Ministry of Petroleum & Natural Gas
Secretary, Ministry of Petroleum and Natural Gas held review meeting with States/UTs on fuel supply situation across the country
02 APR 2026 8:27PM by PIB Delhi
Secretary (Petroleum) chaired a meeting with Additional Chief Secretaries and Principal Secretaries (Food & Civil Supplies) of all States and Union Territories to review the fuel supply situation across the country.
He briefed the states/UTs on steps taken by the Government to ease the supply of essential petroleum fuels and also appreciated respective states/UTs to work alongside the central Government to deal with the evolving situation.
Secretary (Petroleum) stressed that States/UTs must actively manage and prioritize LPG distribution to ensure uninterrupted supply for domestic consumers and essential sectors. States were also advised to maintain strict vigilance against hoarding, diversion, and the spread of misinformation that could trigger unnecessary panic.
States such as Uttar Pradesh, Gujarat, Haryana, Delhi, Maharashtra and Andhra Pradesh were commended for proactive enforcement actions, including raids to curb irregularities. Other States were urged to further strengthen monitoring and enforcement and take exemplary action on offenders. States were also requested to actively thwart attempts to mislead and spread false rumours with regard to supplies.
On reports concerning FTL LPG supplies to migrant workers, States clarified that there is no disruption in LPG supply affecting migrants and that supplies remain stable. Secretary informed that states may consider managing targeted distribution of 5 kg FTL LPG cylinders, based on local requirements alongwith OMCs. On LPG for autos it was clarified that efforts are ongoing to meet this demand, and autos that can run both on LPG and petrol should be encouraged to use the later.
Secretary (Petroleum) appreciated the cooperation of all States and UTs and called for continued close monitoring to ensure supply stability and maintain public confidence.

পেট্ৰ’লিয়াম আৰু প্ৰাকৃতিক গেছ মন্ত্ৰালয়
ইন্ধন যোগানৰ পৰিস্থিতি সন্দৰ্ভত ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয়শাসিত অঞ্চলসমূহৰ সৈতে পেট্ৰ'লিয়াম আৰু প্ৰাকৃতিক গেছ মন্ত্ৰালয়ৰ সচিবৰ বৈঠক
02 APR 2026 8:27PM by PIB Guwahati
পেট্ৰ'লিয়াম সচিবৰ অধ্যক্ষতাত দেশৰ সকলো ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ অতিৰিক্ত মুখ্য সচিব আৰু প্ৰধান সচিব (খাদ্য আৰু অসামৰিক যোগান)ৰ সৈতে দেশৰ ইন্ধন যোগানৰ পৰিস্থিতিৰ পৰ্যালোচনা কৰা হয়।
তেওঁ ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলসমূহক অত্যাৱশ্যকীয় পেট্ৰ'লিয়াম ইন্ধনৰ যোগান সুচল কৰিবলৈ চৰকাৰে গ্ৰহণ কৰা পদক্ষেপসমূহৰ বিষয়ে অৱগত কৰে আৰু সংশ্লিষ্ট ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলসমূহক পৰিৱৰ্তিত পৰিস্থিতিৰ সৈতে মোকাবিলা কৰিবলৈ কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰৰ সৈতে কাম কৰাৰ বাবে প্ৰশংসা কৰে।
পেট্ৰ'লিয়াম বিভাগৰ সচিবগৰাকীয়ে দঢ়তাৰে কয় যে ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলসমূহে এলপিজি বিতৰণক সক্ৰিয়ভাৱে পৰিচালনা আৰু অগ্ৰাধিকাৰ প্ৰদান কৰিব লাগিব যাতে ঘৰুৱা উপভোক্তা আৰু অত্যাৱশ্যকীয় খণ্ডসমূহলৈ নিৰবচ্ছিন্ন যোগান সুনিশ্চিত কৰিব পৰা যায়। ৰাজ্যসমূহক জব্দ কৰা সামগ্ৰী, অপব্যৱহাৰ আৰু অপ্ৰয়োজনীয় আতংকৰ সৃষ্টি কৰিব পৰা ভুল তথ্যৰ বিৰুদ্ধে কঠোৰ দৃষ্টি ৰাখিবলৈও পৰামৰ্শ দিয়া হয়।
উত্তৰ প্ৰদেশ, গুজৰাট, হাৰিয়ানা, দিল্লী, মহাৰাষ্ট্ৰ আৰু অন্ধ্ৰ প্ৰদেশৰ দৰে ৰাজ্যসমূহে অনিয়ম ৰোধ কৰাৰ বাবে অভিযান চলোৱাকে ধৰি সক্ৰিয়ভাৱে আইন বলৱৎ কৰাৰ বাবে প্ৰশংসা কৰা হয়। আন ৰাজ্যসমূহক পৰ্যবেক্ষণ আৰু বলৱৎকৰণ আৰু অপৰাধীৰ বিৰুদ্ধে দৃষ্টান্তমূলক ব্যৱস্থা গ্ৰহণ কৰিবলৈ আহ্বান জনোৱা হয়। ৰাজ্যসমূহক যোগানৰ ক্ষেত্ৰত বিভ্ৰান্তিকৰ আৰু ভুৱা বাতৰি বিয়পোৱাৰ প্ৰচেষ্টাসমূহ প্ৰতিহত কৰিবলৈও আহ্বান জনোৱা হয়।
প্ৰব্ৰজনকাৰী শ্ৰমিকসকলক এফটিএল এলপিজি যোগানৰ সম্পৰ্কীয় প্ৰতিবেদনত ৰাজ্যসমূহে স্পষ্ট কৰি দিছে যে প্ৰব্ৰজনকাৰীসকলক প্ৰভাৱিত কৰা এলপিজি যোগানৰ কোনো ব্যাঘাত নাই আৰু যোগান স্থিৰ হৈ আছে। সচিবগৰাকীয়ে কয় যে ৰাজ্যসমূহে অ’এমচিৰ সৈতে স্থানীয় প্ৰয়োজনীয়তাৰ ওপৰত ভিত্তি কৰি ৫ কিলোগ্ৰাম এফটিএল এলপিজি চিলিণ্ডাৰৰ বিতৰণ ব্যৱস্থাপনা কৰিব পাৰে। অটোসমূহৰ বাবে এলপিজি সন্দৰ্ভত স্পষ্ট কৰি দিয়া হৈছিল যে এই চাহিদা পূৰণৰ বাবে প্ৰচেষ্টা অব্যাহত আছে আৰু এলপিজি আৰু পেট্ৰ'ল দুয়োটাতে চলিব পৰা অটোসমূহক পিছৰটো ব্যৱহাৰ কৰিবলৈ উৎসাহিত কৰা উচিত।
পেট্ৰ'লিয়াম বিভাগৰ সচিবগৰাকীয়ে সকলো ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ সহযোগিতাক প্ৰশংসা কৰাৰ লগতে যোগান সুস্থিৰতা নিশ্চিত কৰিবলৈ আৰু জনসাধাৰণৰ আস্থা অটুট ৰাখিবলৈ নিবিড় পৰ্যবেক্ষণ অব্যাহত ৰখাৰ আহ্বান জনায়।