Prime Minister's Office
Prime Minister condoles the demise of former Suriname President
31 MAR 2026 11:01AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, condoled the sudden demise of former President of Suriname, Mr Chandrikapersad Santokhi ji. The Prime Minister stated that this is not only an irreparable loss to Suriname but also to the global Indian diaspora. Recalling his many meetings with the late leader, Shri Modi noted that Santokhi Ji’s tireless service for Suriname and his efforts in strengthening India-Suriname relations were clearly reflected in their interactions. He also highlighted Santokhi Ji’s special fondness for Indian culture, noting that he won several hearts when he took oath in Sanskrit.
The Prime Minister posted on X:
“Deeply shocked and saddened by the sudden demise of my friend and the former President of Suriname, Mr. Chandrikapersad Santokhi Ji. This is not only an irreparable loss to Suriname but also to the global Indian diaspora.
I fondly recall my many meetings with him. His tireless service for Suriname and his efforts in strengthening India-Suriname relations were clearly reflected in our interactions. He had a special fondness for Indian culture. He won several hearts when he took oath in Sanskrit.
I extend my heartfelt condolences to his family and the people of Suriname in this hour of grief. Om Shanti.
Sharing some glimpses from our various interactions…”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা হান্নগী সুরীনামগী রাস্ত্রপতিনা লৈখিদবদা অৱাবা ফোংদোকখ্রে
31 MAR 2026 11:01AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা সুরীনামগী হান্নগী রাস্ত্রপতি, শ্রী চন্দ্রিকাপর্সাদ সন্তোখীজীনা লৈখিদবদা অৱাবা ফোংদোকখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মসি সুরীনাম খক্তা নত্তনা মালেম পুম্বদা লৈরিবা ভারত মচাশিংগীদমক্তসু মেনশিনবা ঙমলরোইদবা অমাংবা অমনি। লৈখিদ্রবা লুচিংবা অসিগা লোয়ননা মহাক্না উনখিবা কয়া অদু নীংশিংলদুনা শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি সন্তোখীজীনা সুরীনামগীদমক চোকথবা লৈতনা থবক তৌখি অমসুং ভারত-সুরীনামগী মরী মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা মহাক্না হোৎনখিবশিং অদু মখোয়গী ৱারী শানবদা ময়েক শেংনা উবা ফংখি। মহাক্না সন্তোখী জীনা ভারতকী চৎনবীগীদমক অখন্নবা পামজখিবা মতাংদসু পল্লদুনা মহাক্না সংস্কৃত্তা ৱাশক লৌখিবা মতমদা মহাক্না মীওই কয়াগী থম্মোয়বু জোয় তৌখি।
এক্সতা প্রধান মন্ত্রীনা পোস্ত তৌখি:
“ঐহাক্কী মরুপ অমসুং সুরীনামগী হান্নগী রাস্ত্রপতি শ্রী চান্দ্রিকাপর্সাদ সন্তোখীজীনা খঙহৌদনা লৈখিদবদা য়াম্না ঙকপা অমসুং অৱাবা ফাওই। মসি সুরীনাম খক্তা নত্তনা মালেমগী ওইনা লৈরিবা ভারত মচা পুম্নমক্কীসু মেনশিনবা ঙমলরোইদবা অমাংবা অমনি।
ঐহাক্না মহাক্কা উনখিবা কয়া অদু নীংশিংলি। সুরীনামগীদমক মহাক্না চোকথবা লৈতনা হোৎনখিবা অমসুং ভারত-সুরীনাম মরী মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা মহাক্না হোৎনখিবা অদু ঐখোয়গী ৱারী শানবদা ময়েক শেংনা উবা ফংখি। মহাক্না ভারতকী চৎনবী অখন্নবা পামজৈ। মহাক্না সংস্কৃত্তা ৱাশক লৌখিবদা মীওই কয়াগী থম্মোয় জোয় তৌখি।
ঐহাক্না মহাক্কী ইমুং-মনুং অমসুং সুরীনামগী মীয়াম্বু অৱাবা তারবা মতম অসিদা থম্মোয় শেংনা নুংঙাইতবা ফোংদোকচরি। ওম শান্তি।
ঐখোয়গী তোঙান তোঙানবা ৱারী-ৱাতাই শাখিবশিংদগী মমি খরা শিয়র তৌজরি...”