এ.তি. / এ.তি.এম.পি. (আউতসোর্স সেমিকন্দক্তর এসেমব্লী অমসুং তেস্ত/ এসেমব্লী, তেস্তিং, মার্কিং, অমসুং পেকিং) য়ুনিৎ পুথোকপগী তাঙ্কক অদুদা চংশিল্লি। মসিনা সেমিকন্দক্তর মেন্যুফেকচরিংদা ভারত মচাগী ইলেক্ত্রোনিক্স মেন্যুফেকচরিং সর্বিসেস (ই.এম.এস.) প্লেয়র অমগী এন্ত্রীনি হায়বসু তাক্লি, মসিনা দোমেস্তিক কেপাসিতীশিং মপাঙ্গল কনখৎহল্লি।
ফেসিলিতী অসিনা ইন্দিয়ন সেমিকন্দক্তর পেক্কেজিং কেপাসিতী শেমগৎপদা, ভারতকী চিপ ইকোসিস্তেমদা লৈরিবা মরুওইবা অৱাৎপশিং কোকহনবদা অমসুং অৱাংবা তেক্নোলোজীগী মেনুফেকচরিংদা মশা-মরোমদোম লেপচবগী মঙলান মখা তানা পুরকপদা মতেং পাংগনি।
বাব-থরাদতা পি.এম.
প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ২০,০০০ হেনবগী চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্ত কয়াগী উরেপ উয়ুং তমগনি, শঙ্গাগনি অমসুং লৈবাক মীয়ামদা কত্থোক্কনি। প্রোজেক্তশিং অসি পাৱর, রেলৱেজ, রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজ, হকশেল, অর্বান দিবেলপমেন্ত, ত্রাইবেল দিবেলপমেন্ত অমসুং রুরেল দিবেলপমেন্ত য়াওনা মরুওইবা সেক্তরশিংদা কোনশিল্লি।
প্রধান মন্ত্রীনা অহমাদাবাদ-ধোলেরা এক্সপ্রেসৱেগী উরেপ-উয়ুং তমগনি, মসি লুপা করোর ৫,১০০ হেনবগী শেনফম্না শাবা এক্সেস কন্ত্রোল হাইৱে অমনি। এক্সপ্রেসৱে অসিনা রিজনেল কনেক্তিবিতী হেনগৎহল্লগনি, ধোলেরা স্পেসিএল ইনবেস্তমেন্ত রিজন (দি.এস.আই.আর.) দা ইন্দস্ত্রীএল দিবেলপমেন্তদা মতেং পাংলগনি অমসুং ইকোনোমিক গ্রোথ হেনগৎহল্লগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা ইদর-বদোলি বাইপাস সেক্সনগী লেন মরি শানবগী উরেপ উয়ুংসু তমগনি। মহাক্না এন.ঐচ.-৭৫৪.কে.গী ধোলাভিরা - মৌভানা ভৌভা - সান্তলপুর সেক্সন (পেকেজ-২) অসি তু-লেন পেভ শোল্দর কেরিয়েজৱে অমা ওইহন্নবগীদমক উরেপ-উয়ুংসু তমগনি। প্রোজেক্তশিং অসিনা হায়ৱে ইনফ্রাস্ত্রকচর মপাঙ্গল কনখৎহল্লগনি, ধোলভিরাগুম্বা তুরিজম দেস্তিনেসনশিং য়াওনা মরুওইবা লমদমশিংদা কনেক্তিবিতী ফগৎহল্লগনি, লোজিস্তিক ইফিসেন্সী হেনগৎহল্লগনি অমসুং সোসিও-ইকোনোমিক দিবেলপমেন্ত মতেং পাংগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা মরুওইবা লম্বীগী ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্তশিংগী উরেপ উয়ুংসু তমগনি। মসিদা গান্ধীনগর-কোবা এয়রপোর্ত রোদকী ভাইজিপুরা জঙ্কসন্দা ফ্লাই ওভরসু য়াওরি। মসিনা ত্রাফিক চিনবা হন্থহল্লগনি অমসুং স্ত্রকচর অসিগী মখাদা ওর্গানাইজ তৌরবা পার্কিংগী মফম ফংহল্লগনি। গান্ধীনগর-কোবা-অরোদ্রাম লম্বীদা লৈবা পি.দি.পি.ই.য়ু. জঙ্কসনসু শঙ্গাগনি। গান্ধীনগরবু এয়রপোর্তকা শম্নহল্লিবা লম্বী অসিদা নুমিৎ খুদিংগী ত্রাফিক ভোল্যুম ১৪০,০০০ হেনবগী ত্রাফিক চেনবা য়াই। ফ্লাই ওভর অসিনা সি.ঐচ.-০ জঙ্কসনদগী অহমাদাবাদ অমসুং গান্ধীনগরগী মরক্তা এয়রপোর্ত ফাওবদা ত্রাফিক ফ্লো লেপ্পা লৈতনা লৈহল্লগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা চাউরাক্না লুপা করোর ৩৬৫০গী অপুনবা শেনফমগা লোয়ননা খাবদা পুলিং স্তেসন-২ অমসুং রিন্যুএবল ইনর্জীগী ৪.৫ জি.দবল্যুগী ইভাক্যুসনগা মরী লৈনবা ত্রান্সমিসন সিস্তেমশিং য়াওনা মরুওইবা পাৱর ত্রান্সমিসন প্রোজেক্তশিং হৌদোক্কনি। প্রোজেক্তশিং অসিনা রিন্যুএবল ইনর্জী ইন্তিগ্রেসন অমসুং ত্রান্সমিসন কেপাসিতী মপাঙ্গল কনখৎহল্লগনি।
রেল সেক্তরদা, প্রধান মন্ত্রীনা কানলুস-জমনগরগী দবলিং প্রোজেক্ত (কি.মি. ২৮), রাজকোৎ-কানলুসগী দবলিং প্রোজেক্ত (কি.মি. ১১১) গী শরুক অমা অমসুং গান্ধীধাম-আদিপুর সেক্সন (কি.মি. ১০.৬৯) গী ক্বাদ্রুপলিং অসি জাতিদা কত্থোক্কনি। প্রোজেক্তশিং অসিনা রেলগী কেপাসিতী হেনগৎহল্লগনি, কঞ্জেসন হন্থহল্লগনি, ওপরেস্নেল ইফিসিএন্সী হেনগৎহল্লগনি, অমসুং পেসেঞ্জর অমসুং ফ্রেতকী খোঙজেল য়াঙখৎহল্লগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হিম্মতনগরদগী খেদব্রহ্মা ফাওবগী গেজ হোংদোকপগী প্রোজেক্ত (কিলোমিতর ৫৪.৮৩) অমসু শঙ্গাগনি। মসিনা লমদম অসিদা রেলগী কনেক্তিবিতী অমসুং পেসেঞ্জরশিংগী চৎথোক-চৎশিন ফগৎহনগনি। প্রধান মন্ত্রীনা খেদব্রহ্মা-হিম্মতনগর-অসারৱা ত্রেন সর্বিসকীসু লমথাগনি।
শহরগী ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং পুন্সি মহিং ফগৎহন্নবা পান্দম থমদুনা গুজরাত শিনবা থুংনা চাউরাক্না লুপা করোর ৫৩০০গী শেনফম থাদবা অর্বান দিবেলপমেন্ত প্রোজেক্ত ৪৪ শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ উয়ুংসু তমগনি। প্রধান মন্ত্রীনা হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বালগী তোঙান তোঙানবা থৌরাংশিং হৌদোক্কনি। মসিদা অহমাদাবাদকী অসারৱা সিভিল হোস্পিতালদা ফমুং ৮৫৮ লৈবা রেন বসেরা অমসুং গান্ধীনগর সিভিল হোস্পিতাল অমসুং গান্ধীনগরগী জি.এম.ই.আর.এস. মেদিকেল কোলেজদা চপ মান্নবা ফেসিলিতী অমা হৌদোক্কনি।
প্রধান মন্ত্রীনা পতানগী রানি কী বাবতা লাইৎ এন্দ সাউন্দ শো, বদনগরগী শর্মিস্থা পাৎতা ৱাতর স্ক্রীন প্রোজেক্সন শো য়াওনা তুরিজম প্রোজেক্তশিং শঙ্গাগনি অমসুং তুরিজম এক্সপরিয়েন্স হেনগৎহন্নবা অমসুং কলচরেল হেরিতেজ প্রমোৎ তৌনবা পান্দম থমদুনা বনাসকান্থাগী বালারাম মহাদেব অমসুং বিশ্বেশ্বর মহাদেবতা তুরিজম ইনফ্রাস্ত্রকচরগী থবকশিংগী উরেপ উয়ুং তমগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা চাউরাক্না লুপা করোর ১,৭৮০গী মরুওইবা ঈশিং পাইপলাইন প্রোজেক্ত অনি লৈবাক মীয়ামদা কত্থোক্কনি। মসিগী মনুংদা বনাসকান্থাদা কাসরা-দান্তিৱাদা পাইপলাইন অমসুং পতান অমসুং বনাসকান্থাদা দিন্দ্রোল-মুক্তেশ্বর পাইপলাইন য়াওরি। প্রধান মন্ত্রীনা অম্বাজী অমসুং অকোয়বগী খুঙ্গংগী মফমশিংদা ঈশিং সপ্লাই স্কিমগী উরেপ উয়ুংসু তমগনি। মসিনা খুঙ্গং ৩৪ অমসুং অম্বাজী সহরদা থক্নবা ঈশিং ফংহল্লগনি। মসিনা বনাসকান্তা জিলাগী দান্তা অমসুং অমরগধ তালুকশিংদা লৈবা চাউরাক্না মীওই লাখ ১.৫দা কান্নবা ফংহল্লগনি। প্রধান মন্ত্রীনা গান্ধীনগর দিস্ত্রিক্তা চাউরাক্না লুপা করোর ১০০০গী অপুনবা শেনফমগা লোয়ননা সবরমতী রিভরফ্রন্ত এক্সপান্সন প্রোজেক্ত অহুমগী উরেপ উয়ুংসু তমগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা অহমাদাবাদকী ৱেজলপুরদা গবর্নমেন্ত বোইজ হোস্তেল শঙ্গাগনি। ফেসিলিতী অসিনা হায়র এজুকেসন তম্নবা ত্রাইবেল মহৈরোইশিংদা মতেং পাংগনি।