Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article on how NEP 2020 India is continuing to nurture curiosity and holistic development
01 APR 2026 8:08PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today, shared an article written by Union Minister, Shri Dharmendra Pradhan, on how under NEP 2020, India is continuing to nurture curiosity and holistic development with an immense focus on foundational literacy and joyful learning. Shri Modi stated that the first day of school is not just a beginning, but it is also a shared national responsibility among the students that needs to be embedded.
Shri Modi posted on X:
“The first day of school is not just a beginning, but it is also a shared national responsibility among the students that needs to be embedded! Under NEP 2020, India is continuing to nurture curiosity and holistic development with an immense focus on foundational literacy and joyful learning.
Read this article by Union Minister Shri @dpradhanbjp to learn in detail.”

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏନଇପି ୨୦୨୦ ଉପରେ ଏକ ନିବନ୍ଧ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି ଯେଉଁଥିରେ କିପରି ଭାରତ ଜିଜ୍ଞାସା ଏବଂ ସାମଗ୍ରିକ ବିକାଶକୁ ପୋଷଣ କରୁଛି
01 APR 2026 8:08PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଧର୍ମେନ୍ଦ୍ର ପ୍ରଧାନଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଲିଖିତ ଏକ ନିବନ୍ଧ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି, ଯେଉଁଥିରେ କୁହାଯାଇଛି ଯେ ଏନଇପି ୨୦୨୦ ଅଧୀନରେ ଭାରତ କିପରି ମୌଳିକ ସାକ୍ଷରତା ଏବଂ ଆନନ୍ଦଦାୟକ ଶିକ୍ଷା ଉପରେ ଅତ୍ୟଧିକ ଧ୍ୟାନ ଦେଇ ଜିଜ୍ଞାସା ଏବଂ ସାମଗ୍ରିକ ବିକାଶକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରୁଛି। ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଥିଲେ ଯେ ବିଦ୍ୟାଳୟର ପ୍ରଥମ ଦିନ କେବଳ ଏକ ଆରମ୍ଭ ନୁହେଁ, ବରଂ ଏହା ଛାତ୍ରଛାତ୍ରୀମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଏକ ସହଭାଗୀ ଜାତୀୟ ଦାୟିତ୍ୱ ମଧ୍ୟ, ଯାହାକୁ ସାମିଲ କରିବାର ଆବଶ୍ୟକତା ରହିଛି।
ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ 'ଏକ୍ସ ’ ରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି:
"ବିଦ୍ୟାଳୟର ପ୍ରଥମ ଦିନ କେବଳ ଏକ ଆରମ୍ଭ ନୁହେଁ, ବରଂ ଏହା ଛାତ୍ରମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଏକ ମିଳିତ ଜାତୀୟ ଦାୟିତ୍ୱ ମଧ୍ୟ ଯାହାକୁ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ କରିବାର ଆବଶ୍ୟକତା ରହିଛି! ଏନଇପି ୨୦୨୦ ଅଧୀନରେ, ଭାରତ ମୌଳିକ ସାକ୍ଷରତା ଏବଂ ଆନନ୍ଦଦାୟକ ଶିକ୍ଷା ଉପରେ ଅତ୍ୟଧିକ ଧ୍ୟାନ ଦେଇ ଜିଜ୍ଞାସା ଏବଂ ସାମଗ୍ରିକ ବିକାଶକୁ ପୋଷଣ କରିବା ଜାରି ରଖିଛି।
ବିସ୍ତୃତ ଭାବେ ଜାଣିବା ପାଇଁ କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଧର୍ମେନ୍ଦ୍ର ପ୍ରଧାନଙ୍କ ଏହି ଲେଖାଟିକୁ ପଢ଼ନ୍ତୁ